Оља Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 ХРИШЋАНКЕ У ЕГИПТУ НАСИЛНО ОБРАЋАЈУ У ИСЛАМ Објављено од стране Светигора на 25. јул 2011. ВАШИНГТОН, 22. јула – Амерички Хелсиншки комитет засиједао је 22. јула у Вашингтону ради разматрања питања пораста насиља над Коптима хришћанима у Египту, првенствено над младим женама. Извјештаји о отмицама, присилним браковима и обраћењима почели су да се појављују 2007, али су били „непоткријепљени“, казала је Мишел Кларк, професор спољних послова на Универзитету Џорџ Вашингтон. „Ја сам овдје да потврдим те наводе“, рекла је она. „Не ради се о изолованим инцидентима“. Кларкова и други свједоци представили су своја свједочанства 22. јула пред независним америчким Комитетом за безбиједност и сарадњу у Европи. Овај комитет познат је и као Хелсиншки комитет због његовог рада у складу са Хелсиншким споразумом, договором међу 56 земаља из 1976. године, који обухвата сарадњу у области људских права, демократије, економије и безбиједности. Жан Махер, предсједник египатске Уније за људска права, са сједиштем у Француској, саопштио је да је од 2009. године готово 800 хришћанки отето, силовано и силом обраћено у ислам. Тај број је значајно увећан од фебруарског преврата, казао је Махер. По његовим ријечима, прије преврата, отмичари морали су да „заведу“ своје жртве, а сада их „само стрпају у такси и одвезу“. Хришћанке су лака мета јер не носе вео, због чега их је лако уочити, каже Кларкова, додајући да неке жене, због страха од отмице, више и не излазе из куће. По ријечима Жана Махера отмицама увелико доприноси неактивност полиције. „Десетине сродника жртава су пријавили ово“, каже он, „али се полиција веома грубо понијела према њима“. Поред тога, по његовим ријечима, велики број људи оклијева да јавно иступи из страха да ће пасти срамота на цијелу породицу. „Ако гласови жртава буду и даље занемаривани, нико више неће ни говорити“, сматра Кларкова, додајући да то води ка „велу тишине, који само још више погоршава ствар“. По њеним ријечима, у већини случајева жртве знају имена нападача.• Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 zasto ne reaguju islamske vodje u egiptu????? ocekujem odgovor... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 па то је реторичко питање smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 ako propovedaju ljubav zasto ne reaguju....???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 ako propovedaju ljubav zasto ne reaguju....???? ислам проповеда љубав? greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 pa tako kazu, ja sad ne znam.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 pa tako kazu, ja sad ne znam.... мож кажу ша оће, ал ја не виде да то ил пише, ил раде. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Hrišćanke ne nose veo? A baš sve muslimanke nose veo? Dajte malo proguglajte a ne čisto copy-paste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Мало су помогнути од стране мирољубивих исламских власти... Ако ме разумете. Него, Бог види све. Свако ће примити плату своју. Кад Исус други пут дође, рећи ће: Како чујем, онако судим. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 To što Hrišćani u islamskim zemljama prelaze u Islam je isto kao što Srbi u Hrvatskoj idu u Katoličku crkvu.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Јануар 13, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2013 Nisam postavio zbog konvertovanja već zbog opovrgavanja ovih navoda u prvom postu. Ako je neko pogledao do kraja, shvatio je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука