Jump to content

Казна за лепе очи

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

oprosti daj postavi pitanje ponovi ga ja nemam vremena da listam sve što neko napiše.Ili da odgovaram na pitanja na koja sam već odgovorio.

Ali isto i vi bježite od postavljanja pitanja.

ајмо јово наново :)

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1321946415' post='531174]

а што у исламу не постоји и за мушкарце правило хиџаба и бурке?

код нас постоји правило реципроцитета за монахе и монахиње, покривају тело на тај начин да не долази физиономија до изражаја, али то није правило и за лаике.

ми смо раздвојили морал од искушења, а мислим да ислам стално пада на тој основној степеници духовности.

Подели на овим сајтовима

valjda zbog toga sto zenu cene iznad svega :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ovo je tesko za razumeti i hriscanima, a kamoli muslimanima...

izmedju ostalog, muslimanski spisi su vecinom odredjene striktne naredbe, a ne nesto o cemu ce razmisljati i razumevati

ima jedna Zen prica o dva monaha, jedan matori a drugi mlad, koji su se vracali u hram i kad su dosli do reke(dal je blatnjavo ili nabujala ne secam se) neka devojka je stajala i nije mogla da predje a da ne pokvasi haljine, i mladji monah je capio i preneo preko vode na drugu obalu, i idu njih dvojica sad dalje, a ovaj matori da odlepi, mucilo ga to sto je mladji monah "pipko" tu devojku, i sve vreme putem se nervirao i mislio na to, i kad su stigli nadomak hrama mu je probio ventil zaurla na mladjeg monaha: "sram te bilo kako si smeo to da uradis?!" kaze mu na to mladji monah: " ja sam devojku ostavio na drugoj obali, zasto je ti i dalje nosis?" :blink: hahahaha :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Kad bi bar hteli poslušati ovaj savet:

Matej, glava 18 - "I ako te oko tvoje sablažnjava, izvadi ga i baci od sebe: bolje ti je s jednim okom u život ući, nego s dva oka da te bace u pakao ognjeni."

а шта значи тај савет?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322159991' post='532512]

ајмо јово наново :)

Zašto muškarcu nije propisana odjeća kao ženi?

Dragi nam Bog nas je stvorio različitim.

Žene po izgledu tjela su nježnije ljepše i privlačnije od muškaraca.Stoga je obavezno ženama u islamu da se drugačije oblače.Ono što je strogo za ženu da prekrije svojom odjećom po islamu je svo tjelo osim lica, ruku do šaka i nogu do članaka.

Za muškarca je obavezno da prekrije ono što je ispod pasa i iznad koljena.

Naravno to je stvar islama.I kod vas u vašoj vjeri je bilo naređeno ženama da se slično nose.Samo izgleda ta obaveza je svedena samo na one koje svoj život posvete službi Hristu(časne sestre)Zar ne?

Mada je koliko se čini to trebao biti propis za svaku punoljetnu hriščanku.Bar tako vaši tekstovi iz vaših knjiga govore.

Svako dobro!

Ima li još pitanja?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322171609' post='532683]

а шта значи тај савет?

O čoveče, uvek se kačiš za tumačenja. Ovo sam navela iz revolta prema toj gluposti sa pokrivanjem očiju. Hoću reći nek pokriju svoje oči, ako im gledanje u lepe nečije oči, ili slično, budi prljavu maštu. Mogla sam reći i nešto kao "ja ne kazah za varljive oči, štono su me na zlo navodile...". Sve u svemu, nek se zabave sa sobom jer je problem u njihovoj glavi.

Подели на овим сајтовима

Kad bi bar hteli poslušati ovaj savet:

Matej, glava 18 - "I ako te oko tvoje sablažnjava, izvadi ga i baci od sebe: bolje ti je s jednim okom u život ući, nego s dva oka da te bace u pakao ognjeni."

De pojasnite značenje ovog citata?

Подели на овим сајтовима

Hahahahahahaha...pa kad nam ti ne odgovaraš,moramo sami...Bosanac,nisi mi više interesantan ič.Kad se bude pojavio neko od ljudi iz tvoje vere,učeniji i ozbiljniji i koji želi da učestvuje u razgovoru,sve što me interesuje,njega ću da pitam.Sa tobom prekidam komunikaciju,zbog neozbiljnosti.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Evo ga sad i ti pa da ponovim i tebi

O čoveče, uvek se kačiš za tumačenja. Ovo sam navela iz revolta prema toj gluposti sa pokrivanjem očiju. Hoću reći nek pokriju svoje oči, ako im gledanje u lepe nečije oči, ili slično, budi prljavu maštu. Mogla sam reći i nešto kao "ja ne kazah za varljive oči, štono su me na zlo navodile...". Sve u svemu, nek se zabave sa sobom jer je problem u njihovoj glavi.
Подели на овим сајтовима

Hahahahahahaha...pa kad nam ti ne odgovaraš,moramo sami...Bosanac,nisi mi više interesantan ič.Kad se bude pojavio neko od ljudi iz tvoje vere,učeniji i ozbiljniji i koji želi da učestvuje u razgovoru,sve što me interesuje,njega ću da pitam.Sa tobom prekidam komunikaciju,zbog neozbiljnosti.

Imaš pravo.Degradiranje nekoga je jedan od podlih načina u komunikaciji.To je tvoje pravo.Svako dobro!

Подели на овим сајтовима

Vidite vi ste legende.Postavite pitanje i sami dajete odgovore.Zaista ste mi zanimljivi sad učitelji a sad učenici ali kako god.

Zašto muškarcu nije propisana odjeća kao ženi?

Dragi nam Bog nas je stvorio različitim.

Žene po izgledu tjela su nježnije ljepše i privlačnije od muškaraca.Stoga je obavezno ženama u islamu da se drugačije oblače.Ono što je strogo za ženu da prekrije svojom odjećom po islamu je svo tjelo osim lica, ruku do šaka i nogu do članaka.

Za muškarca je obavezno da prekrije ono što je ispod pasa i iznad koljena.

Naravno to je stvar islama.I kod vas u vašoj vjeri je bilo naređeno ženama da se slično nose.Samo izgleda ta obaveza je svedena samo na one koje svoj život posvete službi Hristu(časne sestre)Zar ne?

Mada je koliko se čini to trebao biti propis za svaku punoljetnu hriščanku.Bar tako vaši tekstovi iz vaših knjiga govore.

Svako dobro!

Ima li još pitanja?

морам да ти кажем да тврдо сматрам да уопште ниси у право око овога јер гледаш као мушкарац и искључујеш да је жени мушко тело у разним формама исто толико искушење и привлачно колико и нама. капирам прекривање преко гениталија за оба пола и жене по грудима, ал чему руке, остатак ногу и глава?

зато те и питам зашто ислам има једно око заклопљено за мушкарце а за жене не?

наши текстови не говоре ништа такво што си навео, мада има скучених умова који мисле да је грех у телу а не у очима.

Подели на овим сајтовима

8-9. Ако ли те рука твоја или нога саблажњава, одсијеци је и баци од себе; боље ти је ући у живот хрому или кљасту него ли да имаш двије руке или двије ноге, а да те баце у огањ вјечни. И ако те око твоје саблажњава, извади га и баци од себе; боље ти је с једним оком у живот ући него да имаш два ока, а да те баце у пакао огњени.

Под "руком", "ногом" и "оком" разуми пријатеље који су као удови нашег тела. Дакле, ако се ови наши блиски пријатељи покажу као штетни за нашу душу, потребно је да их презремо као сатрулеле удове и одсечемо од себе, како не би штетили другима. Из овога је јасно да ако већ треба да дођу саблазни, дакле они од којих трпимо штету, не морамо и да пострадамо од њих. Али, ако учинимо оно што је Господ рекао и одсечемо од себе оне који нам причињавају штету, макар они били и наши пријатељи, нећемо ништа изгубити.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/TumacenjeJevandjeljapoMateju/18.htm

наравно, не треба бити буквалан ни у читању тумачења, ни у спровођењу написаног, јер постоје делови Светог Писма који објашњавају колико трпљење иде пре тога (седам пута седамдесет), ако већ неки ближњи нису на радост.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...