Jump to content

Ko su najveci protivnici ulaska Srbije u EU!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Ekonomija je osnovna stvar.

Mnogo bi nas više respektovali da imamo ozbiljnu ekonomiju i da nije svuda raspad sistema.

Ne bi se ponašali prema nama ovako ponižavajuće, degradirajuće i uvredljivo (u najmanju ruku).

Ponasaju se tako jer su svesni koliko nama trebaju da bi razvili nasu privredu (il kak ovi kazete ekonomiju ) sa druge strane vecina politicara zna takodje koliko oni nama trebaju pa im i mi idemo uz dlaku.

Svako ko misli da mozemo da razvijemo nesto ekonomiju bez njih a da to bude znacajno i u toku sa ostalima koje su clanice.. pa ako mu se taj ideja u najgorem sluchaj uostvari da to gleda videce da ce hrvatska u pocetku za nas jedan korak da pravi dva, pa ce za jedan nas da pravi tri.

Зато што не користимо ресурсе како треба, тј. слаба нам је продуктивност.

Ne koristimo resurse kako treba, jer one resurse koje imamo za izvoz ne mozemo da se takmicimo sa drugim zemljama jer imam ocarine ( poljoprivredni proizvodi ). Ljudski kapital ili resursi nam odlaze u inostranstvo da rade. Dakle ne rade nista za Srpsku privredu.

Stvarno ne znam ako imas neki genijalan plan kako da zaradis od resursa koji postoje ovde, izvoli dodji ulozi. Siguran sam da si poprilichno dobrostojeci, posto konstatno pricas kako ih nasi privrednici ne koriste dovoljno pametno. Mozes eto da se udruzis sa zeljkom posto imate istu ideju - izvolte pa ih iskoristite pametnije.

A voleo bih da cujem koje to josh "resurse" imamo? Van poljoprivrednih i ljudskih. Nemamo nijednu granu privrede nesto preterano razvijenu da bi mogli da je kroistimo, nijednu apsolutno granu nemamo bolje razvijenu od drugih zemalja.

Vi ne shvatate da mi imamo mnogo radne, kreativne ljude, kao i mlade ljude sa nekim svrshenim fakultetima i skrivenim talentima koji ne mogu to da iskazu jer nema privrede u kojoj bi radili, jer nema investicija, jer moraju pored diploma fakulteta da rade kao pekari ili da beze u inostranstvo.

A imamo i stare biznismene i privrednike koji su radili u drzavnim firmama ili bili privrednici ali su bili previse postoni da bi krali pored svog iskustva, veza i znanja koje poseduju da ostvare neki biznis to ne mogu da urade jer niko nece da im da zaposlenje ili pak novac da uloze u posao. Koliko god da im ideja bila dobra.

Mislim da bi ste stvarno mogli da malo manje omalovazavate gradjanstvo ove zemlje i da shvatite da nas koci jer nemamo kome da prodamo proizvod koji bi napravili. Nemamo Izvoz. A nemam oga jer ne moze da opstane sa babysteps na vec razvijenim trzistima sa jaki konkurentima kada im se na to doda carina koja se placa na uvezeni proizvod. I to je osnvna stvar koja koci privredu. P.s. Postojanje tih carina omogucava samo FINASIJSKI jakim da izvoze i uvoze, zato i imamo monopol na uvoz i izvoz t.j zato razni Miskovici i njemu slichni DRUGOVi profitiraju.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne stoji Hrvatska tako dobro kako se misli.

Poljoprivreda rasturena, fabrike propadaju, ljudi su nakupili kredita i ne znaju ni kako će ih da plate. Seljaci se stalne bune, država ne isplaćuje poticaje. Fabrike padaju u stečaj, puno nezaposlenih...

We few, we happy few, we band of brothers

Подели на овим сајтовима

Ne stoji Hrvatska tako dobro kako se misli.

Poljoprivreda rasturena, fabrike propadaju, ljudi su nakupili kredita i ne znaju ni kako će ih da plate. Seljaci se stalne bune, država ne isplaćuje poticaje. Fabrike padaju u stečaj, puno nezaposlenih...

Za pocetak stoji bolje od Srbije. Malkice bolje!

Sa obzirom da smo zemlje SLICHNOG stanja, privredno danas, mozemo da ocekujemo da vidimo rezultate sa i bez EU na primeru nasih komsija Hrvata.

Подели на овим сајтовима

Ne znam ko bolje stoji.

Pre par dana je u Hrvatskoj jedna bitna firma ošla u stečaj i radnici su se bunili jer nisu dobili otpremnine, govorili su da nemaju ni za "kruh".

Stalno propadaju neke firme.

Hrvatska je sve karte stavila na ulazak u EU, dok su mnogo hitniji poslovi zanemareni.

Подели на овим сајтовима

Ne znam ko bolje stoji.

Pre par dana je u Hrvatskoj jedna bitna firma ošla u stečaj i radnici su se bunili jer nisu dobili otpremnine, govorili su da nemaju ni za "kruh".

Stalno propadaju neke firme.

Pa nista cudno i kod nas propadaju privatizovane firme. Ovde kod nas na balkanu privatizacija je OCAJNO ali OCAJNO uradjena. Morali smo mi da se ratujemo i da pucamo nismo mogli mirno kao cesi i slovaci naprimer. :)

Hrvatska je sve karte stavila na ulazak u EU, dok su mnogo hitniji poslovi zanemareni.

Lichno mislim da im je to pametan potez, nego da se mlataraju oko toga da mole nekog da dodje da ulozi u neke propale firme da ih prodaju ispod cene. Svako ce da dodje da ulaze ako ima potencijal koji moze da iskoristi i proda, nece sigurno da ulaze u proizvod koji moze da prodaje uglavnom na jako malom trzistu u vidu njegove drzave naspram potencijala da ucestvuje na jedno mvelikom i obimnom trzistu u vidu EU?

Iskreno mislim da smo bili pametniji da se nismo ratovali da smo mirno "razdvojili" drzavu oslobodili granice imali smo vec "napravljen" sistem koji bi mogao dobro da cirkulise sam na svom, te bi nas i EU htela pre i vise i manje bi nas ucenjivala i ostalo.

Подели на овим сајтовима

Jeste privatizacija je loše provedena. Fabrike su otkupili neki tajkuni koji su potom iscrpili poduzeća i ostavili da propadnu.

Propadaju u Hrvatskoj i državna poduzeća, a država se pravda da postavljeni nisu dobro upravljali poduzećem.

Hrvatska je prošla težak put usklađivanja evropskog zakonodavstva sa svojim.

Подели на овим сајтовима

EU je dosad pozitivna za velike koncerne i za velike proizvodnje i usluge, tj. banke itd. Srednja i manja preduzeća uglavnom imaju negativnu korist od EU. Koliko velikih koncerna ima se u Srbiji i u vlasništvu Srbije odnosno građana Srbije? Isto pitanje važi za Hrvatsku itd.

EU, ona je sa ekonomske strane predstavnik interesa internacionalnih banka i koncerna.

U vezi Srbije, tematikom EU poslužuju se uglavnom nesposobni političari, koji nemaju planove, vizije, kreativnost, i koji se u najboljem nadaju da će neko drugi u EU da preuzme i uradi njihov posao. I zbog toga je njihova alternativa o EU jedna loša alternativa, jer nemaju plan B, nemaju plan C, a verovatno da nemaju ni plan A, nego ruke pred grudi i jedan "amin" i molimo se da nešto bude, molimo se da se desi čudo. Dokle se narodu pravdaju da će svi da dobiju novi mercedes, samo da se bude, da se postane... Kako novog mercedesa nema, dolazi odgovor: "Pa znate, desilo se ovo i ono, sa tim nismo računali, a nismo ni krivi (krivi su uvek drugi), i zato nemamo za novi mercedes." A od samog početka je bilo jasno da su priče o novom mercedesu samo prazne fore...

Управо тако, супер си описао ствар. ЕУ је политичарима супер управо зато што нема шансе да Србија уђе у њу - то значи да могу наредних 10 година на тај рачун да дају празна обећања и ваде се за своју неспособност.

donkey-and-carrot.jpg?w=250&h=183

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...