Александар Милојков Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Ja verujem da njemu i onim slicnim njemu jeste bilo bolje! Cak mislim da im je i danas jako jako dobro. Ovo je jedina igra u celoj teoriji igara gde jedni te isti uvek dobijaju a posteni i slobodoumni uvek i uvek gube.... Оваквима као што је Динкић је увек добро. Они су вам као вируси сиде. Таман мислиш да су готови, а они мутирају. Тако и Динкић. Кад је Г17+ политички пукао, онда је он "напао" Мирка, џентлменски изашао из Владе и сада је мутирао у УРС (уједињени региони Србије). Све могуће акробације - само да вирус преживи. За Динкића је потребан антибиотик са широким спектром дејства. А нашем народу очигледно недостаје Ц витамина, чим гласају за овакве вирусе. obi-wan, florenntina, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Nikada nisam mislila da ću prevaliti preko usta reči kao "u Titovo vreme bilo je bolje", ali sve mi se čini da će me sadašnjost, da ne kažem sadašnja vlast ili, još crnje, sve vlasti koje su usledile posle Tita, do toga dovest. Sačuvaj nas Bože! Ponekad mi se čini da nam je najbolje bilo dok smo u belim košuljama i plavim pantalonama, sa plavim kapicama i crvenim maramam, lobotomirano stajali uz cestu i mašući zastavicama čekali da prođe štafeta. Ko su ovi ljudi što se smenjuju na vlasti? Sve mi liče na one što su nam delili zastavice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Nikada nisam mislila da ću prevaliti preko usta reči kao "u Titovo vreme bilo je bolje", ali sve mi se čini da će me sadašnjost, da ne kažem sadašnja vlast ili, još crnje, sve vlasti koje su usledile posle Tita, do toga dovest. Sačuvaj nas Bože! Ponekad mi se čini da nam je najbolje bilo dok smo u belim košuljama i plavim pantalonama, sa plavim kapicama i crvenim maramam, lobotomirano stajali uz cestu i mašući zastavicama čekali da prođe štafeta. Ko su ovi ljudi što se smenjuju na vlasti? Sve mi liče na one što su nam delili zastavice. Pogledajte tu radost i veselje.Suze da podju coveku 4chsmu1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Ova politika "Ni tamo ni ovamo,vec zlatna sredina" dala je veliku korist,ali i i jos vece probleme svima nama.Lepo je imati svoj sopstveni put i ne zavisiti od nikog,ali to izgleda da ne moze funkcionisati u praksi. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Eh kad ti streljaju jedno 45% familije, nateraju te da precutis svoje zrtve u Jasenovcu i Gradini nikad vala nikom nebi palo napamet da kaze bilo je dobro. A na kraju, krajeva ovi sto su danas na vlasti, su samo deca onih kojih su tada bili na vlasti. Mrzeli su zapad a decu svoju su skolovali na zapadu hmmmmmm licemerje par ekselans. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Komunizam jeste jedno veeeeliko zlo.Jedino sto je mozda dobro bilo kod nas je veoma lukava spoljna politika,gde si sa svakim dobar,ali ni sa kim previse,tako da posredujes i izvlacis korist od zaracenih strana.Sada,nakon rusenja berlinskog zida takva politika nebi imala tako jak efekat,jer Istok i Zapad nisu u jakom sukobu kao sto su nekada bili. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Titov naslednik se krstio u ruskoj crkvi u Beogradu Joška: Ja sam pravoslavac! Četvrtak - 10.11.2011 Joška Broz, Titov unuk i predsednik Komunističke partije, pravoslavne je vere i kršten je u ruskoj pravoslavnoj crkvi! Naslednik nekadašnjeg doživotnog predsednika komunističke Jugoslavije tvrdi da ipak nije vernik, a da je svetoj tajni krštenja morao da pristupi kako bi krstio decu svojih venčanih kumova. - Verovaću u boga onog dana kada ispratim nekog na groblje, a on se vrati kući - poverio nam se Joška Broz. Međutim, napominje da iako nije vaspitavan da veruje, ipak poštuje crkvu, kao i obaveze prema porodici i prijateljima. - Odlučio sam da se krstim 2001. godine jer su moji kumovi izrazili želju da baš ja krstim njihovu decu od 17 i 18 godina. Obred je obavljen u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Beogradu. Krstio me je tamošnji glavni sveštenik. Nisam se dvoumio oko izbora crkve jer imam oko 70 odsto ruske krvi. Obe babe i majka su mi Ruskinje - napominje on. Kako sam kaže, tom prilikom priredio je svečani prijem za porodicu i prijatelje. - Ceremoniji je prisustvovao veliki broj ljudi. Kum mi je bio Slobodan Komatina, nekadašnji generalni direktor Kontrol banke. Nakon obreda u crkvi, priredio sam veselje. Otišli smo u restoran, gde sam za njih organizovao ručak. Od tada do danas krstio sam veliki broj dece, a neke i venčao u crkvi - kaže Broz, koji ne misli da bi Tito da je živ imao nešto protiv ovakve njegove odluke. - Zašto bi imao nešto protiv?!? Komunizam nije zabranjivao religiju. Mnogi su slavili i u to vreme. Sećam se da sam sa svojim prijateljima slavio Srpsku novu godinu još 1976. godine. Takođe, u statutu Komunističke partije sam istakao da svi građani mogu biti članovi bez obzira na veroispovest ili religiozno opredeljenje - poručuje Broz, koji kao primer fleksibilnosti navodi i činjenicu da je komitet u Bačkoj Palanci za Uskrs farbao jaja u crveno i lepio sličice sa njihovim grbom. Ipak, Josip Broz ističe da on slavu ne slavi. - Moja je slava 29. novembar! Nisam jedan od bivših komunjara koji sad ne izlaze iz crkve. Međutim, idem na slave svojih rođaka i prijatelja. U crkvu idem kada su krštenja i venčanja, a prekrstim se i sveću zapalim samo kada premine neko ko mi je mnogo drag - poručuje Titov unuk. Neću sa Dačićem i Tadićem! Joška Broz se priprema za izbore, na koje će izaći samostalno, dok je za priču o koalicijama, kako sam kaže, rano. - Znam s kojim partijama sigurno neću razgovarati. Na prvom mestu sa „žutima“, a onda sa LDP-om, G17 plus i ostalima koji su uništili ovu zemlju. što se SPS-a tiče, on bi trebalo da vodi politiku koju smo mi planirali, ali čim sedi u vlasti sa DS-om, očigledno je da nije tako - kaže on, ističući da danas programski nema razlike između levičarskih i desničarskih partija. http://www.alo.rs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Ово што је Млађан рекао мисли велики проценат људи у Србији (нажалост). Како само чешка уши... Управо тако. Свак доктринарни антикомунизам пада у воду кад ти човек од 60 година каже, "Живео сам од свог рада, био је мир, могао сам да путујем, земља у којој сам живео била је поштована. Сад нема ништа од тога." Џабе ја њему да цитирам владику Николаја, говрим колико су људи комунисти побили и да је све то била лаж. Он ми каже, "ето сад нема комунизма ни комуниста, имаш демократију, националане симболе, можеш у цркву, зашто није боље? Зашто нема мира, зашто нема социјале правде. Тито је ипак био бољи од овога сада." И ја останем без аргумената. Зато су ми блиске речи Владимира Соловјева : "Да би победили лаж социјализма, неопходно је да прихватимо истину социјализма." Ко разуме схватиће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Он ми каже, "ето сад нема комунизма ни комуниста, имаш демократију, националане симболе, можеш у цркву, зашто није боље? Зашто нема мира, зашто нема социјале правде. Тито је ипак био бољи од овога сада." И ја останем без аргумената. Зато су ми блиске речи Владимира Соловјева : "Да би победили лаж социјализма, неопходно је да прихватимо истину социјализма." Ко разуме схватиће. Pa upravo zato sto za vreme Tita jeste postojao socijalizam a danas upravo imamo komunizam i to komunizam mutirane tipe kao virus. Gde po politickoj liniji sve se moze, i kupiti firma, i prodati zemlja sve a stoka ( citaj narod) neka krepa. Meni moj tatko ostavio drzavu u amanet jer ju je on "oslobodio" od fasista i postao glavni lider KPJ i ja sada mogu da radim sta hocu. Jer narod ce da trpi, navikao je!!! Баба је реаговао/ла на ово 1 Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Не би требало да останеш без аргумената. Прво, ми и даље живимо у потпуно истом уређењу као и за време Тита, тј. комунизму. Само уместо једне партије имамо десет. То што сада не ваља јесте управо последица тог проклетог комунизма. Оно што се јесте променило је свет око нас, више не постоји СССР ни Варшавски пакт. Не постоји "поларизован свет" на коме је Тито профитирао и узимао кредите од Американаца да би остао "неутралан", а што је био једини разлог зашто смо ми "живели добро" и поред тога што углавном ништа нисмо радили. Када је срушен Берлински зид ми се нисмо прилагодили новој ситуацији, већ смо остали да висимо у ваздуху. А Динкић... Тужан пример како политика делује на људе. Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Ма јасно је то мени. Могу ја да потежем и то да нису радници из Немачке долазили у Југославију да раде и самоуправљају, већ је било обрнуто. И то је можда један од најјчих аргумената. На Западу си могао да зарадиш, овде не. Међутим, огрман број људи је отишао са села и они су постали су радници. Тај полусељак, полурадник, који чини већину становништва је ипак имао какав такав добар економски живот. Тако га бар они посматрају. Проблем је што антикомунисти нису практиковали боља економска и социјална остварења од оног у СФРЈ. Словенија је ту изузетак. Али у Србији већина људи мисли да је под Титом било боље. Не толико млади, колико генерација која је тада живела .Данас су тзв. губитници транзиције. После педесет година владавине комуниста неминовно је да таква свесто остане да живи у људима и после "пада реалсоцијализма". Нпр. готово све партије функционишу по приципу КПЈ тј. СКЈ. Имаш вођу, искључиво једну политичку линију и ако се не уклопиш у то идеш из странке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Па који "антикомунисти"? Ми и дан данас имамо само комунисте под различитим именима... Као што си лепо приметио за странке, погледај и све остало - ми апсолутно ништа битно нисмо променили. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Грубо речено да, али ипак су партије попут ДС, ДСС, СПО, СРС, СНС, Г 17 себе тако представљале, као антикомунистичке. Додуше деведесетих када је то било актуелно. Пази, није Србија једини пример остатака комунистичке тоталитарне свести. Имаш тога и у Русији, колико волиш. Да не кажем да је и данас ова наша "русофилија" можда најбољи пример тога. Однос према Путину као великом вођи, нпр. Са друге стране другосрбијанци данас о Титу говоре као о неком еманципатору. Ето, то ти је Србија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Ма јасно је то мени. Могу ја да потежем и то да нису радници из Немачке долазили у Југославију да раде и самоуправљају, већ је било обрнуто. И то је можда један од најјчих аргумената. На Западу си могао да зарадиш, овде не. Међутим, огрман број људи је отишао са села и они су постали су радници. Тај полусељак, полурадник, који чини већину становништва је ипак имао какав такав добар економски живот. Тако га бар они посматрају. Проблем је што антикомунисти нису практиковали боља економска и социјална остварења од оног у СФРЈ. Словенија је ту изузетак. Али у Србији већина људи мисли да је под Титом било боље. Не толико млади, колико генерација која је тада живела .Данас су тзв. губитници транзиције. После педесет година владавине комуниста неминовно је да таква свесто остане да живи у људима и после "пада реалсоцијализма". Нпр. готово све партије функционишу по приципу КПЈ тј. СКЈ. Имаш вођу, искључиво једну политичку линију и ако се не уклопиш у то идеш из странке. То са вођом и Путином није ствар искључиво тоталитарног комунизма, то је више вако опште српско/руски синдром. А можда и не само наш , већ и свецки , и други народи имају вожда, био он Фирер или Цар или прешједник све једно је , људи једноставно воле да имају вожда , осећају се некако сигурнијим, идентификују се са њим, себе и своје и народне интересе. То је управо оно што је супротно Хришћанском месијанском осећају, али је корен исти. Чим се отпадне од Христа тежи се антихристу. Стога су средњевековни владари увек стављали да су они тек слуге Христа па онда и владари , да се не би помислило како су они заправо антихрист, али неки су и поред тога ипак били тоталитарни , а неки светитељи. И у Југославији си могао да зарадиш , знам људе који никада нису били негде да гастарбајтишу па сад имају куле и градове а нису били ни из оне повлаштене класе комунистичких функционера, чија већина данас живи у расулу а један део оних који су се "снашли" и даље држе власт. Комунисти су код Србаља били подељени на Лекине и Титине. Лекини-Ранковићеви нису били толико антисрпски расположени као они Титини и ту је дошло до фракцијских подела , Лекине комуњаре су имале макар неки минимални осећај за нацију или су барем гравитирали ка совјетима те је то на неки начин довело код њих да буду и свеснији свог српског порекла, док они титини нису за те ствари марили и сматрали су их ретроградним. Те две фракције комуњара се до дан данас прегањају на политичкој сцени Србије , касније су се дефинисали као Стамболићевци и Милошевићевци. Пошто су Милошевићевце смакли дакле сад су на сцени Стамболићевци односно прави "чисти" титоисти они који су против Лекине фракције. Есенција титоизма је у овом "преокрету" покрету , од Вука (шпиљковог писара) преко анархолибералке Латинке( како није византинка , него баш Латинка ) Перовић , до Чедице и других титоиста , демократи су исти ти стамболићевци само блажа линија, а ови други Шешељ , Тома , социјалисти и сл. су Лекина фракција. И то је тај вечити сукоб између Фарисеја и Садукеја српке политичке сцене , при том једва да су они уопште Срби.Наравно није данас коректно рећи да нису Срби , поготово за ове странке које носе национални префикс, али бат шта да му радиш , ја знам да моји четници нису ни у једној од тих странака , мада не кажем да нису покушали бити у време 90-их када су се натриповали да је пропо комунизам , но кад су видели с ким имају посла брзо су одустали. Већина наше дијаспоре оне предратне или ово јако добро зна па зато никога не подржава или нема појма о чему је овде реч па пада на неке патетичне националне приче Лекиних или Титиних комуњара. И тако је ишло све до недавно док већина дијаспоре није схватила да је у Србији потпуно непожељна , пожељне су само њихове девизе. И онда се ми чудимо анационалним Хришћанима у Срба . Или паганима националистима. Рецимо Дверјани немају изразитог лидера у својим редовима и то ће им бити мањак сад на изборима, јербо Срби воле да имају вожда да се с њим идентификују , ако немају с ким , онда неће ни гласати. Ја сам мислио да се ми као народ можемо очистити од те комунистичке губе, али што више старим видим да је то постало део наше народне антинационалне традиције, и да ће заједно са Добрицом Ћосићем ( иначе Лекиним Добрицом) постати залог неког будућег српског идентитета , који наравно са изворним идентитетом везе нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Новембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2011 U materijalnom smislu i jeste bilo bolje. I u moralnom i u svakom drugom smislu....Srbi su narod kojme treba "cvrsta ruka"...kave demokratije,slobode i ostale gluposti А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука