Jump to content

Византијско појање - Како почети?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја сам почео књигом од грка Маргазиотиса могу да ставим линк.Објавио сам на нету и 100 ексерсајзис од неког арапина а могу да ставим аудио снимке поред књиге па ко жели нека скине.Да бих Николину књигу ставио морам да га замолим за дозволу јер није фер колико се намучио а да му крадемо рад.Питаћу га па ако дозволи објавићу.Ја сам хтео преко тим спика и питао сам људе и објавио да бих хтео да држим часове али се нико није јавио.

Да видимо са Оцем Иваном да ли функционише тим спик па ако неко хоће можемо уз договор да радимо.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 56
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја сам почео књигом од грка Маргазиотиса могу да ставим линк.Објавио сам на нету и 100 ексерсајзис од неког арапина а могу да ставим аудио снимке поред књиге па ко жели нека скине.Да бих Николину књигу ставио морам да га замолим за дозволу јер није фер колико се намучио а да му крадемо рад.Питаћу га па ако дозволи објавићу.Ја сам хтео преко тим спика и питао сам људе и објавио да бих хтео да држим часове али се нико није јавио.

Да видимо са Оцем Иваном да ли функционише тим спик па ако неко хоће можемо уз договор да радимо.

Ako mozes, grupisi nam to sve na jedno mesto, radi preglednosti... .please.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ako mozes, grupisi nam to sve na jedno mesto, radi preglednosti... .please.

A ja reko da ne spamujem,ono preteče me Obi  ;) ;) 4chsmu1

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

0102_laugh

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Козма даје часове у цркви св архангела Гаврила у Земуну...

Влада паганини ,мислим да у цркви св Василија острошког бежанија,исто ...

Ееееее, браво, баш си ме сад обрадовао!  whackado

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Мислим да је књига Николе Поп-Михајлова тренутно најбољи уџбеник појања за почетнике (а такође што уз њу дође и диск са звучним примјерима).

Brate, `de ima ta knjiga da se nadje?

Bas bi` je uzeo, pa da krenem da ucim...

Ја имам ту књигу а имам и диск са примерима. Ако би наш брат Никола дао дозволу, подигао бих аудио записе на нет. Има ли неко од вас контакт са Николом?

Jeste li išta uspjeli, Ivane?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ako budete organizovali šta online javite, ja imam knjigu i još neke druge stvari u e-obliku, ali nikako da počnem pa mi treba poticaj...

Дај ми то што имаш у е-облику да поставимо на сајт.

Иначе, ако буду нека наша браћа ћелела и имала времена, можемо на зиму, када има мање обавеза да организујемо неко онлајн учење византије. Бар основе да се науче. Ево, ја бих први волео да учим византију коју иначе много волим.

У свако случају, док не набавимо све то, имамо појање Литургије са византијским напевом, па ко воли да учи нека изволи:

https://www.pouke.org/audio.php?cid=158

Има цела Литургија и још тропари по гласовима. За сада имамо то што је конретно за учење а имаћемо још ако Бог да.

Подели на овим сајтовима

Нажалост, нисам ступио у контакт са Николом. Ако нека има контакт са њим, веома брзо ћемо поставити све што имамо.

Никола је на летовању.

Кад се врати у Бг остаје пар дана па иде у Русију са хором МП.

Разговарао сам са Владом Паганинијем, Николиним кумом и чланом "Мојсија Петровић". Ми смо другари из војске. Рече ми да без уџбеника аудио фајлови не вреде много и да не верује да би Никола дозволио уплоудовање истих, ал наравно то је његово мишљење.

Никола даје часове преко скајпа па ако је неко заинтересован ступићемо у контакт.

Подели на овим сајтовима

Ево за почетак сам убацио у пдф докуменат аудио фајлове за вежбу .Ставио сам код мене на еснипс ево линка:  http://download4.esnips.com/doc/8983dcd4-a34d-403f-a314-14e78d8fbb7f.zip/fol/doc/9f486e45-d6dc-4ee9-8e3a-3062cfc30798/9725977e-37ca-474f-a67e-5f1a2c492f4b/users11/9f4/users5&name=100Excersises(audio).zip

Подели на овим сајтовима

Чуо сам се са Николом Попмихајловим и питао сам га да објавим његову књигу а он ми је рекао да издвојим блажене, а ја сам још додао у пдф документу и аудио фајлове па се може вежбати уз његов глас и читати неуме али прво требате скинути онај линк што сам дао арапску школу са аудио фајловима за солфеђо па онда полако да се пређе на блажене.

http://download4.esnips.com/doc/36f638fe-0b20-47ec-a897-867d753666ed.zip/fol/doc/9f486e45-d6dc-4ee9-8e3a-3062cfc30798/9725977e-37ca-474f-a67e-5f1a2c492f4b/users11/9f4/users5&name=vodiczapojceultimateNikolaPopmihajlov(audioblazene).zip

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...