Јаков. Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Ajde braćo i sestre ruskinje vi ste na delu... Znam za samo neke informacije iz druge ruke a bilo bi lepo da se napravi neko poređenje. Ono što sam čuo (ne mora značiti da je tako)... 1. Rusi nemaju Krsno Ime (Slavu) ali imaju Imendan. To je zapravo dan njihovog rođenja i oni ne slave rođendan, nego sveca koji pada u dan njihovog rođenja. Po njemu su obično i dobili kršteno ime. 2. U Rusiji služba (liturgija) traje mnogo duže nego u Srbiji. Po 3 sata obično. To je to... Zanima me... - da li ruski sveštenici idu kao i naši u vodice i koliko zapravo ruski sveštenici van hrama imaju kontakta sa svojom pastvom. - Da li u Ruskoj Crkvi postoje neke jeretičke struje koje su se odvojile iz crkvenog života...tipa neki starotarci, novotarci, novokalendarci...i sl. - Ma sve što može da se uporedi sa svakodnevnim životom u SPC voleo bih da se uporedi. - Koliko su recimo sveće u crkvi (cena) i da li su žute ili bele... da li sveštenici imaju platu i penzijsko... Kolko košta krštenje, venčanje... Očekujem pomoć uglavnom našeg brata dibidusrusa, ukoliko još prati ŽRU Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Koliko su recimo sveće u crkvi (cena) i da li su žute ili bele... da li sveštenici imaju platu i penzijsko... zute ili bele Brate VSI ja samo znam da ovde u Deuschland delimo neke crkve i da nemaju problema sa zutim svecama. I da imaju mnogo bolje horove od nas! omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Jao sestrice Glori, ovo je sramota.. Pa za ovako značajan podforum i pitanje nema odgovora. Sramota je pre svega na urednicima ovog podforuma i toj našoj braći i sestrama ruskinjama što nas ne upoznaju sa sobom.. Možda ne znaju? 4chsmu1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 cekajuci dibidusrusa greengrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='0212_rolleyes' /> ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Ili niko od njih nije video temu 0102_laugh omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука