Иван ♪♫ Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Imate li iskustva sa zaradjivanjem preko interneta i povlačenjem novca u Srbiju. Znam da može direktno na račun pomoću SWIFT i IBAN kodova, a u rajfajzenu kažu da novac može da se primi i preko moneybookers-a. Čuo sam, a u banci su mi i potvrdili, da kad na devizni račun legne novac da te banka zove i da moraš da potpišeš izjavu odakle ti novac. Voleo bih da znam sve začkoljice unapred pre nego što dođe momenat da povučem novac. Imate li nekog iskustva sa ovim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 У принципу, када отвориш девизни рачун они ти дају упутство за уплату које онда пошаљеш ономе који ти шаље новац. Ако су у питању мање суме (до пар хиљада) мислим да те ништа неће питати, ако добијеш већу суму онда ти траже на основу чега добијаш новац. У принципу било какав папир који објашњава порекло новца (уговор, рачун, изјава...) - то банку не интересује, али морају да имају због закона. Не би требало да буде већих проблема. virtuelni је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 U Rajfajzenu ce prvo da ti stigne SMS gde te obavestavaju da se "priliv iz inostranstva" desio. I Zaista ce da ti traze da potpises papir gde odgovaras na pitanje o poreklu novca ("svrha priliva" ako se ne varam) u vidu "multiple question" tabele. Imas vec ponudjene odgovore i stikliras jedan od njih. Dve relevantne stavke su "0110_hahaha" i "honorar". Mozes da stikliras bilo sta (zaista ove u banci ne interesuje uopste odakle stize novac nego kao sto rece Zvonko to verovatno moraju zbog drzave). U svakom slucaju moras da stikliras i potpises nevezano za sumu novca, to mogu da potvrdim iz licnog iskustva. I onda, kad potpises, odmah mozes da podignes novac (ili ga ostavis na racunu, itd.). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2011 hvala crosseo facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Заиста занимљива тема, ја бих желео да продајем неке ствари преко интернета у иностранство па ме сад интересује шта ми је чинити. Да отворим девизни рачун и да се региструјем на Moneybookers или? Ако имате неки бољи предлог или нешто из искуства било би ми драгоцено Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
virtuelni Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 У принципу, када отвориш девизни рачун они ти дају упутство за уплату које онда пошаљеш ономе који ти шаље новац. Ако су у питању мање суме (до пар хиљада) мислим да те ништа неће питати, ако добијеш већу суму онда ти траже на основу чега добијаш новац. У принципу било какав папир који објашњава порекло новца (уговор, рачун, изјава...) - то банку не интересује, али морају да имају због закона. Не би требало да буде већих проблема. Nema vece mudrosti ili postoji resenje za poslovanje u vecem iznosu u otvaranju Offshore Company!!! Otvaranje iste izvrsisti preko http://www.off-shore.net/, trenutno sam ja u nekim razgovorima, kancelarija za ovaj region u N Sadu!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 7, 2013 Пријави Подели Написано Март 7, 2013 Nema vece mudrosti ili postoji resenje za poslovanje u vecem iznosu u otvaranju Offshore Company!!! Otvaranje iste izvrsisti preko http://www.off-shore.net/, trenutno sam ja u nekim razgovorima, kancelarija za ovaj region u N Sadu!!! Mozes li ukratko da obrazlozis sta je u stvari offshore company, prednosti, i kakve su obaveze pri imanju i vodjenju iste? Koliko je procedura za to komplikovana kod nas? Hvala. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука