Jump to content

Pisma o Muhamedanstvu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mladi gospodine,  iz poštovanja prema vašo mladosti bih vam rekao :

1)pohvala za vaš trud,to što ste tako ratoborni iza svoju vjeru to je fina osobina

2) pohvala za vaš respekt prema meni koji nije tvoje vjere.

3)ja sam fakultetski obrazovan čovjek što i vama zelim da budete jer ovi narodi su siromašni u obrazovanju.

4)savjet: Kada navodite stavove protivnika,tj sugovornike navodite ih tačno, u ovom slučaju ste pogriješili a to je drugi puta, da vam pojasnim:

ebul Kasim, je izraz koji se kod arapa zove kunjetun a to je nazivanje čovjeka po imenu njegova sina.

Drugo , čovjek se zove imenom onako kako mu daju ime roditelji.A to je ime Muhamed.

Ibn  u arapskom jeziku znači sin.

Tako kada se u prevodu napiše to što ste napisali: ebu kasim ibn Abdella, to znači: otac Kasimov, sin Abdellin.Vi rekoste za to što ste napisali da je to pravo  ime.Jeli tako da ste opet pogriješili? Njemu je ime Muhammed.Im,e su mu tako dali , njegovi roditelji.Malo bi ispalo neozbiljno od vas da nama muslimanima kažete da neznamo kako se naš Poslanik zove.

Ali vi ste mladi još trebate puno toga učiti.Ja vas ne osuđujem nego savjetujem , vjerovatno ste od nekoga to naučili a taj neko poznaje islam kao ja kinesku umjetnost.

Otac mu nije imena Abdela nego Abdullah.

Tako da mladi moj gospodine zamolio bih da tačno navodite citate da bi ono što napišete imalo ikakvu vrijednost.

5)Kada rtaspravljate sa nekim ne činite to iz predrasuda neg s ciljem dolaska do istine.Kaže imam Malik(islamski učenjak):Nikada nisam raspravljao sa nekim a da nisam želio da me pobjedi

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 106
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Obzirom da ste toliko grešaka naveli u prvom djelu pitanja kada bih vam stručno odgovarao na ono što ste napisali , mislim da bi za ispravljanje ostalog djela netačnih informacija trebalo ,mi zaista puno vremena , zamolio bih da se ,malo korigujete.Bojim da o islamu imate puno, puno,puno...puno netačnih informacija

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Mladi gospodine,  iz poštovanja prema vašo mladosti bih vam rekao :

1)pohvala za vaš trud,to što ste tako ratoborni iza svoju vjeru to je fina osobina

2) pohvala za vaš respekt prema meni koji nije tvoje vjere.

3)ja sam fakultetski obrazovan čovjek što i vama zelim da budete jer ovi narodi su siromašni u obrazovanju.

4)savjet: Kada navodite stavove protivnika,tj sugovornike navodite ih tačno, u ovom slučaju ste pogriješili a to je drugi puta, da vam pojasnim:

ebul Kasim, je izraz koji se kod arapa zove kunjetun a to je nazivanje čovjeka po imenu njegova sina.

Drugo , čovjek se zove imenom onako kako mu daju ime roditelji.A to je ime Muhamed.

Ibn  u arapskom jeziku znači sin.

Tako kada se u prevodu napiše to što ste napisali: ebu kasim ibn Abdella, to znači: otac Kasimov, sin Abdellin.Vi rekoste za to što ste napisali da je to pravo  ime.Jeli tako da ste opet pogriješili? Njemu je ime Muhammed.Im,e su mu tako dali , njegovi roditelji.Malo bi ispalo neozbiljno od vas da nama muslimanima kažete da neznamo kako se naš Poslanik zove.

Ali vi ste mladi još trebate puno toga učiti.Ja vas ne osuđujem nego savjetujem , vjerovatno ste od nekoga to naučili a taj neko poznaje islam kao ja kinesku umjetnost.

Otac mu nije imena Abdela nego Abdullah.

Tako da mladi moj gospodine zamolio bih da tačno navodite citate da bi ono što napišete imalo ikakvu vrijednost.

5)Kada rtaspravljate sa nekim ne činite to iz predrasuda neg s ciljem dolaska do istine.Kaže imam Malik(islamski učenjak):Nikada nisam raspravljao sa nekim a da nisam želio da me pobjedi

Опрости, старији брате.

Ал мени није битно толико име, извињавам се на грешци. joooj

Ал доста тога ми је нелогично у Исламу.

Нећу ја да расправљам, ви сте 100 пута интелигентнији и образованији.

Ја хоћу понешто да кажем, можда ће ти користити.

А волео бих да научим нешто од тебе, пошто си образован муслиман.

Јел треба да ти персирам?

Послао сам ти поруку....

Подели на овим сајтовима

a što se tiče starog zavjewta.Moj kometar za tebe mladi gosspodine je da stari zavjet nigdje ne spominje ni Isusa , daj navedi mi citat iz Starog zavjeta, gdje se Isus  po imenu spominje.Nemoj se truditi jer kao što ti reče da je to za nas velika rupa ipak je ovo rupa prije za vas.Ovo odgovoreno tvojim riječnikom.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

a što se tiče starog zavjewta.Moj kometar za tebe mladi gosspodine je da stari zavjet nigdje ne spominje ni Isusa , daj navedi mi citat iz Starog zavjeta, gdje se Isus  po imenu spominje.Nemoj se truditi jer kao što ti reče da je to za nas velika rupa ipak je ovo rupa prije za vas.Ovo odgovoreno tvojim riječnikom.

Љутиш се?

Помиње се Месија који ће доћи и према пророштвима, је то Исус.

Мухамед се позива на реч, Исуса да ће Бог послати другог Утешитеља.

И тај Утешитељ је као Мухамед?

То је Дух Свети, који сведочи за Христа.

Сад ћу ти навести сведочанства....мада цео Стари Завет сведочи, само га треба правилно тумачити.

Подели на овим сајтовима

Ево например, 2 псалам Давидов:

1. Зашто се буне народи и племена помишљају залудне ствари?

2. Устају цареви земаљски, и кнезови се скупљају на Господа и на помазаника његова.

3. "Раскинимо свезе њихове и збацимо са себе јарам њихов."

4. Онај, што живи на небесима, смије се, Господ им се потсмијева.

5. Па им говори у гњеву својем и јарошћу својом збуњује их:

6. "Ја сам помазао Цара својега на Сиону, на светој гори својој."

7. Казаћу наредбу Господњу; он рече мени: "ти си Син мој, ја те сад родих.

8. Ишти у мене, и даћу ти народе у нашљедство, и крајеве земаљске теби у државу.

9. Ударићеш их гвозденом палицом; разбићеш их као лончарски суд."

10. Сад цареви, оразумите се; научите се судије земаљске!

11. Служите Господу са страхом, и радујте се с трепетом.

12. Поштујте Сина, да се не разгњеви, и ви не изгинете на путу своме; јер ће се гњев његов брзо разгорјети. Благо свјема који се у њ уздају!

Подели на овим сајтовима

Помиње се Месија који ће доћи и према пророштвима, је то Исус.

Исус значи Спаситељ, дакле Месија дуго очекивани.

Чак је и Буда пророковао на самрти Христа, али га ни будисти нису познали.

Они га чекају, као и Јевреји.

Јевреји ће дочекати лажног Месију антиХриста, првог и последњег председника Уједињених Нација.

Ево Будиног пророштва:

600. године пре Христа, Буда, оснивач моћне будистичке вере, пророковао је долазак Спаситеља на следећи начин.

Када је већ био при смрти и када су га ожалошћени ученици питали: "Ко ће нас учити када ти одеш?"

Буда одговори: "У одређено време јавиће се у свету један други Буда, Светитељ Један, у највећем степену Обасјани, обдарен мудрошћу у владању, проницљиви, познавалац Васионе, један несравњени Вођ људи и Господар Анђела и смртних.Он ће вам открити исте вечне истине које сам вас и ја учио.

Он ће проповедати своју религију, славну по свом пореклу, славну у својој узвишености и славну по циљу, како у духу тако и у форми.Он ће објавити један религиозни живот, савршен и чист."

А ученици га упиташе: "Како ћемо га ми познати?"

На то Благословени (Буда) рече: "Њега ће знати по имену, "Метеја" (Месија) што значи, "Онај чије је име милошта."

Подели на овим сајтовима

Jednom sam u Minhenu naisao na neke baptiste koji su "propovijedali" i mnogo su vrijedjali islam.

Tu su se nasli neki pobozni muslimani i nastala je zucna diskusija.

Slucajno sam se tu zatekao i zapoceo dijalog sa jednim muslimano, koji je izgledao veoma pobozno i koji se mnogo ljutio na izlaganje ovih sektasa.

Ja sam tom covjeku rekao sledece. "Prijatelju, ti vjerujes u Muhameda, mi vjerujemo u Hrista, nikako ne moze biti da su nase obe vere ispravne, nego je jedna od nase dvije vjere LAZNA. Ili je nasa vjera u Hrista lazna ili je lazna vasa vjera u Muhameda."

I onda se desila jedna vrlo interesantna stvar. Ovaj covjek, koji je bio gotov da se skoro bije sa ovim sektasima je zanijemio. Onda sam mu rekao, da je za nase spasenje vrlo vazno da saznamo, koja je od ove dvije vjere lazna i preporucio sam mu da procita "Novi Zavjet".

Ovaj musliman, valjda postaknut Duhom Svetim se tako bio umirio, gledao me je sa nekim tako blagim pogledom i onda me je pitao, gdje moze da nadje Novi Zavjet.

Подели на овим сајтовима

Imao sam jednu prijateljicu, Njemicu, koja je bila udata za nekog momka iz Tunisa.

Ona je tog momka toliko voljela da je zbog njega a i zbog ubijedjenja primila islam.

Kasnije se taj brak raspao, jer su njegovi roditelji bili protiv tog braka i zbog toga sto ju je on natjerao da izvrsi abortus.

Ipak, ona ga je mnogo voljela i patila zbog izvrsenog pobacaja.

Tu sam djevojku upoznao na kursu samoodbrane za zene, gdje sam kao karate instruktor obucavao zene, kako da se biju.

I slucajno sam tu djevojku odvezao kolima do kuce i posto sam u kolima imao neku duhovnu muziku, koja je tandarala, ona me je pitala o kakvoj se muzici radi i ja sam joj rekao da je to duhovna pravoslavna muzika.

Kasnije sam se sa njom sprijateljio i saznao da posti muhamedanske postove vrlo revnosno.

Jednom prilikom smo poceli da diskutujemo o vjeri i ja sam joj rekao da jeprava vjera pravoslavlje i da su sve ostale vjere od djavola.

NASTAVICE SE:

Подели на овим сајтовима

Imao sam jednu prijateljicu, Njemicu, koja je bila udata za nekog momka iz Tunisa.

Ona je tog momka toliko voljela da je zbog njega a i zbog ubijedjenja primila islam.

Kasnije se taj brak raspao, jer su njegovi roditelji bili protiv tog braka i zbog toga sto ju je on natjerao da izvrsi abortus.

Ipak, ona ga je mnogo voljela i patila zbog izvrsenog pobacaja.

Tu sam djevojku upoznao na kursu samoodbrane za zene, gdje sam kao karate instruktor obucavao zene, kako da se biju.

I slucajno sam tu djevojku odvezao kolima do kuce i posto sam u kolima imao neku duhovnu muziku, koja je tandarala, ona me je pitala o kakvoj se muzici radi i ja sam joj rekao da je to duhovna pravoslavna muzika.

Kasnije sam se sa njom sprijateljio i saznao da posti muhamedanske postove vrlo revnosno.

Jednom prilikom smo poceli da diskutujemo o vjeri i ja sam joj rekao da jeprava vjera pravoslavlje i da su sve ostale vjere od djavola.

NASTAVICE SE:

joooj dada dada

Подели на овим сајтовима

Ona se na moje izjave razbijesnila i ja sam joj rekao da je jedna od nase dvioje vjere od satane.

Dugo smo se prepirali i ja sam joj savjetovao da procita Novi Zavjet i posle par dana sam joj jedan poklonio.

Ona je obecala da ce ga procitati i posle toga sam primijetio da je njena odusevljenost za islam bila malo slabija.

Posle toga sam joj savjetovao da ode na jednu liturgiji i ona me je poslusala.

Na toj prvoj liturgiji, koju je posjetila, ona je citavo vrijeme plakala. Posle toga dugo nije propustala ni jednu liturgiji u posle godinu dana se krstila pravoslavno.

Подели на овим сајтовима

Ona se na moje izjave razbijesnila i ja sam joj rekao da je jedna od nase dvioje vjere od satane.

Dugo smo se prepirali i ja sam joj savjetovao da procita Novi Zavjet i posle par dana sam joj jedan poklonio.

Ona je obecala da ce ga procitati i posle toga sam primijetio da je njena odusevljenost za islam bila malo slabija.

Posle toga sam joj savjetovao da ode na jednu liturgiji i ona me je poslusala.

Na toj prvoj liturgiji, koju je posjetila, ona je citavo vrijeme plakala. Posle toga dugo nije propustala ni jednu liturgiji u posle godinu dana se krstila pravoslavno.

Слава Богу!

Предивно је то, заиста...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...