Jump to content

О ПОНАШАЊУ ЖЕНА У ХРАМУ БОЖИЈЕМ

Препоручена порука

ajmo da razjasnimo neke stvari....da li je dogmat i predanje SVE što je apostol rekao u smislu da to važi za svako vreme i svako mesto....npr. savet koji je dao korinćanima čije su žene brijale glavu u 1. veku n.ere...da li taj savet treba doživeti kao pravilo za svako vreme i svaki hram....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Cula sam da mora marama,zato kazem....................

Nisam imala losu nameru..........................

nisam ni pomislila da imaš lošu anmeru 0110_hahaha

samo možda nisi pro?itala sve  postove, pa ponovih 0205_whistling

0110_hahaha nisam procitala sve...  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• Гости

"Zena koje se nepokrivene glave moli, sramoti se pred Bogom"

stvarno verujem da nemaš lošu nameru,ali razmisli...ako je ovo ta?no Bog je najve?i formalista...pa on se jadan raduje za svakog ko se moli a mi tvrdimo da je dovoljno da skineš maramu i gotov si...džaba sav trud i molitva 0205_whistling

Nije dzabe naravno...
Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

NE mislim da je greh uci u crkvu bez marame na glavi, ali ako smo u stanju da ispostujemo kodekse oblacenja kad idemo na posao ili odlazimo u sud,opstinu i sl.,ne vidim zasto bi bio problem obuci se kako dolikuje kad se odlazi u crkvu.

Meni licno ne smeta kad neko ne pokriva glavu,ali mi je ruzno kad vidim da dolaze zene u pantalonama i to jos utegnutim da sve puca na njima,ili nasminkane kao sto Meda rece.  Mislim da narocito treba voditi racuna kada se odlazi u muski manastir da sto vise delova tela bude pokriveno.Ali 100 ljudi,100 cudi, ko zna sta je kome u srcu.

Jednom prilikom dok sam sedela u crkvi jedan covek je bas prokomentarisao na temu nosenja marame od

strane zena, rekavsi da je Bogorodica pokrivala glavu. To je bilo dovoljno

Sestro slatka,ne ide se u crkvu da se gleda ko se i kako oblaci,vec cistoga srca ulazis i jos cistijeg srca izlazis.... 0205_whistling

Чувај се разговора са јеретицима,чак и ако желиш да одбраниш веру,како отров њихових скривених речи не би ранио тебе самог.

Ава Исаија

Подели на овим сајтовима

Sta je cilj vere? Spasenje duse. Sta je plod vere?Sapsenje duse . Mi ne drzimo,dakle,veru radi vere nego radi spasenja dusa nasih. Niko ne putuje zbog puta nego zbog nekoga i necega,sto ga ocekuje na kraju tog puta. Niko ne baca konop ac u vodu,u kojoj se neko davi,radi konopca nego radi davljenika, da ga spase. i veru je nama Bog dao kao put,na kraju koga putnici ce primetiti spasenje dusa svojih. I kao konopac dodao je Bog veru nama davljenima u mracnimvodama greha,neznanja i poroka, da bi pomocu vere spasili zivot svoj.

Mislim da cilj vere nisu ni marame ni "sareno perje" ni odelo..... Ako te pak iz stanice policije, opstine, suda izbace jos sa vrata zbog neprikladnog oblacenja,pa nema smisla u crkvu (koja te zove) dolaziti zategnut,utegnut,nasminkana,goloruk.....itd.

"Vreme je tica,koja te kiti sarenim perjem,no,koja ce doci i da pocupa svoje. Ako budes suvise vezao dusu svoju za  perje,vreme ce ti s perjem i dusu ocupati. Ah,kako ce tada ruzna biti nagota tvoja!"

Чувај се разговора са јеретицима,чак и ако желиш да одбраниш веру,како отров њихових скривених речи не би ранио тебе самог.

Ава Исаија

Подели на овим сајтовима

Sestro slatka,ne ide se u crkvu da se gleda ko se i kako oblaci,vec cistoga srca ulazis i jos cistijeg srca izlazis.... 0202_238

Hvala ti na ovom savetu. Od sada cu zatvorenih ociju ulaziti u Crkvu.

I necu govoriti o onome sto vidim ili cujem.

igleda da je postalo za žene najmudrije da...?ute

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Hvala ti na ovom savetu. Od sada cu zatvorenih ociju ulaziti u Crkvu.

I necu govoriti o onome sto vidim ili cujem.

eheeeej Jednom prilikom pitam  svestenika kako to da dolaze obuceni ovako,obuceni onako i navodim primere.

On kaze "A sta si ti zev'o po crkvi -nisi li dosao da se molis i pricescujes. Da si dos'o iz tog razloga ne bi ni primetio kako se ko obuk'o.''  smej.gif 0110_hahaha 8084.gif klapklap

Te sestro moja, nije mi bio cilj da ti dajem kakve savete. Ne daj Boze da ulazis u crkvu zatvorenih ociju :)

A treba da svedocis prisustvo  Bozije u svetu i vremenu: zivotom delom,recju,pa i cutnjom-onoga sto nam je od Boga otkriveno,sto nam je Svetim Pismom i Svetim Predanjem predato,sto smo u Crkvi Hristovoj naucili,svagda u slavu Oca i Sina i Svetoga Duha,na spasenje svoje i bliznjih....

Ава Исаија

Подели на овим сајтовима

Мени је некада сметало када видим како су жене , по мени недолично обучене дошле у цркву.

А онда је то престало да ми смета и схватила сам да то моја гордост говори из мене , да сам ја

мислила да сам нешто боља од тих жена које су као недоличне у храму. А откуд ја могу знати

какве су оне у Божијим очима.

И тачно је то да ја више и не видим како је ко обучен у цркви јер то и не гледам ,већ сам јако срећна

што људи све више долазе на литургију, да се причешћују и моле.

У мом месту живе две девојке које су лепе и наочите,увек нашнинкане можда и упадљивије, и многи их

познају јер раде у центру у трговини , и сви знају колико су оне истински побожне и карактерне .

Када оне дођу на литургију делују упадљиво и као припросто, али верујте то су анђели. Верујте ,

изглед уме и да вара, само не треба осуђивати.

Подели на овим сајтовима

чему шминка уопште, не само у цркви него и иначе?

немам ништа против, ал ми је тотално безвезе ...

кармин дефинитивно не, потпуно је непотребно да на целивним иконама или улазним вратима остају отисци који се не скидају од ових нових кармина ...

иначе наишао сам на јако занимљив цитат из Новог Завета:

13. Сами међу собом судите је ли лепо да се жена гологлава моли Богу?

14. Или не учи ли вас и сама природа да је мужу срамота ако гаји дугачку косу;

15. А жени је слава ако гаји дугачку косу? Јер јој је коса дана место покривала.

Подели на овим сајтовима

?

14. ??? ?? ??? ?? ??? ? ???? ??????? ?? ?? ???? ??????? ??? ???? ??????? ????;

.[/b]

0110_hahaha

šta ?emo sa klirom koji ima dugu kosu dada

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

?

14. ??? ?? ??? ?? ??? ? ???? ??????? ?? ?? ???? ??????? ??? ???? ??????? ????;

.[/b]

8084.gif

šta ?emo sa klirom koji ima dugu kosu :cheesy2:

??, ??? ??? ??????????? ??????, ? ?????? ??? ??????? ???? ...

??'?? ?????, ???? ? ?????. ?? ????? ???? ???????? ?????, ???? ? ????? ...

Подели на овим сајтовима

ja mislim da Gospod nije imao dugu kosu nego ga monasi od 4. veka tako slikaju samo....inače mislim da je imao kosu tako...do ramena,možda i kraću...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...