Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Imam nekoliko pitanja za vernike, hteo bih da malo bolje razumem veru. Odakle se crpi vera u pravoslavnog boga? Ako je u pitanju Biblija, da li se dovodite u pitanje autenticnost? Ako verujete u Bibliju, da li je shvatate doslovno ili mislite da su u pitanju metafore? Ako verujete doslovno, da li vas brine sto su Bibliju pisali ljudi, koji su podlozni subjektivnim tumacenjima i greskama. Ako je shvatate metaforicno, kako birate koje pasuse shvatate doslovno a koje metaforicno? Ako je sve metafora, otkud vera u boga? Ako je zbog nekog licnog dogadjaja, da li se pitate da li ste ispravno protumacili sta osecate ili sta ste doziveli? Da li preispitujete svoju veru, ili da li preispitujete da li ste dobro definisali svog boga? Da li smatrate da svi pravoslavci veruju u istog boga ili je svakome bog drugaciji? Da li smatrate da je bog razlog zasto ste dobri ljudi, ili mislite da je izvor dobrote u samom coveku, a bog samo poboljsava? Da li ste se zapitali da li bi verovali u drugacijeg boga da niste rodjeni u Srbiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 jes ti citao Bibliju? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Jesam. Ne sve, bilo mi je malo dosadno. Otkud to pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 pa vidim da si nabrojo gomilu pitanja, da si citao sa razumevanjem bilo bi ih duplo manje Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Десно када улазиш у Високо има један пирамида.... е ту се скупљамо сваке године...у подземним ходницима и црпимо веру... има нас..који су као мали упали у буре са вером...а има који морају сваке године да узму по чашицу..не више... Ево позива за следећи Сабор у ДецемброМарту.. Mihajlo, ako nemas nista pametno da kazes, ne moras da mlatis i omalovazavas ovako ljude... Kenobi Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Aj sad.. Sto ne odgovoris? Pricao sam uzivo sa raznim vernicima i nekako imam utisak da ludi iz razlicitih izvora crpe svoju veru i drugacije je dozivljavaju. Zanimalo me sta ljudi ovde misle. hehe sad vidim, da sam citao "sa razumevanjem" bilo bi manje pitanja mislis li mozda sa vise vere i manje preispitivanja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 ne mislim ni na jedno ni na drugo neg bash kako sam rekao znaci ja i strip kad citam citam ga sa razumevanjem, tako da bolje da ti ne odgovaram na pitanja jer je su moguce "nebuloze" lol da ne okolisam vise nego da ti kazem ono sto je i cilj ovog pitanja, ja sam dobio uvid u stvaranje Vrhunskog Inzenjera kad sam video makro-sliku vilin konjica, ako tako nesto primas kao dokaz eto, tada sam postao svestan savrsenstva kreacije uzmi lopticu plastelina i baci je na pod bezbroj puta - nikad od nje nece postati kocka, a to je samo banalan primer Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 ne mislim ni na jedno ni na drugo neg bash kako sam rekao znaci ja i strip kad citam citam ga sa razumevanjem, tako da bolje da ti ne odgovaram na pitanja jer je su moguce "nebuloze" lol da ne okolisam vise nego da ti kazem ono sto je i cilj ovog pitanja, ja sam dobio uvid u stvaranje Vrhunskog Inzenjera kad sam video makro-sliku vilin konjica, ako tako nesto primas kao dokaz eto Znaci video si makro sliku vilin konjica i zbog toga verujes da postoji pravoslavni bog? Pitam jer ne razumem. Ako su pitanja nebuloze, reci zasto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 uzmi lopticu plastelina i baci je na pod bezbroj puta - nikad od nje nece postati kocka, a to je samo banalan primer Znaci mislis da neko mora da je napravio sve ovo, pa mora da je pravoslavni bog? Da ne bude da sam agresivan, pitam za obrazlozenje, ne za opravdanje. Mozda cu da zapitkujem i odgovore, ali ne trazim da mi se neko pravda, vec pitam za objasnjenje zasto veruje. To pitanje postavljam da bih bolje razumeo vernike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 ne verujem zbog toga, nego sam tad postao svestan savrsenstva kreacije, uvid, znas sta je uvid- kad shvatis nesto(vetje) i u isto vreme i razumes ne postoji pravoslavan Bog, brkas sad pojmove Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 ne verujem zbog toga, nego sam tad postao svestan savrsenstva kreacije, uvid, znas sta je uvid- kad shvatis nesto(vetje) i u isto vreme i razumes Pa to te i pitam, zasto verujes i odakle znas u sta verujes i kakav je bog? ne postoji pravoslavan Bog, brkas sad pojmove Kako? Jel isti pravoslavni bog i bogovi ostalih religija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 zasto verujem? pa sloboda izbora, isto ko i ti sto ne verujes Bog je jedan, nemaju religije primat na svog Boga, osim ako ne pricamo o mnogoboscima i paganima itd iskreno pitanja su ti takva da imam osecaj da me malo khm khm Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 zasto verujem? pa sloboda izbora, isto ko i ti sto ne verujes Svasta s tobom, ne moras da odgovaras ako neces, veruj u sta i zasto god hoces. Bog je jedan, nemaju religije primat na svog Boga, osim ako ne pricamo o mnogoboscima i paganima itd Hoces reci da je jedan bog i on je isti, i nema razlike izmedju boga kakvog dozivljavaju muslimani, katolici, protestanti i jevreji? Ili je to tvoje verovanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 iskreno pitanja su ti takva da imam osecaj da me malo khm khm Mozda i imam zelju da podbadam, ali u samim pitanjima nema nista provokativno ako verujes i imas razloga da verujes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Hoces reci da je jedan bog i on je isti, i nema razlike izmedju boga kakvog dozivljavaju muslimani, katolici, protestanti i jevreji? Ili je to tvoje verovanje? bas to, a i rekoh ti vec, citaj sa razumevanjem necu sad valjda da ponavljam jedno te isto a inace to zna valjda svaki ateista, eto zasto ti kazem da su pitanja khm khm Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука