Ignjatije Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Jel da zakljucim da si odustao od argumentovanja i teme ovog posta? Sta ima tu mnogo da se prica.Ocigledno je da ateisti ne vole vernike,dok neki otvoreno mrze,a neki bi i da nas fizicki eleminisu.Videli smo mi a i drugi narodi sta se dogadja kada aniteisti dodju na vlast i pokusavaju da ljude "oslobode iluzija".Cim neko u svom zivotu kao jednu od glavnih aktivnosti ima borbu protiv religije i vernika,krsne Slave i Svetog Save,a uz to vernike smatra za opasne ljude i za nenormalne i poremecene znaci da sa njim nesto nije u redu i da ima neke podsvesne probleme i frustracije koje onda projektuje na religiju.Kako neko ko procita Isusove reci,poslanice apostola i dela Sv.Otaca moze reci da su njihovi ucenici zli i opasni ljudi i da su pogubni za covecanstvo. Njihovo udruzenje treba biti tuzeno za sirenje verske mrznje i netolerancije.Ako su tuzeni "Obraz" "1389" "Dveri srpske".....trebaju biti i "Ateisti Srbije". http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Evo njihove tolerancije,banovali Conana i uz to ga dobro izvredjali. http://forum.ateisti...ge=5#post-13411 Да да... јадан миран и достојанствен Конан мирно и достојанствено пропагира наметање религијског празника, тј. ''градске'' славе, на читав град, укључујући и оне који не припадају тој религији. (Узгред, немам ништа против градске славе као ПРИВАТНЕ манифестације под организацијом СПЦ.) Ево ја ћу сад на овом форуму мирно и достојанствено да пропагирам како све цркве треба да имају у својим продавницама комплетну библиографију Ричарда Докинса и џиновски банер Удружења Атеиста Србије на иконостасу. Ето, пошто су и атеисти принуђени својим порезима и присилним плаћањем поштанских маркица да финансирају разне литије, цркве и крстове, онда атеизам треба да буде адекватно заступљен у свим религијским установама. Мислим, овоме стварно никада краја. Изнова и изнова верници покушавају да протурају ту причу да ако си ''миран и достојанствен'' свакакве бљувотине могу да излазе из твојих уста, а ако некоме пукне филм, ко што је пуко атеисти у датој дискусији, па забога то је само доказ колико су они зли и острашћени а ја добар и скроман и што је најбитније у праву. Чуј... ''атеисти мрзе вернике''... а шта све и кога све верници мрзе то ником ништа. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Спуки, по твојој логици, пошто моја мајка није твоја мајка и моја осећања према њој нису твоја осећања, даје ти за право да исмеваш и понижаваш личност и достојанство моје мајке. Ту своју софистерију причај на кафанским састанцима са атеистима. А ако ти је писае Стојадиновића о Светом Сави ноирмално и без иакквог проблема када су Срби у питању, онда са твојим нормативима нешто није у реду. Ја нисам рекао да су сви атеисти једнаки. Скренуо сам пажњу на понашање неких, нажалост водећих људи у том Удружењу. Такве бљувотине се заиста ретко срећу. Ти људи су истог менталног склопа као и оби из "образа", "наших" и сл. Но, о томе смо довољно рекли и не знам чему ова тема уопште. Да се нисте мало упрпали???? Гледајте и размишљајте: 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling Znaci nemas nista protiv vecine iz drustva Ateisti Srbije, vec ti smeta nekolicina? "Bljuvotine" koje pominjes mogu da se nadju i na ovom forumu pa opet nije opravdano reci da pravoslavci mrze ateiste. A kod poredjenja sa "obrazom" i slicnim organizacijama, nisam upoznat sa slucajem da je neko dobio batine u ime ateizma. Mislim da poredjenje nije na mestu. Nisam preterano politican, zasto slika Ivice? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Ако хомосексулац има право да тужи онога ко га, због његове сексуалне орјентације, назове болесником, онда и верујући људи имају исто то право против једног лајавог Удружења, за сваки онај банер где веру изједначавају са болешћу и лудилом. Питање је само да ли ће ово квазиудружење да се уозбиљи или ће неко коначно пресавити табак. Заиста су ми се смучили после оног вређања муслимана, од стране предсеника Удружења. Такве ствари јесу за суд. Андрија Шрек, председник Удружења (коментар испод слике): Povodom nastupajućeg Bajrama, svim vernicima muslimanske veroispovesti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Sta ima tu mnogo da se prica.Ocigledno je da ateisti ne vole vernike,dok neki otvoreno mrze,a neki bi i da nas fizicki eleminisu. Hoces reci postoje ateisti koji mrze neke (a neki i sve) vernike, samo zato sto su vernici? Takav stav razumem i takve ateiste osudjujem jer je u pitanju mrznja, ali kako mozes da kazes da svi ateisti mrze sve vernike? Videli smo mi a i drugi narodi sta se dogadja kada aniteisti dodju na vlast i pokusavaju da ljude "oslobode iluzija".Cim neko u svom zivotu kao jednu od glavnih aktivnosti ima borbu protiv religije i vernika,krsne Slave i Svetog Save,a uz to vernike smatra za opasne ljude i za nenormalne i poremecene znaci da sa njim nesto nije u redu i da ima neke podsvesne probleme i frustracije koje onda projektuje na religiju.Kako neko ko procita Isusove reci,poslanice apostola i dela Sv.Otaca moze reci da su njihovi ucenici zli i opasni ljudi i da su pogubni za covecanstvo. Njihovo udruzenje treba biti tuzeno za sirenje verske mrznje i netolerancije.Ako su tuzeni "Obraz" "1389" "Dveri srpske".....trebaju biti i "Ateisti Srbije". Sta smo to videli? Da li je neko u ime ateizma i sekularnog humanizma pocinio neki genocid? Nemoj mi pominjati Staljina i Hitlera i Tita, oni sta su uradili sigurno nije bilo u ime ateizma, ako vam to nije jasno objasnicu vam detaljnije, ili ukazati na tekst koji to bolje objasnjava. Koji bi bio osnov za tuzbu protiv udruzenja ateista kad bi sutra otisao u sud? To sto je neko bio grub i netolerantan na forumu? Pomenute organizacije otvoreno i zvanicno imaju govor mrznje i poziv na nasilje. Takvo delovanje ne vidim u radu udruzenja ateista. Nisam u potpunosti upoznat, ali ako ne vidim dokaz, ne vidim ni poentu takvih optuzbi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Znaci nemas nista protiv vecine iz drustva Ateisti Srbije, vec ti smeta nekolicina? "Bljuvotine" koje pominjes mogu da se nadju i na ovom forumu pa opet nije opravdano reci da pravoslavci mrze ateiste. A kod poredjenja sa "obrazom" i slicnim organizacijama, nisam upoznat sa slucajem da je neko dobio batine u ime ateizma. Mislim da poredjenje nije na mestu. Nisam preterano politican, zasto slika Ivice? Немам ништа против да се неко људски и цивилизовано бори за своје идеје, наравно. Имам против бљувотина и најпримитивнијег вређања. Проблем је што су "мисли појединаца" стављени као репрезент Удружења. МИ бљувотине на форуму санкционишемо, а не качимо их на банер: СПЦ - ко смо ми? Исти су то мозгови као и образовски. Латили би се и они палице само када би их било више него нордијских пчелара у Србији. Ивица? Управља ресором који би требао да се позабави проблематиком.... Да мало приупита, чему такве реченице уперене против вере и традиције већинског народа? Чему вређање онога насветијег у идентитету тог народа? Ради којих циљева и намера? Ко има право да стане испред храма Светог Саве, у држави Србиновој, и да прстом упери на храм, говорећи о вери као о "пошасти" (најновији документарни филм Удружења)? Има много, много тога што би нашег Ивицу сигурно заинтересовало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Ако хомосексулац има право да тужи онога ко га, због његове сексуалне орјентације, назове болесником, онда и верујући људи имају исто то право против једног лајавог Удружења, за сваки онај банер где веру изједначавају са болешћу и лудилом. Питање је само да ли ће ово квазиудружење да се уозбиљи или ће неко коначно пресавити табак. Заиста су ми се смучили после оног вређања муслимана, од стране предсеника Удружења. Такве ствари јесу за суд. Naravno da nece da se uozbilje, ozbiljnost podrazumeva zrelost licnosti u svakom pogledu, tamo takvih ima 4% ili manje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Kao neko ko je bio clan tog udruzenja mogu da kazem slobodno sledece: Evidentno je da neki clanovi (od kojih nekih na jakim funkcijama) pokazuju ocigledno nisko misljenje prema religiji. Neki cak jasno iskazuju da misle da je religija nepotrebna stvar stvorena za zatucane ljude naspram nauke koja je za pametne. Naspram toga postoji grupa ljudi koja ne mrzi religiju ali joj smeta njena vaznost u drustvu. (medju kojima su i neki medju glavnim bajama) Takvo vam je stanje u Ateistima. E sada kada pricate o drustvu ateisti srbiji, ovi na fejsbuku malo njih je prijavljeno u drustvo. DAkle ulacnjeno. Uclanjeno je svega oko 300-400 ljudi. Svi su oni na grupi u fejsbuku ali malo njih mozete naci na popisu clanova na sajtu. Od tih uclanjenih postoje dve vrste - besplatno uclanjeni koji nemaju glasacko pravo i clanovi koji placaju clanarinu koji cine skupstinu i koji imaju glasacko i odlucujuce pravo u udruzenju. Da bi ste dobili realan odgovor da li ATEISTI SRBIJE mrze vernike kao organizacija morate ispitati samo skupstinu i njene odluke. Predrag iako govori u svoje ime on je podpredsednik, ako su njegovo raspolozenje izabrali kao podpredsednicko t.j njegovu lichnost znaci da ima dobar deo skupstine koja 'oce takav pristup "hejterski" da kazem. .... offtopic... I onda on meni prica da sam ja TVRDOGLAV i da ne slusham argumente a izjavljuje ovo: Rastko je bezznačajna osoba iz istorije, nikakav prosvetitelj nije bio i apsolutno ništa za obrazovanje u ovoj zemlji nije uradio. svasta.....i sto je najgore ja znam da on to prica SAMO ZATO STo mu bode oci to sto se RELIGIJSKI OBJEKAT gradi ujedno i kao SPOMENIK i nosice dve funkcije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Делим твој став и све време то покушавам да објасним. Није проблем право на одређени животни став (атеизам), већ су проблем одређени људи који наступају под именом Удружења, под слоганом Удружења. Као такви, они репрезентују Удружење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Hoces reci postoje ateisti koji mrze neke (a neki i sve) vernike, samo zato sto su vernici? Takav stav razumem i takve ateiste osudjujem jer je u pitanju mrznja, ali kako mozes da kazes da svi ateisti mrze sve vernike? Ne kazem da svi ateisti mrze vernike,mislim na vecinu clanova koji ne podnose vernike bas samo zato sto su vernici. Pomenute organizacije otvoreno i zvanicno imaju govor mrznje i poziv na nasilje. Takvo delovanje ne vidim u radu udruzenja ateista. Nisam u potpunosti upoznat, ali ako ne vidim dokaz, ne vidim ni poentu takvih optuzbi. Ovaj kaze da rade tajno https://www.pouke.org/forum/topic/4891-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%81%d0%b0-%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d0%bc%d1%83-%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bc%d1%83-%d0%b8-%d1%98%d0%be%d1%88-%d0%be-%d0%bd/page__view__findpost__p__139923 Nije bitno sta su napisali kao zvanicni stav,vec kako se zaista u praksi ponasaju.Da bi mogli lakse da deluju moraju da imaju neka pravila i zvanicne stavove koji ce delovati demokratski i tolerantno,a u istinu je nesto malo drugacije. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Делим твој став и све време то покушавам да објасним. Није проблем право на одређени животни став (атеизам), већ су проблем одређени људи који наступају под именом Удружења, под слоганом Удружења. Као такви, они репрезентују Удружење. pa problem je u tome sto PREDRAG govori u svoje ime, ali posto je podpredsednik ljudi to gledaju kao da govori u ime udruzenja. Podjednako kao kada bi podpredsednik demokratske stranke po televiziji govorio nesto o politici, i kao to nije u ime stranke to je u moje ime, on podpredsednik demokratske stranke al eto zalaze se za fasizam naprimer ( banalan primer) naravno da ce svi uzeti da je to stav stranke, cim podrzavaju i drze na tom mestu coveka koji se za to zalaze. I ne zelim vise da pricam o predragu. Sto se udruzenja tiche, organizovacemo verovatno ja i josh neki iz nisa koji nemaju veze sa Ateistima Srbije ali su takodje ateisti jednu drugu organizaciju koja ce delovati na jugu srbije. JEdna osoba mi je to odavno vec predlozila ali ono ja sam mislio da sa udruzenjem Ateisti SRbije moze da se nadje neki plan za organizaciju. Medjutim oni podrskom odredjenom ponasanu, preduvatanjem odredjenog ponasanja i odredjenim ponasanjem jednostavno teraju clanove, aktiviste i slichne, i tako ne znam kada ce dobiti neku znacajnu masu van novog sada, beograda i mozda nekog grada u vojovodini. Nemaju jednostavno kvalitetan plan. Slobodno cenim da na popisu nece znacajno povecati broj ateista pored svog njihovog delovanja propagandnog koje je po mom misljenju poprilichno dobro uradjeno naprimer: Casopis Veliki prasak, Bedzevi, majice. Medjutim u pogresnom delovanju usmereno primer delilo se na egzitu: gde su vecina stranci, ili ljudi koji su vec tako opredeljeni, ili na kraju vecinu ljudi koje ne bi ni zanimalo to otisli tamo da slushaju muziku, da popuse malo travice, popiju malo alkohola lepo se provedu i slicno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Ne kazem da svi ateisti mrze vernike,mislim na vecinu clanova koji ne podnose vernike bas samo zato sto su vernici. Razlikuj clanove grupe i clanove udruzenja. U grupi ima puno pajsera koji eto hejtuju vernike, ismevaju, prave shegu i shalu iz raznoraznih razloga. Ne zelim da ulazim u to zasto. I ja to nekad radim ono fore radi, kao sto i pricam viceve o religiji. Ali ne hejtujem vernike. medjutim kada vernik udje u grupu i izjavi nesto banalno vecina njih ignroise to da li je on mozda neka emotivno slaba lichnost pa se okrenuo religiji, intelektulno nedovoljno razvijena lichnost, lichnost koja prihvata nesto iz raznoraznih razloga oni odmah udaraju na ne fer i masivnu shegu prema njemu i time ga josh vise povredjuju. Samo degenerik moze da misli da je to kvalitetaan nacin da se ista postgne. . DAkle bukvlano mu sipaju so na ranu. A uzmimo realno vecina vernika koji se jave po grupama tim su vernici koji NISU SIGURNI u svoju veru i podsvesno zele da je testiraju. Ovi mu ne daju argument vec sutiranje u dupe i jasno emotivno povredjivanje. Ovaj kaze da rade tajno https://www.pouke.org/forum/topic/4891-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%81%d0%b0-%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d0%bc%d1%83-%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bc%d1%83-%d0%b8-%d1%98%d0%be%d1%88-%d0%be-%d0%bd/page__view__findpost__p__139923 Nije bitno sta su napisali kao zvanicni stav,vec kako se zaista u praksi ponasaju.Da bi mogli lakse da deluju moraju da imaju neka pravila i zvanicne stavove koji ce delovati demokratski i tolerantno,a u istinu je nesto malo drugacije. Pa evo ti AVOCADO ti je jedan od znacajnih clanova udruzenja, da li on po tebi mrzi vernike? Da li je on pokazao negde neko ponasanje ne znam ni ja kakvo? Da li si od Andrije Sreka ili Voje Antonica nekad video takvo ponasanje? Problem je u tome sto ti koji se lose ponasaju ne poznaju relativizaciju pojmova. Drskost, Moral, Etika, Pravda, bezobrazluk - sve su to RELATIVNI pojmovi koji zavise od situacije do situacije od coveka do coveka a pojedini medj njima se prave da su to neki FIKSIRANI POJMOVI jasno definisani. Ustvari je samo njihovo misljenje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Да да... јадан миран и достојанствен Конан мирно и достојанствено пропагира наметање религијског празника, тј. ''градске'' славе, на читав град, укључујући и оне који не припадају тој религији. (Узгред, немам ништа против градске славе као ПРИВАТНЕ манифестације под организацијом СПЦ.) Ево ја ћу сад на овом форуму мирно и достојанствено да пропагирам како све цркве треба да имају у својим продавницама комплетну библиографију Ричарда Докинса и џиновски банер Удружења Атеиста Србије на иконостасу. Ето, пошто су и атеисти принуђени својим порезима и присилним плаћањем поштанских маркица да финансирају разне литије, цркве и крстове, онда атеизам треба да буде адекватно заступљен у свим религијским установама. Мислим, овоме стварно никада краја. Изнова и изнова верници покушавају да протурају ту причу да ако си ''миран и достојанствен'' свакакве бљувотине могу да излазе из твојих уста, а ако некоме пукне филм, ко што је пуко атеисти у датој дискусији, па забога то је само доказ колико су они зли и острашћени а ја добар и скроман и што је најбитније у праву. Чуј... ''атеисти мрзе вернике''... а шта све и кога све верници мрзе то ником ништа. Мислим да је есенција проблема у необјашњивој жељи да се "уреди туђе двориште" по својим начелима. Ако су градске власти одлучиле да обележавају градску славу, зашто видиш проблем у СПЦ-у и нама као верницима? Такође, што се тиче прослављања Светог Саве, као школске славе, није одлука СПЦ-а, већ државних власти. Ако мислиш да као гост идеш на славу, иди као на било коју свечаност на коју си позван, а ако не, протест упути државним, односно градским властима. Искрено речено, лично немам никакво мишљење по овој теми, јер не волим да окривљујем никога, а посебно не групу људи према појединачним испадима. Мој став је, да је довољно, да се само један човек који се изјашњава као атеиста, не саглашава са ставовима неких непристојних људи, где та различитост показује да им је исто само што се изјашњавају да су атеисти, и типизација свих атеиста отпада. То је мој лични став, па због тога очекујем исто у супротном смеру, можда безнадежно, али истрајно и стрпљиво. Стога могу извући закључак да ни атеисти, ни верујући нису ни непристојни, ни глупи ни необразовани, као и да и међу једнима и другима постоје људи који не размишљају ни мало о својим речима или активностима, јер ако размишљају па чине то што чине, онда то по мени, опет, није за осуду, већ за жаљење болесног човека. Сам назив теме, "Удружење атеиста", врло је дискутабилан, јер колико сам упознат има сијасет удружења, којима се придружили људи само са једном сличношћу, а то је да не верују у постојање Бога. Осим што унутар удружења понаособ постоје људи који се разликују на начин који сам већ описао, постоје и разлике између самих удружења у начину свог унутрашњег уређења, правила, као и начина деловања, па је нејасно на кога се део наслова теме односи. Оно што је мени интересантно јесте, ко су аутори начина деловања неких удружења атеиста, као и који је циљ? Ако објективно сагледамо оно што сам написао у 1.пасусу, заиста не видим ниједан разлог да се блати било која верска заједница. Онда остаје жеља за наметањем свог убеђења некоме ко већ има своја убеђења. Замислите парадокс, кад бих ја који сам верујући, убеђивао атеисту у начела због којих он јесте атеиста? Мислим да ћемо се ви сложити да су такви покушаји унапред осуђени на пропаст, зато се и чудим мојој браћи и сестрама у Христу, који се одлучују на такве активности. Са друге тачке гледишта, мога бих претпоставити да је атеистима жао што се верујући "муче" повинујући се некаквим правилима своје цркве, па зато хоће да им помогну "отварањем очију", али за такво осећање је предуслов љубав, а љубав не познаје погрде, насиље и сл. Самим тим, нема потребе да се боре да моје дете не буде ""затуцано" зато што похађа веронауку, јер моје дете ни не познаје, а камоли да га воли више од мене. Узгред мој деца воле да похађају веронауку, па би такав облик борбе могао имат елементе насиља над децом.Али зато могу да се боре да све традиционалне цркве имају фонда часова веронауке, тако би се запослило још младих људи, и мени то лично уопште не смета. На исти начин удружења атеиста могу да захтевају доказ валидности датума градских слава, школских слава и сл, да организују неки вид борбе у оквирима закона, али све то нема никакве везе са нама верујућим, већ са надлежним органима и институцијама. И за крај овог дела писања, слажем се да има људи који се изјашњавају атеистима, а који се понашају нецивилизовано и непристојно, као и да сличне њима можемо наћи и међу верујућим, али ни једни ни други нису разлог да немамо међусобну толеранцију и љубав. Па замислите само случај да на улици наиђемо на повређеног човека, да ли ће његова верска (не)припадност одлучивати у нама, да ли да му помогнемо или не? Најбоље да сви заједно утичемо на несувисле активности, најбоље за почетак, свако својих припадника, да "очистимо и уредимо сопствена дворишта" и сазнамо шта је коме циљ, пре свега "унутар дворишта", у нади да нећемо никад заборавити да смо сви људи. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Да да... јадан миран и достојанствен Конан мирно и достојанствено пропагира наметање религијског празника, тј. ''градске'' славе, на читав град, укључујући и оне који не припадају тој религији. Pisao sam o tome vec na forumu Ateisti. Fora kod slave je to sto je slava pored toga sto je religijski praznik i jedan vazan praznik za kulturu srba generalno i slava kao obicaj i praznik postoji mnogo pre nego sto su srbi primili hriscanstvo. I sad tu ostaje slobodno tumacenje - da li ona slavi religijski rpaznik ili odrzava starosrpski obicaj? Obe opcije imaju znacajna dokumenta. Druga stvar je sto sekularizam ne znaci iskljucivanje Potpune saradnje drzave i crkve. Nekima smeta bilo kakva saradnja medjutim ako ta saradnja sluzi u opstem interesu gradjana onda to nije odlika ne sekularizma vec ciste politike. I te neke stvari ne mozemo prepisati nesekularnosti drzave. Jednostavno ne moze se ocekivati u zemlji gde postoji 80-90 % pravoslavnih vernika da nema NIKAKVE saradnje izmedju drzave i crkve. To je nerealno i plitkoumno. JEr je drzava srbija drzava svih njenih gradjana ali njene odluke su odluke vecinske volje njenih gradjana. To pojedini ateisti ocigledno ne mogu da razumeju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Септембар 7, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Спуки, по твојој логици, пошто моја мајка није твоја мајка и моја осећања према њој нису твоја осећања, даје ти за право да исмеваш и понижаваш личност и достојанство моје мајке. Ту своју софистерију причај на кафанским састанцима са атеистима. А ако ти је писае Стојадиновића о Светом Сави ноирмално и без иакквог проблема када су Срби у питању, онда са твојим нормативима нешто није у реду. Ја нисам рекао да су сви атеисти једнаки. Скренуо сам пажњу на понашање неких, нажалост водећих људи у том Удружењу. Такве бљувотине се заиста ретко срећу. Ти људи су истог менталног склопа као и оби из "образа", "наших" и сл. Но, о томе смо довољно рекли и не знам чему ова тема уопште. Да се нисте мало упрпали???? 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling 0205_whistling Da - ako imam neko loše mišljenje o tvojoj majci (a nemam jer je ne znam) ja ću ga u određenoj diskusiji i reći... Ti možeš o njoj misliti sve najbolje i zanemarivati sve njene mane (kao što bih i ja za svoju majku) - ali ne možeš očekivati da i mi to radimo i svaku našu (maje ili više opravdanu) kritiku na njen račun smatrati uvredom... Ma - nekako je logično da su najmotivisaniji ljudi da se pomenuto aktivistički udružuju oni koji su najviše frustrirani i da je možda zato Peđa dospeo tamo gdje je dospeo - ali takvi nemaju većinu - što se vidi i po zvaničnim odlukama skupštine, zvaničnim kampanjama i slično... A što je pisanje o svetom savi drugačije od pisanja o nekom nesvecu? Koliko sam ja puta čuo kritike na račun Vuka od strane od strane desničara - pa i od nekih na ovom forumu - znate već one što ne koriste npr. slovo j... Takvim svojim stavovima vređaju zdrav razum - ali daleko od toga da je to neka uvreda, pa da se sankcionišu od društva... I umjesto analitičkog pristupa - da npr. izdvojiš neki presjek stanja na grupi, forumu da bi opravdao svoja tvrđenja kako je velika većina članova tog udruženja puna mržnje prema vjernicima - za šta sam molio u prvom postu - ponovo počinješ kopati (ima li neki ljepši prevod "pick and chose)... I dvaput citiraš tog nekog "Ateistusrcu" sa ovog foruma koji je očigledno frustriran došao na forum da flejmuje... Ja sam jednom postovao neki post na neku grupu o Srebrenici gdje sam žalio za žrtvama i došao neki flejmer i napisao mi Јебо ти пас матер. Иди промени име, брукаш то свето име, скоте. Боље бити фашиста него буљаш муслимански, а сви Немањићи су истребљивали такву јерес. Да је среће да је цела босна била Сребреница. Е због тих усташа и муџахедина сребреница се и догодила. А такви као ти бе требају Српском роду ни најмање. И боље узми име алија, мухарем, или нешто слично. Jer ja trebam na osnovu njega izvlačim zaključke o toleranciji pravoslavaca? I nemoj mi se usudjivati da porediš "Ateiste srbije" sa obrazom i našima... Obraz i zvanično promoviše nasilje - doduše samo malkice upakovano u floskule tipa "čekamo vas", "sprečićemo na svaki način paradu"... Sudski je dokazano da su i organizovali nasilje prema homoseksualcima... Naši upada na tribinu Peščanika i nasilno se ubračunava sa neistomišljenicima... Ateisti to ne rade - a ti kažeš da je to samo zato što su manjina... Pa - i ove organizacije su manjina među pravoslavcima (to se svi upirete da nam dokažete i za sad prihvatam) - pa ipak one to rade... Ja još nisam čuo u svijetu primjer nekog ateističkog udruženja koje je organizovalo prebijanje nekog vjernika samo zato što je vjernik - a obrnutih primjera sam čuo mnogo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука