Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:38, Немања Бањалука рече Да не будем вулгаран, рећи ћу - откачи. Није џабе апостол Павле рекао да жене не треба да се петљају у разговоре у цркви. Кад баш хоћеш жестоко да разговараш. jel ? ti si vec otkacio ako mogu da primetim ... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:45, Анастасија рече Tanja,spuštaj loptu . kasno videh brisi sve sto sam napisala Анастасија је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:38, Владан рече Катарина понашај се домаћински, немој да ја тебе питам како те није стид тако дочекивати госте? Има ко води бригу ако неко почне да се прави мангуп! nije katarina nego tanja nije me stid jer on napada Владан је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Nema potrebe, neću da brišem.Samo treba spustiti loptu i ne gneviti se za džabe.Nov je na forumu, treba da se ponašamo strpljivo. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:49, Анастасија рече Nema potrebe, neću da brišem.Samo treba spustiti loptu i ne gneviti se za džabe.Nov je na forumu, treba da se ponašamo strpljivo. slazem se da administracija treba da bude strpljiva ja kao clan ovog foruma osecam se prozvanom nikog nisam uvredila odoh na kaladont a vi budite strpljivi Анастасија је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 Opet podele, opet neka lupanja čvrga tipa novotarija....Nemanja, nemoj me pogrešno shvatiti, ali mislim da si potpuno pogrešno razumeo poster, o tome smo pričali na drugom mestu. Taj poster ima mnogo dublji značaj, a to da će ga narod shvatiti ovako ili onako, pa ja uvek kažem *ubi nas neznenje* iliti *svako vidi onako kako mu se svidi*. nishizawa and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:37, Немања Бањалука рече Ово је опет провидан софизам. Од тврђења да је немогуће савршено испунити ни једну заповијест до става "значи, не треба ни покушавати" само је један мали корак и многи су га начинили. Нпр. милиони протестаната који сматрају да су већ спасени. Џаба је још Свети апостол Јаков посланицу писао... значи, ти мене отворено оптужујеш да људе гурам од Бога и оног што је Црква? начитани мој, узми прочитај посланицу Римљанима, главу 3, од 5. стиха па надаље, види јел има неког праведног који је испунио и једно слово а камоли заповест. то ти је изабрани народ, да смо транспарентни једни другима, доскочица би лако постала - то само Бог може да воли. On 30. 6. 2012. at 17:37, Немања Бањалука рече Овај свештеник сада живи у једној прекоокеанској земљи, а иначе нема неки посебан став према исповијести, а камоли да некоме савјетује да треба да има исповједника. А тај његов брат кад се исповиједа, углавном се заврши тако да се и он и свештеник који га исповиједа насмију. То сам му директно рекао и човјек уопште не негира. ја ти лепо реко још онда да си онда бројач а да своје не видиш. а који је по теби исправан став према исповести и што да се не смеју? Александрида, Владан, nishizawa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:40, Александар Богдановић рече Ima razbacano posvuda, nije sve koncentrisano samo na toj temi... Pogotovo je Lazar Nešić pisao o mlakosti, konformizmu, hipokriziji i ateizmu današnjih pravoslavaca. Evo samo jednog od mnogih njegovih sjajnih poruka na ovom forumu: У реду, прочитаћу ту тему, али, брате, ово што си цитирао у задњем тексту је потпуно неразумљиво. Мислим, ко осим философа и академских теолога може да разумије реченице као што су ове: ""етички нормативизам" није исто што и поступци живота, тј. сама феноменологија верског искуства." WHAT?? "Ово изнад је у искушавању ћутања Другог, у подношењу Његовог неприсуства као једног Бога од кога смо направили идола (чувени критичари овог места су Ниче и Хајдегер)! И не само то, идоолизовање Бога (да тако кажем) је Његова смрт." Ово је српски језик, или?? "Дакле, поступци живота: то је живот са Другим као сасвим радикално Другим, подношење Његове другости. А та другост се искушава у животу, изван затворених шема етике и онтологије. Подразумева се да је Други сам Христос." Овај, колико знам, православно подвижништво и уподобљавање Богу обухвата и однос према самом Богу, као и према самоме себи, а не само однос према другом човјеку. Шта више, у отачким текстовима, мислим, најмање је простора посвећено човјековом односу према ближњем, а много више према Богу и према својој души. Чим видим да неко у разговору о аскези потенцира однос према другоме, одмах у томе видим продужетак новотарског богословља у коме ништа осим приче о заједници и не постоји. Можда нисам богослов, али читао сам светоотачку литературу, и то не само светитеље новијих вијекова (који се могу оптужити за тзв. западно ропство). N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:45, Анастасија рече Ovo napisano ovde ćeš malo da izvineš.Žene ovde i te kako učestvuju u razgovoru.Ravnopravno. Tanja,spuštaj loptu . Ваљда је јасно коме и зашто сам то написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:44, Немања Бањалука рече Проблем је у томе што огромна већина људи који виде тај постер нема појма ко је човјек на слици, нити их занима, нити ће то потражити. Постер, по својој природи, нуди кратку и свима разумљиву поруку. Опште образовање нам свима даје некакво знање о протестантском хришћанству. Углавном се кроз поп културу зна да је у афро-америчким протестантским заједницама доминантан тај дух: "Исус ме воли, спасен сам вјером, спасен сам и то је то. Сад могу да се вратим блудничењу и дувању траве." И то је оно што се на том постеру види као порука. Осим тога, човјек на слици је ваљда још жив, те ако је одлучио да постане хришћанин пред њим је испуњавање заповијести прије него што "оде у Рај". ево ти мени објасни коју је заповест испунио распети и покајани разбојник иначе, то је оно за шта си ти способан да видиш сигуран сам да никад ниси био у африци па појма немаш о чему причаш, а мислим да је безвезе да ти објашњавам да имаш сијасет предрасуда на основу којих си створио целу слику и колико си упоран у њима DYNABLASTER and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 вама је ваљда јасно да смо ми Крајишници дебело загуљен народ да не кажем поган и пргав, знате да нам је Бањалучка богомчувана епархија једна од највећих и најачих гдје се служи како би артермити рекли "прађедовски".... Ево брате Немања ја од када сам на поукама поново пијем колу и не плашим се масона :) знам да ниси ништа лоше мислио, разговарај, не једи се све се може кад се Срби сложе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 17:59, Немања Бањалука рече Ваљда је јасно коме и зашто сам то написао. nije jasno objasni није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 On 30. 6. 2012. at 18:01, Владан рече вама је ваљда јасно да смо ми Крајишници дебело загуљен народ да не кажем поган и пргав, знате да нам је Бањалучка богомчувана епархија једна од највећих и најачих гдје се служи како би артермити рекли "прађедовски".... ne ,nije nam jasno није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 тања нећу да спамујем ову дивну тему из које се може што шта корисно прочитати и научити рећићу само једну малу доскоичицу из неког нашег играног филма " ааа није ти јасно е биће ти јасно" напомињем ти да је ријеч о шали па те с тога молим да не исправљаш криву Дрину због овог мог поста да на крају не бисмо морали тражити правду у Стразбуру! нико ти ништа није директно рекао нити те је на било какав начин прозвао све док ти ниси почела да изиграваш форумску хероину, толико. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања Бањалука Написано Јун 30, 2012 Пријави Подели Написано Јун 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341079223' post='670172] ево ти мени објасни коју је заповест испунио распети и покајани разбојник иначе, то је оно за шта си ти способан да видиш сигуран сам да никад ниси био у африци па појма немаш о чему причаш, а мислим да је безвезе да ти објашњавам да имаш сијасет предрасуда на основу којих си створио целу слику и колико си упоран у њима Милане, немам намјеру да се расправљам са тобом, на све сам ти ово већ одговорио. Видим да мислиш да си нешто виши пред Богом од мене, а видим и да мислиш да су ти животни видици шири него моји. Ето, ја сматрам да су моји видици далеко шири него твоји, а ко је ближи Богу, Он ће да суди. .... Ма ипак да ти одговорим, с Божијом помоћи да се не одбије од тебе к'о тениска лоптица. Не ради се ту о испуњавању или не испуњавању заповијести, него се ради о уподобљавању Богу. Покајани разбојник је доживио потпуно смирење, потпуно покајање и потпуно је себе предао Господу. И након тога је умро. И сваки човјек који умре у таквом стању - спасиће се. Али, овај твој репер је жив још увијек а Господ је рекао: "Мене љуби онај који испуњава заповијести Моје"!!!!!!! Ево да ја тебе питам, и покушаћу да никакву увреду не убацим, подносећи не ћутање него изношење софизама другога - да ли ти видиш икакву разлику између човјека који се покајао и одмах послије тога умро, и човјека који не покушава да твори вољу Господњу јер "Jesus loves me"? Иначе, нисам говорио о Африци, него о црнцима и протестантима у Америци, а нисам хтио да употријебим израз црнци, да ме фарисеји не дохвате као "расисту" који се не држи политичке коректности. Жао ми је што не знам гдје сам прочитао поруку која гласи отприлике овако: "Не очајавај, јер се можеш спасити и пред смрт. Али се ни не уздај превише, јер само се један (до сада) тако спасао." Ако ти ни ово није довољно, молим те и преклињем да ме поштедиш даље расправе са тобом јер смо толико на различитим таласним дужинама да ти морам рећи, искрено, гледајући те у виртуелне Интернет очи - идеш ми на нерве са својим начином расправљања. Саша M. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука