grigorije22 Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Видиш да не капира разлику између природе и личности. Зато и не може да схвати да Личност Бога може постати човек, не мешајући своју природу (како он каже "божанске моћи") са људском природом. Односно да може да буде Богочовек несливено и нераздељиво (две природе које пројављује једна личност). Јасно је колико појма немају о хришћанској догамтици. Али, благе везе са везом немају када је хришћанство у питању. obi-wan, Ромејац and Дејан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 То што о нашој вери немају благе везе, ајде и није толико страшно. Не знам ни ја баш пуно о њиховој. Страшно је толико расправљати о хришћанству, а не познавати елемнтарне ствари хришћанске вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Za njih je to kontradikcija reci Bogocovek, kako kada bi neko kazao da je kvadrat okrugao ili da je covek u isto vreme i nizak i visok. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Ja imam tu jedno nedoumicu. Posto je Hristos Bogocovek, da li je on smrtan ili besmrtan, svemoguc ili ne itd? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Ma ne kapiraju oni ništa, to je to što mi najviše smeta u islamu, takva vulgarna simplifikacija koja je ustvari ignorantskom banalizacijom. Ja nemam pojma o kakvoj se to filozofiji i filozofiranju oni bave u islamu kad oni nisu ustanju udržati i slijediti i taj najkraći logički tok misli u dvostupnjevitom sistemu premisa ka konkluzijama a da ne izvrnu i prevrate bar jednu od premisa ili ne provedu silovanje nad konkluzijom. Фарисеј је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Za njih je to kontradikcija reci Bogocovek, kako kada bi neko kazao da je kvadrat okrugao ili da je covek u isto vreme i nizak i visok. Георгије, они немају израђену философску мисао, нити смисла за онтологију. Зато нема шансе да разумеју хришћанску догматику. Биће, постојање схватају као скуп одређених својстава (99 Алахових особина, имена). Зато је њима неспојиво Бог и човек - Богочовек. Зато што би то било мешање својства - ако је Божије свосјтво свемоћ, онда не може бити и немоћ (човеково својство). Стога, нема шансе да они схвате личносну онтологију, разлику катеогорија "суштина" и "личност", без којих је немогуће исказати христологију. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Taj zaključak koji su tu gore u videu postavili vrijedi isto toliko kao kad bih ja tvrdio: evo zašto riba ne može da postane puž golać, hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Хришћанска мисао је супериорнија. О дубинама хришћанске теологије, госоподин Наик може само да сања, иако је интелигентан човек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 27, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2011 Mislim da takav način komentarisanja neće zadovoljiti vaše čitaoce kada budu pregledali ovaj video materijal. Ili ga uklonite ili odgovorite na ono što je dr.Zakir Naik rekao. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Mislim da takav način komentarisanja neće zadovoljiti vaše čitaoce kada budu pregledali ovaj video materijal. Ili ga uklonite ili odgovorite na ono što je dr.Zakir Naik rekao. Ne misliš valjda to ozbiljno? šta je to on rekao? Da riba ne može bit pužem golaćem ili kornjača ježom, to ja znam i bez njega, to zna svako dijete pa čak i ti zakašnjeli u razvoju. šta je to on tako novo, temeljno važno ili prevratno otkrio a što bi se moglo primjeniti na to o čemu je tema: Da li Bog može biti čovjekom u slučaju da mu se to biti hoće i prohtije. Vidiš da je skroz promašio temu. O kakvom to on Bogu govori, koji može sve al na kraju ne može sve kako to on hoće, jer iako je svemogućim ipak je ograničenim, ne može postati svim tim čim hoće i šta mu god padne na pamet postati jer u tom slučaju bi automatski prestao biti Bogom. Kakva grandiozna besmislica. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Ne kapiram zašto neko ne može da bude visok-nizak... šta ako je kontraverzna ličnost Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Prva recenica gde kaze ako Bog postane covek prestaje biti Bog. To bi bilo tacno u slucaju da je Bog samac, ali nije Bog je Sveta Trojica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Mislim da takav način komentarisanja neće zadovoljiti vaše čitaoce kada budu pregledali ovaj video materijal. Ili ga uklonite ili odgovorite na ono što je dr.Zakir Naik rekao. Ја сам, чини ми се, одговорио, али да поновим. Да би господин Наик коментарисао догмат о Богочовеку, он мора истражити терминологију хришћанске догматике. Господин Наик говори о бићу/постојању у границама природе/природних својстава. Хришћани и не тврде да је божанска природа постала људска природа. Хришћани тврде да је божанска личност узела на себе људску природи, не одбацујући своју божанску природу. Зато је могуће да личност Бога пројављује две природе, односно да буде Богочовек, не мешајући божанску и људску природу. Отуда и Христос у Јеванђељима чини дела достојна Бога: васкрсава мртве, лечи, опрашта грехе. Али чини и дела достојна човека: једе, страхује, страда, умире. Један и исти пројављује божанску и људску природу. Ипак, то ти неможе бити јасно, као ни господину Наику, доклегод се озбиљно не потрудите да упознате хришћанску догматику. Овако, ова прича пролази само ако је слушају муслимански теолози. Хришћанским теолозима је ово плитко и само сведочи необавештеност дискутанта. w.a.mozart, obi-wan, Александрида and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Grigorije 22 Mislim da nije baš tako jer bi ispalo da je onda samo Hristos prestao dabude Bog -što je naravno netačno već je poenta u onome što je Aca napisao-priroda se nesliveno sjedinila sa još jednom prirorodom a ličnost je ostala ista... čini mi se da kad musliman kaže Bog-on misli na ono što mi zovemo Božanske energije ili Božija priroda a ne na ličnost Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука