Гости Guest - . . .- Написано Јун 21, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Шта је боље: уписати четврту годину (и какве су ту шансе бити на буџету) или одмах уписати мастер? Да ли је добро урадити завршни рад за тру године факса, па уписати четврту и на крају дати још оних 5 испита на мастеру? Која је најбоља солуција? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Сматрам да је за студенте практичног смера којима се не жури најбоље да заврше програм практичног смера, дакле: три године, завршни рад, две године, мастер-рад. Ако се "прелеће" тамо-овамо, онда се полаже већи број испита, због разлике међу програмима. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 21, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Сматрам да је за студенте практичног смера којима се не жури најбоље да заврше програм практичног смера, дакле: три године, завршни рад, две године, мастер-рад. Ако се "прелеће" тамо-овамо, онда се полаже већи број испита, због разлике међу програмима. Дакле, боље је одмах мастер после треће године? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Мислим да је финансијски боље уписати прво четврту годину,па онда мастер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 Заправо, да, јер су основне студије нешто јефтиније од мастера. Али у пракси то може да се отегне, па да испадне скупља дара него мера "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 da li neko može da mi da informacije o master studijama ali tako da se nastave na teološkom a da pri tom osoba koja upisuje ima diplomu drugog fakulteta čuo sam za 9 diferencijalnih ispita i 4 dodatna (od kojih je 1 strani jezik) a zatim diplomski... uz sve to treba imati blagoslov vladike i mentora... svaka pomoć će mi dobro doći -mada tek treba da zovem fakultet Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Овде имаш званично упутство које је саставила професорка Кончаревић - продекан за наставу. http://www.bfspc.bg.ac.rs/sites/default/files/pdf/Polaganje%20diferencijalnih%20ispita%20za%20upis%20na%20master%20studije.pdf Питај слободно ако имаш још неких нејасноћа. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 hvala ti brate... živ mi bio... mnogo si mi pomogo-listao sam sajt fakulteta al ne nadjoh ovo-baš sam smotan ali GRČKI JEZIK... da li se polaže generalno kao strani jezik ili vezano za tumačenje novog zaveta... ima li starogrčkog ili je baš savremen grčki Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 e,sad... da li postoji spisak literature za ovih 10 diferencijalnih ispita,gde i da li je ista literatura kao za redovne studente Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 i da li je to ono što je na sajtu fakulteta npr. ovo http://www.bfspc.bg.ac.rs/sr/studije/nastavni-plan-osnovne-akademske-studije-opsti-smer http://www.bfspc.bg.ac.rs/sites/default/files/pdf/silabusi/Uvod%20u%20bogoslovlje.pdf Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 ali GRČKI JEZIK... da li se polaže generalno kao strani jezik ili vezano za tumačenje novog zaveta... ima li starogrčkog ili je baš savremen grčki У питању је новозаветни Грчки језик. То је нешто између савременог и старогрчког. Диференцијални испит се полаже у потпуности као што га полажу редовни студенти са Општег смера - погледај силабус.Оно што не пише је да мораш научити "Оченаш" и Символ вере" напамет на грчком. Такође, мораћеш да одлазиш редовно на консултације и на бар неколико предавања и вежби. У питању је убедљиво најтежи испит стога не размишљај засад још о њему да се не би деморалисао. Професорке Јелена и Богдана врло стрпљиво и опширно одговарају на мејлове. Ова прва је мислим још на породиљском одсуству. Постоји још један члан катедре (Вешовић), али он није од велике користи за консултације, док је на самом испиту нешто блажег срца од женског дела тима. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 e,sad... da li postoji spisak literature za ovih 10 diferencijalnih ispita,gde i da li je ista literatura kao za redovne studente Па био је неки интегрални списак литературе кога се скоро нико није придржавао, зато га немој ни тражити по нету. Имаш на огласним таблама код кабинета валидне спискове. Негде их пак уопште нема. Најсигурније је потражити сваког испитивача пре почетка спремања и консултовати се. Генерални савет је да узимаш са резервом информације добијене из Студентске службе. Срећом, они ће те такође врло радо упутити код професора и немој се снебивати око тога. Професори који су недавно преузели диференцијалне испите из Старог и Новог Завета су истакли списак литературе на сајту. То потражи. Ускоро ћу написати кратке осврте на сваки од испита, тренутно сам у гужви око сутрашње Крсне славе. Поздрав. Cremonese and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 hvala p.s.link u potpisu ti nije dobar treba a trenutno je http://www.y.com/watch?v=oMI5KWfe0ow subscribovao sam se na tvoj upload Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2011 Probaj da klikneš na ono dugme 'toggle editing mode' (gore levo kad stavljaš potpis) pre nego što ubaciš adresu koja hoćeš da ti bude u potpisu. Ево поправио сам, хвала! Неко је нешто петљао у мом потпису, највероватније ботови. А шта је то са Јутубом, зар нема више пријатеља, само пријаве? И тамо ботови... Него да ти дам предлог за полагање диференцијалних испита. Почни од Опште историје Цркве. Испит се одговара усмено и не може да се падне. То је јако добро да се зна. У почетку учење иде јако тешко, треба ући у терминологију, умориш се од термина попут "еклисиологија, есхатологија", не знаш ни где да уђеш у факултет, где су кабинети и огласне табле, кога да питаш, како да се јавиш свештеним лицима, где су тоалети и сале за предавање - 100 непознаница! Професор је отац прота Раша Поповић наш веома врсни теолог. Испит се састоји из више предмета са основних студија: Општа историја Цркве, Историја помесних цркава и Историја западне цркве. Дао је литературу на овој листи (нађох је!): http://www.bfspc.bg....lnih_ispita.pdf Саветујем ти да добро прочиташ књигу "Васељенски сабори-одабрана документа", требаће ти и за Канонско право и Догматику који се највише базирају на 7 Васељенких сабора. Мање-више читав овај испит је одлична припрема за ствари које следе. На почетку испита пита: "Шта сте читали?" Већина одговори да су читали само његов "Појмовник црквене историје", што је мене сасвим зачудило, јер тога нема у датој литератури. Професор има мало чудну навику да исмејава студенте, чак и оне које добро знају. Један млад свештеник је растурио испит, све је имао у малом прсту, а прота Раша му каже: "оче нисте се потрудили, слабо је то". Омиљена питања су му налик на ова: "Колега, где је седиште Јерменске Цркве? Не знате? У Ечмијадзину, да ли сте некад били у Ечмијадзину? Нисте!?" И тако, комедија са њим... Ја сам добио 8, мислим да сам заслужио, али мислим да то даје и онима који не знају баш ништа. Све у свему, испит је леп и користан, а професор благ у оцењивању иако је реч о великом зналцу и плодном писцу. Овде није потребно претходно отићи на консултације. Наставићу другом приликом. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2011 Прочитај обавезно ову поруку коју ми је написао "деда" кад сам почињао пре две године: https://www.pouke.org...dpost__p__69625 Веома корисно и за редовне студенте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука