bosanac Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Gde si se izgubio bosanac,nema te.Selam alejkum ! Neka je i na tebe mir i božiji spas.Tu sam brate Ignjate. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Kažu ljudi da ne postoje glupa pitanja ali Bosanac pobi tu teoriju Dejane, ukaži malo poštovanja. Drugo:Dejane na pitanje na koje nemožeš iskren odgovor dati reci bar nebih o tome. Dejane glupo je pitanje o sporu koji je između pravoslavne crkve i jedne starice. Naum mi pade govor onoga vašeg svečenika iz Palestine u kojem je definisao pravoslavlje kao da je to zauzimanje pravednog stava i stajanje na strani slabih i obespravljenih.Samo ne mogu da razumijem ko je ovdje obespravljen ili starica ili crkva koja je (sumnjam)u ime Boga na tuđoj zemlji sagradila to što je sagradila. I svečenik dolazi i drži liturgije svojim ličnim stavom tako staje na stranu obespravljenih... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Na mene su zaboravili, sada su uputili pretnje ali stvarno bez zezanja jednom drugom coveku zato sto je kazao da sam Kuran govori o tome da je Muhamed bio pedofil. Rejhan Muric glavu cu ja tebi da skinem,kjafiru jedanПре 9 мин. · Свиђа ми се· 1 особа To da Kuran govori o tome je laž. Malo je neozbiljno prijetiti nekome na ovakav ili onakav način.Pogotovo preko interneta. Na tvrdnje kritičara islama ili bilo kojih kritičara treba argumentovano odgovoriti a ne silom. Mada ovakva tvrdnja izrečena od tipa ne zaslužuje nikakav odgovor.Zato što je neargumentovana i neutemeljena. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Na mene su zaboravili, sada su uputili pretnje ali stvarno bez zezanja jednom drugom coveku zato sto je kazao da sam Kuran govori o tome da je Muhamed bio pedofil. Rejhan Muric glavu cu ja tebi da skinem,kjafiru jedanПре 9 мин. · Свиђа ми се· 1 особа To da Kuran govori o tome je laž. Malo je neozbiljno prijetiti nekome na ovakav ili onakav način.Pogotovo preko interneta. Na tvrdnje kritičara islama ili bilo kojih kritičara treba argumentovano odgovoriti a ne silom. Mada ovakva tvrdnja izrečena od tipa ne zaslužuje komentar.Zato što je neargumentovana i neutemeljena. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miljan Koraçeviç Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 E to ti dijaloga... A ja smatram da Pravoslavni sajt treba da se bavi Pravoslavljem i da nema ovakve i slichne teme... To je ono shto negde rekoh za razgovor ubedjenog ateiste i iskrenog vernika- ni jedan ni drugi se nece pomeriti sa svojih pochetnih stavova, nikada ne mozesh Muslimana ubediti da je Hristos sin Boziji kao shto on tebe ne moze ubediti da je prorok... ne znam mozda imam predubedjenja koja su pogreshna, ali objasniti ovom liku kom takodje u opisu vere stoji da je Biblija sveta knjiga, koja se mora chuvati, da i mi Svetosavci ne zelimo nikakvo zlo nikome pa ni Kuranu, je nemoguca misija... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miljan Koraçeviç Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 I na kraju se postavi logichno pitanje shta trazi neko ko je druge vere na Pravoslavnom sajtu? Trazi Boga? Mir? Sebi slichne? Ne bih rekao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2011 I na kraju se postavi logichno pitanje shta trazi neko ko je druge vere na Pravoslavnom sajtu? Trazi Boga? Mir? Sebi slichne? Ne bih rekao... Dobro pitanje. Da ti se srce smiri ja ću otprilike pokušati da ti odgovorim: 1)Pokušati uspostaviti bilo kakav dijalog između ljudi koji su najpreči da ga imaju. To su oni koji sebe nazivaju vjernicima. Valjda je najnormalnije očekivati da oni taj dijalog imaju, i bilokakvo nepostojanje dijaloga između vjernika je po meni nenormalna pojava, 2) Upoznavanje jednih sa drugima.Upoznaj vjeru svoga komšije da bi ga znao poštovati. 3)Vračanje izgubljenog međusobnog povjerenja. 4)Kritikovanje i samokritikovanje, a meni je baš čudno zašto baš postavljaš ovakvo pitanje nakon pitanja koja su jako osjetljiva a koja sam sa punim pravom postavio. 5) Nikada čovjek nemože svima udovoljiti.Bez obzira koliko je nasušno potreban međureligijski dijalog postojat će uvijek oportunisti dijaloga , ali šta im ja mogu.Niti im mogu udovoljiti niti ću im ići na ruku, kriva Drina se nemože ispraviti. Ovo su samo neki od razloga koji mene čine da budem na ovom forumu. Sinergija је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 Људи пале Куран управо зато што муслимани реагују насилно на такав поступак. Када би они искулирали, никоме вероватно не би ни пало на памет тако нешто. Ljudi pale Kuran zato što su budale i ekstremisti i zato što žele isprovocirati sukob sa muslimanima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 ja sam cuo da kad dođe misliman da se krsti u pravoslavlju, svestenik trazi od njega da prokune muslimane i mudameda. jel to tacno? i ako jeste cemu potreba za proklinjanjem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 22, 2012 ja sam cuo da kad dođe misliman da se krsti u pravoslavlju, svestenik trazi od njega da prokune muslimane i mudameda. jel to tacno? i ako jeste cemu potreba za proklinjanjem? Овако нешто по први пут чујем... Ту је о.Иван а и остала свештена лица те видећемо шта они кажу. Колико ја знам за свакога нехришћанина је крштеље и миропомазање улазак у заједницу верних , изговарањем Символа Вере новокрштеног исповеда оно у кога верује и то је најбитнији део! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zamislim se na suncu Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Kako se zvala ona Muhamedova sestra od ujaka? Na koju je on bacio oko, pa danima molio Alaha da mu kaže kako dalje...Mučio se tako Muhamed, mučio...Molio, molio, ...I konačno mu se javlja Allah:"Ma, šta se misliš Muhamede!? Uzimaj!", i tako Muhamed dobi novu ženu. Zbog te Muhamedove avanture danas svaki musliman može oženiti sestru od ujaka. Zbog svega ovoga itekako sam ljubomoran na Kuran časni! Umirem od ljubomore....evo umro sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Март 22, 2012 Пријави Подели Написано Март 22, 2012 Овако нешто по први пут чујем... Ту је о.Иван а и остала свештена лица те видећемо шта они кажу. Колико ја знам за свакога нехришћанина је крштеље и миропомазање улазак у заједницу верних , изговарањем Символа Вере новокрштеног исповеда оно у кога верује и то је најбитнији део! evo ovo sam nasao na netu, ne znam jel to iz trebnika, ili neke druge knjige, ili fotomontaza... ali sam se zacudio da se trazi proklinjanje... http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/294033_279734472058409_100000655755262_900154_773598816_n.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука