Andre Williams Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Данас ми је колегиница рекла да је чула да је чудотворна лоза Св. Симеона Мироточивог, која се налази у манастиру Хиландар на Светој Гори, престала да даје плода. Да ли је неко чуо нешто слично? http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=3474 надам се да је ово само не проверена информација Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 па на нас Србе још само куга и скакавци... greengrin Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 U Češkoj imaju takvo vjerovanje i predanje da svaki put kad se raspukne takozvano "srce", dakle klatno od najvećeg zvona Zigmunda katedrale Svetog Vita u Pragu Češku čekaju teška vremena i veliki problemi i katastrofe. A tako je to uvijek i bilo! Pretposljednji put kad se to desilo to je bila okupacija Češke od Švaba a posljednji put one grozne poplave 1997 godine. Evo vam da čujete to zvono, ta infrazvučna najdublja neman što se čuje to je taj basovi ogromni zvon Zigmund, čućete ga četvrtog po redoslijedu kojim počinju zvonit: (Plenum) (Whole Peal) The Bells of St. Vitus Cathedral at Prague, Czech Republic. cqfm-dJSs3s Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 дакле, нико до сад није чуо нешто слично. то је добра вест! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Лоза Светог Симеона Мироточивог престала да рађа!? Па чему више и да рађа, кад му потомци преферирају ВТО... Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Sad ću po sećanju napisati... Postoje 3 pošasti koje je rekao neki monak da će se desiti i da tada neće biti više Hilandara to jest monaha u njemu.. 1. Da usahne loza Sv.Simeona 2. Da usahne rečica iz koje se napaja česma Nj.K.V.Aleksandra OBRENOVIĆA 3. Da usahne bunar Sv.Save... (najlepša voda na svetu).. Sva ova 3 događaja moraju da se dese u isto vreme... Već se dešavalo da nestane vode... i onda monasima uvek bude bedak, uplaše se da se ne desi i ovo ostalo.. Ovo je poseta poslednjeg kralja Srbije, mučki ubijenog NJ.K.V.Aleksandra Obrenovića, Svetoj Gori... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Можда се деси да лоза понекад прескочи да да род. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Можда се деси да лоза понекад прескочи да да род. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Мој муж баш на Видовдан био на Хиландару, и понео грожђе за неке пријатеље. Мислим, стварно, тих гласина о задњим временима, брррррррррррр Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Хвала Лело на одговору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 ...мада нисам тему отворио због приче о задњим временима... ..већ је колегиницу, која иде редовно у цркву, и мене питала заједничка другарица (она и муж дуже време не могу да добију децу) где у Цркви (парафразирам) да потраже помоћ. Кад сам поменуо чудотворну лозу светог Симеона колегиница рече да је чула да више не рађа. Нисам поверовао у то ал реко да питам да ли је неко чуо нешто слично... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 ...мада нисам тему отворио због приче о задњим временима... ......... slava3 ............ ..већ је колегиницу, која иде редовно у цркву, и мене питала заједничка другарица (она и муж дуже време не могу да добију децу) где у Цркви (парафразирам) да потраже помоћ. ............. Најпре у разговору са својим парохијским свештеником. ................... Кад сам поменуо чудотворну лозу светог Симеона колегиница рече да је чула да више не рађа. Нисам поверовао у то ал реко да питам да ли је неко чуо нешто слично... Иако немам информацију да ли Чудотворна лоза Светог симеона рађа или не, после разговора са парохијским свештеником, ти дивни људи могу отићи у Хиландарску задужбину, Бул.Војводе Мишића у Београду, и распитати се о начину како до зрневља Чудотворне лозе да дођу као и ос свим осталим потребним информацијама. prstgore 1405_love 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 Хвала Лело на одговору. Опрости због овог о задњим временима, нисам хтела да увредим. А лоза је заиста зелена, бујна, гроздићи се заметнули. Не знам само ко и због чега пушта такве гласине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука