Jump to content

Kardinali su ...? Odgovorite!

Оцени ову тему

Tko su kardinali?  

35 члановâ је гласало

1. 1. Tko su kardinali?

• stupanj svetog reda u Katoličkoj Crkvi, drugi najviši (papa, kardinal, episkop, svećenik, đakon)
      8
    • poglavari mjesnih crkava u Katoličkoj Crkvi, slučno patrijarsima u pravoslavlju
      6
    • i jedno i drugo (opcije 1 i 2)
      5
    • jedan dio klira samo rimske eparhije
      2
    • počasna titula bez posebne važnosti
      2
    • službeni kandidati za budućeg papu
      3
    • ništa od navedenoga
      1
    • ne znam, ali želim znati
      2
    • ne znam i ne želim znati
      6

Препоручена порука

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Imate pet dana za glasanje.  facenew22222222

Potrudite se!  dada

Ja ću komentirati odgovore

( dada prstgore klapklap 0110_hahaha 1000000001010 319.gif dada)

tek kada završi glasanje.

Dobro bi bilo da vi napišete i komentar svog glasanja riječima.

Koliko je meni poznato, a Vi me g. Zeliću ispravite ukoliko griješim, kardinali su dio klera u Katoličkoj Crkvi koji biraju papu,a pri tome ne mora strogo budući papa biti kardinal. Da skratim...kardinali biraju papu, koji ne mora biti kardinal. Svaki katolik može biti papa. Drugo je to što kardinali uobičajneo biraju nekog između sebe , jer se međusobno bolje poznaju.

Gospodine i brate Ivane Zeliću da li sam u pravu?

Подели на овим сајтовима

stupanj svetog reda u Katoličkoj Crkvi, drugi najviši (papa, kardinal, episkop, svećenik, đakon)

kliknuo sam jer mislim da je tako a  i sećam se da je rišelje bio poglavar u francuskoj u knjizi 3 musketara a nije bio papa što znači da je odmah ispod pape... p.s. možda i nije poglavar al je bio faca jer je vitlao kralja oko malog prsta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ko ce  odgovoriti na ovo pitanje isus je rekao dase odrekne svega i ide za njim ko hoce sa njim ,neznam tacno  rijeci ali tako nekako-, kako sada svi sto su u crkvi poglavari  sjede na  lijepim mjestima kao vile  moderne  i uzivaju namodernije razvijene  tehnologije sve -to jeste bogastvo zemaljsko ali isus  je skroz drugacije imao o svemu  tome  ostavio bar  sto se cita u bibliji  -neide  skupa  to sve -----opste mislim  na sve ne samo katolike ili pravoslavne vec obe religije kako to objasnjavljaju kad kaze  siromasni  su blazeni a sami pune dzepove -nebi zeljela da kao provociranje neko shvati jel nije mi to u cilju uopste

Подели на овим сајтовима

link=topic=16375.msg500865#msg500865 date=1312897966]

stupanj svetog reda u Katoličkoj Crkvi, drugi najviši (papa, kardinal, episkop, svećenik, đakon)

kliknuo sam jer mislim da je tako a  i sećam se da je rišelje bio poglavar u francuskoj u knjizi 3 musketara a nije bio papa što znači da je odmah ispod pape... p.s. možda i nije poglavar al je bio faca jer je vitlao kralja oko malog prsta

Hohoho, misliš ovaj?     sHa_sarcasticlol

CardinalRichelieu_HS.jpg

No taj je bio intrigant međuplanetarnih razmjera, ruski Car je imao sreće daj taj nije njegovim šef-ministrom inače bi vitlao i njega oko malog prsta a nekmoli nekakvog tamo francuskog kralja. Da se sad domogne kakve fotelje u EU i Brusselexu vladao bi ne samo Evropom već polovinom svijeta, Englesku i USA bi si omotao oko malog prsta na lijevoj ruci. A uvijek svuda hodao s ovom bijesnom mačketinom!

Подели на овим сајтовима

link=topic=16375.msg500969#msg500969 date=1312906255]

0110_hahaha 0110_hahaha

Znaš li koliko mačaka je kardinal Rišelje imao? Hahahahaha! To ne znaš!

Ja sam znao samo za tog zadnjeg i da se zvao Lucifer! Hahahahahaha!

Mi mnogi nemamo pojma ni o svojim precima u to doba a o njegovim tim

mačketinama se zna sve! Svašta! Bit tako slavnom mačkom - to je baš cool!

0110_hahaha

How many cats did Cardinal Richelieu have?

At the time of his death he had 14 cats:

Ludoviska.

Rubis sur l'Ongle.

Serpolet.

Pyrame.

Thisbe.

Racan.

Perruque.

Mounard le Fougueux.

Soumise.

Gazette.

Ludovic le Cruel.

Mimi-Paillon.

Felimare.

Lucifer.

Read more: http://wiki.answers.com/Q/How_many_cats_did_Cardinal_Richelieu_have#ixzz1UY6ocWAe

Подели на овим сајтовима

Ако се не варам, кардинали су припадници римске курије, тј. они који су изабрани из редова бискупа (и надбискупа), и имају у титулама називе историјских дијецеза, а уствари делују као коадјутори папи не на тај начин да су му викари у реалном смислу (служе уместо њега по његовој дијецези, тј у Риму), него испред целе римокатоличке цркве бивају задужени за поједини ресор. Из њихових редова се бира папа. Литургијски се налазе испод папе, а поједини су и примаси римокатоличке цркве у појединим земљама (нпр. Бозанић), па нису везани само за Рим. Ипак, главне фаце, главни играчи су доуз ин д Роум.

Је л' тако?

П. С. Ако сам у праву, заслугу сноси професорка Јањић, а ако грешим, кривица је моја што је нисам слушао.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

"кардинал" је сорта грожђа  :229229229:

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Кардинал је у римокатоличкој хијерахији након папе највиша црквена служба. Именује их папа углавном међу бискупима, а може теоријски и међу свештеницима и мирјанима.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...