Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

ово је толико поражавајуће да мислим да је просто фасцинантно да си самог себе осудио на смрт

Благо теби и свима који ово разумеју...

а и да ти треба озбиљна рехабилитација код неког духовног ауторитета да схватиш где грешиш.

Грешити је људски.

Али је зато тако лепо делити дијагнозе преко интернета. Мора да ту има и неког осећаја моћи кад се може по вољи слати код стручњака и ниподаштавати саговорник зато што је изнео шта мисли.

сем тога што причаш о одузимању живота као да је комарац у питању, а не човек.

Шта ћу кад нисам медо и не мазим се нити умиљавам...

није проблем у смрти, него у колотечини живота и шта начинимо од њега, као и (не)свест да после узимања живота само психопата може мирно да живи и да је због тога неопходна рехабилитација а не смрт.

Као што рекох, благо онима који нове језике смишљају и при том разумеју једни друге...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ово је толико поражавајуће да мислим да је просто фасцинантно да си самог себе осудио на смрт

све што желиш себи, чиниш тако и другом ...

и vice versa.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg496829#msg496829 date=1312376399]

Ја бих као казну подржао ослепљивање, као некад у средњевековној Србији!

то би пожелео и себи?  4chsmu1

pa da pobijem tolike ljude i decu ,mala je kazna i slepilo,...,a mozda je to nagrada!?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg496829#msg496829 date=1312376399]

Ја бих као казну подржао ослепљивање, као некад у средњевековној Србији!

то би пожелео и себи?  4chsmu1

pa da pobijem tolike ljude i decu ,mala je kazna i slepilo

па лепо, само се надам да схваташ реченицу:

Јер каквим судом судите, онаквим ће вам судити; и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити.

свето Јеванђеље по Матеју, глава 7, стих 2

Подели на овим сајтовима

и vice versa.

А то.

Ја сам себе осудио на смрт тиме што подржавам смртну казну?!? Као и толико других људи на овом свету? Као и сви људи током свих ових векова и миленијума?

Заиста? Добро, онда - ја сам себе осудио на смрт и умрећу.

А, замисли, ти себе ниси осудио на смрт - АЛ ЋЕШ ИПАК СВЕЈЕДНО ДА УМРЕШ!

Подели на овим сајтовима

и vice versa.

А то.

Ја сам себе осудио на смрт тиме што подржавам смртну казну?!? Као и толико других људи на овом свету? Као и сви људи током свих ових векова и миленијума?

Заиста? Добро, онда - ја сам себе осудио на смрт и умрећу.

А, замисли, ти себе ниси осудио на смрт - АЛ ЋЕШ ИПАК СВЕЈЕДНО ДА УМРЕШ!

измиче ти очигледно:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,15890.msg496980.html#msg496980

Подели на овим сајтовима

па лепо, само се надам да схваташ реченицу:

Јер каквим судом судите, онаквим ће вам судити; и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити.

свето Јеванђеље по Матеју, глава 7, стих 2

Ја је схватам. Али, нисам сигуран да ли је схваташ и ти.

Залажем се за смртну казну и залежем се да се људи који учине страшне злочине - погубе.

Самим тим, залажем се и да се погуби моја маленкост - ако учиним неки од тих страшних злочина.

Такође залажем се и да постоји могућност да, грешком или нечијом злом намером, будем осуђен и погубљен од стране државе а да сам невин за злочин за који ме оптужују. Ако је Исус могао, могу и ја.

"Јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити." - немам ништа против да ми се суди оним судом којим и сам судим и оном мером коју и сам користим.

Подели на овим сајтовима

Ja sam protiv uvodjenja smrtne kazne. Smatram da nemamo pravo ljudima oduzimati ono sto im je od Boga podareno i sto im ne mozemo vratiti!

bangin bangin bangin

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Obično ljudi, kojih grize savest, traže rigorozne kazne. Ovo samo da znamo. Kako se ono kaže: svako gleda svet kroz sebe, i pošto od sebe polazi, misli da je ceo svet isto takav.

I ne vredi da objasnimo da ne postoji perfektno kažnjavanje, ne postoji perfektni sud kod nas ljudi, tako da je stopa nevino osuđenih ljudi veoma visoka.

Od 1973. godine je samo u Sjedinjenim Američkim Državama moralo 87 ljudi na smrt osuđenih da bude pušteno na slobodu, dakle nevino su bili osuđeni na smrtnu kaznu, a ubijeno je 23 nevinih ljudi. Zadnje je, naravno, posthumno uviđeno. Od 1976. godine ubijeno je 1.232 ljudi smrtnom kaznom. Ovim dobijamo nekih 10% nevino osuđenih. Kolika je zaista stopa nevino osuđenih, ovo ne znamo. Sistem smrtna kazna! Ne moram da verujem u nepravednost smrtne kazne da bih rekao da sistem ne valja. A da kažem: Dobro, uzimam u kalkulaciju da 10% do 20% nevinih i nedužnih ljudi osudim na smrtnu kaznu, tj. moju braću, moje sestre, nečiju decu, ovde - izvinite - moram da sam duševni jadnik.

Износиш тешке,неоправдане и увредљиве квалификације о људима који не мисле као ти.То је већ претерано.Уопштено можеш причати (као што си то урадио у другом делу текста) о смислености или бесмислености смртне казне,али вређати људе који имају другачији став о тебе,импутирајући им "грижу савести" као какав псеудоним за неку врсту психолошког ишћашења које их свесно или потајно мотивише на такав став,то није у реду....није лепо.

Докле би довело када би неко ко заступа смртну казну почео сада да философира те морално и психолошки почне процењивати позадину појединаца са супротним ставовима? Зар тај друмислећи не би могао урадити исто? Зар тај други не би могао,можда,назвати став о бесмислености смртне казне патетичним,коме узрок види у,можда,сексуално исфрустрираном детињству појединаца и следствено томе полној немоћи која са своје стране подсвесно изазива свеживотно млохав став и који се,што је најважније,практично манифестује као опречан,на пример,искуству подразумевајег осећаја одијума приликом лично доживљене трагедије убиства невиног детета,силовања жене и пребијања до смрти, итд? Да ли би такве процене имале смисла и до чега би довеле такве квалификације људи? Молим те,уздржи се мало.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ne sećam se da sam nekog imenovao, ali ako si mislio na Igorsimu, onaj isto zastupa ono Mojsijevo "oko za oko i zub za zub". A znaš li šta ti ovo znači? Ako ti se tvoj mali sin s nekim potuče i onome izboje oko, da i tvom sinu trebaju da izbiju oko! Pa sad izvoli.. tvoj je sin, ne moj. Pa reci tvom sinu: znaš, sinko, tata te mnogo voli, ali onaj dečko je izgubio oko, sad i ti moraš da daš oko! Ako već hoćemo da se nagađujemo....

Ја ти рекох а ти се само и даље "прави Тоша"...добићеш опомену ако наставиш и знаш шта ти следи убрзо...па ти види и само се и даље прави луд.

Подели на овим сајтовима

Ne sećam se da sam nekog imenovao, ali ako si mislio na Igorsimu, onaj isto zastupa ono Mojsijevo "oko za oko i zub za zub". A znaš li šta ti ovo znači? Ako ti se tvoj mali sin s nekim potuče i onome izboje oko, da i tvom sinu trebaju da izbiju oko! Pa sad izvoli.. tvoj je sin, ne moj. Pa reci tvom sinu: znaš, sinko, tata te mnogo voli, ali onaj dečko je izgubio oko, sad i ti moraš da daš oko! Ako već hoćemo da se nagađujemo....

Ја ти рекох а ти се само и даље "прави Тоша"...добићеш опомену ако наставиш и знаш шта ти следи убрзо...па ти види и само се и даље прави луд.

Ne znam šta mi to sledi ubrzo. Reci mi, molim te!

Још си безобразан,јел? Ево ти због твог безобразлука једна опомена...па ти хајде да ти за пар минута дам још две опомене и да те банујем...изволи!

Подели на овим сајтовима

Zato su umesto da streljaju Staljina,a oni ga poslali u zatvor.Posle im je on to "lepo" vratio.

Подели на овим сајтовима

Ne znam šta mi to sledi ubrzo. Reci mi, molim te!

Још си безобразан,јел? Ево ти због твог безобразлука једна опомена...па ти хајде да ти за пар минута дам још две опомене и да те банујем...изволи!

Po čemu sam bezobrazan? Odkad je bezobrazluk da se nešto pita? Da možda ne zloupotrebljavaš tvoja moderatorska prava?

Питај се ти колико год желиш и шта год желиш али немој да друге проглашаваш "сајхо типовима" зато што мисле другачије од тебе...зато си опоменут са правом (јер се правиш луд у вези са својим безобразлуком и још покушаваш да будеш "мангуп" - "Не знам шта ми то следи убрзо.Реци ми,молим те!"),престани да философираш,уради оно што сам ти рекао и биће све у реду.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...