Jump to content

Kosovski zavjet i "Oluja"

Препоручена порука

Не треба нам држава - треба нам Царство Небеско!  ;)

Ne znam šta ti je tu smješno? Zar sveti Pavle ne kaže:"naša otadžbina je na nebesima"? Treba da imamo i ovu zemaljsku i da jevolimo, ali neprocjenjivo važnija je ova prva.

Očigledno da nemaš elementarnog znanja.

Više mi nisi interesantan. Kad napišeš nešto vrijedno rasprave odgovoriću ti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Ма супер си ти лик  ;)

Небеска Србија

clouds-1259.jpg

Где је та "држава", сем у твојој машти!?

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Није ми жеља да будем некоме интересантан или не, нити икога приморавам да даје одговоре на моја питања.

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Ја који нисам рођен од српских родитеља имам у себи више националног поноса и достојанства. Ти који си рођен од српских родитеља??? срамота те свог порекла! Страшно!

Подели на овим сајтовима

Поздрав као поздрав није саблажњив, саблажњава чињеница од кога долази. Зна се ко су језуити! Највећи злочинци, криминалци, умоболници, фанатици, залуђеници. Од њих потиче изрека "циљ оправдава средства". Дакле, све за папу, па ако треба и убити!

Подели на овим сајтовима

Поздрав као поздрав није саблажњив, саблажњава чињеница од кога долази. Зна се ко су језуити! Највећи злочинци, криминалци, умоболници, фанатици, залуђеници. Од њих потиче изрека "циљ оправдава средства". Дакле, све за папу, па ако треба и убити!

Od njih potiče "cilj opravda sredstva" ?  Nemaš pojma.

Подели на овим сајтовима

Нећу улазити у расправе од кога која изрека потиче. Знам да су ову изреку у многим приликама користили (и користе) припадници Друштва Исусовог (Језуита), то је чињеница.

Сматрам да овакав форум треба духовно да изграђује човека, да га чини бољим. Тако овај форум може бити добар и користан свима који теже да спознају Хришћанство (ја сам преко интернета и разних форума и сајтова, типа "Сионска труба" дошао до спознаје о истини која почива у Хришћанству), док са друге стране може бити празнословље, и не духовно изграђивање, већ разграђивање.

Искрено ми је жао што сам ушао у сукоб с тобом зато што имаш другачије мишљење и став. Нажалост, стрпљење, толеранцију, мир немам као некад, стога знам реаговати бурно и нехришћански.

Мислим да један другом немамо више шта рећи до пожелети један другом оно најбоље и најбитније, а то је Мир у Исусу Христу Господу нашем!

Поздрав и све најбоље!

Подели на овим сајтовима

Mir svima.

Želim sa Vama da podjelim par misli koje nam je prekjučer na parastosu za nastradale u zločinačkoj akciji hrvatskih snaga "Oluja", uputio moj duhovnik i sveštenik. On je lijepo propovjedao i fino je povukao paralelu između "Oluje" i Kosovskog zavjeta. Žao mi je što ne postoji audio zapis, pa ću Vam morati prepričati njegovu omiliju.

Naima,on je između ostalog rekao da je stradanje Srba pod "Olujom" Kosovski zavjet koji se ponavlja kroz istoriju. Jer, i ovom priliko su Srbi izabrali Carstvo Nebesko umjesto carstva zemaljskoga. I da je ljudski tugovati za žrtvama, da je prirodno zemaljski suze liti za nastradalima, vapijući sa zemlje put Neba. Ali, gledano sa Neba put zemlje to stradanje je radost! Jer, opet smo napunili Nebo ispovjenicima vjere pravoslavne. Zbog toga mi smo pobjedili! To ne može shvatiti niko ko je sazdan samo od zemlje, to razumiju samo od Neba rođeni. Ne može biti gubitnik onaj koji Boga ljubi, pa taman se činilo da je poražen. Na kraju, otac je divno zaključio: Mi smo nebeski pobjednici, prepuštajući neprijateljima svojim zemaljske pobjede. Naš trijumf je na Nebesima, gdje nas čekaju i za nas se mole braća naša, nastradala od zemaljskih pobjednika.

Braćo, možda ovo za Vas i nema neku vrijednost, ali meni ove riječi unose radost i tu sam radost morao podjeliti sa Vama.

Косовски Завет не може да се просто сведе само на Голготу.

Наравно оно подразумева и Голготу, али подразумева и Васкрсење.Пре Голготе подразумева опредељење за Христа и то за Христа на православно-српски начин. Ту код опредељивања се дешава тајна, као на тајној вечери , један ће бити Јуда, један ће се одрећи па покајати као Петар, већина ће се разбежати  а један ће остати са Господом до самог краја и стајаће под крстом на Голготи.

Косовским Заветом Србија је васкрсла из вековног ропства. Косовским Заветом Србија је победила у правом светском рату.Због Косовског Завета Србија је данас на пекретници  тесту-искушењу , да није Косовског Завета Србија би већ ушла у Европу и то као просјакиња и недоношче , без душе и без части.

:) Koliko si me nasmija :)  Hvala ti :)

Ne mogu vjerovat koliko gluposti u par rečenica :)

Kažeš Kosovskim zavjetom Srbija vaskrsla iz vjekovnog ropstva...Bože mili znaš li ti što je bilo nakon 28.6.1389.g.?

Srbija pobedila u I svetskom ratu Kosovskim zavetom? Kakva glupost!

Ma, znaš kako...Nisu nas Hrvati pobjedili, pobjedili smo mi njih upravo kosovski zavjetom. I nije nas NATO 1999. pobjedio, pobjedili smo mi njih opet Kosovskim Zavjetom. I nismo mi izgubili Kosovo i Metohiju, dobili smo je Kosovskim Zavjetom. I nisam ja prije par dana dobio otkaz, ne! Dobio sam zaposlenje Kosovskim zavjetom...Koliko gluposti! uBI NAS NEZNANJE !

P.S. Oprosti ako sam malo nagao.

Ispunjenje Kosovskog zavjeta je brate u eshatonu! Sve drugo je brbljanje.

Хвала на комплиментима.

Испуњавање Завета је сад и овде а у есхатону су плодови испуњавања Завета.

Подели на овим сајтовима

Mir svima.

Želim sa Vama da podjelim par misli koje nam je prekjučer na parastosu za nastradale u zločinačkoj akciji hrvatskih snaga "Oluja", uputio moj duhovnik i sveštenik. On je lijepo propovjedao i fino je povukao paralelu između "Oluje" i Kosovskog zavjeta. Žao mi je što ne postoji audio zapis, pa ću Vam morati prepričati njegovu omiliju.

Naima,on je između ostalog rekao da je stradanje Srba pod "Olujom" Kosovski zavjet koji se ponavlja kroz istoriju. Jer, i ovom priliko su Srbi izabrali Carstvo Nebesko umjesto carstva zemaljskoga. I da je ljudski tugovati za žrtvama, da je prirodno zemaljski suze liti za nastradalima, vapijući sa zemlje put Neba. Ali, gledano sa Neba put zemlje to stradanje je radost! Jer, opet smo napunili Nebo ispovjenicima vjere pravoslavne. Zbog toga mi smo pobjedili! To ne može shvatiti niko ko je sazdan samo od zemlje, to razumiju samo od Neba rođeni. Ne može biti gubitnik onaj koji Boga ljubi, pa taman se činilo da je poražen. Na kraju, otac je divno zaključio: Mi smo nebeski pobjednici, prepuštajući neprijateljima svojim zemaljske pobjede. Naš trijumf je na Nebesima, gdje nas čekaju i za nas se mole braća naša, nastradala od zemaljskih pobjednika.

Braćo, možda ovo za Vas i nema neku vrijednost, ali meni ove riječi unose radost i tu sam radost morao podjeliti sa Vama.

Нисмо ми Срби ништа изабрали, јер нисмо имали право избора. Умјесто нас, су изабрали наши крвници,

побивши нашу сиротињу, узевши нашу землју, наше куће.

Изведени смо из крајине на превару, да ћемо се вратити док прођу ратне операције. Касније све, даље и даље у Србију, и боље да је тако било, барем се народ поштедио у већинском дијелу.

Није се3 наш нарпд борио, него је препустио простор, да с еборио, неби тако кратко трајало, неби наши непријатељи доживјели тако "сјајну и брзу побједу".

Господ је дао нашим непријатељима бич у руке, да нас научи своме путу, да кроз страдање и муку сазнамо,

ко је наш највећи пријатељ и судија.

дали смо шта сазнали и дали смо шта научили вријеме ће показати.

Али смо барем апсоловирали, "Косовски завјет" који од Лазаревог времена тече нашим венама, и зато,

и не познајемо жалца смрти. Нека драги Господ, прими у своје наручје, сву нашу браћу и сестре, који трагично настрадаше, на изласку из наше вјековне домовине, а нас нека ободри, у вери која нас је одржала, и коју ћемо исповједати од сада до вјечности.

Подели на овим сајтовима

Србе у РСК је издао Милошевић и његови људи који су издали и продали народ за мале паре, те их оставили на милост и немилост усташа, до зуба наоружаних од стране западних сила. Потпуна је заблуда да Хрвати на почетку рата нису били добро наоружани, то је глупост. Хрвати су почели да се наоружавају још пре почетка првог сукоба, још кад су Срби мислили да од рата неће бити ништа. У сваком хрватском дому је постојало наоружање и ја то врло добро знам!

Хрвати никада не би ушли у Книн и Вуковар да нас није продао Београд! Тачно тако, брате Брано, борбе у "Олуји" и није било, већ крдо звери које је кидисало на старце, жене, децу... Србе су издали давно пре "Олује"!

Србија није извршила агресију на Хрватску, већ Хрватска на Републику Српску Крајину, која је под окупацијом! Сви ми знамо да је уз помоћ Ватикана и вредног рада Језуита Славонија, Барања и Западни Срем нашли под Хрватима, окупиравши српске земље!

Подели на овим сајтовима

Кад смо ушли у једно хрватско село у Источној Славонији, непосредно пре него што су Хрвати побегли, претресли смо све куће, станове, просторије, објекте, чак и цркву. Након чега смо успели да пронађемо више оружја него што смо сви укупно имали. Оружје које смо ми имали и не може да се назове оружјем. Међутим, оно што смо пронашли је оружје у правом смислу те речи - све од произвођача из западних земаља.

Откуд у једном хрватском селу толико оружја, ако се нису припремали за рат и набављали га, док смо ми били наоружани смећем?

Ово је само један од многобројних примера када су се код Хрвата проналазиле огромне количине истог.

Подели на овим сајтовима

То знамо да нас је он издао, зато је и одговарао тамо у хагу, али не за оно што је урадио свом народу, него , које ли ироније, одговарао је за оно што уопће није урадио...

Да смо као народ, били обожени са тврдом вјером у срцу сигурна сам да би нам Бог помогао, али смо носили са собом посљедице дугогодишњег атеизма и отпадништва од вјере, па кад је наишло искушење били смо духовно неспремни.

Нас су вјековима тамо уништавали, али би се увјек обдржали, сад нас више неће бити на том простору.

Остат ће успомена на стазе и вргазе куд смо ходали, и гдје смо некад живјели.

Сјећам се, нека давно у прошлом вијеку, само су баке у црнини ишле у Цркву, оне су биле тамо једини чувари вјере, сјећам се као мала цурица, мириса тамјана и свијећа, сећам се да народ није долазио у Цркву.

Слава се славила и Божић и Васкрс, и свеци су се поштовали, али готово нико није постио.

Моја пок. бака је била једна од ријетких која је постила и Причешћивала се, и била одана вјери.

сирота удовица, коју је Бог, поштедио усташког ножа, њу и њену дјечицу, зато су све мушке главе, завршиле у Јадовну и осталим стратиштима.

Неће Бог сваког ни за мученика, вјеројтано смо му јако мили.

Подели на овим сајтовима

Наш Свети Патријарх Павле, је говорио, и проповједао Јеванђелје по принципу, да

не урадимо никоме оно што не желимо да нама ураде.

Тако да никакво чудо да народ коме је врховни вјерски поглавар био Светац,

нема претензија за туђим.

Али оптужени смо за све и свја, оптужени смо да смо окупатори, да смо окупирали своје куће

и имовину тамо, а то нам говоре сви они, код који је приватна имовина светиња.

само то не вреди за несретне србе, за нас су нека друга мјерила.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...