мирођија Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Пекмез од јабука са дињама САСТОЈЦИ: * 1/2 кг диња * 1/2 кг киселих јабука * 1/2 кг шећера * 2 пакетића ванилин шећера * 1 кашичица цимета * 1 пакетић желатина ПРИПРЕМА: Воће оперите, очистите кору и насеците на коцкице. Пропасирајте штапним миксером. Ставите воће да се кува са шећером, циметом, желатином. http://www.smedia.rs/ona/vest/5258/Dzem-Dinja-Jabuka-Zimnica-Pekmez-od-dinja-sa-jabukama.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SlavicaTB Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Управо кувам џем од кајсија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 9, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Управо кувам џем од кајсија Јесу ли твоје или си купила? Плаћала сам данас 70 динара, и опет су ми увалили ред крупних, ред ситних, facenew22222222 срећом добре су за пекмез па сам их скувала... Имаћу неких 8 тегли... у овој тури... Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 sto bi neko rek´o: ¨dzemfix 2:1¨ je dokaz da nas Bog voli i da zeli da bedemo srecni 4chsmu1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SlavicaTB Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 Купила јуче. Били смо у Краљеву, па свратили до Чачка и дала ми за 60. Исто мешовите. Али за џем су сасвим добре. Моја породица је мала, тако да нам је доста неколико тегли. Чекам шљиве, па и мало од шљива да направим и имаћемо за посне дане доста џема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 sto bi neko rek´o: ¨dzemfix 2:1¨ je dokaz da nas Bog voli i da zeli da bedemo srecni pivo pivo Nego, ovaj sa jabukama i dinjom mora da se proba... sa cu da nagovorim zenu da napravi... 4chsmu1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 Купила јуче. Били смо у Краљеву, па свратили до Чачка и дала ми за 60. Исто мешовите. Али за џем су сасвим добре. Моја породица је мала, тако да нам је доста неколико тегли. Чекам шљиве, па и мало од шљива да направим и имаћемо за посне дане доста џема. pivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 10, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 sto bi neko rek´o: ¨dzemfix 2:1¨ je dokaz da nas Bog voli i da zeli da bedemo srecni 4chsmu1 pivo Nego, ovaj sa jabukama i dinjom mora da se proba... sa cu da nagovorim zenu da napravi... 0110_hahaha Сигурно је леп...а није скуп и компликован... pivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SlavicaTB Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 Ето, сетила сам се, па може бити од користи. Када ставим џем у тегле, значи када је све готово, на самом крају, пре затварања тегли, премажем џем медом и онда затворим тегле. То сам негде прочитала и од тада то радим. Мед има антибактеријска својства, те отуда има логике овај савет. pivo.gif' class='bbc_emoticon' alt='pivo' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Да ли сте почели са спремањем зимнице? Ја кувам пекмез од жутих шљива, нисам ољуштила од корице, очистила од кошпица, и тако кувати 2h до 3h. Шљиве сам убрала у једном селу,.. гратис од мајке природе! Тема: Време је остављања зимнице Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Сутра ћу кувати пекмез од јабука, јабуке није дозвољено брати, али могу покупити које су попадале, једну пуну кесу (око 5кг)...затим, од шипка мармелада, дивље купине...све то бесплатно. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Принцип припреме је да никоме ништа не платим, него као птице Neša_, АлександраВ and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Valjalo bi u dzem od sljiva dodati i malo ruma .... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Dobar je i dzem od smokvi , ali nikako ne mogu da se setim u koji se dzem renda kora od pomorandze ili od limuna ... P.s. I tako ... Dok mesam dzem da ne zagori , ja sozercavam muke paklene ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 34 minutes ago, Тања1 рече Ја кувам пекмез од жутих шљива Sanja Т., Arsenija, АлександраВ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука