Jump to content

Prekrstiti se u gradskom prevozu?

Препоручена порука

a suknje & marame....

sFun_bat vishe....svako prolazi razne faze i razne stepene duhovnog napredovanja

na tom putu ga prati i ucvrscenje u veri a i razne zablude

hajde jednom da pustimo ljude i zene da rastu sami i da im drobimo samo ako nas bash pitaju..... Just_Cuz_19

pa kako mogu da delim vernike prema tome sta nose??? Neke drage zhene ne mogu da zamislim BEZ marame i suknje a druge , isto tako velike molitvenice ne mogu da zamislim U suknji i s maramom.

Totalno ali totalno vishe nebitno.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 80
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Interesantno sto ste ovorili ovu temu zbog neega sto mi se bas dogodilo pre par dana...

Vozim ja tako svoj auto, cepam kuci po vrucini a ispred mene jedan od onih skutera prdavaca i na njemu dva klinca... cca po 15-ak godina...

U jednom trenutku prolazimo pored crkve (sto ja naravno ne bih ni primetio) kad odjednom mladic koji se vozio pozadi, pusta svog suvozaca (koga je drzao oko struka- po propisu) navali se malo unazad i u stranu i krene da se krsti... Ja unezveren gledam  i ne mogu da verujem... kad u taj mah zbog toga sto se pomerio u stranu da bi ukazao postovanje svevisnjem vozac izgubi kontrolu i krene da šovrda levo desno po putu... sva sreca pa nisu isli brzo tako da je uspeo da stabilizuje motor...

Al da su izginuli bar bi bili expresno teleportovani pravo u raj i to pod noge svevisnjeg zbog zasluge... jer ipak su se prekrstili pored crkve... zlu ne trebalo ;)

Ех, а таман си почео да снимаш...

Just_Cuz_19sFun_bat 0102_laugh

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Prekrstiti se itd. ne iz istog razloga iz kog ne hodam naokolo recitujuci Isusovu molitvu naglas.

U suknji dugoj u crkvu obavezno da, ali tako se i inace nosim, jer to smatram zenstvenim i elegantnim. Maramu takodje ako je to izraz nekakvog postovanja  - mada, marama itekako moze da bude orudje zenske sujete, ali eto, reko apostol Pavle, pa i Patrijarh Pavle  srcee  S druge strane, reci mojoj cerki da ne moze u farmerkama i bez marame uci u crkvu je siguran nacin da ona tamo ne ode. Pa sta je bolje, da ode ili da ne ode? Treba pratiti i duh vremena po onome 'da kakogod koga spasem'. Sta je bitnije, forma ili sustina? Forma je bitna kao izraz sustine, i ako joj nije suprotstavljena. To je sve slicno i pitanju kako ko shvata post - samo tjelesno, ili ono vaznije - unutarnje? Bitno je da nam se vjera ne sastoji samo iz vanjskih formalnih obiljezja, i onda je ok...

Подели на овим сајтовима

Starac Kleopa:

Оче, а шта нам можете рећи о непристојној одећи која се данас носи у свету и о мушкарцима који брију своју браду?

- Питајте оне које се фарбају и оне које носе кратку сукњу да ли су кадгод виделе Богомајку или Свете мироносице с кратком сукњом. Ми треба да следимо Богомајку. Јесте ли виделе Свете мученице које су на иконама, неку од њих у краткој сукњи? Не видите ли да је код свих Светитеља одећа до земље? Чујте шта каже Св. апостол Павле: Будите Свети, јер Ја сам Свет - вели Господ.

Јеси ли кадгод видео Христа обријаног? Или патријархе или пророке јеси ли видео с бријачем у бради? Ако се сада свет брије, то је обичај преузет више од Римљана. Али Дачани, наши преци, не! И Руси ношаху браде, некадашњи Словени.

И то је нешто. Али ми да гледамо оно унутрашње: срце и ум. Хришћанину добро пристоји да се препознаје и по спољашњим стварима, али то су спољашње. Али Господ не тражи од нас само спољашњост. Спољашњост је лист, а унутарње делање је плод.

Сусрео се једном Ава Алоније с Авом Агатоном. " Аво, о чему треба да се јаче старамо: о спољашњем делању или о унутарњем стражењу?" И рекао му је: "Спољашње делање, то јест пост, милостиња, одело, брада, сукња, униформа, говор - јесу лист. И Спаситељ је на Велики уторак проклео ону смокву на којој је нашао само лишће: Од сада нико не јео са Тебе рода довека (уп. са Мк 11,14). Беше символ јеврејског народа и фарисеја, који су се заснивали само на оном што је спољашње.

Затим вели Ава Алоније: "Показано је да је сав наш труд ради унутарњег бдења. Ради праве вере у Бога, ради смирења, ради љубави, ради уздржања, ради разборитости, и осталих добрих дела, која су плодови љубави". Плод Духа јесте: љубав, доброта, дуготрпљење, уздржање од похота, добротворство, кротост, вера (уп. са Гал 5,22-23).

Али дрвету добро пристоји када има и лишће и плодове. Тада је потпуно. Када би видео дрво само с плодовима, и ниједнога листа, не би ли се чудио: где ли је украс? Добро је да има и спољашњу униформу и унутарњи плод, да би видели хришћанина подобног дрвету које је крцато плодовима, али има и лишћа.

Подели на овим сајтовима

Interesantno sto ste ovorili ovu temu zbog neega sto mi se bas dogodilo pre par dana...

Vozim ja tako svoj auto, cepam kuci po vrucini a ispred mene jedan od onih skutera prdavaca i na njemu dva klinca... cca po 15-ak godina...

U jednom trenutku prolazimo pored crkve (sto ja naravno ne bih ni primetio) kad odjednom mladic koji se vozio pozadi, pusta svog suvozaca (koga je drzao oko struka- po propisu) navali se malo unazad i u stranu i krene da se krsti... Ja unezveren gledam  i ne mogu da verujem... kad u taj mah zbog toga sto se pomerio u stranu da bi ukazao postovanje svevisnjem vozac izgubi kontrolu i krene da šovrda levo desno po putu... sva sreca pa nisu isli brzo tako da je uspeo da stabilizuje motor...

Al da su izginuli bar bi bili expresno teleportovani pravo u raj i to pod noge svevisnjeg zbog zasluge... jer ipak su se prekrstili pored crkve... zlu ne trebalo dada

Kod mene se lokalna crkva nalazi na nizbrdici, i to žešćoj. Pa kad kola spiče i naglo se zaustave da se vozač prekrsti, uvek kad prolazim, gledam kad će neko da rokne u banderu. Čudo da još nije bilo saobraćajki na tom mestu...stvarno je glupo kad se vozač zaustavi da bi se prekrstio i rizikuje da izgine na putu i on i kolona iza njega srcee

Подели на овим сајтовима

U jednom trenutku prolazimo pored crkve (sto ja naravno ne bih ni primetio) kad odjednom mladic koji se vozio pozadi, pusta svog suvozaca (koga je drzao oko struka- po propisu) navali se malo unazad i u stranu i krene da se krsti... Ja unezveren gledam  i ne mogu da verujem... kad u taj mah zbog toga sto se pomerio u stranu da bi ukazao postovanje svevisnjem vozac izgubi kontrolu i krene da šovrda levo desno po putu... sva sreca pa nisu isli brzo tako da je uspeo da stabilizuje motor...

Al da su izginuli bar bi bili expresno teleportovani pravo u raj i to pod noge svevisnjeg zbog zasluge... jer ipak su se prekrstili pored crkve... zlu ne trebalo :)

Kod mene se lokalna crkva nalazi na nizbrdici, i to žešćoj. Pa kad kola spiče i naglo se zaustave da se vozač prekrsti, uvek kad prolazim, gledam kad će neko da rokne u banderu. Čudo da još nije bilo saobraćajki na tom mestu...stvarno je glupo kad se vozač zaustavi da bi se prekrstio i rizikuje da izgine na putu i on i kolona iza njega srcee

У том случају, ради личне и опште безбедности- ни случајно се не крстите!

dada :) prstgore

НАПОМЕНА-да не би било неспоразума и расправе,ово је само ШАЛА, без иоле провокације.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Соломоне, ко су хорде риџована?Нисам чула за тај израз, а не капирам из смисла  srcee

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Соломоне, ко су хорде риџована?Нисам чула за тај израз, а не капирам из смисла  srcee

Барем једно 15-ак контролора избројим у трамвају скоро сваки дан у Булевару револуције...а понекад их има и више.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Јеси ли кадгод видео Христа обријаног? Или патријархе или пророке јеси ли видео с бријачем у бради? Ако се сада свет брије, то је обичај преузет више од Римљана. Али Дачани, наши преци, не! И Руси ношаху браде, некадашњи Словени.

Sta lupa ovaj starac?

Niko ziv ne moze da ima pojma kako je Hrist izgledao, a kako mi se cini ovaj cika svoje zakljucke izvodi iskljucivo sa ikona a ikone nisu fotografije...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Sta lupa ovaj starac?

Niko ziv ne moze da ima pojma kako je Hrist izgledao, a kako mi se cini ovaj cika svoje zakljucke izvodi iskljucivo sa ikona a ikone nisu fotografije...

Valjda si svjestan na kome forumu se nalazis, i da ne bi trebao takve izraze da koristis. Nauci se malo respekta, inace nema osnove za razgovor. Inace isto tako mogu reci, da ti dosta gluposti pricas.

Подели на овим сајтовима

Zar tekst upravo ne potvrđuje da nije bitan spoljašnji izgled?

И то је нешто. Али ми да гледамо оно унутрашње: срце и ум. Хришћанину добро пристоји да се препознаје и по спољашњим стварима, али то су спољашње. Али Господ не тражи од нас само спољашњост. Спољашњост је лист, а унутарње делање је плод.

0212_rolleyes ne_shvata

Подели на овим сајтовима

ne koristim gradski prevoz,

ne krstim se vani krstim se unutra

lijepo je vidjeti marame i haljine u crkvi,

ne volim kada vidim utegnuto žensko dupe u farerkama,u stvari volim ali mi ometa pažnju na liturgiji,

ne idem u trik majci u crkvu,niti u šorcu za džoging,niti u japankama za plažu,

takav ne idem ni na posao pa neću ni u crkvu,

kad ne budem imao bez takvu obleku onda ću ići tako,za sada hvala Bogu ne moram

crkva nije populistička organizacija da ima svoj marketing i pr menadžere,

ili ih u stvari ima...

možda o otme treba razgovarati

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу