obi-wan Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Ako imas demokratiju nemas pod obavezno slobodu ali ako imas slobodu autokratiju ne mozes da imas.Jer ako nemas pravo izrazavanje svoje politicke volje ( sto je demokratija ) nemas politicku slobodu. See ya. To kazes ti i ko jos? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 оби, не демагогиши, платон је само имао активан увид у атинску демократију која је уствари била робовласнички поредак, а и он је и сам лицемерно живео у њеној благодати. Demokratija = teror vecine... to je ona bila, i to je danas, samo u jos gorem obliku... to svakodnevni zivot ocigledno pokazuje i za slepce... to sto mi zatvaramo oci na tako nesto je druga stvar... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Demokratija = teror vecine... to je ona bila, i to je danas, samo u jos gorem obliku... to svakodnevni zivot ocigledno pokazuje i za slepce... to sto mi zatvaramo oci na tako nesto je druga stvar... молим те, причај у своје име или барем мене ограничи из те приче. тебе неко терорише? .mislise. па ако си толика "терорисана" мањина, узмеш лепо и преселиш се где си већина, то је барем тривијално решење. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 A ako nikad ne mozes da budes vecina? Onda ko i da te nema? Naravno, tako danas funkcionisu demokratije sirom sveta... Ne brini, nista ja ne krivim nekog ovde, samo mi je vec prilicno muka od demokratije, to je sve... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 To kazes ti i ko jos? Osnovna definicija demokratije i vise manje kompletna teorija drzave i prava. Ukoliko imas autokratiju po samoj definiciji nemas pravo izbora vlasti, samim tim nemas nikakvu politicku volju niti pravo ucesca u vlasti. Drugim recima zivis onako kako ti autokrata odredi i ti na to ne mozes da utices. Sto prosto logicki znaci da nemas slobodu izbora vodje i njegove politike nego je to u apsolutu volja autokrate. Шта ја могу тим својим гласом да утичем на нешто ако се не слажем? Ништа. U demokratiji imas mogucnost to da uradis ( ne garant ) u autokratiji nemas ni tu mogucnost. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Apsolutno se ne slazem, ne mora da ima demokratiju da bi imao slobodu, naprotiv... Demokratija je samo jedan (spolja) prefinjne oblik tiranije, kako je to jos Platon znamenito primetio... Апсолутно се слажем... Шта вреди мој глас на демократским изборима? Један од десет милиона? Шта ја могу тим својим гласом да утичем на нешто ако се не слажем? Ништа. Да не причамо о томе ко све гласа... Изађу на изборе милион будала и један паметан човек шта добијамо? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Jer ako nemas pravo izrazavanje svoje politicke volje ( sto je demokratija ) nemas politicku slobodu. See ya. Право на изражавање своје политичке воље има само диктатор. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Право на изражавање своје политичке воље има само диктатор. Lepo ti kazem imas debele rupe u znanju teorije drzave i prava. http://www.iep.utm.edu/soc-cont/ oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Аха... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 A ako nikad ne mozes da budes vecina? Onda ko i da te nema? Naravno, tako danas funkcionisu demokratije sirom sveta... Ne brini, nista ja ne krivim nekog ovde, samo mi je vec prilicno muka od demokratije, to je sve... па ништа, помириш се са тиме и почнеш да је правиш, то нас учи хришћанство - промени себе и променићеш цео свет. ми смо емпатична створења и ништа не можемо да урадимо за један живот, можемо само мало, а и то је довољно. а демократија није систем терора већине над мањином, него тежиште одраза менталитета једног народа и његових жеља. зато и постоје грешке у корацима и није стандард нешто што се мења за живота, већ само родитељ може да се потруди да детету олакша живот. свако ко тврди другачије или има генијалну идеју коју може и уме да наплати, или краде, или је дошао да ти одузме и то мало што имаш само зато што је јачи или је гладнији од тебе. зато је боље поделити, него ускратити, или бити мудрији кад је јачи у питању. само глуп народ може да дође у ситуацију да га изманипулишу за кинту и имање или бомбардују и да му све одузму и оставе без наде у будућности да ће моћи да се промени тежиште силе, или да ће моћи да поврати своје. друго, мањине се третирају са подједнаким поштовањем јер имају свој глас на месту извршне власти и могу бити чуте и самим тим мењати систем или га каналисати. зато имамо СПС, ЛДП и још које демократске мањине да имају право на извршну власт са смешним бојем гласова. фора је што не можеш да их укинеш, иначе постајеш већина која терорише мањину. е да, слобода и право на живот се зарађује, не добија се на поклон. демократија или не. илузија овог све-на-дугме и дај-ми-зато-што-постојим друштва је идиотска у постулату, ни диплома се не добија већ зарађује. што каже моја мајка, устани из кревета и направи си доручак, а од пре неког времена га и зарађујем. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Шта вреди мој глас на демократским изборима? Један од десет милиона? Шта ја могу тим својим гласом да утичем на нешто ако се не слажем? Ништа. Да не причамо о томе ко све гласа... Изађу на изборе милион будала и један паметан човек шта добијамо? чекај, ти поистовећујеш манипулисану руљу са демократијом? то се онда зове охлократија, а не демократија. а кад будеш имао демократију, сваки глас ће да вреди, јер ће власт да буде народ а не политичар. овако, политика је само изговор за колективну неспособност. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 чекај, ти поистовећујеш манипулисану руљу са демократијом? то се онда зове охлократија, а не демократија. а кад будеш имао демократију, сваки глас ће да вреди, јер ће власт да буде народ а не политичар. овако, политика је само изговор за колективну неспособност. Tesko ces to da objasnis nekom ko nikad nije citao neke osnovne stvari o demokratiji filozofskim korenima i razvoju iste. Ko o demokratiji zna samo iz kafanskih prica i ideoloskih prica. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 Tesko ces to da objasnis nekom ko nikad nije citao neke osnovne stvari o demokratiji filozofskim korenima i razvoju iste. Ko o demokratiji zna samo iz kafanskih prica i ideoloskih prica. Ако може без ad hominem, изнеси своје аргументе ако си толико начитан. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 1, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2011 чекај, ти поистовећујеш манипулисану руљу са демократијом? то се онда зове охлократија, а не демократија. а кад будеш имао демократију, сваки глас ће да вреди, јер ће власт да буде народ а не политичар. овако, политика је само изговор за колективну неспособност. Где сам рекао "манипулисану руљу"? Оно што ја кажем јесте да демократија није темељ слободног друштва, већ само његова последица. Основа слободног друштва јесте минимална држава која се темељи на владавини права и приватне својине. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука