Владан Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Отворена џамија посвећена Алији Изетбеговићу СЈЕНИЦА - Исламска заједница Србиије, којом руководи реис ул улема Адем Зилкић, отворила је у Мухаџер махали, у Сјеници, у присуству многобројних гостију, џамију која је добила назив по Алији Изетбеговићу. У саопштењу санџачког мешихата Исламске заједнице Србије се наводи да су отварању присуствовали представници СПЦ, министар без портфеља у Влади Србије Сулејман Угљанин, председници општина Тутин Бајро Гегић и Сјеница Муриз Турковић. О активностима на пројекту изградње џамије говорио је Јакуб Хоџић који је рекао да ће овај верски објекат бити симбол толеранције, али и порука да су Бошњаци присутни на овим просторима. Зилкић је истакао универзалну важност џамије, а посебно улогу и значај ове џамије која ће, како је рекао, ако Бог да, бити фактор у побољшању верског живота не само у том џемату, већ и широм Санџака. РТВ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јул 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 На који начин и по чему се дају имена џамијама, како неко заслужује тако нешто и како исламско учење гледа на човјека по коме нека чамија носи име? Јасно ми је за рецимо одређеног бега или пашу који су били задужбинари и донатори али на који начин и по ком основу је ова џамија добила такво име?? Можда због покојникове књиге "Исламска декларација" Покојнику се смијешио суд, ружно је што ћу рећи али смрт га је затвора спасила а данас он достојан да један вјерски објекат носи његово име... Замислимо у рецимо Сарајеву или Тузли Богословија "Генерал Ратко Младић". пазите и један и други су, правно гледано тренутно у истом положају... невини док се не докаже супротно crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Zaboravili su na Josipa Broza Tita i postavit Titovu džamiju, on je jedini i prvi na svijetu zaslužan za to da je biti muslimanom postalo nacionalno opredjeljenje. U tom je on daleko zaslužniji i od Alije, vjerovatno bi trebao biti odmah iza Mohammada. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немања 1219 Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 На који начин и по чему се дају имена џамијама, како неко заслужује тако нешто и како исламско учење гледа на човјека по коме нека чамија носи име? Јасно ми је за рецимо одређеног бега или пашу који су били задужбинари и донатори али на који начин и по ком основу је ова џамија добила такво име?? Можда због покојникове књиге "Исламска декларација" Покојнику се смијешио суд, ружно је што ћу рећи али смрт га је затвора спасила а данас он достојан да један вјерски објекат носи његово име... Замислимо у рецимо Сарајеву или Тузли Богословија "Генерал Ратко Младић". пазите и један и други су, правно гледано тренутно у истом положају... невини док се не докаже супротно 4chsmu1 fmqmtx Po meni je ovo porazavajuce. Onda mozemo ocekivati Rimokatolicku katedralu posvecenu Stepincu. confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radmila Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Zaboravili su na Josipa Broza Tita i postavit Titovu džamiju, on je jedini i prvi na svijetu zaslužan za to da je biti muslimanom postalo nacionalno opredjeljenje. U tom je on daleko zaslužniji i od Alije, vjerovatno bi trebao biti odmah iza Mohammada. fmqmtx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 На који начин и по чему се дају имена џамијама, како неко заслужује тако нешто и како исламско учење гледа на човјека по коме нека чамија носи име? Јасно ми је за рецимо одређеног бега или пашу који су били задужбинари и донатори али на који начин и по ком основу је ова џамија добила такво име?? Можда због покојникове књиге "Исламска декларација" 0212_rolleyes Покојнику се смијешио суд, ружно је што ћу рећи али смрт га је затвора спасила а данас он достојан да један вјерски објекат носи његово име... Замислимо у рецимо Сарајеву или Тузли Богословија "Генерал Ратко Младић". пазите и један и други су, правно гледано тренутно у истом положају... невини док се не докаже супротно To da li bi bio kriv ili ne , šupljak je pomalo.Brate osnov je da je svako nevin sve dok se krivnja ne utvrdi.Kod nas se nažalost sve politizira i sve što neki urade odmah ovi drugi to vide kao da je upereno protiv njih.Nije to tako.Tamo se škole nazivau u Bosni po imenima iz Srbije ovamo eto džamija dobi ime po rahmetli predsjedniku.Ali nekako mi je degutantno Ratkovo ime vezati na bilo koji način sa imenom rahmetli Alije Izetbegovića ali kako god... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Zaboravili su na Josipa Broza Tita i postavit Titovu džamiju, on je jedini i prvi na svijetu zaslužan za to da je biti muslimanom postalo nacionalno opredjeljenje. U tom je on daleko zaslužniji i od Alije, vjerovatno bi trebao biti odmah iza Mohammada. 0212_rolleyes 1405_love Čini mi se kada bi još mnoga imena stavili po džamijama opet bi ih falilo koliko ih je porušeno!!!.. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Август 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2011 To da li bi bio kriv ili ne , šupljak je pomalo.Brate osnov je da je svako nevin sve dok se krivnja ne utvrdi.Kod nas se nažalost sve politizira i sve što neki urade odmah ovi drugi to vide kao da je upereno protiv njih.Nije to tako.Tamo se škole nazivau u Bosni po imenima iz Srbije ovamo eto džamija dobi ime po rahmetli predsjedniku.Ali nekako mi je degutantno Ratkovo ime vezati na bilo koji način sa imenom rahmetli Alije Izetbegovića ali kako god... što da ne, umre RAtko sada u hagu ("Brate osnov je da je svako nevin sve dok se krivnja ne utvrdi") i banjalucka gimnazija nosi ime po njemu. imena nisu iz Srbije već u Bosni žive Srbi samim tim i škole nose srpska imena, sad je problem sto vi bosanki muslimani necete to da prihvatite. vec se fura fol o bosancima s tri vjere i jeziku sa dva pisma 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 sam gledajte kako jedni drugima mozete naprkositi -trazite uvijeka nekoga ko drugima nije prijatan pa stavljajte i na dzamije i crkve i sta znam gdje sve pa se posle zalite svi kako jedni sovinisti jednima drugi drugo ko bi vama ugodio sem onoga kako ziyon rece tinto najbolji bi bio za sve 0212_rolleyes 1405_love 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Pa Tito je izgleda najbolji bio za ove što nisu okusili rata, pa ga tako često pominju u pozitivnom kontekstu. Ja ne znam kome je komunizam donio dobro. A što se tiče same teme - mada je meni to 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0212_rolleyes' /> 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='1405_love' />, ali ne potresam se, nije to prvi ni zadnji put. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 To da li bi bio kriv ili ne , šupljak je pomalo.Brate osnov je da je svako nevin sve dok se krivnja ne utvrdi.Kod nas se nažalost sve politizira i sve što neki urade odmah ovi drugi to vide kao da je upereno protiv njih.Nije to tako.Tamo se škole nazivau u Bosni po imenima iz Srbije ovamo eto džamija dobi ime po rahmetli predsjedniku.Ali nekako mi je degutantno Ratkovo ime vezati na bilo koji način sa imenom rahmetli Alije Izetbegovića ali kako god... što da ne, umre RAtko sada u hagu ("Brate osnov je da je svako nevin sve dok se krivnja ne utvrdi") i banjalucka gimnazija nosi ime po njemu. imena nisu iz Srbije već u Bosni žive Srbi samim tim i škole nose srpska imena, sad je problem sto vi bosanki muslimani necete to da prihvatite. vec se fura fol o bosancima s tri vjere i jeziku sa dva pisma 0212_rolleyes Postoje tu razlike koje je teško uočiti ljudima koji ne žele da ih vide a to je:Alija nije umro u šumi i u bjekstvu , umro je u bolnici i ukopan je sa svim počastima.Alija nije iza sebe ostavio Srebrenicu i mnoga druga stratišta.alija rahmetli je se borio za multikulturalnost dok su je nečiji idoli ukopavali pod zemlju.Historija će dati sud o svima njima a dragi Bog i nagradu svakome... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 Đe si ba bosanac pozdravlja te srpkinja iz Republike Srpske. Drago mi je da si ovdje, ali mi nije drago da pričamo o Aliji, ajd vidimo se na nekoj drugoj temici, ova nije dobra za nas. Pozzzz .gif' class='bbc_emoticon' alt='0212_rolleyes' /> Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 9, 2011 Пријави Подели Написано Август 9, 2011 0212_rolleyes I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Август 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Postoje tu razlike koje je teško uočiti ljudima koji ne žele da ih vide a to je:Alija nije umro u šumi i u bjekstvu , umro je u bolnici i ukopan je sa svim počastima.Alija nije iza sebe ostavio Srebrenicu i mnoga druga stratišta.alija rahmetli je se borio za multikulturalnost dok su je nečiji idoli ukopavali pod zemlju.Historija će dati sud o svima njima a dragi Bog i nagradu svakome... Ни Ратко није умро у шуми и бјеству нити је уопште умро. истина је да Аљо није оставио Сребреницу иза себе али боље да не спомињемо Сарајевои његове логоре. Сребреницу су сами пустили да се деси да могу изигравати великомученике, нешто слично попут Маркала, само овај пут извршитељи су стварно били Срби. Пази ја не негирам да се у Сребреници десио страшан злочин нити да за њега треба да се одговара. Није му на част то што је дозволио али цифре од неких 9/10/15 хиљада су смијешне. А да мало извршимо попис? Кажеш покопан са свим почастима, јесте, истом је и бомба бачена на мезар и то можеш мислити не од ћетника већ мултикултуралног босанског муслимана. Алија да се борио за то што ти причаш не би био код Шепе у затвору, не би писао ИСЛАМСКЕ декларације итс... Поздрав из Љуте Крајине :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 10, 2011 Пријави Подели Написано Август 10, 2011 Postoje tu razlike koje je teško uočiti ljudima koji ne žele da ih vide a to je:Alija nije umro u šumi i u bjekstvu , umro je u bolnici i ukopan je sa svim počastima.Alija nije iza sebe ostavio Srebrenicu i mnoga druga stratišta.alija rahmetli je se borio za multikulturalnost dok su je nečiji idoli ukopavali pod zemlju.Historija će dati sud o svima njima a dragi Bog i nagradu svakome... Ali je ostavio iza sebe Republiku Srpsku, lepu i slobodnu, a bivsu BiH je smanjio za 49%, taman kolika je Republika Srpska. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука