Jump to content

Замисли, хоће да се причести!

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 288
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па ти си стварно ограничен. Гдје ти у том твом примјеру видиш нешто што подржава твоје ставове? Тај монах се трудио, а твој постер позива на то да се не треба уопште трудити.

па јесам, шта ћу :D

покушавам да ти објасним да нико нигде није видео труд пијаног монаха, него само пијанство - управо оно што ти видиш као одсуство труда и непокајање :)

Подели на овим сајтовима

Ајд одштампај постер и покажи својим ближњима, и онима који су изван Цркве и онима који су у њој, па да видимо шта каже vox populi.

Uradila to već.Vox populi kaže na taj poster :" Da, samo pokajanjem ćemo se spasti.Ništa više nemamo."

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

A ti si siguran da se samo jedan tako spasao? Neverovatno je koliko ljudi u stvari poseduje verometar.

То је порука коју сам негдје прочитао у отачкој литератури и не треба цјепидлачити фарисејски и бројати ко се спасао. Имаш Оце који број спасених пореде са звијездама на небу, а људском оку је видљиво свега пар хиљада звијезда, а ваљда ће се спасити много већи број од тога.

Из светог предања знамо за још случајева као што је разбојник на крсту, а надам се да постоје милиони других за које не знамо. Није поента у томе је ли један или милион, него је поента да спасење на такав начин није правило, већ изузетак.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

То је порука коју сам негдје прочитао у отачкој литератури и не треба цјепидлачити фарисејски и бројати ко се спасао. Имаш Оце који број спасених пореде са звијездама на небу, а људском оку је видљиво свега пар хиљада звијезда, а ваљда ће се спасити много већи број од тога.

Из светог предања знамо за још случајева као што је разбојник на крсту, а надам се да постоје милиони других за које не знамо. Није поента у томе је ли један или милион, него је поента да спасење на такав начин није правило, већ изузетак.

Poenta je da se pokajanjem spasavamo, neprestano, iznova do kraja života, a neki čak i sekund pred kraj života.Poenta je da je Bog toliko milostiv da i taj jedan sekund računa pred smrt.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Дуга прича, а примијети да сам овде сам на једној страни против многих вас који се не слажете са мном. Ако ме не попљујете до даске и ако стигнем, одговорићу ти сутра на ово.

Ko te pljuje i zašto bi te iko pljuvao? Nemoj tako, preoštro i prevremeno sudiš. Zaista bi ja lično volela da ostaneš, da popričamo ko ljudi, što bi reko Željko da divanimo, bez obzira na neslaganja. Veruj mi, niko te nije niti ćete pljuvati, samo svako iznosi svoje mišljenje onako kako najbolje ume, a znaš ono *niko nije savršen* , ali se trudimo svi zar ne? :) Polako, sedi, dušu odmori, a ako i dođe do neke žešće rasprave (a dolazilo je more puta na ovom sajtu) veruj mi, niko te neće pljuvati ( nadam se da na isto pljuvanje mislimo :) )

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Брате много си се сам себе закомпликовао причај вако ко ја просто и народски и пусти ти то како ће те ко разумети , свако ће те разумети пре свега на основу својих предрасуда јербо смо ми таки овдена. А друго после тога свако ће те разумети на основу твојих речи.

Само полако немој одма у старту да компликујеш.

Али имам једну примједбу на твој почетак, наиме ако ниси хтео да изазовеш модерацију и већину форумаша ниси требо рећи да је ово новотарски форум.

Немам појма шта ти би да то речеш.

Ај сад полако и без жестине почни да диваниш.

Има овде и људи који нису ни новотарци ни старотарци или који су и једно и друго истовремено.

Рецимо ја сам ти по питању причешћа новотарац, али по питању наплаћивања треба старотарац, ови бре новотарци благе везе немају како се ради посо ал пази сад да они остану на томе па у реду, кажу лепо нема треба цијену и вози , и онда народ их воле брате до неба и наравно никад им не да кинту( реч је дабоме о поповима) , међутим ови новотарски попови после се жале како народ није црквено освешћен како нема литургијску заједницу како нема осећај за цркву , па мисли сине попе што си ћуто , што ниси реко .

Ал добро .

Тако нису ти овде сви новотарци нису сви ни старотарци , него је више нако мешано.

Ево да одговорим.

Одмах сам рекао да је новотарски форум зато што ми на Фејсбуку са ЖРУ стално искачу теме у стилу "треба се причешћивати на сваких сат времена", "спасени смо, јуху, јуху, хајмо на журку" и томе слично, а то ме нервира. Можда зато што се осјећам усамљено у црквеној заједници, јер је мало оних који не пате ни од старотарства ни од новотарства.

Не знам ништа о проблематици плаћања у Цркви, нисам знао да и ту постоји ова подјела.

Не постоји никакав мистериозан разлог зашто сам раније отишао са форума. Неки дан сам покушао да се улогујем и није ми пошло за руком, поднио сам захтјев да ми се пошаље лозинка али лозинка никада није стигла. И онда сам се наново регистровао па испада да су ми ово прве поруке на форуму, а нису. Ако ме модератор контактира и подсјети ме на старо корисничко име и лозинку ( а ја ћу дати своју адресу са које сам се раније регистровао), биће ми драго да се вратим старом налогу.

Подели на овим сајтовима

Остани,пиши и читај.... Свједено не разумјеш ни сам себе како ћеш онда неког другог...

Хвала на (дрској) психоанализи. Нек ти разумијеш све, од Бога до свих осталих па сам одмах срећан.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1341081630' post='670205]

па јесам, шта ћу :D

покушавам да ти објасним да нико нигде није видео труд пијаног монаха, него само пијанство - управо оно што ти видиш као одсуство труда и непокајање :)

Људи због чијег понашања ово пишем отворено признају свој "лако ћемо" однос према Причешћу и хришћанском животу.

Подели на овим сајтовима

Људи због чијег понашања ово пишем отворено признају свој "лако ћемо" однос према Причешћу и хришћанском животу.

dokazi

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ево да одговорим.

Одмах сам рекао да је новотарски форум зато што ми на Фејсбуку са ЖРУ стално искачу теме у стилу "треба се причешћивати на сваких сат времена", "спасени смо, јуху, јуху, хајмо на журку" и томе слично, а то ме нервира. Можда зато што се осјећам усамљено у црквеној заједници, јер је мало оних који не пате ни од старотарства ни од новотарства.

Не знам ништа о проблематици плаћања у Цркви, нисам знао да и ту постоји ова подјела.

Не постоји никакав мистериозан разлог зашто сам раније отишао са форума. Неки дан сам покушао да се улогујем и није ми пошло за руком, поднио сам захтјев да ми се пошаље лозинка али лозинка никада није стигла. И онда сам се наново регистровао па испада да су ми ово прве поруке на форуму, а нису. Ако ме модератор контактира и подсјети ме на старо корисничко име и лозинку ( а ја ћу дати своју адресу са које сам се раније регистровао), биће ми драго да се вратим старом налогу.

Nemanja, ti sad imaš dupli nalog, jel tako? Ne sećaš se ni starog nika ovde?

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...