Jump to content

Казна за лепе очи

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ja pitam o značenju citatu a ne o razlozima zbog kojih si navela ovaj citat. :-

Vidi brate, ja nisam teolog. Meni su bitni upravo razlozi zbog kojih nešto ovde pišem, a to kako pišem je isključivo moj način da se izrazim. Suština je da shvatiš šta ja hoću da kažem u mojoj poruci, a to sam ti i objasnila. što se mene tiče, ovaj citat može da se shvati i doslovno, jer ti je zaista bolje da si i slep i kljast, nego li da izgubiš dušu jer ti je ona najvrednija. Zašto da ne, ako li me gledanje u nešto-nekoga navodi na greh, neće mi pasti na pamet da to-toga pokrivam, već ću gledati da sebe sprečim da u to-toga gledam. Udaljiću se.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322179759' post='532779]

морам да ти кажем да тврдо сматрам да уопште ниси у право око овога јер гледаш као мушкарац и искључујеш да је жени мушко тело у разним формама исто толико искушење и привлачно колико и нама. капирам прекривање преко гениталија за оба пола и жене по грудима, ал чему руке, остатак ногу и глава?

зато те и питам зашто ислам има једно око заклопљено за мушкарце а за жене не?

наши текстови не говоре ништа такво што си навео, мада има скучених умова који мисле да је грех у телу а не у очима.

Zašto su onda časne sestre pokrivene?

Zašto se ne oblače kao ostale krščanske.ili prve pretjeruju u vjeri ili su druge ostavile jedan dio ili obilježje vjere.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

zasto se onda svi muslimani ne oblace kao Muftije i sl.? bas su ti banalni primeri :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Vidi brate, ja nisam teolog. Meni su bitni upravo razlozi zbog kojih nešto ovde pišem, a to kako pišem je isključivo moj način da se izrazim. Suština je da shvatiš šta ja hoću da kažem u mojoj poruci, a to sam ti i objasnila. što se mene tiče, ovaj citat može da se shvati i doslovno, jer ti je zaista bolje da si i slep i kljast, nego li da izgubiš dušu jer ti je ona najvrednija. Zašto da ne, ako li me gledanje u nešto-nekoga navodi na greh, neće mi pasti na pamet da to-toga pokrivam, već ću gledati da sebe sprečim da u to-toga gledam. Udaljiću se.

Ok!

Samo čini mi se da se ovdje podstiče na obaranje pogleda i kod vas?

Подели на овим сајтовима

zasto se onda svi muslimani ne oblace kao Muftije i sl.? bas su ti banalni primeri :)

Oblačenje muftije je u skladu sa titulom koju ima(mislim na vjersku odjeću).Izvini brate nismo u fudbalskom timu pa da isto se nosimo.

Подели на овим сајтовима

sad si bzvze izvrdao al kako izvoljevas, ja necu ovde vise da postavljam pitanja jer nema smisla, ako vase zene uzivaju da nose takvu nosnju ja se slazem :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Zašto su onda časne sestre pokrivene?

Zašto se ne oblače kao ostale krščanske.ili prve pretjeruju u vjeri ili su druge ostavile jedan dio ili obilježje vjere.

облаче се монаси и монахиње као други хришћани само је крој одеће најједноставнији могући због завета сиромаштва који дају на рукополагању у монахе.

одећа женског монаштва је кројена најједноставније могуће, као тога, тако да покрива од врата до чланака на ногама, све сем главе а на глави се носи врста мараме која одражава послушност Богу због одређеног дела Новог Завета.

одећа мушког монаштва је истоветна, само нема мараму већ камилавку, врсту капе која опет исто одражава - послушност Богу али се скида за време молитве због поштовања према Богу или на делу молитве оставља на глави као одраз чина, власти и опет послушности Богу.

најчешће је црне боје, јер боје код нас носе одређену симболику а црна гласи смрт, за сав свет у случају монаштва, нагласак да нису од овог света јер дају анђелски завет у коме ће узрастати.

дакле, везе нема са телесношћу, већ са датим заветима.

Подели на овим сајтовима

а још ми не одговори зашто за мушке није исто као за жене, што се тиче покривања остатка тела, поготово главе и руку?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322182107' post='532805]

а још ми не одговори зашто за мушке није исто као за жене, што се тиче покривања остатка тела, поготово главе и руку?

Zato što je muško tjelo različito od ženskog.

Подели на овим сајтовима

reci to bodibilderkama... ako smes :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

брате, немој да се љутиш ал ово последње није смислен одговор ...

нормално да се разликују тела али само у грудном и гениталном делу, ал зашто се покрива глава и руке?

мени је преиземан одговор "зато што Бог тако жели", чак и за Православље, ваљда тај Бог има неки смисао што жели или је само пун каприца и хира?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322182794' post='532817]

брате, немој да се љутиш ал ово последње није смислен одговор ...

нормално да се разликују тела али само у грудном и гениталном делу, ал зашто се покрива глава и руке?

мени је преиземан одговор "зато што Бог тако жели", чак и за Православље, ваљда тај Бог има неки смисао што жели или је само пун каприца и хира?

Tačno stvar vjere i stvar služenja i odanosti Bogu.Ali Bog ništa nije bez smisla odredio.

Tjelo žene je privlačno.I zbog privlačnosti komplet tjela žene Allah dž.š. da bi je zaštitio od neugodnosti naredio joj hidžab.

Hidžab, islamska odjeća predstavlja zaštitu ženi, a ne zatvor ženi, kako to neki pokušavaju prikazati.

Naravno svako ima pravo da se složi ili ne sa svakim pitanjem pa i tim.

.

Подели на овим сајтовима

Tačno stvar vjere i stvar služenja i odanosti Bogu.Ali Bog ništa nije bez smisla odredio.

Tjelo žene je privlačno.I zbog privlačnosti komplet tjela žene Allah dž.š. da bi je zaštitio od neugodnosti naredio joj hidžab.

Hidžab, islamska odjeća predstavlja zaštitu ženi, a ne zatvor ženi, kako to neki pokušavaju prikazati.

Naravno svako ima pravo da se složi ili ne sa svakim pitanjem pa i tim.

.

наредба или савет, значи мора да носи или може да бира?

на страну вера, мислиш ли да је по природи мушкарчево тело жени подједнако привлачно као женино мушкарцу?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...