Иван Написано Септембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2011 Uploaded with ImageShack.us Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Септембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2011 Uploaded with ImageShack.us Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
с.ж. Написано Јануар 22, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2012 Изузетно непоуздана карта, као и доста карти из новијих атласа са Запада (мада је ова страрија) када се ради о Балкану и другим не-западним регионима. Ја сам студирао историју Источне Азије, и шокиран сам нивоом нетачности у доста цењеним Историјским атласима ('Тајмс', и слични). Највише нетачности произлази из непознавња историје тих региона од стране уредника, и предпоставка да је Западно искуство мерило за друге регионе. То рађа лоше резултате и када је реч о Балкану (који је донекле сличан), а камоли источној Азији, која се још више разликује од Запада. Неретко прикажу границе из скроз другог временског периода (виђао сам Србију из 12 века на карти која је приказивала слику (покушавала приказати) из 14. века. Што се конкретно ове карте тиче, границе Србије су нетачне (и изгледају као да су произвољно исцртане), направљена је аматерска грешка спајања Босне са Мађарском, границе Енглеске су нетачне, границе Пољске су нетачне, ситуација у Балтику је нереално представљена, а Руски предели су добили третман обично резервисан за дивље пределе (иако нису били нимало више дивљи него било који део Западне Европе). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 22, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2012 Најјаче су ми неке квазиисторијске карте овде. sHa_sarcasticlol oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 a ljubičasta mi beše omiljena boja 0409_feel eh..... "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2012 није тачна... у Брчком су Срби већина... а они ставили мухамеданце... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 То је садашња етничка карта (мада је и то дискутабилно - какве су податке користили) територија некадашње Аустро-угарске (фали им само пољски део), и земаља Балкана (без великог дела Грчке и балканског дела Турске). Шта ће овде (источни део централне и југоисточне Европе - како пише на карти), Молдавија (источна Европа - не Балкан), италијанске територије које су некада биле у саставу АУ монархије, део Украјине (источна Европа) и зашто није приказана цела Грчка? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Мало ми је смешна сва та историја... ја обожавам историју, али ко има за право да је присваја? Нпр. дођу мађари и кажу како су они најстарији народ на свету, иако они потичу од Хуна и Авара. Ми кажемо како смо најстарији, но шта ако је скроз другачије? Јако је лако манипулисати стару историју. И модерна се може манипулисати, али знају се чињенице. Оставимо се ми 'древне' Србије! Можда и јесте постојала, но за то треба 10 томова доказа... не само по топонимима, или картама неким, које су вероватно прецртане, прешврљане.. Историја је веома важна, но ако се манипулише њоме, може само на лоше изаћи (националистичке претензије) Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Aktualno stanje.. http://www.profudege...arta-etnica.jpg Која спрдња... Моји су с Кордуна, а на мапи пише како тамо скоро ни нема Срба.. Па пре 100 година је било Србско становништво већинско... е Боже имаш ли намеру исправити то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Па данас скоро и да их нема, рекао је Туђман одавно: "Србе испод 3%" што је речено то је и урађено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Као што манипулише проф. др. мр. Деретић. Који каже да је Исус био србин итд... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zamislim se na suncu Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 ево га монтенигер... хахаха...јел опет време за милогорске бајке! A, Srbija do Japana Ovo je prvo smješno, a onda tužno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 20, 2012 Пријави Подели Написано Април 20, 2012 А и ко смо ми да се бавимо тако далеком историјом???? Ае да имате дипломирану историју у Москви или шта ја знам.. на неком великом универзитету, но ВИ НЕМАТЕ НИШТА! и још тврдите да је Исус био Србин.. он није имао националност! Он је био ЧОВЕК! био је јеврејске крви, али никад није пропагирао своје јеврејство... нема смисла... Једино Бог зна ултимативну истину, ми само можемо нагађати... Као што кажу да је Ахил био Србин јер има СССС на одори својој. И по томе он је Србин. Византинци су имали ВВВВ на грбу своме, исто као у крсту. Свети Сава је узео значења СССС и обликовао као по Византинском узору. и то је чињеница. И сад ће мени неко причати како је Кирику из КадангабангадандаДу племена - Србин... немојте се ни трудити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука