Jump to content

Meister Eckhart

Оцени ову тему

Препоручена порука

dobro de, onda nek bude da sam se pokajao eto, kako da znam kad sam se pokajao a kad nisam?! to je vec nova tema

jednostavno mi se desilo nista a sve u isto vreme(a to ide u beskonacnost, nema kraja, propadas sve dublje i dublje), i nemam nikakva objasnjenja kako i zasto

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

znas cega se jedino secam, ne secam se nikakvog ega niti posledica tripova, secam se samo da sam to vece bio divno raspolozen, e toga se jasno secam, a sta moze i da bude zasluzno za to sto mi se desilo, pravo da ti kazem sam sam se sebi smejao to vece kolko sam bio smesan eto, i secam se da su svi oko mene tj u prostoriji bili srecni i radosni :)

a to mi se desilo kad sam se sreo oci u oci sa nepoznatom osobom, desilo se ogledalo, ja sam u njoj video sebe, dodir dusa je to bio, uzmi dva ogledala i stavi ih jedno naspram drugog i dobijes beskonacno

mozda sam bio samo ono sto u potpunosti jesam...pa da to je! maska je pala :D

(mrzim maske a posebno one sto idu samo na oci- jezim se od toga)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

malo je u prici o Marti i Mariji (60min) preterao u pretpostavkama koje i ne stoje bas u Jevandjelju, verovatno je u zelji da "dokaze svoje" zauzeo (pogresnu) pretpostavku da je Marta vec poznala Hristovu Licnost kao Spasitelja sveta, sto definitivno nije smisao samog Jevanjdjelja i kasnije poruke Hrista da je Marija izabrala ispravnu stvar.

verovatno je u zelji da naglasi koliko je vazna "delatnost" slobodnog (obozenog) coveka, ucitao nesto u pricu sto originalno ne stoji niti je smisao same price, jer prica govori o nacinu kako tek zapoceti svoj odnos sa Bogom (slusajuci rec Boziju "slagati je u srcu").

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

jap! meni je jos interesantnije sto je taj heruvim koji stoji na "kapiji", "naoruzan" plamenim macem. zasto bi neko upotrebio tako nelogican opis kao sto je plameni mac? da li mac moze biti od vatre?

mozda taj plamen ima veze sa plamenom verom? te je onda heruvim-ska (dusa) naoruzana plamenom verom ustvari zastitnik-cuvar-granica raja?

mac sam po sebi bi mogao da ukazuje na neko "odsecanje" "borbu"....pokajanje?

Подели на овим сајтовима

dobro de, onda nek bude da sam se pokajao eto, kako da znam kad sam se pokajao a kad nisam?! to je vec nova tema

jednostavno mi se desilo nista a sve u isto vreme(a to ide u beskonacnost, nema kraja, propadas sve dublje i dublje), i nemam nikakva objasnjenja kako i zasto

знаћеш као што знаш јел те привлаче жене или не, биће ти очигледно.

Подели на овим сајтовима

pa da, da su te stvari bitne onda bi najveci naucnicki um tj Tesla napravio hadronski kolajder ili tako nesto, ali posto je to apsolutno nebitno (i nije nam na korist), onda je pravio korisne stvari :)

Подели на овим сајтовима

jap! meni je jos interesantnije sto je taj heruvim koji stoji na "kapiji", "naoruzan" plamenim macem. zasto bi neko upotrebio tako nelogican opis kao sto je plameni mac? da li mac moze biti od vatre?

mozda taj plamen ima veze sa plamenom verom? te je onda heruvim-ska (dusa) naoruzana plamenom verom ustvari zastitnik-cuvar-granica raja?

mac sam po sebi bi mogao da ukazuje na neko "odsecanje" "borbu"....pokajanje?

пиктограми (иконе, описи апстрактне или симболчке природе) као врста идеограма су уствари приче које имају кључ за тумачење и не морају да се надовезују на претходне или познате симболике, већ на суштину онога што објашњава и приказује.

сличним размишљањем су разговетнули мајанско пиктограмско писмо а истоветно је развијано и азијатско идеограмско писмо (кинеско, кореанско, јапанско, итд.) и почели да повезују разне слике у причу и смисао - од сликарства (идеја) до писма (разговетности разума).

поента је да делимично тумачење пиктограма не може дати пуну и чисту слику, само дисторзирану и делимично тачно. нажалост, то може да буде обмањујуће а Свето Писмо очигледно треба да се још вековима и еонима тумачи пре него се дотаке ближа суштина, а чисто сумњам да је човек способан да растумачи кристално јасно, имајући у виду 13. главу у другој посланици Коринћанима ...

Подели на овим сајтовима

pa da, da su te stvari bitne onda bi najveci naucnicki um tj Tesla napravio hadronski kolajder ili tako nesto, ali posto je to apsolutno nebitno (i nije nam na korist), onda je pravio korisne stvari :)

без тесле не би било хадрона а то је исто толико битно колико и теслини проналасци јер ће родити нове проналаске.

у преводу, да талес из милета у 7. веку пре нове ере није изучавао електрицитет не би ни тесла био оно што јесте.

Подели на овим сајтовима

dobro de, uzeo sam neadekvatan primer, znas sta sam mislio, o dokucivanju nedokucivog, a sto mnogi rade tj mlate praznu slamu

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322311413' post='533582]

пиктограми (иконе, описи апстрактне или симболчке природе) као врста идеограма су уствари приче које имају кључ за тумачење и не морају да се надовезују на претходне или познате симболике, већ на суштину онога што објашњава и приказује.

сличним размишљањем су разговетнули мајанско пиктограмско писмо а истоветно је развијано и азијатско идеограмско писмо (кинеско, кореанско, јапанско, итд.) и почели да повезују разне слике у причу и смисао - од сликарства (идеја) до писма (разговетности разума).

поента је да делимично тумачење пиктограма не може дати пуну и чисту слику, само дисторзирану и делимично тачно. нажалост, то може да буде обмањујуће а Свето Писмо очигледно треба да се још вековима и еонима тумачи пре него се дотаке ближа суштина, а чисто сумњам да је човек способан да растумачи кристално јасно, имајући у виду 13. главу у другој посланици Коринћанима ...

sve je to uredu samo otkud piktogrami i ideogrami u ovoj nasoj prici o Svetom Pismu? Sveto pismo nije napisano piktogramima i ideogramima vec cistim i jasnim pismom.

Подели на овим сајтовима

како није, све је у причама које замишљамо док читамо, а поготово Откривење ... није све буквално нацртано, зато се и тумачи и отвара свест према Истини, а не обрнуто.

а икона је први пиктограм који надилази културу, схватање, морал, знање, духовност и дотиче сваког човека на нивоу идентификације и приче исткане у слици.

није све леви део мозга - когниција, има нешто и у десном - концептуалност.

Подели на овим сајтовима

брате, икона јесте пиктограм (врста идеограма) а речи јесу идеограми.

као што је пиктограм врста идеограма која је представљена сликом или стилизацијом неке врсте и даје неку причу и смисао осликаном, урезаном, издубљеном, кохерентним потезом уметника, тако је идеограм слика од више слова, логограм.

сва слова су симболи пиктограма, код нас доведени до гласа, али и даље вуку историју из пиктографије, идеографије.

човек не може да обликује речи без идеје, као што Син Божји (Реч) није ван односа са нашим Оцем (Творац).

Свето Писмо је врста уметничког и духовног дела које је пријемчиво сваком уму, удара у постулат животности у њему, резонира, идентификује.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...