Jump to content

Страдање Руске Православне Цркве и народа под Стаљином

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 97
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

???????, '' ???????????????'' , ? ?? ''????????????''. ?????, ??????? ??? ???????? ????????. ??? ??? ?? ??? ???? ? ??????.

? ?? ??? ???? ? ?????? ??? ???????...???? ?? ??? ?? ???? ?? ?????...

?? ???? ????? ?? ???? ?????????? ?? ?????????????????

Подели на овим сајтовима

• Гости

И још нешто...шта мислите о ставу оца Евстафија (дијалог Курајев - отац Евстафиј, поводом иконе)...и шта имате рећи поводом сукоба мишљења о личности Стаљина у Русији, и какав је ваш став?

Ви служите?

Подели на овим сајтовима

Свештеномученик је онај који је страдао као епископ или свештеник. За ђаконе, истина нисам чуо да се називају тако.

Некад је у СССР било периода ( мислим да је то било 30'-их година) са само једним или двојицом активних епископа. Остали су били или стрељани, или ухапшени.

Што се тиче Стаљина оваква је ситуација. За неке, интелекуалце, младе људе, је он безусловно тиранин крвави. За друге је он био у праву. Недавно је била емисија која је показала да је он пред смрт био дубоко несрећан човек и усамљен.Прича се о томе да је убијен.За неке је он потребан исти такав вожд да би се у Русији решили данашњи проблеми.

Недавно су вратили текст прве химне СССР-а на једној станици метроа, која говори о Стаљину.Текст је написао отац Никите Михалкова који је умро августа прошле године у 95. години живота.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Сергей_Михалков

Не, за сада не служим, али сам дуго био прислужник у олтару. Сада због породичних обавеза не могу.

Што се тиче Стаљина, ја могу да кажем, да није он све то радио и урадио. Треба погледати окружење Стаљина, тј. те људе око њега. Људи који су живели у његово време и тада радили, као например инжењери, и који наравно нису били под репресијама, кажу да је он натерао људе да раде.Ипак Стаљин није хтео светску револуцију као Троцки и Лењин.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Из којих разлога га сматрају мучеником?

Ја посматрам из угла цркве.

Могу ја то прочитати у Википедији...али заиста ми није јасно...

Отац Евстафиј и икона ....

Подели на овим сајтовима

Не разумем на кога се односи мученик? Мученик је сведок (марториос) Христов, али кроз смрт. Исповедник је онај који је мучен али је умро својом смрћу.

Дајте ми линк Евстафија и Курајева.

Подели на овим сајтовима

• Гости

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1603.msg88168.html#msg88168

В Сталине видит Божьего вестника, который помогал людям найти дорогу в Царство Божие, раздавая им мученические венцы.

А сами сте рекли да га (Стаљина) многи сматрају мучеником (не у црквеном смислу)

Зар не мислите да су старије генерације мало пристрасне и ноталгичне?

И страшна је његова цена рада...

Рушење Цркава, убијање свештеника...погледајте мишљење руског свештеника на полигону Бутово.

Подели на овим сајтовима

Ја нисам написао да је он мученик. Да ли знате да по закону из 90'-их узакоњен фактички геноцид над руским људима? На тај начин Јељцин озбиљно угрожава позицију Стаљина као убицу број један 20. века?

За време Јељцина, и од тих реформи, сваке године се скраћивало становиштво за 700000-1000000!

Од 2005. је цифра спала на пола милиона. Сад се исто побољшава ситуација.

Наравно, сликати иконе Стаљина је недопустиво ( кощунственно).

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ????? ??????? ?? ?? ?? ???????. ?? ?? ????? ?? ?? ?????? ?? 90'-?? ???????? ???????? ??????? ??? ?????? ??????? ?? ??? ????? ?????? ??????? ???????? ???????? ??????? ??? ????? ???? ????? 20. ?????

?? ????? ???????, ? ?? ??? ???????, ????? ?????? ?? ?????????? ??????????? ?? 700000-1000000!

?? 2005. ?? ????? ????? ?? ???? ???????. ??? ?? ???? ????????? ?????????.

???????, ??????? ????? ??????? ?? ??????????? ( ????????????).

????? ??????? ?? ?? ?. ?????????? ?????? ????? ? ??? ??????????

? ??? ?? ???????? ????, ????? ?? ????????. ????? ??? ?? ?? ????? ???????? ????????? (? ????????? ??????) ? ???? ?? ??????? ??????

?? ?? ?? ?. ???????? ?? ???? ????? ?????????

??? ??? ????? ???????? ??? ?? ??????????? ?? ??? ??????, ? ???????? ?????????? ?? ?????????.

???? ??? ???????????? ?? "????????" ??????? ?????? ?? ???????? ??????????.

Подели на овим сајтовима

У сваком случају после рата политика Стаљина према РПЦ се променила. Али је била краткотрајана. Хрушчов је почео поново дса гони РПЦ, овога пута врло жестоко. Сам Хрушчов је критиковао Стаљина због Стаљиновог заокрета ка Цркви. Иначе сам Хрушчов је рекао да ће 1980'-те на тв да покаже последњег попа.Отприлике те генерације 50'-их се већ не крштавају.Тад почиње отприлике масовно некрштавање.

Подели на овим сајтовима

• Гости

? ?????? ??????? ????? ???? ???????? ??????? ????? ??? ?? ?????????. ??? ?? ???? ?????????????. ??????? ?? ????? ?????? ??? ???? ???, ????? ???? ???? ???????. ??? ??????? ?? ?????????? ??????? ???? ?????????? ???????? ?? ?????. ????? ??? ??????? ?? ????? ?? ?? 1980'-?? ?? ?? ?? ?????? ????????? ????.????????? ?? ?????????? 50'-?? ?? ??? ?? ?????????.??? ?????? ????????? ??????? ???????????.

?? ??, ?? ????? ??????? ??? ??????? ? ?????????? ??????? ? ???? ?? ???????? ???????, ????????? ?????

?????????, ????? ??? ?? ?? ???? ?????, ?? ?? ??? ???????? ? ? ????? ????? (????? ?????? ??? ?????????) ?? ?? ?? ?? ???? ????? ????????????, ??. ?????? ?? ???????? ?????? ?????????? ? ????? ??????

Подели на овим сајтовима

Стаљин је генерално гледајући остао тиранин. Гледајући целокупно стање у друштву, има оних који би радо да имају још једног Стаљина да почисти стање у данашњој Русији. Таквих бројчано има више од оних који су за рехабилитацију Стаљина.Ви скоро да нигде немате да се сматра да је Стаљин победио Хитлера.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да, зато ме је и зачудио отац Евстафиј, па сам се питала да ли је он усамљен у својим ставовима или има још клирика који тако размишљају?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...