Andre Williams Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 I hrvatski bokser Željko Mavrović koji je tokom cele karijere bio makrobiotičar, kada se penzionisao priznao je da bi verovatno imao bolje rezultate da se konvencionalno hranio, ali imao je svoj izbor. ал је аргумент! Argument je. лош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 I hrvatski bokser Željko Mavrović koji je tokom cele karijere bio makrobiotičar, kada se penzionisao priznao je da bi verovatno imao bolje rezultate da se konvencionalno hranio, ali imao je svoj izbor. ал је аргумент! Argument je. лош Nije "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 I druga stvar. Par puta sam se pričestio, izgurao sam nekako tih 6 dana prvo na ribi, pa posle na ulju i jednom samo na vodi, ispovedim se i to je to, dopuste m da se pričestim. Ali, uvek nekako imam problem s tim da sa ISTOM kašičicom koju pre mene liže 50-tak ljudi, onda i ja stavljam u usta. Tako se mogu preneti žvale, ili tuberkuloza. Desilo mi se po nekad da me par dana posle pričešća boli grlo, pa onda i pijem lekove. Nije baš prijatna ideja o jednoj kašici, mada znam da se to ne može menjati i da se tu govori o veri i ostalo. Брате, лепо ти је написала Booba, а и ја да ти кажем, да сам после прве причести питала, а како се ови људи не заразе кад сви пију из једне кашичице, а моја ти мене кума муне у леђа и каже, ћути бре , нико се никад није заразио из те кашичице... 0102_laugh 0110_hahaha Otkud Vi znate da se niko nikada nije zarazio? Verovatno se zaraze neki ponekad kao i sa svakom kašičicom. Gledajete to sa vedrije strane, to vam dođe kao grupni :group111:, a kažu da je ljubljenje zdravo... Post jeste problem inače, prvo zato što nije izuzetak već pravilo, oni koji drže post isposte veći deo godine, samo manji deo mrse, tako da je bilo šta "sekularno" raditi tokom godine dosta upitno. I one priče o iznenadnom prilivu snage u toku posta su uglavnom izmišljenje i netačne. Za potvrdu ovoga videti knjigu "Atonski podvižnici 19. veka", a i iz vlastitog iskustva mogu reći da recimo disciplina snage nema bez obilate hrane. I hrvatski bokser Željko Mavrović koji je tokom cele karijere bio makrobiotičar, kada se penzionisao priznao je da bi verovatno imao bolje rezultate da se konvencionalno hranio, ali imao je svoj izbor. Post je besmislen, ni sa čim razumnim ga ne možeš povezati i zato nemoj ni pokušavati. Shvati ga kao izazov volje, uma i tela. Post može biti utemeljen samo u veri, i uvek spojen sa pokajanjem (ali to ne smeju drugi ga primete). Malo je teško kajati se 200 dana u godini, ali šta ćeš, takva nam praksa sada izašla... No ti pokušaj bar ono glavno, isposti koliko možeš u najstarijem postu, a to je vaskršnji. Ово просто није тако.Не наводим никога како и колико ће постити,али да морам да одбраним једну тезу, ја доста радим и имам велике обавезе,најлакше постижем све када сам у посту и то у строгом посту.Имам снаге доста,ум ми је потпуно чист,целокупно моје биће је снажно и јако. Друго,кајати се није пракса и то нека скорашња пракса,него је покајање саставни део нашег духовног бића. Који пости да не осуђује оног који је слаб,ту заповест су нам дали Апостоли,али никако не умањивати значај поста. Преподобни отац Јустин Поповић,никада није себи дозволио да пита људе пред Причешће како сте постили,већ их је питао да ли су се исповедили.Ипак,неоспорна чињеница је и о томе нам сведоче и Свети Оци,минималан аскетизам,захтева подвиг. Право питање које можемо да поставимо себи је: -"Колико желим да те спознам Боже и да ли сам вољан да се одрекнем себе и свога ега,да бих Тебе угледао?" Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 valentina 0110_hahaha i jos,mozda,da si dodala da si postila u trudnoci,a imas,ako se ne varam,troje djece :group111: i moje iskustvo posta je bas pozitivno,imam vise snage,a opet nekako sam sva lagana...a o tome da mi je puno bolja koncentracija,i da puno bolje vladam sobom je posebna prica i ne moze post tek tako,bez duhovnog sadrzaja...ako ces postit' pa uvece u lumperaj,nema nista,naravno da ces se srusit,i da neces imat' snage...al' ako si u mislima s Bogom,i ako postis sa zeljom da Mu se priblizis,onda post ne moze da bude nikakav napor... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 I hrvatski bokser Željko Mavrović koji je tokom cele karijere bio makrobiotičar, kada se penzionisao priznao je da bi verovatno imao bolje rezultate da se konvencionalno hranio, ali imao je svoj izbor. ал је аргумент! Argument je. лош Nije добро. није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Наш најпознатији алпиниста, Драган Јаћимовић је 2000. године освојио Монт Еверест, тежим путем, без боце са кисеоником (последњу неку етапу од не знам тачно колико десетина или можда стотинак метара, је прешао без кисеоника, јер се боца покварила) и то потпуно сам (Ферлан је задобио промрзлине па је остао у базном логору), у току Великог поста и одговорно тврдим да је цео пост постио и већину истог је провео у Непалу и на успону. А не знам постоји ли већи физички напор од алпинизма, где су температуре изузетно ниске, ваздух разређен....Али, кад верујеш и Господ је са тобом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 A vi gospođo niste alpinista i ne poznajete Jaćimovića? Prvo alpinizam nije dizanje tegova ili boks, drugačija se snaga traži. Rezerve se mogu popuniti velikom količinom ugljikohidrata ili masti. Drugo, čovek može hrabro da se odvaži u neki podvig, ali treba da zna uspeh u tom podvigu ne zavisi od nekakve mehanike (tipa u postu dobijaš snagu), ili od medicinski dokazanih stvari, već isključivo od čuda, a čudo deluje kad ono hoće ili i nije čudo. I ja sam dizao tegove i postio i nije bilo tako loše, ali je puno bolje kad se hranim normalno. Primećujem da se lagano pravoslavni pretvaraju u budiste... To što je kod monaha post pravilo ne odnosi se na nas ostale. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 A vi gospođo niste alpinista i ne poznajete Jaćimovića? Prvo alpinizam nije dizanje tegova ili boks, drugačija se snaga traži. Rezerve se mogu popuniti velikom količinom ugljikohidrata ili masti. Drugo, čovek može hrabro da se odvaži u neki podvig, ali treba da zna uspeh u tom podvigu ne zavisi od nekakve mehanike (tipa u postu dobijaš snagu), ili od medicinski dokazanih stvari, već isključivo od čuda, a čudo deluje kad ono hoće ili i nije čudo. I ja sam dizao tegove i postio i nije bilo tako loše, ali je puno bolje kad se hranim normalno. Primećujem da se lagano pravoslavni pretvaraju u budiste... To što je kod monaha post pravilo ne odnosi se na nas ostale. e odnosi se i na tebe pravilo,Crkva je lijepo propisala kad se posti,pa drzi ako hoces,ako ne-nemoj drugima da drzis predavanje kako post ne valja,i sta li vec rece... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 A vi gospođo niste alpinista i ne poznajete Jaćimovića? Prvo alpinizam nije dizanje tegova ili boks, drugačija se snaga traži. Rezerve se mogu popuniti velikom količinom ugljikohidrata ili masti. Drugo, čovek može hrabro da se odvaži u neki podvig, ali treba da zna uspeh u tom podvigu ne zavisi od nekakve mehanike (tipa u postu dobijaš snagu), ili od medicinski dokazanih stvari, već isključivo od čuda, a čudo deluje kad ono hoće ili i nije čudo. I ja sam dizao tegove i postio i nije bilo tako loše, ali je puno bolje kad se hranim normalno. Primećujem da se lagano pravoslavni pretvaraju u budiste... To što je kod monaha post pravilo ne odnosi se na nas ostale. a sto dizes tegove u postu majke ti...da si radio nesto korisno Bog bi ti dao snagu 4chsmu1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 "...Šta je za čoveka veće od Boga? Ništa i niko! A molitva, koja ga dovodi u vezu sa Bogom, zar nije nešto najveće u ovome zemaljskom svetu? Gle, molitva - molitva je pola Evanđelja, a post druga polovina. Spojeni - eto celog Evanđelja! Gospod je to objavio: "Ovaj se rod izgoni samo molitvom i postom"[2]. To znači, svaki greh, svaki đavo, svaka nečistota, svaka smrt izgoni se molitvom i postom. Radi toga je Gospod došao u ovaj svet, radi toga je On i doneo Svoje Sveto Evanđelje, Evanđelje koje je skrstio[3] u dva podviga, u dve svete vrline: u molitvu i post..." SVETI JUSTIN NOVI (ĆELIJSKI) SABRANE BESEDE PASHALNE BESEDE - TOM III Beseda 3. u Nedelju mitara i fariseja[1] 1967. godine u manastiru Ćelije http://www.svetosavlje.org/bibliotekA/AvaJustin/SabraneBesedeSvetiJustin/Lat_SabraneBesedeSvetiJustin132.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 A vi gospođo niste alpinista i ne poznajete Jaćimovića? Prvo alpinizam nije dizanje tegova ili boks, drugačija se snaga traži. Rezerve se mogu popuniti velikom količinom ugljikohidrata ili masti. Drugo, čovek može hrabro da se odvaži u neki podvig, ali treba da zna uspeh u tom podvigu ne zavisi od nekakve mehanike (tipa u postu dobijaš snagu), ili od medicinski dokazanih stvari, već isključivo od čuda, a čudo deluje kad ono hoće ili i nije čudo. I ja sam dizao tegove i postio i nije bilo tako loše, ali je puno bolje kad se hranim normalno. Primećujem da se lagano pravoslavni pretvaraju u budiste... To što je kod monaha post pravilo ne odnosi se na nas ostale. опрости ми брате,молим те. нисам хтела да те иритирам.самосам навела приемр,који знам и коме се дивим и који ме је одушевио јер је показао силу Господњу. барем сам ја то тако разумела. опрости брате што сам ти подиигла притисак, није ми била намера. иако мислим да је алпинизам напорнији и опаснији од теретане. али то нема ни везе. опрости и извини..можда ми врућина мало замаглила мозак те се неразумније изразих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 ne mari sestro na dijeti sam pa mi je pritisak prilično nizak. Veoma volim planinarenje. Penjo sam se svojevremeno po nekim planinama u okolini ali alpinizmom se nisam bavio. Jako je opasan i zahtevan sport, ali ti ne treba eksplozivna snaga, nego više kao kod maratonaca. za sve ostale Znači dizanje tegova je nepravoslavan sport? Ako ćemo mak na konac nijedan sport nije pravoslavan; setite se kako su starci govorili o trkalištima i inim sportskim bojištima. Ne razumem zašto bi hrana bila tako loša, zašto ta mržnja prema njoj. Ona nam je život. Nama nema života bez hrane. Ona je istovremeno i lek. Mi nismo anđeli niti to trebamo postati, mi smo drugačija stvorenja. Taj rod što se izgoni postom i molitvom i jeste samo za posebne retke prilike, ne može biti pravilo, jer ništa drugo onda i ne možeš raditi. Ja mislim da je u redu da čovek čuje i drugačiju stranu o postu, pa da proceni. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 ko kaze da je sport nepravoslavan...samo se malo htjedoh nasalit',al' opet u svakoj sali pola istine 0102_laugh rekoh vec sta je potrebno,pa da post ne bude napor... i uopste niko ne mrzi hranu,i nije poenta u hrani,vec u odricanju Hrista radi... tacno je da nismo andjeli,oni su samo u malo vecoj "prednosti" od nas... kakve su to posebne prilike,koje pominjes, kad bi,po tebi,trebalo da se posti? i nema sta da procjenjujes...tako kaze Crkva-amin! ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 i nema sta da procjenjujes...tako kaze Crkva-amin! Crkva kao kolektivni organizam ili tačno neko određen u Crkvi? (jer Crkva sam i ja) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 jesi ti dio Crkve,i naravno da mozes razmisljati,i ciniti,ili ne, onako kako zelis,ali sve sto je potrebno za spasenje je jos davno Crkva propisala na svojim saborima,pa zato rekoh da nema potrebe da procjenjujes... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука