Jump to content

Телефонска служба за духовно-психолошку помоћ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Телефонска служба за духовно-психолошку помоћ

16недељаокт 2011

Posted by radiosvetigora

pomoc-preko-telefona.jpg?w=168&h=249

Свештеник Андреј Близњук

Од 18. октобра сваки Московљанин може да добије духовну помоћ, поставивши питање свештенику преко трелефона службе за помоћ „Милосрђе“.

„Многи људи имају баријеру док разговарају са свештеником и они одлажу разговоре годинама“, каже свештеник Андреј Близњук. „Општење са свештеницима преко телефона је корак у сусрет таквим људима. На исповјести се обично нема врмена за срдачан разговор, а многима је потребан управо такав повјерљиви разговор. То је веома важно. Има доста болесних људи који су везани за постељу и који не могу да дођу до храма“.

Тренутно у московској служби „Милосрђе“ учествује 36 свештеника, од којих многи имају искуство општења преко телефона повјерења са онколошким болесницима. Неки су прошли обуку на курсевима за указивање духовно-психолошке помоћи у ванредним ситуацијама.

Подели на овим сајтовима

А како би Ви назвали такву помоћ свештеника верујућем, који има велики проблем, а жели да се обрати баш свештенику? Иначе, ако нисте знали, постоје и људи са два или више факултета. Свештеници који то раде обучени су за то.

Подели на овим сајтовима

А како би Ви назвали такву помоћ свештеника верујућем, који има велики проблем, а жели да се обрати баш свештенику? Иначе, ако нисте знали, постоје и људи са два или више факултета. Свештеници који то раде обучени су за то.

Vidite Olja, jasno mi nije kako ustanoviti zbog vase vere da li je ta osoba Shizofrena ili mozda stvarno komunicira sa Bogom.

Zamisljam situaciju neko ko je Shizforen se obraca svesteniku jer cuje glas od Boga u nadi da ce ovaj da ga razume. Nije mi jasno kako svestenik moze da reaguje u tom sluchaju, zato i postavljam to pitanje.

Nije mi problematichno to sto svestenici pruzaju pomoc, ja mislim da takve linije trebaju postojati nekima je religija velika nada, samo mi nije jasno sta u tom slucaju.

Kako neko moze da dokaze ili da reaguje kada mu neko shizofren kaze da komunicira sa entitetom u koji i sama osoba veruje da postoji.

Kako da razdvoji mogucnost bozijeg cuda ili proroka od znaka shizofrenije.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Може, између осталог, ако је школован да процени шта је у питању и позове у помоћ. Лично мислим, да је овде у питању, пре свега помоћ верницима (спомињу се онколошке болести), којима савет свештеника много занчи, а може им психички олакшати да прихвате болест. Са друге стране сам наслов је мало "неспретан" јер је у питању пре свега духовна помоћ.

Подели на овим сајтовима

svaka pomoc je pomoc, nebitno dal je vernicima ili neverujucima, od verujucih ili neverujucih

opet problem ateista koji ne gledaju ljude kao ljude nego dele na vernike i ateiste

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

opet problem ateista koji ne gledaju ljude kao ljude nego dele na vernike i ateiste

DAkle tvoj drugar gleda ljude kao vernike i nevernike? :P

Posto si rekao ATEISTI u mnozini kao da se to primenjuje na u najblazu ruku vecinu ateista? :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Свака част Русима на оваквом труду.

У Београду једино Институт за онкологију има духовника као помоћника у мукама. Има га и ВМА, али би могло све то доста боље и преданије...

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

DAkle tvoj drugar gleda ljude kao vernike i nevernike? :P

Posto si rekao ATEISTI u mnozini kao da se to primenjuje na u najblazu ruku vecinu ateista? :)

ne znam jel vecina ukupno, ali vecina od vas na forumu(znas vec dobro o cemu/kome pricam), minimalno bar odajete takav utisak

jer logicno je, svadjate se i raspravljate uglavnom protiv vernika, dok se kao ateisti svi drzite zajedno i nesto ste kao slozni, ma daj presmesno hahahahaa :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Свака част Русима на оваквом труду.

У Београду једино Институт за онкологију има духовника као помоћника у мукама. Има га и ВМА, али би могло све то доста боље и преданије...

Управо то. Иначе,овде смо на некој теми навели вест да се у руском Богословијама уводи предмет Православа медицина.

За атеисте - знате ли ви колико је атеиста прешло у вернике, управо у смртној невољи. Колико су им речи свештеника олакшале муке? Да, неки људи тек у смртној опасности прилазе Господу. И то их не чини мање вредним пред лицем Господа.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...