Crveni Baron Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 Pocela rasprodaja! Veliko snizenje cena! Jos malo pa nestalo! Navali narode! PREZADUŽENA EVROPA TRAŽI POMOĆ Kina spasava evro? Tante za kukuriku - Kinezi pristali da finansiraju fond za pomoć prezaduženim evropskim zemljama ako zauzvrat dobiju veći uticaj u MMF-u Kineske vlasti pristale su da finansijski pomognu prezadužene evropske zemlje i na taj način spasu od propasti evropsku valutu, tvrde dva neimenovana izvora iz Brisela čije izjave prenosi pekinški dnevnik „Čajna dejli". Jedna od trenutno najmoćnijih zemalja sveta ubrizgaće značajnu sumu novca u Evropski fond za finansijsku stabilnost (EFSF) kako bi popunio budžet fonda za spas prezaduženih zemalja EU. Tačna suma se ne pominje, ali se verovatno radi o nekoliko stotina milijardi dolara, s obzirom na to da u fondu trenutno ima 440 milijardi evra, a potrebno je neverovatnih 1.000 milijardi evra. Kina preuzima tržište Najmnogoljudnija zemlja na svetu zauzvrat traži veći uticaj u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF). Potvrdu da će Kina ulaganjem u EFSF praktično spasti evrozonu dala su dvojica neimenovanih diplomata EU uoči jučerašnjeg samita lidera Unije u Briselu. EU je nešto ranije saopštila da će izvršni direktor EFSF-a Klaus Regling 28. oktobra posetiti kinesku prestonicu. Prema tvrdnjama finansijskih analitičara, Kinezi praktično saniraju dugove EU kako bi učvrstili svoje pozicije na tržištu Starog kontinenta. - Kina od Evrope zahteva protivuslugu, a to je da EU prizna Kinu kao tržišnu privredu pre utvrđenog roka, a to je 2016. godina - kažu analitičari. Oni objašnjavaju da u tom slučaju EU neće moći da kontroliše cene kineske robe na tržištu EU i da će ta roba koštati isto kao i u samoj Kini. - Status tržišne privrede za Kinu ima ogroman značaj jer kinesku robu na tržištu EU oslobađa ogromnih carinskih dažbina. To znači da će ionako jeftina kineska roba biti još povoljnija. Samim tim, Kina bi potpuno zagospodarila ogromnim evropskim tržištem - kažu eksperti, i dodaju da bi, pored Kine, i druge zemlje u usponu - Rusija, Indija i Brazil, poznate kao BRIK grupa, mogle da pruže ruku spasa Evropi. Prodaja duše - Evropski blok je druga najveća ekonomija na svetu, prvi trgovinski partner Kine, najveći uvoznik ruske energije i najveći kupac sirovina najboljegkvaliteta. Nijednoj od zemalja BRIK-a nije u interesu posrtanje Evrope - objašnjavaju analitičari. S druge strane, u mnogim imućnijim evropskim zemljama i dalje vlada veliko nepoverenje prema Kini. Evropski komesar Ginter Etinger izjavio je nedavno da će u slučaju da Kina kupi evropske obveznice to predstavljati potpuni krah EU. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/183412/Kina+spasava+evro.html Europa zdaj!!! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 26, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2011 a ipak su pristali, a isprva su kategoricno odbijali? pa dobro, ucestvuju u produzavanju agonije... PS: super je fora! :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 27, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2011 Hiljadu milijardi evra za spas evrozone, EU otpisala polovinu grčkog duga! Lideri zemalja članica evrozone saopštili su rano jutros da su odlučili da otpišu 50 odsto spoljnog duga Grčke, uz niz drugih mera usmerenih na spasavanje ugrožene evropske valute. Na sastanku koji je počeo sinoć, a završen rano jutros, šefovi država i vlada sedamnaest zemalja koje koriste evro dogovorili su se i da povećaju obim Evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFFS) na oko hiljadu milijardi evra. Sporazum predviđa da EU do kraja godine zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom (čitaj Kinom) pokrene zajednički program pomoći Grčkoj vredan sto milijardi evra. Iako su šefovi najmoćnijih evropskih zemalja bili u Briselu, novinarima su se na završetku sastanka obratili samo predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i predsednik Komisije Manuel Barozo. „Svi smo svesni koliko je situacija ozbiljna. Danas nijedna vlada ne može sebi da dozvoli da potceni posledice prezaduženosti ili krah cena nekretnina ni kod kuće ni u drugoj zemlji. U suprotnom, kaznili bi ih birači i tržiste. Greške iz prošlosti se ne smeju ponoviti”, izjavio je Van Rompej. Barozo je rekao da je Evropa prošle noći „potvrdila da je sposobna da preduzme sve što treba da bi očuvala ekonomsku stabilnost”. „I ranije sam govorio, a sada ponavljam da je ovo maraton, a ne sprint”, zaključio je on. Odluka o otpisivanju polovine grčkog duga i formiranju programa pomoći naslanja se na zaključke svih 27 članica EU, koji su na dvoiposatnom samitu u sredu uveče odlučili da će vodeće evropske banke odsad morati da povećaju obavezne rezerve na devet odsto aktive. To zahteva da do 30. juna 2012. banke prikupe dodatnih 108 milijardi evra. Maratonski samit u Briselu, koga su mnogi proglasili sudbonosnim za budućnost evra i EU, pratilo je oko 2000 akreditovanih novinara, što je najveći broj od usvajanja Lisabonskog sporazuma 2009. godine. (Tanjug) http://www1.serbiancafe.com/lat/vesti/9/93201/hiljadu-milijardi-evra-za-spas-evrozone-eu-otpisala-polovinu-grckog-duga.html Europa zdaj!! Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 4.54 - 5.51 "Serbian politicians will all become multi-millionaires, so it's extremely attractive TO THEM if not to the Serbian people themselves. But look, I mean... Think about this! Just a decade ago, we had the Croats and Serbs killing each other in vast numbers so that they can be in separate countries and now their politicians and leaders want to reunite them all again in the SAME KIND of political union the Yugoslavia was. I think that's ABSOLUTELY insane." -Nigel Farage Šta mislite o ovome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 "Serbian politicians will all become multi-millionaires, so it's extremely attractive TO THEM if not to the Serbian people themselves. But look, I mean... Think about this! Just a decade ago, we had the Croats and Serbs killing each other in vast numbers so that they can be in separate countries and now their politicians and leaders want to reunite them all again in the SAME KIND of political union the Yugoslavia was. I think that's ABSOLUTELY insane." -Nigel Farage Šta mislite o ovome? Најџел је апсолутно у праву. Као и обично... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 4.54 - 5.51 "Serbian politicians will all become multi-millionaires, so it's extremely attractive TO THEM if not to the Serbian people themselves. But look, I mean... Think about this! Just a decade ago, we had the Croats and Serbs killing each other in vast numbers so that they can be in separate countries and now their politicians and leaders want to reunite them all again in the SAME KIND of political union the Yugoslavia was. I think that's ABSOLUTELY insane." -Nigel Farage Šta mislite o ovome? Ah britanski evroskeptici. Jako pouzdani ljudi. Ekipa ekstremnista. Ekstremni desnjaci i levaci, libelari, nacionalisti, fasisti i socijalisti. Nikad ne verovati extremima. http://en.wikipedia....ependence_Party Ko po obicaju gomila netacnih cinjenica "again in the SAME KIND of political union" Klasican argument "Evropa je socijalisticka unija" Konzervativci su uglavnom protiv EU, jer eu zastupa nesto sto konzervativci mnogo mrze a to je socijalni program (pomoc ) i besplatno zdrastveno osiguranje. Oni bi americki model gde su porezi minimalni a skolstvo i zdrasvstvo maksimalno privatizovani. Ali mislim da snaga ekonomije evropske unije naspram na americku ekonomiju govori sve o tome ciji je model bolji. A zvonko normalno da ti je sve u pravu kada sve prica po tvojoj ideologiji. Svaki komunista ce da kaze da je TITA sve u pravu, a radikal za seselja da je car. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Најџел је апсолутно у праву. Као и обично... Ima onaj straight talk, ali je nekada jako grub. Deca imaju traume od ovog. He's got the point ponekad a nekad mislim da je klasičan desničar, britanski stil. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Ko po obicaju gomila netacnih cinjenica "again in the SAME KIND of political union" Klasican argument "Evropa je socijalisticka unija" A nije li? Obrazloži. A taj Baroso, ne da je pre bio komunista nego MAOISTA. U pravu su za dosta toga ti evro-skeptici. A čuo sam da kažu i da je dosta iskustva iz Juge primenjivano u organizaciji moderne EU. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 A nije li? Obrazloži. Pa nije, prosla je bila federativna republika dakle imali smo zajednicku vladu eu nije fedarativna republika -Dalje tada smo imali centralno plansku privredu ( dominacija javne svojine drzavnih preduzeca ). *Danas imamo slobodnotrzisnu privredu ( dominaciaj privatne svojine ). - federativna republika delimo ustav, vladu i suverenitet na toj teritoriji *Ekonomsko politicka unija - delimo odredjene akte sa snagom ustava, nepostojanje zajednicke vlade, svaka drzava zadrzava svoj suverenitet. Eto ti osnovne. Ti izmedju razlicitih politickih unija mozes da nadjes razlicite slichnosti ali i razlike. Teska je glupost da EU postaje SSSR glupost na koju moze da nasedne samo onaj koji nije ni malo upucen u teoriju drzave i prava. Vidis da mu se smeju tamo kao kojekvakvom klovnu , koliko gluposti lupeta. Btw taj bogus politicar je hteo da tenkovi i vojne trupe na ulicama Londona da "zastuave" demonstrante. To samo pokazuje koliki je klovan. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Btw taj bogus politicar je hteo da tenkovi i vojne trupe na ulicama Londona da "zastuave" demonstrante. To samo pokazuje koliki je klovan. Bedan ad hominem. Ne znam da li si znao kakvo je stanje u Londonu bilo tih dana. Imao si gomile huligana, ludaka i nasilnika koji idu po gradu i sistematski razbijaju, pale i uništavaju imovinu ljudi i malobrojne policajce koji im nisu mogli ništa. On je rekao da ne bi bilo loše da se na ulicama pojave momci u zelenim uniformama i pazi kako ćeš da pokušaš da me zavučeš ili slažeš jer sam gledao originalni intervju u kom je to rekao. Ja lično ne vidim ništa loše u toj ideji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Bedan ad hominem. Nije ad hominem nego primecivanje kako se ljudi smeju budali podjednako kako se 99 % nauke smeje mikimausima koji tvrde da se evolucija nije odigrala. Ne znam da li si znao kakvo je stanje u Londonu bilo tih dana. Imao si gomile huligana, ludaka i nasilnika koji idu po gradu i sistematski razbijaju, pale i uništavaju imovinu ljudi i malobrojne policajce koji im nisu mogli ništa. Ucesce vojske oznacava akt militarizma. On je rekao da ne bi bilo loše da se na ulicama pojave momci u zelenim uniformama i pazi kako ćeš da pokušaš da me zavučeš ili slažeš jer sam gledao originalni intervju u kom je to rekao. Nema sta da te zavlacim i slazem. Traznje bilo kakvog ucesca vojske je akt militirizma i militantne trzave. Ja lično ne vidim ništa loše u toj ideji. Ja vidim. Rekoh ti gore. Covek ne iznosi btw nijedan konkretan podatak samo kenja i naziva ljude komunistima a EU - SSRom. Ja mogu da ti kazem da je Amerika isto sto i SSSR. Eto lice jedni na druge. Oba su kompleksne drzave koje imaju uniju vise drzava. Oba su republike. Eto ti vise slichnosti izmedju Amerike i SSSR nego izmedju EU i SSSr. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Nije ad hominem nego primecivanje kako se ljudi smeju budali podjednako kako se 99 % nauke smeje mikimausima koji tvrde da se evolucija nije odigrala. Jeste ad hominem. Ja koliko vidim, ti ljudi se ne smeju sa pozicije prosvetljenosti na kojoj on nije već su od onih (što bi rekao Mozart) što im je coktanje najjači argument. Ja vidim. Rekoh ti gore. Covek ne iznosi btw nijedan konkretan podatak samo kenja i naziva ljude komunistima a EU - SSRom. Nije istina, iznosi gomilu podataka a da si malo istraživao, i sam bi video da je to tačno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 28, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2011 Jeste ad hominem. Ja koliko vidim, ti ljudi se ne smeju sa pozicije prosvetljenosti na kojoj on nije već su od onih (što bi rekao Mozart) što im je coktanje najjači argument. A koji argument to on iznosi? A iznositi arguemnte njemu je podjednako kao i debatovati sa Seseljom. Isti vid komunikacije isti vid argumentacije. Vi ste gospodine bivsi komunista, i vi ste komunista i viste komunista. Vasa evropa propada evo vidite. Nije istina, iznosi gomilu podataka a da si malo istraživao, i sam bi video da je to tačno. Eu daje rezultate to moze da se vidi time sto je najjacha ekonomska sila na svetu. Nigel, Seselj, i ostali evroskeptici mogu da iznose podatke kol'ko oce. Ali eto bas bih voleo da vidim koje to argumente on iznosi? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука