Jump to content

Свети Николај Српски - Речи о свечовеку

Guest Светлана

Препоручена порука

• Гости

Када се слива толико воде из облака да се стопе небо и земља. Да, могло би се рећи као што си описала (наравно, на српском би био други редослед речи).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 136
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

У том Вран Гавран беше изишао и сео у кестенов хлад. А сестре поседаше око њега, са бледом невестом међу собом. И замолише сестре Врана, да им свира на харфу, на некакву стару, прашљиву харфу, што ју је некада некакав слепи певац завештао манастиру, пре него је пошао у госте кртицама. Оставио је сем харфе и име мудраца, чије речи нико није запамтио, нико записао.

http://svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/ReciOSvecoveku/Nikolaj020119.htm

Певац је петао или певач, како вам се чини?

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

И кад челе зујаху у роју на кестену, Вран удари у харфу. Јекну харфа као васкрсли мртвац. Јека се прели у кликтање жуње, кликтање у маукање мачке, маукање у рикање лава, а рикање у говор мудраца. И јасно и разговетно изговараше харфа речи, које мудрац певац беше оставио на жицама њеним:

Шта је жуња?

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

• Гости

Цецо, ту сам! Мала пауза...ајд да видимо шта имаш нерешено...чекам те, драга  :smiley:

Ал мораш бити јасна и прецизна, од контекста много значи...ако је у питању анализа дела, то морам добрано да проучим. Мало си ми набацала и речи и питања. Полако, решићемо...кад сам успела да испредајем прво руско писано дело "Слово о полку Игореве" и ово ћу. Ал дај ми податке, па ћу наћи литературу  0104_cheesy

Што волим кад је тешко  spavanje2

Подели на овим сајтовима

"Дом кћери је што и дом мајке. А шта је дом Земље, ако не аркадна палата Васељене? Ако ти је рођење наденуло име црв, смрт ће ти наденути име звезда!"

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...