Баба Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ево да одговорим. Одмах сам рекао да је новотарски форум зато што ми на Фејсбуку са ЖРУ стално искачу теме у стилу "треба се причешћивати на сваких сат времена", "спасени смо, јуху, јуху, хајмо на журку" и томе слично, а то ме нервира. Можда зато што се осјећам усамљено у црквеној заједници, јер је мало оних који не пате ни од старотарства ни од новотарства. Не знам ништа о проблематици плаћања у Цркви, нисам знао да и ту постоји ова подјела. Не постоји никакав мистериозан разлог зашто сам раније отишао са форума. Неки дан сам покушао да се улогујем и није ми пошло за руком, поднио сам захтјев да ми се пошаље лозинка али лозинка никада није стигла. И онда сам се наново регистровао па испада да су ми ово прве поруке на форуму, а нису. Ако ме модератор контактира и подсјети ме на старо корисничко име и лозинку ( а ја ћу дати своју адресу са које сам се раније регистровао), биће ми драго да се вратим старом налогу. Добро је , ја већ помислих да се познајемо с неких других форума и дискусија. Па јес таки је ЖРУ , некако је детињаст, није баш прилагођен старијима . Ја често на фб блокирам жру да бих могао испратити шта ми ради родбина на фејсу , јер од ЖРУ-а немош ништа. Има овде људи који су заиста у том детињастом фазону . Али има и озбиљних људи као рецимо поп Адмирал, или Аца Милојков, овај власник поп Иван је оф скроз неозбиљан лик и вероватно је зато таки форум. Али види управо таки форум је привукао оволико људи. Значи није ни мени потаман поготово кад почмем неку озбиљну националну политику да диваним улети тако неки меда ко из цртаног филма да је побегао излупета нешто и макне и нема га, ја после ломим мозак како да му објасним нешто што је просто колико и слово "а" и онда сватим да нема сврхе. АЛи као што рекох нису сви такви. С друге стране имаш озбиљне форуме као што је рецимо код мене кући видовдан и онда ту долазе само озбиљни људи , немаш с ким да се нашалиш , размишљам да уведем у позадини неку озбиљну музику да уприличим комплет угођај. Али добро ми се тамо бавимо државом , а не ко ови овдена само нешто дечиње, те да ли се причешћујеш отворених или затворених устију. Али така ти је религија, ту увек имаш тако смешних дискусија. Ја сам ти таки ко што си ти дошо на форум верујем , истина није ме волико форумаша заскочило ко сад тебе , али сам ћеро ту моју причу док на крају нисам сватио да форум није ни делић реалности. Заправо народ није ни старотарски ни новотарски а ни већи део попова. Mironosica, DYNABLASTER, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 То је порука коју сам негдје прочитао у отачкој литератури и не треба цјепидлачити фарисејски и бројати ко се спасао. Имаш Оце који број спасених пореде са звијездама на небу, а људском оку је видљиво свега пар хиљада звијезда, а ваљда ће се спасити много већи број од тога. Из светог предања знамо за још случајева као што је разбојник на крсту, а надам се да постоје милиони других за које не знамо. Није поента у томе је ли један или милион, него је поента да спасење на такав начин није правило, већ изузетак. a teleskop tj durbin? :lol: Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Занимљиво. Јеси ли им ишта објашњавала, или си само показала? Šta da im objašnjavam, kad im je već sve nacrtano i napisano.Ali, priznajem ti koji su to tako odmah razumeli su hipi pravoslavci.Njima sve nkako sve lepo i ružičasto...ne znam šta je s ljudima. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 da kazem i ja za promenadu nesto ozbiljno, podele u crkvi u stvari ne postoje, to je gnusna laz i prevara kojom su mnogi obmanuti, i tako u svojoj "nepogresivosti", osudjujuci jedni druge, silaze sa Puta a da toga nisu ni svesni Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 jedno podsećanje Милан Меденица :), Лидија Миленковић, Владан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 тања нећу да спамујем ову дивну тему из које се може што шта корисно прочитати и научити рећићу само једну малу доскоичицу из неког нашег играног филма " ааа није ти јасно е биће ти јасно" напомињем ти да је ријеч о шали па те с тога молим да не исправљаш криву Дрину због овог мог поста да на крају не бисмо морали тражити правду у Стразбуру! нико ти ништа није директно рекао нити те је на било какав начин прозвао све док ти ниси почела да изиграваш форумску хероину, толико. slusaj Vladane ti kao zru bezbednost treba da pratis sta ko pise pre mesec dana sam bila artemijevac a sad sam novotarac u cemu je tvoj problem ? jel treba i ja da citiram nesto iz filma ako treba to bar nije problem ubuduce citaj sta ko pise i svima ce biti lakse w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Da i sad zamislite jednog ateistu dok čita ovu našu slogu i razumevanje ... Pa prosto da pohrli ka crkvi... Олимп and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ok. narode, spuštajte loptu i nazad na temu, nema više spamovanja iste. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Da i sad zamislite jednog ateistu dok čita ovu našu slogu i razumevanje ... Pa prosto da pohrli ka crkvi... Bar smo iskreni Treba nekad malo i raspravljati kako bismo razjasnili nesuglasice. E sad, ako neko malo pretera, onda sram ga bilo nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Da i sad zamislite jednog ateistu dok čita ovu našu slogu i razumevanje ... Pa prosto da pohrli ka crkvi... људски је то пс. за сад имамо двоје бивших атеиста (за које знамо јелте) који су тако похрлили знајући у шта се упуштају клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 slusaj Vladane ti kao zru bezbednost treba da pratis sta ko pise pre mesec dana sam bila artemijevac a sad sam novotarac u cemu je tvoj problem ? jel treba i ja da citiram nesto iz filma ako treba to bar nije problem ubuduce citaj sta ko pise i svima ce biti lakse ја ти вала ни једно ни друго нисам нити говорио нити оспоравао! у предходном посту рекоХ шта имаХ iron maiden Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341084329' post='670251] људски је то пс. за сад имамо двоје бивших атеиста (за које знамо јелте) који су тако похрлили знајући у шта се упуштају Ja sam za to da im damo neki orden šalim se naravno a ono bar jedan veliki bratski :group111: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ja sam za to da im damo neki orden šalim se naravno a ono bar jedan veliki bratski :group111: и није да није клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Ево да одговорим. Одмах сам рекао да је новотарски форум зато што ми на Фејсбуку са ЖРУ стално искачу теме у стилу "треба се причешћивати на сваких сат времена", "спасени смо, јуху, јуху, хајмо на журку" и томе слично, а то ме нервира. Можда зато што се осјећам усамљено у црквеној заједници, јер је мало оних који не пате ни од старотарства ни од новотарства. Не знам ништа о проблематици плаћања у Цркви, нисам знао да и ту постоји ова подјела. Не постоји никакав мистериозан разлог зашто сам раније отишао са форума. Неки дан сам покушао да се улогујем и није ми пошло за руком, поднио сам захтјев да ми се пошаље лозинка али лозинка никада није стигла. И онда сам се наново регистровао па испада да су ми ово прве поруке на форуму, а нису. Ако ме модератор контактира и подсјети ме на старо корисничко име и лозинку ( а ја ћу дати своју адресу са које сам се раније регистровао), биће ми драго да се вратим старом налогу. Пошаљи ми мејл на ПП па ћу ти пронаћи налог. Ако под "новотарским" подразумеваш то да овде свештеници, теолози, верници говоре да је Црква једнако што и Литургија, а причешће је срце Литургије и њено испуњење и смисао, онда нека смо новотарски или како већ. Ту поделу на "старо и ново" су управо покренули они који не разумеју Цркву као Литургију и онда своје незнање гледају да окрену на злобу. За почетак погледај ова два видео снимка, па после тога изнеси аргументе. Ове теме служе за то. Ја стојим иза својих речи као свештеник и апсолутно сам свестан онога што говорим. Ја не мог да замислим да сам у Литургији а да е не причестим. Тако исто и моја породица, моји парохијани који редовно долазе... а сад што има оних коме је Литургија "једна од служби" или шта већ то свакако представља проблем читаве литургијске заједнице. Разлог покретања форума ЖРУ јесте и тај да се те недоумице испитају. Дакле, погледај ова два снимка: nishizawa, Mironosica, Александрида and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Има снимак и овде Владике Игнатија: http://www.stickam.com/viewMedia.do?mId=191925668&pId=163623 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука