Jump to content

Pisma o Muhamedanstvu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Brate sta su ti Jevreji skrivili i njima je BOG oprostio ! Oce oprosti im neznaju sta rade !

Procitaj sta o njima kaze sveti Jovan Zlatousti i sveti Grigorije.

Ne bih ja to o oprostu bas tako tumacio, nego uzmi tumacenje iz predanja, pa ces vidjeti da "Jevrejima" taj grijeh nije oprosten, ukoliko se ne pokaju.

A sta su mi cifuti skrivili???

Ne dao ti Bog da sa njima imas posla.

Sveti Jovan Zlatousti je rekao da su duse Jevreja mjesta u kojima prebivaju demoni i to je sto posto tacno.

Ja Cifutina u kucu ne bih pustio da mu udje.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 106
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

onaj ko se rodi i traži istinu Bog mu je neće uskratiti.Mislim ,Nikola da nam ovaj Vukman kvari ovako prijatan ambijent.Već poslije riječi mržnje počinje prelaziti na vulgarnost, bojim se da će početi i psovati.Mislim da je u najmanju ruku vreme da se podijele nekima zuti kartoni!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

JEVREJI KAŽU DA JE HRISTOS DJETE BLUDA , MI MUSLIMANI KAŽEMO DA JE ČASNI POSLANIK A VI KAŽETE DA JE BOG.

NA OSNOVU ČEGA JE BOG ZAMOLIO BIH TEBE VUKMANE DA ODGOVORIŠ?

Oces da ti kazem, na osnovi dokaza tih i tih.

Ne moze to tako.

Bog se ne moze dokazati, On se moze samo dozivjeti.

Ja ovako gresan sam osjetio Boga u svojoj Crkvi i kroz taj dozivljaj sam saznao da je samo Hrisots Bog.

Takodje sam saznao da nigdje drugo nema Boga osim u pravoslavnoj Crkvi i da svi koji nisu clanovi Crkve, nego pripadaju nekim jersima ili laznim vjerovanjima ne poznaju Boga.

To znaci da muslimani ne poznaju Boga. I ne samo da ga ne poznaju, nego ga odricu, negiraju njegovo bozanstvo. I sad treba da padnem u sevdah, sto vasa vjera kaze da je Hristos bio dobar covjek a neki trulezni i prelesceni Muhamed da je iznad Hristosa.

Hristos je Bog i tacka.

A ti dokazuj da nije Bog.

To je bazirano na osjećajima i utjecaju mnoštva na pojedinca prilikom religioznog "zanosa".

U većini religioznih događanja je to prisutno, ako se teži za nekim nadnaravnim iskustvom.

Sa druge strane ne možeš ni pretpostaviti kako se osjeća pripadnik druge konfesije, ljudi stanu ispred Stonhengea pa misle da imaju neke moći...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Вукмане, бирај речи. Своју веру веруј а туђу поштуј. Не изигравај овде никаквог судију. Питајмо шта нас интересује а оставимо се блаћења и осуђивања. Вера је ствар слободе коју је Бог даровао човеку. Ако је Бог одлучио да човек буде слободан, онда дајте да то једни другима поштујемо.

Nigdje u Svetom Pismu niti u Svetom Predanju ne pise da hriscanin mora da postuje tudju vjeru, nego svuda pise da treba da je prezire.

I ne izigravam nikakvog sudiju, nego jednostavno razgovaramo, onako posteno.

Ja postujem svoju vjeru a prezirem sve ostale i sto cu kada sam iskren.

I nikoga ne blatim, nego svjedocim u ono u sta vjerujem.

Ako cete da se lazemo, onda da se lazemo, umijam ja i da lazem ako treba.

I nikome ne branim da zivi u lazi i da vjeruje u gluposti.

Zanimljivo..., ja ne mogu poštovati svoju, ako ne poštujem tvoju.

Подели на овим сајтовима

Вукмане, јел си читао Дела Апостолска?

Па кад Јевреји почеше да каменују на архиђакона Стефана, и при издисају, каже он: "Боже, не урачунај им грех овај!"

Толику је љубав имао према непријатељима.

Покушај да имаш мало макар љубави према пријатељима, јер таквим ставом, не верујем да ће они који нису православни, видевши твоје речи, прославити Оца нашега који је на небесима.

Мир ти брате, праштај...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

EVO UZ USLOV DAQ IMATE VJERSKO ZNANJE O ISLAMU ŠTO JE PO VAMA U NJEMU SATANSKO?

Islam uci da Hristos nije Bog i takvo ucenje moze poteci samo od onoga koji mrzi i Boga i covjeka.

Takvo ucenje moze poteci samo od oca lazi i onoga koji ni meni ni tebi ne zeli spasenje.

Da bi satana unistio covjeka potrebno je da covjek ne vjeruje u Boga.

Posto je to vrlo tesko, jer kao sto jelen trazi vodu, tako dusa covjecija trazi Boga, onda je djavo izmislio laznu vjeru, koja uci da covjekov Spasitelj nije Hristos.

Tako prevaren covjek misli da ide pravim putemn a ne zna da je taj put trasiran od njegovog neprijatlelja, koji kao lav rice i gleda koga ce da ugrabi.

Брате, поштуј туђе гледиште, без обзира колико ти се оно допадало или не. У супротном, знај да се понашаш у супротности са учењем Свете Цркве, формираном Духом Светим. Такав вид понашања није богоугодан.  Своје аргументе изнеси на другачији начин, уз више уважавања свога неистомишљеника, ја те молим као модератор овог форума.

Буди ми збогом брате.

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

JEVREJI KAŽU DA JE HRISTOS DJETE BLUDA , MI MUSLIMANI KAŽEMO DA JE ČASNI POSLANIK A VI KAŽETE DA JE BOG.

NA OSNOVU ČEGA JE BOG ZAMOLIO BIH TEBE VUKMANE DA ODGOVORIŠ?

Oces da ti kazem, na osnovi dokaza tih i tih.

Ne moze to tako.

Bog se ne moze dokazati, On se moze samo dozivjeti.

Ja ovako gresan sam osjetio Boga u svojoj Crkvi i kroz taj dozivljaj sam saznao da je samo Hrisots Bog.

Takodje sam saznao da nigdje drugo nema Boga osim u pravoslavnoj Crkvi i da svi koji nisu clanovi Crkve, nego pripadaju nekim jersima ili laznim vjerovanjima ne poznaju Boga.

To znaci da muslimani ne poznaju Boga. I ne samo da ga ne poznaju, nego ga odricu, negiraju njegovo bozanstvo. I sad treba da padnem u sevdah, sto vasa vjera kaze da je Hristos bio dobar covjek a neki trulezni i prelesceni Muhamed da je iznad Hristosa.

Hristos je Bog i tacka.

A ti dokazuj da nije Bog.

To je bazirano na osjećajima i utjecaju mnoštva na pojedinca prilikom religioznog "zanosa".

U većini religioznih događanja je to prisutno, ako se teži za nekim nadnaravnim iskustvom.

Okej dragi brate, ti sumnjaš u religiozni zanos, i to je zdrav odnos prema toj pojavi. Međutim, tako rade i hrišćanski pravoslavni svetitelji i duhovni ljudi. Oni raspoznaju koje je nadahnuće od Boga a koje nije. U tome i jeste stvar. I starozavjetni proroci su bili nadahnuti Božijim duhom (tj energijom, riječ duh nije baš tačna) i pomoću njega su prorokovali i činili čuda. Ta energija usavršava čovjeka kako u vrlinskom smislu tako i u spoznajnom i ta je energija koja je data pravoslavnim hrišćanima u punini. Taj je duh poučavao i prosvjetljivao i sve starozavjetne proroke, kao što rekoh, i govorio im. Isto tako i danas, kod vjerujućih ljudi koji praktično ispovjedaju svoju hrišćansku vjeru.

Vidiš, ova dilema koju si spomenuo vezanu za ''osjećaj'' imali su i fariseji u vrijeme Hristovo, optužujući Ga da u njemu nije Božiji duh, več da on čini čuda pomoću Velzevuulovog ''duha'', demonske sile. Hristos ih je poučio kako da raspoznaju kada je u pitanju Božiji duh a kada demonski i da je lako raspoznati koji je koji. Tako treba i ti.

Цитат

Sa druge strane ne možeš ni pretpostaviti kako se osjeća pripadnik druge konfesije, ljudi stanu ispred Stonhengea pa misle da imaju neke moći...

Može se pretpostaviti, veoma lako. Zbog toga i Apostol Pavle veli u jednoj Poslanici svojoj koji su plodovi Duha Božijeg, a koji nisu. Ako tako čovjek razmišlja, stvari su veoma jednostavne za rasuđivanje.

Pozdrav dragi brate, svako ti dobro od Gospoda.

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Цитат

onaj ko se rodi i traži istinu Bog mu je neće uskratiti.Mislim ,Nikola da nam ovaj Vukman kvari ovako prijatan ambijent.Već poslije riječi mržnje počinje prelaziti na vulgarnost, bojim se da će početi i psovati.Mislim da je u najmanju ruku vreme da se podijele nekima zuti kartoni!

Auuuu brate, koja kolicina mrznje izbija iz ovoh tvojih rijeci.

Ja svjedocim istinu, koja glasi "SAMO JE HRISTOS BOG" a ti meni ovdje ovako, lobiras za moju forumsku likvidaciju i kvaris ovaj tako prijatana medjureligiozni dijalog, koji je ispunjen iskrenoscu.

I mene, koji sam jos prije 30 godina procitao knjigu o "bon tonu" , nazivas vulgarnim, sto nije fer.

A sto se tice postovanja tudje vjere, kako ja mogu postovati vjeru, koja ponistava Hrista, ili ga svodi na nivo dobrog cojeka.

Ja postujem tvoje pravo da vjerujes u gluposti i kazem, kao Sveti Stefan, "oprosti mu oce, on ne zna sto prica".

Подели на овим сајтовима

Pogledaj ovo brate "dijalog". https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2723.0.html

Ovaj svestenomucenik je preveo masu muslimana na PRAVU VJERU, koja je, naravno, PRAVOSLAVLJE.

I ubili su ga, izgleda, muslimani, vjerovatno im se nije svidjao njegov "bon ton".

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Auuuu brate, koja kolicina mrznje izbija iz ovoh tvojih rijeci.

Ja svjedocim istinu, koja glasi "SAMO JE HRISTOS BOG" a ti meni ovdje ovako, lobiras za moju forumsku likvidaciju i kvaris ovaj tako prijatana medjureligiozni dijalog, koji je ispunjen iskrenoscu.

I mene, koji sam jos prije 30 godina procitao knjigu o "bon tonu" , nazivas vulgarnim, sto nije fer.

A sto se tice postovanja tudje vjere, kako ja mogu postovati vjeru, koja ponistava Hrista, ili ga svodi na nivo dobrog cojeka.

Ja postujem tvoje pravo da vjerujes u gluposti i kazem, kao Sveti Stefan, "oprosti mu oce, on ne zna sto prica".

Naravno da možeš da poštivati drugu vjeru, čak iako ona negira božanstvo u Hristu, baš kao što je Hristos poštivao i one koji Ga nisu prihvatili za Mesiju i Spasitelja. On je sa svakim govorio sa poštovanjem i ljubavlju, pa tako to očekujemo i od tebe. Poslednji post sam ti izbrisao, jer je nekorektan, a i pretposlednji ti nije u redu, jer se ne zna sa sigurnošću ko su počinioci nedjela.

Pozdrav.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Brate a sta da si se ti rodio u Tel Avivu kao neki Isak

Sta bi bilo da baba ima muda, zvala bi se djedo, valjda.

Vulgarne postove neću više tolerisati.

Подели на овим сајтовима

Jedno je postovati ljude a drugo je postovati laznu vjeru.

Hristos je postovao ljude a ne bapska vjeroucenja.

Isto tako su radili i apostoli.

Sjeti se sto je apostol Pavle uradio sa idolskim figurama.

Meni ne pada na pamet da postujem ni jednu vjeru osim pravoslavne, niti mi na pamet pada da prestajem da sve ostele vjere iz dna duse prezirem.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...