Милан Меденица :) Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ???? ?????? ''DA LI JE HRISTOS RAZAPET?'' ??? ?? ?? ???? ????/ ??????, ?????????? ????? ?? ????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ???? ????????????? ''?? ?? ??''. ??? ? ????????? ???????????? ?? ???????, ???? ?? ????? ????? ??????? ?? ???? ? ??????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ???? ?????? ''DA LI JE HRISTOS RAZAPET?'' ??? ?? ?? ???? ????/ ??????, ?????????? ????? ?? ????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ???? ????????????? ''?? ?? ??''. ??? ? ????????? ???????????? ?? ???????, ???? ?? ????? ????? ??????? ?? ???? ? ??????. otisli su.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Новембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ???? ?????? ''DA LI JE HRISTOS RAZAPET?'' ??? ?? ?? ???? ????/ ??????, ?????????? ????? ?? ????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ???? ????????????? ''?? ?? ??''. 0110_hahaha ??? ? ????????? ???????????? ?? ???????, ???? ?? ????? ????? ??????? ?? ???? ? ??????. A ??? ?? ???? ???? ???????, ???? ?? ?? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ??????????, ? ?? ???? ???? ?? ???? ?????? 0110_hahaha 0102_laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ???? ?????? ''DA LI JE HRISTOS RAZAPET?'' ??? ?? ?? ???? ????/ ??????, ?????????? ????? ?? ????? ??? ?? ?? ?????? ?????? ???? ????????????? ''?? ?? ??''. dada ??? ? ????????? ???????????? ?? ???????, ???? ?? ????? ????? ??????? ?? ???? ? ??????. A ??? ?? ???? ???? ???????, ???? ?? ?? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????? ???? ?? ?? ??????????, ? ?? ???? ???? ?? ???? ?????? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> ???? ?? ?????? ??? ?? ?? ?????????, ???? ? ?? ???? ???????? ???? ?? (??)???????? ????? ???? ;) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 Evo narode ja kao musliman rado bih da ucestvujem u ovim medjureligijskim dijalozima.Izabrao sam ovu temu jer ona govori o srzi hriscanskog vjerovanja-vjerovanje da hrscani kroz raspece Isusa i njegovo mucenje i smrt na krstu kroz koju su svi grijeci covjecanstva(naravno za one koji vjeruju u to-interesantno da drugi umre za moje grijehe ) oprosteni. Kao prvo pomunucu jedan Ajet iz Casnog Kurana: " i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili," (Kuran, 4:157) Da samo kratko pojasnimo pojam raspeca Raspece znaci usmrtiti jednog covjeka kroz zakivanje na krst.Znaci ako bi covjek prezivio zakivanje na krstu i bio prije smrti skinut sa krsta onda se to ne moze definisati kao raspece. E ovdje bih da razmotrimo jedan dobar dio stihova iz Biblije, gdje se moze vidjeti da Isus nije umro na krstu. Kao prvo jedna konstatacija: Isus je razapet u petak a vaskrsao je u Nedjelju.Ili se mozda varam? Kao drugo zelio bih od postovanih Hriscana da mi pojasne slijedece stihove: U Mateju,poglavlje 12 stih 38-40 se kaze: "38 Neki književnici i farizeji rekoše mu: "Učitelju, htjeli bismo vidjeti od tebe koji čudesni znak!" 39 On im reče: "Zao i preljubotvoran rod traži znak. Ali mu se neće dati drugi znak osim znaka proroka Jone. 40 Kao što je Jona bio u utrobi morske nemani tri dana i tri noći, tako će biti i Sin čovječji u krilu zemlje tri dana i tri noći. " Za sad toliko pa cujemo se uskoro dalje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 Благо нама са оволико Агарјана. :smiley: Добродошао брате! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 dobro vas nasao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2010 Како то мислиш да нема у Светом Писму јасне назнаке да је Христос реално умро на крсту? Јеси ли некада читао Свето Писмо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 ok prvo bih volio da mi date odgovor i objasnjenje na moje pitanje iz proslog priloga onda mozemo dalje razgovarati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2010 " i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili," (Kuran, 4:157) Овај ајет је потпуно нејасна ствар. Шта је овде хтело да се каже? Значи Исус је ту провидно био разапет, њима се причињавало, причињавало се и његовој мајци Пресветој Богородици, и апостолима, и онима који га сахранише. Ово ми личи на неке бајке и то врло неспретно набацане. Знаш ли шта о овом догађају пише Свето Писмо? као оно описује смрт Христову на Крсту? Овде ке да је сигурно да га нису убили. како је то сигурно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 kao prvo volio bih da mi konacno date pojasnjenje onih stihova iz Biblije pa cemo i o ovom ajetu. Allah swt je svemocan, sto znaci On moze SVE.Ali o tome kasnije.Molim vas odgovor na moje pitanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 " i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili," (Kuran, 4:157) Овај ајет је потпуно нејасна ствар. Шта је овде хтело да се каже? Значи Исус је ту провидно био разапет, њима се причињавало, причињавало се и његовој мајци Пресветој Богородици, и апостолима, и онима који га сахранише. Ово ми личи на неке бајке и то врло неспретно набацане. Знаш ли шта о овом догађају пише Свето Писмо? као оно описује смрт Христову на Крсту? Овде ке да је сигурно да га нису убили. како је то сигурно? a poznato je iz Biblije da Apostoli UOPSTE NISU prisustvovali (po biblijskom) Raspecu, nego su samo culi za to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2010 Као право, овај ајет о коме ти причаш нема везе са речима Светог Писма који су писали апостоли, који су били непосредни ученици Христови. Јасно се каже да је Христос на Крсту умро. Како су са Христом били распети још два разбојника, пошто је Христос пре њих издахнуо на Крсту (после његових речи "Или, или лама савахтани"), њему нису пребили голени (ударали батинама док распети не умре), већ су га скинули са Крста да не би мртви стајали на крсту сутрадан у суботу, јер је у суботу била јеврејска Пасха. Ко је писао тај ајет о коме Ти причаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 " i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili," (Kuran, 4:157) Овај ајет је потпуно нејасна ствар. Шта је овде хтело да се каже? Значи Исус је ту провидно био разапет, њима се причињавало, причињавало се и његовој мајци Пресветој Богородици, и апостолима, и онима који га сахранише. Ово ми личи на неке бајке и то врло неспретно набацане. Знаш ли шта о овом догађају пише Свето Писмо? као оно описује смрт Христову на Крсту? Овде ке да је сигурно да га нису убили. како је то сигурно? a poznato je iz Biblije da Apostoli UOPSTE NISU prisustvovali (po biblijskom) Raspecu, nego su samo culi za to 0110_hahaha А апостол Јован? Где је он био? Да не помињем безбројне друге стихове Св.Писма који говоре о Његовој смрти,погребењу и васкрсењу и сведоцима којима се јавио васкрсли Господ.Не знаш баш добро Библију,брате драги! Мораш прво да је прочиташ. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2010 " i zbog riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili," (Kuran, 4:157) Овај ајет је потпуно нејасна ствар. Шта је овде хтело да се каже? Значи Исус је ту провидно био разапет, њима се причињавало, причињавало се и његовој мајци Пресветој Богородици, и апостолима, и онима који га сахранише. Ово ми личи на неке бајке и то врло неспретно набацане. Знаш ли шта о овом догађају пише Свето Писмо? као оно описује смрт Христову на Крсту? Овде ке да је сигурно да га нису убили. како је то сигурно? a poznato je iz Biblije da Apostoli UOPSTE NISU prisustvovali (po biblijskom) Raspecu, nego su samo culi za to Пријатељу, не знам ја коју си Ти Библију читао. Праву сигурно ниси, јер би бар знао да је Свети ап. Јован био са њим све време испод Крста. Он је очевидац свега и то је записао у своме Еванђељу. Он то на крају свог еванђеља јасно и тврди где каже да нам то предаје да ми верујемо да је Исус Христос Син Божији и да верујући у Њега имамо живот вечни.Јеси ли некад прочитао то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука