Jump to content

"Умрећемо и то нас чини срећним" - Р. Докинс

Препоручена порука

a niti ga teram da veruje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Dokins je odlican mislilac i ubedljiviji i od Sema i od Deneta. Sam cesto govori kako ljudi sa ponosom trebaju da isticu da su ateisti, da toga ne trebaju da se stide, pa zato cisto sumnjam da on u sebi ima dileme da li je prazno bice.

Dokinsa i mrze zato sto je ubedljiv. Pravi terminator koji jednostavno, ali ubedljivo natera ljude na razmisljanje. 1 Dokins ce pre da napravi buljuk ateista i skeptika nego 1000 Nicea.

Jeste ubedljviji jer za razliku od ove dvojica govori jezikom razumnom poprilichno coveku. Ni ovi ne koriste neke kompleksne pojmove ali svoje stavove Dawkins mnogo bolje izlaze. To sto si rekao za Dawkinsa je verovatno istina, covek stvarno prijatno zvuci lepo predaje.

Al' mene je naprimer u prvo spektika pa zatim ateistu napravio covek koji ni nije ateista Kenneth Miller.

Теби се свиђа Докинсова мисао, неком другом нека друга мисао. Мене је, рецимо, одушевио Ниче. Нигде код философа нисам мога да нађем такву искреност, такву жеђ за истином и такав презир лицемерја.

Dawkins i jeste malo dete za nichea na polju filozofije rekoh. Ali filozofi nisu svakom jasni kao ni filozofija kao disciplina. Cesto poznavaocima i praktikantima prirodnih nauka filozofija ne moze biti jasna jer kod njih postoji "jeste tacno - nije tachno " a filozofija se bavim mnogim temama gde jednostavno takvi odgovori ne mogu da zadovolje i ispune pitanje.

Noobu za filozofiju i svakom obichnom coveku mnogo ce lepse i bolje leci dawkins i uvesti ga u svet ateizma i skepticizma nego kako rece putnik 1000 niche-a.

Ali nisu bezveze Heraklita zvali mracni, sokrata ubili a za talesa mislili da je zanesena budala. Da ih svi razumeju ne bi bili filozofi. Oni kao i matematicari zive u nekom svom svetu i njihov svet moze da razume samo neko iskusan u tom svetu. Dawkinsov svet naucnog metoda je lako objasniti svakom ko ima iq veci od broja cipela. Jer je to elementarlno koriscenje zakona logike koje moze svakom da se objasni.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Upravo gledam kako da izbrisem ovaj moj post o Niceu koji je totalno zalutao ovde, ali izgleda da vreme pojede edit. :(

Zvonko, pretpostavljam da ti Dokins tek nema pojma o evoluciji, Mislim ti se u nju strasno razumes, pa ono.. bas je smesan?

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

bravo dina. karaj ga dok mu oci ne ispadnu.

pa nije tesko biti fin brokoli njamnjam

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Zvonko, pretpostavljam da ti Dokins tek nema pojma o evoluciji, Mislim ti se u nju strasno razumes, pa ono.. bas je smesan?

Какве везе сад то има? Рекао сам да нема појма о вери, ништа нисам рекао за еволуцију.

Ти стварно имаш неки проблем да пратиш дискусију...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Докинс може да звучи убедљиво само некоме ко и овако ништа не зна о вери. Preaching to the choir...

Ceo dowkinsov stav o religiji moze da se svede u ova dva postera:

there_is_probably_no_God_Dawkins.jpg

http://www.nogod.org.nz/wp-content/uploads/2010/07/billboard-good-without-god.png

Какве везе сад то има? Рекао сам да нема појма о вери, ништа нисам рекао за еволуцију.

Poenta je, da je svestan ovih stvari:

1. biblija ima kontradicikje

2. Nije direktan rec bozija

3. Ne postoji nijedan dokaz za boga

4. Ne svidja nam se lichnost tog boga

5. nikakve korist za mene od njega

6. Religija je na politickoj i socijalnoj sceni donela vise zla nego dobra.

Sam Harris naprimer zna MNOGO o veri. Zna verovatno mnogo vise od vecine teologa ovde.

Подели на овим сајтовима

Zezam se malo, sto se odmah ljutis. Setio sam se kako su te unistavali na forumu evolucije, pa mi bi smesno da cujem iz tvojih usta kako neko nema pojma. ^_^

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

Zezam se malo, sto se odmah ljutis. Setio sam se kako su te unistavali na forumu evolucije, pa mi bi smesno da cujem iz tvojih usta kako neko nema pojma. ^_^

Sto je ljudsko nije nam-mu strano. Dobar je zvonko kao panja. :)

Подели на овим сајтовима

http://www.nogod.org...without-god.png

Управо зато и кажем да нема појма о вери.

Poenta je, da je svestan ovih stvari:

1. biblija ima kontradicikje

2. Nije direktan rec bozija

3. Ne postoji nijedan dokaz za boga

4. Ne svidja nam se lichnost tog boga

5. nikakve korist za mene od njega

6. Religija je na politickoj i socijalnoj sceni donela vise zla nego dobra.

Sam Harris naprimer zna MNOGO o veri. Zna verovatno mnogo vise od vecine teologa ovde.

То су толико небулозне ствари да ми је мрско да уопште улазим у објашњења. А није да нећу, малопре сам на другој теми некима објашњавао чему служи дупе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

http://www.nogod.org.nz/wp-content/uploads/2010/07/billboard-good-without-god.png

dobar mu reklamni bus hahaahahaa :P :lol:

mesija ateizma 0110_hahaha

a donja recenica je mogla biti i mastovitija dizzy999

Подели на овим сајтовима

Е јесу ме уништили стварно. Вероватно још нису ни разумели питање... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То су толико небулозне ствари да ми је мрско да уопште улазим у објашњења. А није да нећу, малопре сам на другој теми некима објашњавао чему служи дупе.

To su bitne stvari kada prihvatas ideju koja ce da ti vodi zivot, ponasanje i odluke. A uz to nemas ni trunku razloga da verujes, nisi ostvario neku vezu sa bogom pa da mislis da postoji nit imas dokaz sa strane. A uz to si ga drazio i dobio si BEEEP ton. That's it.

Vasa veza moze da bude i umisljena i realna. Ja to ne znam - ne mogu da znam jer ne mogu da dobijem sve infromaciej da bih to proverio. Zato i ostaje vasa intimna stvar. Ali nedovoljno jak razlog je tvoja veza da bi to bilo moje verovanje. Ako me razumes.

Подели на овим сајтовима

a da ti pocnes da pecas? pecanje onda shopa adrenalin moras se usredsrediti :10900:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...