Ахил Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Jedno je postovati ljude a drugo je postovati laznu vjeru. Hristos je postovao ljude a ne bapska vjeroucenja. Ja se slažem sa tobom, ali ti prenebregavaš jednu stvar: kada ne poštuješ nečije mišljenje, ma kako ono pogrešno se nama činilo, ti ne poštuješ ni čovjeka!A to, složićeš se, nije hrišćanski! I pravoslavni svetitelji, kada bi način na koji negiraju neko pogrešno učenje vrijedjao drugoga čovjeka, oni tada ne bi to radili na takav način već bi bili mnogo uviđajniji i obazriviji. A ponekada bi se zadržali i na najprostijem svjedočenju hrišćanske ljubavi, bez verbalnih diskusija i rasprava. Mislim da su nam dali sasvim dovoljno primjera kako se treba postupati sa ljudima, te zašto onda ne bismo tako i činili! Цитат Isto tako su radili i apostoli. Sjeti se sto je apostol Pavle uradio sa idolskim figurama. Ne sjećam se da je Sveti Pavle išta radio sa idolskim figurama, a i ako jeste, to je u onoj istorijskoj konstelaciji bilo itekako opravdano, što ne važi i danas. Цитат Meni ne pada na pamet da postujem ni jednu vjeru osim pravoslavne, niti mi na pamet pada da prestajem da sve ostele vjere iz dna duse prezirem.U svakoj vjeri treba uvidjati i ono lijepo i čestito, tako i sami postajemo tolerantniji i svestraniji, jednom riječju, pravoslavniji. Rijetko koja vjera nema nešto što je dostojno poštovanja. Ako ni zbog čega drugog, onda ne treba iznositi loše mišljenje o drugoj vjeri ako će to ožalostiti srce našeg brata koji je pripadnik te vjere. To je duboko jevandjelski i hrišćanski odnos prema drugima. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 komentar na rad administracije: svaka čast momci na objektivnosti i pravednosti vođenja ovog foruma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Ово ти је последња опомена пред бан.Администратор карађорђе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Apostol Pavle je rusio idolske spomenike, to stoji u Svetom Pismu. A to da u svakoj "vjeri" ima nesto lijepo, to je tacno. I kod satanista stoji da jedni prema drugima treba da su lojalni. I sacuvaj me Boze ljepote mislimanske vjere, vidio sam tu ljepotu, kada sam bio u Svetoj Zemlji u Jerusalimu. Da te Bog sacuva od toga i njihovog kristanja sa minareta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Vukmane: Za svađu su potrebna dvojica.Obzirom, da ih nema osim tebe.Savjetujem ti da se pogledaš u ogledalo i da se svađaš sam sa sobom! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Vukmane: Za svađu su potrebna dvojica.Obzirom, da ih nema osim tebe.Savjetujem ti da se pogledaš u ogledalo i da se svađaš sam sa sobom! Sta hoces brate? Kad se svadjam, ti neces da se svadjas. Kad sam kulturan, ti me izbjegavas. Kad te nesto pitam, naprimjer u vezi poznatog indonezanskog filozofa i muftije "Kman Vu" ti mi ne odgovaras. Kad hocu da me obrazujes teoloski, ti neces, jer kazes da sam nekompententan. Ne znam vise, sta da radim. Oli musku spagu da ti napravim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Apostol Pavle je rusio idolske spomenike, to stoji u Svetom Pismu. A to da u svakoj "vjeri" ima nesto lijepo, to je tacno. I kod satanista stoji da jedni prema drugima treba da su lojalni. I sacuvaj me Boze ljepote mislimanske vjere, vidio sam tu ljepotu, kada sam bio u Svetoj Zemlji u Jerusalimu. Da te Bog sacuva od toga i njihovog kristanja sa minareta. Kao što sam ti rekao, Apostol Pavle je to radio u drugom istorijskom vremenu, u kojem su važila druga pravila i metodi. A ti ako nisi vidjeo ništa lijepo u islamu, onda si slijep na oči. Meni je prilično lijepo to njihovo pjevanje sa minareta, toliko podsjeća na vizantijsko pojanje !Opet ti ukazujem, nije lijepo tako grubo govoriti o nečijim uvjerenjima, to čovjeka vrijedja, a mi nismo forum koji vrijedja druge ljude, a posebno ako su kod nas ''gosti''. Baš naprotiv, više poštujemo goste od onih koji su domaći. Imaj to u vidu. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Џабе све причаш,Ахиле...невероватан је цејовић,заиста! 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Pa izglijeda,da che biti samo dijalog da drzi predavanje,jer postovi nas drugijeh se brishu,upozavamo se,ako protivrechimo. Shta Biblija kaze o Muhamedu? Nishta i nidje se ne spominje! A ako kod mene Srpkinja doje gost i hvali Aliju izetbegovicha,pa imam i ja pravo rechi ko je bio. (mada bi se drukchije proveo da mi bude gost u mojoj kuchi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Pa izglijeda,da che biti samo dijalog da drzi predavanje,jer postovi nas drugijeh se brishu,upozavamo se,ako protivrechimo. Shta Biblija kaze o Muhamedu? Nishta i nidje se ne spominje! A ako kod mene Srpkinja doje gost i hvali Aliju izetbegovicha,pa imam i ja pravo rechi ko je bio. (mada bi se drukchije proveo da mi bude gost u mojoj kuchi) Mi smo hrišćani, carsko sveštenstvo, treba da se ponašamo u skladu sa onime u šta smo pozvani. Ako bi kod mene kući došao čovjek, gost, i rekao da on vjeruje da je Alija ili bilo koji drugi čovjek u pravu, a da to pritom čini bez i najmanje zlovolje i želje da me uvrijedi, ja bih ga saslušao i uvažio njegovo mišljenje! Potom bih mu, ukoliko smatram da nije u pravu, kulturno i bez nadmenosti dao kontraargumente.Ovi ljudi, islamske vjere, došli su ovdje da upoznaju pravoslavlje. Rekli su da im nešto smeta u našoj vjeri i izneli svoje mišljenje, bez vrijedjanja i oholosti. Miislim da im se u najmanju ruku treba odati priznanje na tome. Dosta je bilo burnog reagovanja zbog toga što neko drugačije vjeruje ili misli, dosta balkanskog rimitivizma! Mi smo pravoslavni hrišćani, carski rod, sveštenstvo, apriori ljudi kulture! Ko je nekulturan, a zove se pravoslavan, taj je moj neprijatelj, neprijatelj moje vjere! Takav neka ide u pećinu iz koje je i došao i neka se ne vraća! http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Vukmane: Za svađu su potrebna dvojica.Obzirom, da ih nema osim tebe.Savjetujem ti da se pogledaš u ogledalo i da se svađaš sam sa sobom! А колико је потребно за Љубав? Више од једног? Кога је Алах волео пре стварања света? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Mi smo hrišćani, carsko sveštenstvo, treba da se ponašamo u skladu sa onime u šta smo pozvani. Ako bi kod mene kući došao čovjek, gost, i rekao da on vjeruje da je Alija ili bilo koji drugi čovjek u pravu, a da to pritom čini bez i najmanje zlovolje i želje da me uvrijedi, ja bih ga saslušao i uvažio njegovo mišljenje! Potom bih mu, ukoliko smatram da nije u pravu, kulturno i bez nadmenosti dao kontraargumente. Ovi ljudi, islamske vjere, došli su ovdje da upoznaju pravoslavlje. Rekli su da im nešto smeta u našoj vjeri i izneli svoje mišljenje, bez vrijedjanja i oholosti. Miislim da im se u najmanju ruku treba odati priznanje na tome. Dosta je bilo burnog reagovanja zbog toga što neko drugačije vjeruje ili misli, dosta balkanskog rimitivizma! Mi smo pravoslavni hrišćani, carski rod, sveštenstvo, apriori ljudi kulture! Ko je nekulturan, a zove se pravoslavan, taj je moj neprijatelj, neprijatelj moje vjere! Takav neka ide u pećinu iz koje je i došao i neka se ne vraća! Balkanski primitivizam se najvishe ispoljava u ulizivanju bilo kome ,zatim u nametanju misljenja drugima,zbog toga je i komunizam opijo nashe Srbe. Zao mi je shto chu vas razochrati,ne mogu ichi u pechinu,jer nijesam doshla iz nje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Mi smo hrišćani, carsko sveštenstvo, treba da se ponašamo u skladu sa onime u šta smo pozvani. Ako bi kod mene kući došao čovjek, gost, i rekao da on vjeruje da je Alija ili bilo koji drugi čovjek u pravu, a da to pritom čini bez i najmanje zlovolje i želje da me uvrijedi, ja bih ga saslušao i uvažio njegovo mišljenje! Potom bih mu, ukoliko smatram da nije u pravu, kulturno i bez nadmenosti dao kontraargumente. Ovi ljudi, islamske vjere, došli su ovdje da upoznaju pravoslavlje. Rekli su da im nešto smeta u našoj vjeri i izneli svoje mišljenje, bez vrijedjanja i oholosti. Miislim da im se u najmanju ruku treba odati priznanje na tome. Dosta je bilo burnog reagovanja zbog toga što neko drugačije vjeruje ili misli, dosta balkanskog rimitivizma! Mi smo pravoslavni hrišćani, carski rod, sveštenstvo, apriori ljudi kulture! Ko je nekulturan, a zove se pravoslavan, taj je moj neprijatelj, neprijatelj moje vjere! Takav neka ide u pećinu iz koje je i došao i neka se ne vraća! Balkanski primitivizam se najvishe ispoljava u ulizivanju bilo kome ,zatim u nametanju misljenja drugima,zbog toga je i komunizam opijo nashe Srbe. Zao mi je shto chu vas razochrati,ne mogu ichi u pechinu,jer nijesam doshla iz nje. Нико се овдје не улизује никоме. Ради се о томе да се поштује елементарно људско право да човјек има другачије мишљење од мога.Што се тие примједбе о пећини, нисам мислио на тебе. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Фебруар 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Цитат Џабе све причаш,Ахиле...невероватан је цејовић,заиста! 0104_cheesy Чејовић ће да буде банован буде ли наставио. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 27, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2010 Dobro coce, nije ovo kurs ponasanja, ovdje pisu skoro sve akademski obrazovani ljudi, pa nije potrebno da nas neko uci osnovnim stvarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука