Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

зар не би било лепо онда макар да предлажу да се сваки осуђеник одлучи хоће ли провести живот у затвору или ће да га погубе.

Лепо? Сад ћемо да разматрамо шта би било лепо?

Чак ја не бих рекао да је то виши идеал, него да је једна најнормалнија ствар да прганизовано људско друштво никад не сме прихватити могућност да се одузимање живота икада прогласи легалним и нормалним, ни у којем облику, па ни у облику друшвене одмазде, јер држава треба да тежи усавршавању људских вредности а не убијању.

"Организовано друштво никад не сме прихватити могућност да се одузимање живота прогласи легалним"?

Шта је са свим досадашњим вековима? То нису била организована друштва?

Шта се променило од 1945 године наовамо?

Да ли је могуће да концепт људских права толико добро звучи, да људи причају овакве ствари?

Људска права су најобичнија подвала.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Odlaskom u zatvor, coveku se ne ukida mogucnost pokajanja a samim tim i spasenja za razliku od smrtne kazne koja to onemogucava!

Смртна казна онемогућава покајање?!?

Ако ишта, она га поспешује. Човек који је осуђен на смрт, не само да тачно зна кад ће умрети него нема шта друго да ради сем да се преиспитује, ако хоће.

Ако човек уопште хоће да се покаје, боље услове тешко да може да нађе.

Покајање није нешто што пада са неба па - што дуже живимо имамо веће шансе да нам падне у крило.

Покајање је ствар одлуке и схватања својих грехова.

Сви ми смо позвани да се покајемо - сада! Одмах, јер се приближи царство небеско.

Али, ко то чини? Нико од нас, очигледно. Само одлажемо. Читав живот само одлажемо и онда смо ужаснути од помисли на смрт.

Е, па осуђеници на смрт имају предност бар код тога.

Подели на овим сајтовима

zapovest je "Ne ubij" i to postujem, postoje drugi nacini kako da se rese stvari

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Odlaskom u zatvor, coveku se ne ukida mogucnost pokajanja a samim tim i spasenja za razliku od smrtne kazne koja to onemogucava!

Смртна казна онемогућава покајање?!?

Ако ишта, она га поспешује. Човек који је осуђен на смрт, не само да тачно зна кад ће умрети него нема шта друго да ради сем да се преиспитује, ако хоће.

Ако човек уопште хоће да се покаје, боље услове тешко да може да нађе.

Покајање није нешто што пада са неба па - што дуже живимо имамо веће шансе да нам падне у крило.

Покајање је ствар одлуке и схватања својих грехова.

Сви ми смо позвани да се покајемо - сада! Одмах, јер се приближи царство небеско.

Али, ко то чини? Нико од нас, очигледно. Само одлажемо. Читав живот само одлажемо и онда смо ужаснути од помисли на смрт.

Е, па осуђеници на смрт имају предност бар код тога.

1. Je li se tebi negde zuri? Nema potrebe s obzirom da je VECNOST pred nama, zar ne!

2. Od kad je sveta i veka, vukovi jedu ovce a ovce nikad nisu napadale i jele vukove. Ipak, i danas postoje ovce. Kako? Tako sto je to covek svojim osecajem za pravednost i ogranicenom sposobnoscu rasudjivanja i ljubavi omogucio? Tasko!!! Samo i jedino Bozijom voljom, zar ne?!

Подели на овим сајтовима

Логика је како ја видим следећа : ако је циљ смртне казне одмазда, уводити је само због тога, када већ можемо да држимо људе доживотно је бесмислено; ако је циљ заштита друштва, друштво је подједнако заштићено и ако је злочинац убијен и ако је доживотно склоњен; а ако је циљ заштита друштва путем превенције, човек кога неће застраштити доживотни губитак слободе, неће га застрашити ни смртна казна, а човек који како рече Игорсима, "мора" да чини тешке злочине, ће бити ефективно склоњен и доживотном робијом, а сигурно неће бити застрашен претњом смтрне казне, јер "мора" је стање које не познаје ништа ван тога "мора". Тако да подржавање смртне казне је, дубоко сам убеђен, само пуштање на вољу своме инстикту за поравнање и одмазду, ништа више.

"Можемо да држимо људе доживотно..." - у ком свету ти живиш? Нема доживотне казне - укинута је и замењена са 40 година затвора.

И шта сад?

ШТА КАД НЕ МОЖЕМО ДА ДРЖИМО МАНИЈАКЕ ДОЖИВОТНО У ЗАТВОРУ?!?

То ти канда мало квари ток мисли ... у сваком случају, ова твоја "логика" пропаде неславно.

Па укинута је и смртна па се ти залажеш за њу ?

Хоћеш да кажеш да има више "манијака" него што једна држава може да изгради објеката за њихов смештај? Да има више оних који "морају" да врше тешке злочине него што држава може да изгради соба? Бесмислено, када се нешто хоће то се и уради. А убијати јер "нема места" и јер је неко у стању када "мора" стању без слободе, дакле стању пакла и поремећаја је не само "неславно" као наводно моја логика, него ем бесмислено ем без мрве хуманости.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

зар не би било лепо онда макар да предлажу да се сваки осуђеник одлучи хоће ли провести живот у затвору или ће да га погубе.

Лепо? Сад ћемо да разматрамо шта би било лепо?

Чак ја не бих рекао да је то виши идеал, него да је једна најнормалнија ствар да прганизовано људско друштво никад не сме прихватити могућност да се одузимање живота икада прогласи легалним и нормалним, ни у којем облику, па ни у облику друшвене одмазде, јер држава треба да тежи усавршавању људских вредности а не убијању.

"Организовано друштво никад не сме прихватити могућност да се одузимање живота прогласи легалним"?

Шта је са свим досадашњим вековима? То нису била организована друштва?

Шта се променило од 1945 године наовамо?

Да ли је могуће да концепт људских права толико добро звучи, да људи причају овакве ствари?

Људска права су најобичнија подвала.

Хахаха људска права су шта??! Хахаха добро брате ми живимо у Дизниледну а ти живи на Дивљем западу па да се сви наоружамо Винчестеркама и да свако има онолико права колико има метака. Или се лепо пресели у Северну Кореју. Него шта него ћемо да разматрамо шта би било лепо, јер лепом и добром ваљда и тежимо ? Са свим досадашњим друштвима било је то да просто нису функционисала по идеалима на којима су се темељила, или су се темељила на погрешним идеалима. Циљ је да стремимо савршенству како на личном, тако и на колективном плану, а друштво треба да стреми пропагирању савршених вредности.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Како је у теорији све замисливо,све је лако,лепо,љубав у облику цвета може чак и на људском ђубришту нићи,како имагинарно и фантазмагорично олако може постати стварност у умовима појединаца...а да ли је практично то оствариво,да ли је пожељно и смислено,има ли реализација истог суштинског ефекта и надасве, да ли је можда контрапродуктивно - то је у хипи визури стварности,појединих савремених "Јенис Џоплин" хришћана,апсолутно небитно.

Боље би било да људи моле Бога да њихово "безрезервно хришћанско саосећање" према убицама,силеџијама,манијацима свих боја никако практично не проверава на њима или њиховим ближњима (далеко било!)...не знам да ли би били уопште способни да поставе себи питање о бесмислености смртне казне...чисто сумњам.Да ли би се изборили са тим на начин како то сада замишљају? Чисто сумњам. Пожелели би топлу ћелију и 20,30 година,као "племенит производ" савременог "хуманог друштва" који ће "100% помоћи" вишеструком убици да "доживи покајање",човеку који је намерно убио њихово дете,сладострасно силовао њихову жену и претукао је на смрт,опљачкао им кућу и притом свесно убио њихове родитеље да уклони сведоке? Ако бих видео некога ко би могао да се постави хришћански у сопственој несрећи ове врсте (далеко било!),свака му част,...бих био задивљен његовим хришћанским срцем,уједно посрамљен сопственом немоћи,схватио да је тако нешто и практично могуће и никада више не бих ништа проговорио...само још када бих мимо филмова видео тако нешто до краја свог живота,пошто за 40 година не видех да су сродници жртава,које су на најгнуснији начин изгубиле животе од стране убица који уживају у томе што раде,желели ишта осим смртне казне за те монструме.

Најбоље да га после 30 година "рехабилитације",која је остварена најсавременијим "научним методама",пусте на слободу не би ли поново силовао и убио неко дете или заклао неку жену...онда би сроднику те жртве рекао да се обрати "борцима за људска права" да му објасне зашто је његово дете мртво,зашто је та особа пуштена на слободу и зашто је смртна казна бесмислена.

Криминалне особе са специфичном тежином злочина,објаснио сам на које и какве људе мислим (да не испадне да желим да свако заврши на вешалима!),једноставно морају бити осуђени на смртну казну.

Постоји још један проблем.Наша држава нема начина, нити жели да га пронађе, да издржавање тих и таквих (ти случајеви би морали имати другачији законски третман), буде плаћано на неки други начин, мимо леђа оних пореских обвезника који не желе да такви пар екселанс манијаци буду осуђени на 20 година а камоли да плаћају за њих.Људи у овој земљи једва крпе крај са крајем,једва издржавају себе,своје породице ако их имају,у овој лоповској држави, још да плаћају одржавање у животу таквих чудовишта који ће можда једно 20 година живети у затвору? Па да ли су појединци нормални!? Нека постоји механизам да свако ко није за смртну казну тих и таквих људи плаћа додатни порез којим ће се финансирати ти случајеви.

Нараво,овако нешто се никада неће десити са стране ове лоповске државе и колективно лудог народа и, као и до сада, гледаћемо и трпећемо бесмисао на сваком кораку социјално-економског и друштвеног живота, слушаћемо глупе, отрцане и надасве нереалне приче о "не липши магарче" благостању, слушаћемо и даље звуке оптимизма који, сходно свеопштој апатичности и аутистичности, никада неће бити ништа више до "flatus vocis"-а, плаћаћемо, све што треба а неупоредиво више оно што не треба и што је бесмислено, наставићемо да се крећемо кроз "зону сумрака" и причамо о бесмислености смртне казне док нам се земља распарчава и поштени људи умиру од глади и беде јер су остали без посла и не могу да га нађу, тако да једино што има смисла да кажемо себи,апропо свега овога,ако је остала и трунка искрености у нама, јесте следеће...носимо се сви у три лепе!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

tebe izgleda drma uninije ili kako se to vec zove

a nisi jedini koji je razocaran i nezadovoljan

a zapovest da ljubimo neprijatelje svoje jeste najteza to je svima jasno, na tu temu sam vise puta razmisljao ali jos mi nije jasno

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

a zapovest da ljubimo neprijatelje svoje jeste najteza to je svima jasno, na tu temu sam vise puta razmisljao ali jos mi nije jasno

Kada se u zapoveti kaze "ljubite neprijatelje svoje" to znaci da trebamo da brinemo o njima i da ne mrzimo njih licno vec zle duhove."Nasa borba nije protiv tela i krvi, vec protiv duhovnih sila i poglavarstava".To se odnosi na nas licni odnos prema ljudima,a ne da tako i vlast treba da postupa prema prekrsiocima zakona.

Подели на овим сајтовима

1) Ти,дакако,знаш шта је униније или "како се то већ зове",као што рече? Водиш ли ти уопште активни црквени живот? По свему судећи,на основу свега што си до сада написао од када си дошао на форум,не бих рекао...без љутње. Муслим да је безвезе да ми после 25 година активног живота у Цркви,завршеног теолошког и философског факултета,без лажне скромности речено,ти објашњаваш да сам у нечему што не знаш ни сам шта је и да ли је то баш то што си замислио да јесте...без љутње али зар не мислиш да је то бесмислено?

Зар ћемо,у крајњем случају,свачији излив незадовољства по дифолту посматрати као нешто ненормално или ван "подразумевајућег колосека"? Шта ти мислиш бре о мени и како ме доживљаваш?  :) Да седим овде избуљених очију и упалих образа,са вилицом која се тресе док ми руке,млохаво висеће,са муком покушавају да напишу болесно песимистички текст о бесмислености овог и оваквог "смисла",о народу,држави,о неоправданости олаког поверења у окружењње у коме смо принуђени да будемо,да седим у соби са спуштеним ролетнама из које ми не пада на памет да излазим међу "зле људе"? Ма,важи...погодио си као прстом у... :cheesy: То што ја покушавам да обогатим дескрипцију написаног ради што бољег ефекта и дочаравања свог бесмисла које препознајем,који многи препознају и пишу о томе (и то много боље,убитачније и немилосрдније од мене), и у коме сви заједно живимо,не значи да сам пао у униније...далеко од тога,прикане.

2) Нисам једини? Па шта ако нисам једини? Нека лају и други као ја ако им се лаје...ако неће,ако су вунице или евнуси,ако мисле да је све ок у земљи,ако мисле да је ћутање најпаметније и да су они који лају будале нека ћуте,немам ништа против...свако има право на свој став.

3) Одоговор на ово треће,када је у питању овај профил створења о којима говоримо, налази се инхерентно у свим мојим до сада написаним постовима на ову тему...што бих сто пута да објашњавао исто?

Подели на овим сајтовима

ja te dozivljavam pomocu tvojih postova, i tako kako te dozivljavam tako i pisem, a i kako bi drugacije jer te ne znam

sve u svemu iako pojma nemam, i besmislice pisem- sto kazes, opet stojim iza toga sto sam rekao a ti vidi u pravilniku jel to tako sme :cheesy:

PS: mozes da imas i 10 fakulteta i zvanja i znanja i sta ti ja znam, isto cu ti napisem sta sam primetio, tj sta svaki put moram da primetim kad napises neki post, jer drugacije i ne umes da pises, i to mnogogovornistvo sto se uci na fakultetu sam ja davno prevaziso prikane moj- kad cemo vec da se nazivamo epitetima :)

uostalom od silnog "mudrovanja" ne umes ni na pm-ove da odgovoris nego tjutis ko peeeeeeeeeeeep

Подели на овим сајтовима

1. Je li se tebi negde zuri? Nema potrebe s obzirom da je VECNOST pred nama, zar ne!

Вечност? Мислиш на загробни живот? Али, после смрти више нема покајања... ниси то знала?

Кад умреш, шта су урадила - урадила си. И судиће ти се у складу са делима, помислима, речима које си учинила за живота.

Отуд журба. Нико не зна кад му је час смрти, па смрт и страшни суд могу да га затекну неспремног...

Отуд оно "Покајте се, јер се приближи царство небеско".

Али, кладим се да си то већ и сама знала. Могуће да ти привремено сузила свест јер си се изнервирала због моје поруке и немогућности да ми ишта паметно одговориш...

2. Od kad je sveta i veka, vukovi jedu ovce a ovce nikad nisu napadale i jele vukove. Ipak, i danas postoje ovce. Kako? Tako sto je to covek svojim osecajem za pravednost i ogranicenom sposobnoscu rasudjivanja i ljubavi omogucio? Tasko!!! Samo i jedino Bozijom voljom, zar ne?!

Никакву, чак ни приближну, идеју немам о чему пишеш. Ако уопште то има икакве везе са темом...

Подели на овим сајтовима

ja te dozivljavam pomocu tvojih postova, i tako kako te dozivljavam tako i pisem, a i kako bi drugacije jer te ne znam

sve u svemu iako pojma nemam, i besmislice pisem- sto kazes, opet stojim iza toga sto sam rekao a ti vidi u pravilniku jel to tako sme :cheesy:

PS: mozes da imas i 10 fakulteta i zvanja i znanja i sta ti ja znam, isto cu ti napisem sta sam primetio, tj sta svaki put moram da primetim kad napises neki post, jer drugacije i ne umes da pises, i to mnogogovornistvo sto se uci na fakultetu sam ja davno prevaziso prikane moj- kad cemo vec da se nazivamo epitetima :)

uostalom od silnog "mudrovanja" ne umes ni na pm-ove da odgovoris nego tjutis ko peeeeeeeeeeeep

...и даље стоји оно под 1...џабе ти. slava3

Подели на овим сајтовима

dzaba je i tebi to pod 1 jer izgleda nisi nista naucio, respect! :)

da ne kazem sad sta sam novo primetio, jer ce post za postom da iskazujes svoje vrline

uostalom moj avatar moze da pobedi tvoj kad oces :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Хоћеш да кажеш да има више "манијака" него што једна држава може да изгради објеката за њихов смештај?

Наравно да нисам хтео то да кажем. Кад ти се не свиђа оно што сам рекао и кад немаш добар одговор онда - "хајде да пришијемо саговорнику да је лупио глупост, е да би прикрили сопствену глупост коју смо раније одвалили".

Али, ево баш и да ти разјасним шта сам хтео да кажем. Врло је једноставно:

Ти си рекао, цитирам: "Логика је како ја видим следећа : ако је циљ смртне казне одмазда, уводити је само због тога, када већ можемо да држимо људе доживотно је бесмислено"

У преводу, логично је да не убијамо људе кад већ можемо да их држимо у затвору доживотно.

А ја ти одговарам:

Пропаде ти логика, јер је и казна доживотног затвора укинута па, значи, НЕ МОЖЕМО да их држимо доживотно у затвору.

Ето, да објаснимо поново за оне који спорије схватају...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...