Crveni Baron Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Etnicki nacionalizam - http://en.wikipedia....nic_nationalism ksenofobichna forma nacionalizma slichna Nacizmu. Posto vidim da nisi pazljivo procitao ovo iz wikipedije evo jedan citat: "Ethnic nationalism is also present in many states' immigration policies in the form of repatriation laws. States such as Armenia, Bulgaria, Croatia, Finland, Germany, Greece, Hungary, Italy, Ireland,Israel, Romania, Serbia, and Turkey provide automatic or rapid citizenship to members of diasporas of their own dominant ethnic group, if desired.[1] For example, Italy allows citizenship almost entirely on the basis of jus sanguinis (having an Italian Ancestor). Israel's Law of Return, grants every Jew the right to settle in Israel and automatically acquire citizenship.[8] In Germany, citizenship is open to "ethnic Germans." According to the Greek nationality law, Greeks born abroad may transmit citizenship to their children from generation to generation indefinitely." Italija, nemacka, finska.... jus sanguinis ...informisi se malo tebra. Jos citata: "A nation-state for the ethnic group derives political legitimacy from its status as homeland of that ethnic group, from its protective function against colonization, persecution or racism, and from its claim to facilitate the shared cultural and social life, which may not have been possible under the ethnic group's previous status as an ethnic minority." Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Možda zato što je u vreme Sv.Vladike Nikolaja bilo nezamislivo da postoje takvi kao ti tj.ateisti. Možda zato što je vera u Hrista bila jedini izvor snage koji je pomogao srbima da se kroz vekove ropstva održe kao narod. Ili je Sv. Vladika Nikolaj gledao ateizam is drugog ugla ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Možda zato što je u vreme Sv.Vladike Nikolaja bilo nezamislivo da postoje takvi kao ti tj.ateisti. Možda zato što je vera u Hrista bila jedini izvor snage koji je pomogao srbima da se kroz vekove ropstva održe kao narod. Zasto se onda taj stav uzima kao nesto sto treba poslushati? Danas biti srbin i tada biti srbin nidje veze jedno sa drugim. "Ethnic nationalism is also present in many states' immigration policies in the form of repatriation laws. States such as Armenia, Bulgaria, Croatia, Finland, Germany, Greece, Hungary, Italy, Ireland,Israel,Romania, Serbia, and Turkey provide automatic or rapid citizenship to members of diasporas of their own dominant ethnic group, if desired.[1] For example, Italy allows citizenship almost entirely on the basis of jus sanguinis (having an Italian Ancestor). Israel's Law of Return, grants every Jew the right to settle in Israel and automatically acquire citizenship.[8] In Germany, citizenship is open to "ethnic Germans." According to the Greek nationality law, Greeks born abroad may transmit citizenship to their children from generation to generation indefinitely."Italija, nemacka, finska.... jus sanguinis Ius Sanguinis ili ti pravo krvi predstavlja da dete rodjeno od strane roditelja koji imaju drzavljanstvo te zemlje da to dete dobija drzavljanstvo te zemlje. DAkle nije ispravno objasnjeno. Kod ius sangini ti ako imas italijansko drzavljanstvo ( a srbin si ) ili si nacionalna manjina i rodi se tvoje dete ono isto ima italijansko drzavljanstvo. NE vidim kakve to veze ima sa Etnickim nacionalizmom. Totalno je pogresno skapirano. http://en.wikipedia.org/wiki/Ius_sanguinis evo ti ovde to detaljnije objasnjeno. Naspram Ius Soli gde drzavljanstvo mozes da dobijes ako si samo rodjen na teritoriji te zemlje bez obzira da li roditelji imaju drzavljanstvo. Ne vidim kakve veze te stvari imaj uveze sa etnickim nacionalizamom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Михајло, врати се па опет прочитај оно што сам написао - толико ваљда знаш српски... Па по обичају пљујеш десницу..а немаш појма о чему причаш...а посебно немаш решењеза било који од активних проблема.. само причаш..да би причао.... а примери су ти.,..ваууу да би се неко бавио политиком... није довољно да само људи који те воле..кажу да имаш смисла за политику... мораш Брате и да размишљаш...и да радиш у политици...да имаш неке резултате...па као и у свему.... упознаш људе....видиш како ферцерају...и на крају молећи се Богу за помоћ приликом расуђивања ..даш свој суд... посебно..неби требао бити страначки острашћен... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Slabije vajde da ce on to da razume. Оооо..мудри ... било би лепо када би упутио твоја размишљања..једном "клерофашисти" ..можда би прогледао.. Де наведи твоја решење за проблеме... ал немој да копираш страначке памфлете... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Zasto se onda taj stav uzima kao nesto sto treba poslushati? Danas biti srbin i tada biti srbin nidje veze jedno sa drugim. Видим ти си од 08.00 до 15.00 Србин..после подне...шта? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Видим ти си од 08.00 до 15.00 Србин..после подне...шта? Stvar je u kulturi. Kultura pre 50 - 100 ili josh gore 500 godina ne moze niti ce ikad biti ista. Srbin pre 50 godina i pre 100 godina i pre 500 godina ne moze da ima iste osobine, obelezja etc. Ka osto nece ni imati Srbin kroz 100 godina. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Stvar je u kulturi. Kultura pre 50 - 100 ili josh gore 500 godina ne moze niti ce ikad biti ista. Srbin pre 50 godina i pre 100 godina i pre 500 godina ne moze da ima iste osobine, obelezja etc. Ka osto nece ni imati Srbin kroz 100 godina. Човече... Србин није млеко..па да има рок трајања.... или различите начине третирања да се продужи рок трајања... Србство је дужнот...обавеза и понос... Филосоија настала на Хришћанским темељима... Нико тебе неће терати да будеш Србин...нити мораш... Ево ти примера "македонаца", "бошњака", "црногораца" и 70% "хрвата" ... слободно бирај..имаш попуст и ако оснујеш нову нацију...те донацију из ЕУ... Али немој нешта свето попут Србсва..да спуштатш на своје ниске главе..да би себи олакшао савест.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Ne vidim kakve veze te stvari imaj uveze sa etnickim nacionalizamom. Citat Etnicki nacionalizam - http://en.wikipedia....nic_nationalism ksenofobichna forma nacionalizma slichna Nacizmu. A ja ne kapiram kakve veze ima nacizam sa svim tim? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Човече... Србин није млеко..па да има рок трајања.... Nema rok trajanja ali se menja. Србство је дужнот...обавеза и понос... Nije nego izbor. Филосоија настала на Хришћанским темељима... Hmm. Ne znam ja kada pogledam mog dedu, i ostale srbe ovamo iz sumadije koji su u krusevcu i okolini vec vekovima (provereno) nemaju bas nesto hriscansku filozofiju. Vise pagansku. Pa i sama slava koju gajimo je paganski praznik, pa i kolach je paganski pa i badnjak je paganski. Koliko mi hriscanstva imamo? To je mit koji stvaraju Beogradjani. http://4.bp.blogspot.com/_XTZp5ekREq4/S7Yxnc3uLuI/AAAAAAAAAA0/gh0oBUXcdOI/s1600/Perun_axe.jpg ovo je "Srpska" filozofija. A ne hriscanstvo koje je mnogo daleko od Srbije. Нико тебе неће терати да будеш Србин...нити мораш... Radi se o tome da ja mislim da sam ja u odnosu na tebe i tebi slichne Srbenda i po. Ево ти примера "македонаца", "бошњака", "црногораца" и 70% "хрвата" ... Али немој нешта свето попут Србсва..да спуштатш на своје ниске главе..да би себи олакшао савест.... Vidis o tome se radi Sveto Srpstvo? Po cemu je Srpsto sveto? Na osnovu cega si ti veci Srbin od mene? Jer pljujes po evropskoj uniji i mrzish tadica? Jer preuvelicavas nesto a sto se mene tice ti Si srpska pobegulja. Posebno volim ove sto su zbrisali u Beograd ili Inostranstvu pa mi pricaju o Srpstvu. A ja iz Krusevca, cak i tetovazu Krusevca treba da uradim koliko mi je taj moj patriotizam vazan. I ti ces koji zivis u tri lepe tvoje domovine meni da pricas o Srpstvu? Da mi odredjujes ko je i sta je Srbin? Ili ove pobegulje po Begoradu? I njihove lazi i price? Pokrali su mi grad blago ga ruinirali, vecina njih je u tom beogradu zadnjih par generacija, i oni ce da mi pricaju o Srpstvu i Srbima? Mars. Obezbedili svi svoje guzice sad prodaju nesrecnicima price o nacionalizmu a ovi sve to gutaju. Ti da si iole svestan svog pravog porekla kao i one pobegulje gore ne bi ste tako pricali. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бора Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Advokat S.Popovic nije branio ustaski pokret /sto je bio jedan od uslova za odbranu Artukovica/ vec je branio optuzenog.Isti taj advokat je bio i branilac velikom broju disidenata u Jugoslaviji kada to nije bio zahvalan posao.Nije trazio bombardovanje Beograda vec vojnih objekata u vreme kada Srbija "nije bila uratu"S.Popovic ne utice na aktuelne procese u pravosudju vec je zastupnik ostecene porodice ubijenog Premijera. Uporan je i trazi da se ispita pozadina ubistva sto je sasvim legitimno i vazno za razjasnjenje ,ko je nalogodavac.Toliko o njegovom uticaju na pravosudje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Stvar je u kulturi. Kultura pre 50 - 100 ili josh gore 500 godina ne moze niti ce ikad biti ista. Srbin pre 50 godina i pre 100 godina i pre 500 godina ne moze da ima iste osobine, obelezja etc. Ka osto nece ni imati Srbin kroz 100 godina. Питање за тебе и друге форумске атеисте! Зашто сви до једног користите латинично писмо,или и то повезујеш са културом ,која се у "међувремену" променила? И реци ми молим те,по твом,како треба да се понаша,мисли и опходи према својој националнасти данашњи Србин,са посебним освртом на ову културу ,што си споменуо? Да ли је ћирилица некултурна? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Advokat S.Popovic nije branio ustaski pokret /sto je bio jedan od uslova za odbranu Artukovica/ vec je branio optuzenog.Isti taj advokat je bio i branilac velikom broju disidenata u Jugoslaviji kada to nije bio zahvalan posao.Nije trazio bombardovanje Beograda vec vojnih objekata u vreme kada Srbija "nije bila uratu"S.Popovic ne utice na aktuelne procese u pravosudju vec je zastupnik ostecene porodice ubijenog Premijera. Uporan je i trazi da se ispita pozadina ubistva sto je sasvim legitimno i vazno za razjasnjenje ,ko je nalogodavac.Toliko o njegovom uticaju na pravosudje. Била је пре неколика година емисија на ХРТ-у ,где је гостовао дотични адвокат. После свега што је изрекао,водитељ га је на крају питао,дословце: "Па добро,имате ли ви ,било шта лепо и позитивно рећи о свом народу" Тај човек је ђубре неопевано! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Питање за тебе и друге форумске атеисте! Зашто сви до једног користите латинично писмо,или и то повезујеш са културом ,која се у "међувремену" променила? koristim latinicno pismo na i samo racunaru ( a ono je danasnji deo srpske kulture) iz prostog razloga sto mi je lakse za koriscenje. Jer ne mogu da ubadam @ i ostale stvari. U sveskama kada ucim uvek pisem Cirilicom. Kao i seminarske radove ili ostale stvari. Ne znam otkud ti ideja da pisem svuda latinicom. Ja sam ponsan sto imamo u upotrebi praktichno dva pisma. И реци ми молим те,по твом,како треба да се понаша,мисли и опходи према својој националнасти данашњи Србин,са посебним освртом на ову културу ,што си споменуо? Да ли је ћирилица некултурна? Ne, cirilica nije nekulturna - cirilica je pozeljna. Kako misli i kako treba da se ponasa meni je sve jedno to je njegovo. Ali mislim da svako ko prica o Srbiji i Srbima prvo treba svoju porodicnu istoriju da stavi pred sebe i da pogleda realno ko su mu bili dedovi, da shvati raznolikost svog porekla, kao i njihovo ophodjenje prema religiji pa tek onda da ugurava tu svetosavksu filozofiju kao obavezni deo cinjenice Biti Srbin. Ja moj stav sta znaci biti Srbin gradim prema onome sto sam video u mom selu, a hriscanstvo ne vidim i neku svetosavsku filozofiju.Nemam nista protiv da je neko uzima tu Filozofiju svetosavlja, ali da je namece SVIMA OSTALIMA da NISU SRBI ako je ne postuju protiv toga se totalno borim. Iskreno sumnjam da su se srpski seljaci kroz vekove bavili filozofijom svetosavlja. ---------------------- Takodje, sa obzirom da solidno poznajem istoriju krusevca nigde ne vidim u toj istoriji preterano religijskih motiva u borbi. Sta je lazar navodno pricao i ostale borbe. Ali uzmimo naprimer grb krusevca gde vi u njemu vidite ijedan hriscanski motiv: http://www.sobijeljina.org/UserFiles/Image/UPOZNAJTE%20BIJELJINU/GRADOVI%20POBRATIMI/KRUSEVAC/Krusevac%20grb%201.png Imate Vitesku glavu sa bivoljim rogovima, casu koja predstavlja vinogradarstvo jer se u tom kraju bave time, Stit, jer je grad stvoren za odbranu od turaka, i krunu (mislim da njeno znacenje nije potrebno objasnjavati. ) Zapravo u jako malo grbova srednjovekovne Srbije sam video neke religijske motive. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 5, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2011 Nema rok trajanja ali se menja. Nije nego izbor. Hmm. Ne znam ja kada pogledam mog dedu, i ostale srbe ovamo iz sumadije koji su u krusevcu i okolini vec vekovima (provereno) nemaju bas nesto hriscansku filozofiju. Vise pagansku. Pa i sama slava koju gajimo je paganski praznik, pa i kolach je paganski pa i badnjak je paganski. Koliko mi hriscanstva imamo? To je mit koji stvaraju Beogradjani. http://4.bp.blogspot...0/Perun_axe.jpg ovo je "Srpska" filozofija. A ne hriscanstvo koje je mnogo daleko od Srbije. Radi se o tome da ja mislim da sam ja u odnosu na tebe i tebi slichne Srbenda i po. Ево ти примера "македонаца", "бошњака", "црногораца" и 70% "хрвата" ... Vidis o tome se radi Sveto Srpstvo? Po cemu je Srpsto sveto? Na osnovu cega si ti veci Srbin od mene? Jer pljujes po evropskoj uniji i mrzish tadica? Jer preuvelicavas nesto a sto se mene tice ti Si srpska pobegulja. Posebno volim ove sto su zbrisali u Beograd ili Inostranstvu pa mi pricaju o Srpstvu. A ja iz Krusevca, cak i tetovazu Krusevca treba da uradim koliko mi je taj moj patriotizam vazan. I ti ces koji zivis u tri lepe tvoje domovine meni da pricas o Srpstvu? Da mi odredjujes ko je i sta je Srbin? Ili ove pobegulje po Begoradu? I njihove lazi i price? Pokrali su mi grad blago ga ruinirali, vecina njih je u tom beogradu zadnjih par generacija, i oni ce da mi pricaju o Srpstvu i Srbima? Mars. Obezbedili svi svoje guzice sad prodaju nesrecnicima price o nacionalizmu a ovi sve to gutaju. Ti da si iole svestan svog pravog porekla kao i one pobegulje gore ne bi ste tako pricali. Ово је мени све рекло о теби,.,. Посебно вај део! A ja iz Krusevca, cak i tetovazu Krusevca treba da uradim koliko mi je taj moj patriotizam vazan. I ti ces koji zivis u tri lepe tvoje domovine Морам да те обавестим..Србија није само Крушевац.. већ се простире од: Далмације, Херцеговине, Црне Горе, КиМ-а, Маћедоније, Шумадије,Војводине и две љуте Крајине.. А да неби било вулгаран..па ти одговорио шта мислим....сада ћу лепо да испијем пиво... А несрерћо...моји су из Пипера,Ибарског Колашина и Крајине...= СРБИЈЕ... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука