vucicdr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Most na Adi bih i ja pravio, čak i veći... Samo seliber gleda da gasi kuću kad mu je kuća već izgorela. Pravilno je da se gradi u budućnost, a ne u ono što se trebalo još pre trideset ili četrdeset godina uraditi. Bečlije npr. počeli su sa svojim metrom još krajem 19. veka i dan danas grade na njemu, nikad da se okonča, dokle srpski seliber veli da što se ne završi za godinu dana da je to propao projekt. U Beogradu nam trebaju glavne ulice sa najmanje tri trake u jedan pravac, a mi možemo da budemo srećni ako imamo poneki bulevar sa dve trake. Sad će neki seliber da dođe i da urla: "Opet Beograd, samo u Beograd".. Izvinite, ali u Beogradu žive dva miliona od šest miliona građana Srbije (bez Kosova), pa normalno je da u Beogradu mora više da se gradi nego u jednoj opštini sa jedva 50.000 stanovnika. A regionalizacija - šta Srbiji treba regionalizacija? Nisam za regionalizaciju, jer Srbija je premala zemlja za regionalizaciju. Dovoljno je da svaka opština ima svoju samoupravu, ostalo je previše. Priču o regionalizaciji trpaju nam jugovići koji bi da strukturu SFRJ sad prebace na Srbiju. Samo što Srbija nije SFRJ. Са првим подебљаним се слажем, са малим додатком да се за неке мегаломанске пројекте тренутно нема новца. Мост, Прокоп, Обилазница (мада се она мора направити, јер је крајња нужда). Извините, грађанине мјеста гдје живи четвртина Србије, али шта ће осталих 4 милиона која не живе у Београду? Да поцркају и гледају како им живот промиче пред залеђеном сликом старом 20-так и више година док се у Београду раде пројекти пред чијом би се цијеном и тај исти Беч замислио? Слажем се ја да толиком граду треба, јача инфраструктура, нити једног момента нисам рекао да се такве ствари требају правити по градовима од 50 000 људи, већ сам помињао основна егзистенцијална питања која недостају људима који тамо живе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 О томе који су Чанкови циљеви најбоље сведочи чињеница да је његов ЛСВ штампао пасоше Војводине, правио карте и слично. Тако да о њему не вреди трошити речи, човек вероватно сања да буде председник или нешто слично, а пошто то не може на нивоу Србије, једино му остаје да покуша са самосталном Војводином. А ова прича где иду паре а где не је већ истрошена, а сви добро знају да паре увек на крају заврше у нечијем џепу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Наравно да треба уложити у Београд, али када у Новом Саду постоје делови који још увек немају канализацију, фиксне телефоне и друге елементарне ствари, а чује се прича како паре одлазе у Београд, за изградњу неких ултра-гига-мега објеката, није ни чудо што људи наседају на демагогију оваквих ликова попут Чанка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Наравно да треба уложити у Београд, али када у Новом Саду постоје делови који још увек немају канализацију, фиксне телефоне и друге елементарне ствари, а чује се прича како паре одлазе у Београд, за изградњу неких ултра-гига-мега објеката, није ни чудо што људи наседају на демагогију оваквих ликова попут Чанка. Чакнојунгери су на власти у покрајини последњих 10 година, узели су пара и пара и метнули у свој џеп, Чанак лично живи у једном делу Новосадског предрађа које има своје обезбеђење ту живе тајкуни и слична екипа. Пољопривреда у покрајини је за ових 10 година уништена, индустрија такође , земља се распродаје и све у свему сад је јасно и врапцима шта је чанкојунгерима значила она парола - ди су наши новци. Значила је где је лова за њих тако грамзиве а не где су паре за развој покрајине. О свему овоме лепо се можете обавестити из прве руке код Душана Ковачева Лале и Србина који се бави проблемима у покрајини од економских до правних . Тема ође - http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=16&t=9067 Нема више места лагању и подметању , изволте се обавестити. Што се тиче привржености покрајинске популације лигашима она никада није прелазила више од пар процената, а националне партије су већином убирале гласове, то што су те партије стерилне и неспособне то је друга прича. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IgorEr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Наравно да треба уложити у Београд, али када у Новом Саду постоје делови који још увек немају канализацију, фиксне телефоне и друге елементарне ствари, а чује се прича како паре одлазе у Београд, за изградњу неких ултра-гига-мега објеката, није ни чудо што људи наседају на демагогију оваквих ликова попут Чанка. Чакнојунгери су на власти у покрајини последњих 10 година, узели су пара и пара и метнули у свој џеп, Чанак лично живи у једном делу Новосадског предрађа које има своје обезбеђење ту живе тајкуни и слична екипа. Пољопривреда у покрајини је за ових 10 година уништена, индустрија такође , земља се распродаје и све у свему сад је јасно и врапцима шта је чанкојунгерима значила она парола - ди су наши новци. Значила је где је лова за њих тако грамзиве а не где су паре за развој покрајине. О свему овоме лепо се можете обавестити из прве руке код Душана Ковачева Лале и Србина који се бави проблемима у покрајини од економских до правних . Тема ође - http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=16&t=9067 Нема више места лагању и подметању , изволте се обавестити. Што се тиче привржености покрајинске популације лигашима она никада није прелазила више од пар процената, а националне партије су већином убирале гласове, то што су те партије стерилне и неспособне то је друга прича. Немам шта да се информишем, знам ја добро све то, ја сам из Новог Сада, тако да сам из "прве руке" информисан о свему, а и ти да прочиташ мој прошли пост (пре овог што си цитирао) видећеш да сам ја мање-више то исто написао. Што се тиче овог цитираног, то је само одговор на изнето мишљење да треба сва средства уложити у Београд са којим се не слажем, и управо таква мишљења су и довела до тога да политички пропалитети попут Чанка имају прођу у Војводини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Нисам мислио директно на тебе кад сам цитирао твој пост. Уопштено свима се обраћам. Што се тиче централизма. Није проблем у централизму него у халапљивим бирократама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 @Igore Pa zar je tako loša stvar da Beograd ima jedan prelepi most kome će da se dive i turisti i domaćini? Novac će se naći, a most će da bude ponos Beograda i Srbije za mnogo godina. Ovo je pravi patriotizam, da nešto pravimo, gradimo, čemu će da se ponose naša deca i njihova deca, a ne huškanje i kafanski nacionalizam. A veruj mi, most će da posluži isto kao argument protiv čankojungera, jer ono što je lepo ne možeš nikad da ocrniš..)) Takođe možemo da govorimo: "Gledajte šta smo mi izgradili, sami od sebe. A šta vam rade oni Šipci tamo dole sa vašim novcem? Trpate im svoj novac, a oni vam time truju vašu decu sa koksom i herojinom!" Краљ си, немам ријечи .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arhidjakon Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 @ Dragi Je vidis ovaj most gore? On je kostao 78 milijona evra i to sa 15 godina odrzavanja. A u Beogradu most koji je iste duzine ali ne i sirine sto za most po ceni i neigra veliku ulogu kosta sad neki valjda 500 milijona dolara. Ja neznam dali ti imas osnovu za formiranje cena ali to nije normalno da toliko jedan most kosta. E u tome je problem, niko nema nista protiv mosta ali aloooo ima protiv cene. Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 ... Svakako, Beograd mora da postane vodeći regionalni centar, i za ovo moramo da investiramo u Beograd. Ма како да није. Инвестирајте све у Београд а ми који не живимо у Београду да цркнемо или да се сви доселимо у Београд. Немој да лупаш ка' отворен прозор. Замолио бих те да се више не проваљујеш. :cheesy: winter 0110_hahaha БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука