Jump to content

Пекмези и џемови...

Препоручена порука

news5258.jpg

Пекмез од јабука са дињама

САСТОЈЦИ:

* 1/2 кг диња

* 1/2 кг киселих јабука

* 1/2 кг шећера

* 2 пакетића ванилин шећера

* 1 кашичица цимета

* 1 пакетић желатина

ПРИПРЕМА:

Воће оперите, очистите кору и насеците на коцкице. Пропасирајте штапним миксером.

Ставите воће да се кува са шећером, циметом, желатином.

http://www.smedia.rs/ona/vest/5258/Dzem-Dinja-Jabuka-Zimnica-Pekmez-od-dinja-sa-jabukama.html

Подели на овим сајтовима

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо кувам џем од кајсија nasznak9877777777777777777

Јесу  ли  твоје  или  си  купила?

Плаћала сам данас 70 динара, и опет су ми увалили ред крупних, ред ситних, facenew22222222

срећом добре су за пекмез  па сам их скувала...

Имаћу неких  8 тегли... у овој тури...  Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

Купила јуче. Били смо у Краљеву, па свратили до Чачка и дала ми за 60. Исто мешовите. Али за џем су сасвим добре. Моја породица је мала, тако да  нам је доста неколико тегли. Чекам шљиве, па и мало од шљива да направим и имаћемо за посне дане доста џема.

Подели на овим сајтовима

sto bi neko rek´o: ¨dzemfix 2:1¨ je dokaz da nas Bog voli i da zeli da bedemo srecni  pivo

pivo

Nego, ovaj sa jabukama i dinjom mora da se proba... sa cu da nagovorim zenu da napravi... 4chsmu1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Купила јуче. Били смо у Краљеву, па свратили до Чачка и дала ми за 60. Исто мешовите. Али за џем су сасвим добре. Моја породица је мала, тако да  нам је доста неколико тегли. Чекам шљиве, па и мало од шљива да направим и имаћемо за посне дане доста џема.

pivo

Подели на овим сајтовима

sto bi neko rek´o: ¨dzemfix 2:1¨ je dokaz da nas Bog voli i da zeli da bedemo srecni  4chsmu1

pivo

Nego, ovaj sa jabukama i dinjom mora da se proba... sa cu da nagovorim zenu da napravi... 0110_hahaha

Сигурно је леп...а није скуп и компликован... pivo

Подели на овим сајтовима

Ето, сетила сам се, па може бити од користи. Када ставим џем у тегле, значи када је све готово, на самом крају, пре затварања тегли, премажем џем медом и онда затворим тегле. То сам негде прочитала и од тада то радим. Мед има антибактеријска својства, те отуда има логике овај савет. pivo.gif' class='bbc_emoticon' alt='pivo' />

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

Да ли сте почели са спремањем зимнице? Ја кувам пекмез од жутих шљива, нисам ољуштила од корице, очистила од кошпица, и тако кувати 2h до 3h. Шљиве сам убрала у једном селу,.. гратис од мајке природе!

Тема: Време је остављања зимнице

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Сутра ћу кувати пекмез од јабука, јабуке није дозвољено брати, али могу покупити које су попадале, једну пуну кесу (око 5кг)...затим, од шипка мармелада, дивље купине...све то бесплатно.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...