PD Написано Октобар 17, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 Хвала Светлана, имам штампано издање, па можда се усудим пробати, да ли си је ти читала? My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 18, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2009 Сад је читам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Kad ja budem citala, imat cu koga gnjaviti za objasnjenja...nadam se. 0202_238 My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Шта је ситногорица? А кад пролажаше поред гробља завојевача виде Вран ситногорицу од безбројних скелетних руку, где вире из гробова и у грчевима цик-цакају и звече, куцајући кост о кост. Шта је кона? Доле беше Марс, горе беше Венус, а посреди парадираше Адам-ева. - Каква је твоја девиза, комшија? - Снага. Протруби Марс. Презриво зажмирка опет Мутноока, гледну горе и вапроси Венус: - А твоја, коно? - Лепота. Одвиолини Венус. Шта мисли под овим вапроси? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 1. Која је тачно мера ПЕДАЉ? 2. Шта су УРМОЈЕДИ (оно који једу урме? ако је тако, шта би то означавало?) 3. Шта је ВЕРЗИЛ? (И читао сам мисли ваше у биљуру исписане верзилом.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Педаљ је ваљда дужина од врха палца до врха малог прста кад раширимо прсте... А колико је то, зависи од особе... :smiley: За остало, немам појма! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Хвала, Биљо, што си се заинтересовала да ми одговориш и помогнеш. 0202_238.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 1. Поређаше рибари лешеве у круг на пржини, као трофеје пораза. На шта се овде мисли? Је л то нешто друго или је у питању место где пржи сунце? Али каже да је сунце на заходу (на заласку?). 2. Јер је душа људска заколодована чинима, чињењима. Шта је то? http://svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/ReciOSvecoveku/Nikolaj020114.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Октобар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Verzilo ili u narodu poznato kao varzilo je biljka koja se na pijacama prodaje u kesicama, iseckana. Kada se potopi u vodu služi za farbanje jaja za Uskrs, daje im prirodnu crvenu boju. Naučila od bake i farbala sam varzilom :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Октобар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 zakoldovano je od ruskog заколдовать znači začarati 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Оливера, спасиба. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Октобар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Da, u pitanju je sigurno zalazak sunca, ali za pržinu nisam čula...pogledaću... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Октобар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Voprosi su pitanja. Izvini, gledam unazad. Ili daj mi šta ti treba na pp i napiši za kad, pa ću ti poslati.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Како сусрећем тешкоћу питам вас овде да помогнете ко зна. Тако да ће бити још у наставку. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 27, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Хајде, браћо и сестре, прочитајте књигу, па да причамо о њој. Мислим, да знамо шта још да кажемо грчким читаоцима, јер ми се чини да ће бити њима тешко за пратити је, као што изгледа да је и са српским читаоцима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука