Jump to content

Шта је то тако страшно урадио Александар Конузин?

Оцени ову тему

Зоран

Ваше мишљење о говори амбасадора Конузина  

60 члановâ је гласало

1. 1. Како оцењујете говор амбасадора Конузина

• Потпуно је у праву
    • Делимично је у праву
    • Уопште није у праву
    • Не знам
    • Не интересује ме

Препоручена порука

Ух... Мислим да смо дошли до тачке када даља дискусија и нема претерано много смисла...

И добро, кад ти и Михајло почињете са грађанском непослушношћу?

Наравно да нема смисла јер написано представља чињеницу...то што је ти не прихваташ, то је твоје право, али тиме неће престати бити чињеница.

Хмм, овај други део... прескочићу ово детињасто спуштање приче на лични ниво као и ситан и не баш виспрен покушај духовитости али и подјебава** на мој и Михајлов рачун...ја се према теби нисам тако понео и не видим разлога да се безвезе постављаш према мени. Ако ти не одговара дискусија са мном, што се мене тиче, не мораш никада ни здраво да ми кажеш, знаш колико ће ме то потрести? Али ако желиш дијалог са мном не видим потребу да будеш бесмислено саркастичан према мени, поготово што и сам знаш колико је глупо то што си рекао.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 179
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Као да се ми питамо како ћемо и шта ћемо да радимо - као поражена страна у четири рата, држава Србија има снаге да ради само оно што нам се каже да радимо и да причамо шта нам се каже да причамо, што је, чини ми се, више него очигледно...

А Конузин, који све то и те како добро зна, је иступио на начин на који је иступио само из два могућа разлога: или покушава да гурне Србију још дубље под лед, користећи нас као потрошни материјал за неку вајдицу о коју он и Русија могу да се огребу, или је циничан и безобразан колико и неко ко би се ругао параплегичару који преживљава инфаркт што из колица не може да дохвати таблете нитроглицерина са полице речима - Па имаш ли ти ноге, човече...

Једно су Руси као народ, а нешто сасвим друго је Русија као држава, као што Срби нису исто што и држава Србија. Народи се могу међусобно волети или мрзети (мада је и то крајње непоуздана генерализација која се може само донекле примењивати). Државе могу имати само заједничке или супротстављене интересе...

Остало су бајке.

Drugim recima, svako ko srcem ide napred, i veruje u mogucnost potpunog preobrazaja jednog naroda (ma koji to narod bio) - on veruje u bajke?

Nemoj da mi zameris, ali kad procitam ovakve reci jednog hriscanina koji jos ima i zvanje ucitelja - zaboli me do dna srca, do krvarenja...

Cak si i po pitanju ovog coveka ambasadora kompletno omanuo u proceni, ali to i ne cudi, kad sve gledas tako usko i sivo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Без обзира...ако су га позвали (јер сам и непозван сигурно није дошао) и ако је већ дошао (можда политички протокол налаже његово присуство на скуповима такве врсте и вероватно су морали да га позову и можда је он морао бити присутан) онда је, бивши револтиран дрским и (ин)директним пежоративним контекстом у који је стављена Русија, само адекватно реаговао на исто и узгред изрекао нешто што јесте чињеница...имамо проблем у Србији, нико о томе не говори. Имамо поред нас директне кривце за садашње и будуће комадање земље , нико о њима не говори. Имамо власт која је спремна да прода и целу Србију ако се то буде затражило од њих, нико о томе не говори али важно је да Русија буде представљена као једини проблем и једино зло које мора изнова и изнова бити карактерисана као једини политички фактор нестабилности на планети...човек је рекао оно што је требао да каже вуницама као што је г. Тадић који је био присутан заједно са појединим министирима, и ништа неистинито не видим у његовим речима...вуницама и издајницима треба рећи да су то што јесу, било да је њих брига за то или не.

Amin...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Некад се мора и као Милош Обреновић, Деспот Стефан Лазаревић...Зарад опстанка државе мора се и са непријатељем сарађивати. Није то потрага за љубављу. Ми смо мали нарад и мала држава, без обзира што себе перципирамо као велику силу.

I`, sto volim kad ovako uzmete da poredite despota sa ovim slinama od ljudi!

I despot i Milos, dok su "saradjivali" sa jacima od sebe, samo su tlajili i cekali cas da krenu u ustanak, i ti sad ove srcane rodoljube stavljas u istu ravan sa ovim beskrupuloznim lopinama i izdajnicima?

Sta reci dalje...

Подели на овим сајтовима

I`, sto volim kad ovako uzmete da poredite despota sa ovim slinama od ljudi!

I despot i Milos, dok su "saradjivali" sa jacima od sebe, samo su tlajili i cekali cas da krenu u ustanak, i ti sad ove srcane rodoljube stavljas u istu ravan sa ovim beskrupuloznim lopinama i izdajnicima?

Sta reci dalje...

Није реч о људима, већ о принципу. А лако је јуначити се на форуму и бити ратоборан у причи.

Подели на овим сајтовима

Drugim recima, svako ko srcem ide napred, i veruje u mogucnost potpunog preobrazaja jednog naroda (ma koji to narod bio) - on veruje u bajke?

Nemoj da mi zameris, ali kad procitam ovakve reci jednog hriscanina koji jos ima i zvanje ucitelja - zaboli me do dna srca, do krvarenja...

Cak si i po pitanju ovog coveka ambasadora kompletno omanuo u proceni, ali to i ne cudi, kad sve gledas tako usko i sivo...

То што ти или било ко други верује у нешто свим срцем не мора да значи да то није бајка...

Не знам зашто мислиш да на све гледам сиво - ја се само трудим да будем реалан. А ако ћемо реално - не цветају нам руже...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

То што ти или било ко други верује у нешто свим срцем не мора да значи да то није бајка...

Не знам зашто мислиш да на све гледам сиво - ја се само трудим да будем реалан. А ако ћемо реално - не цветају нам руже...

Zar covek vere moze da bude samo realan?

Подели на овим сајтовима

Није реч о људима, већ о принципу. А лако је јуначити се на форуму и бити ратоборан у причи.

Pre svega, kako ti znas ko od nas se ovde samo junaci na forumu? Kako znas da neko od nas nije bio vec u ratu ili na nekom polozaju, npr.?

Drugo - bas JESTE rec o ljudima, ljudi licnosti su uvek nosioci principa, ne moze da postoji princip kao nesto odvojeno i apstraktno...

Zato ovo sto ovi neljudi danas rade, moze da lici samo spolja na ono sto je despot radio (iako ni tu ne lici skoro nimalo), ali je sustinski svetlosnim godinama daleko od njega i njegove brige o drzavi...

To pokazuju i njegove netrulezne mosti - da je povereno mu stado do kraja pravilno sacuvao...

Ovi danas nemaju ni trunke slicnosti sa njim, ni trunke, zato je poredjenje sa njim - po meni - ne prosto pogresno, nego pravo svetogrdje...

Подели на овим сајтовима

Pre svega, kako ti znas ko od nas se ovde samo junaci na forumu? Kako znas da neko od nas nije bio vec u ratu ili na nekom polozaju, npr.?

Пријатељу, ако хоћеш да се жртвујеш ништа те не спречава. Можеш то већ сада да радиш место што се препиреш са "издјаницима". Ено, пуно ти је Косово Албанаца, пун ти је југ Србије, у Санџаку имаш муслиманске екстремисте, па брани Српство тамо где треба.

Подели на овим сајтовима

Пријатељу, ако хоћеш да се жртвујеш ништа те не спречава. Можеш то већ сада да радиш место што се препиреш са "издјаницима". Ено, пуно ти је Косово Албанаца, пун ти је југ Србије, у Санџаку имаш муслиманске екстремисте, па брани Српство тамо где треба.

Би Оби бранио, као што бих радо и ја (и не би ми био први пут), али неће наша марионетска влада и безброј оних који размишљају као ти.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Би Оби бранио, као што бих радо и ја (и не би ми био први пут), али неће наша марионетска влада и безброј оних који размишљају као ти.

Ма да, бранили би него не можете од мене.

Подели на овим сајтовима

Него какав да буде - ирационалан?

Veran?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...