чувар_истине Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Ајде овако реци ти мени имају ли за тебе икакву вриједност одлуке 7 васељенских сабора и правила истих,као и правила 10 помјесних сабора,и законоправило Светога Саве???Ако то ништа не значи и није обавезујуће,шта је онда по твом мишљењу обавезујуће,јер из овога горе закључујем ништа друго да ти сматраш сва правила које је неко аутритативан прописао као одлукама неких ајмо рећи сједих стараца,који су ето као нешто се састајали из доколице не би ли нама памет солили.Јер тобоже они појма немају,а родише се Иринеј,Лаврентије,Игњатије,Амфилохије и Атанасије и Григорије,Теодосије,и Сава Јањић,да нас тобоже све просвијетле како шта требје,а како шта друго не,ко ће га знати не чуди ме да објаве да им се и сам Госод као Мојсију указао па им сву истину изложио,коју ето ми крај очију које имамо не видимо,пдносно крај ушију које имамо не чујемо,ко ће га знати све је могуће!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Вероватно је ово питање намењено Моцарту, али Те опомињем да се према Епископима најсветије Цркве Божије обраћаш како се обраћа, а не са именима без титуле. Ово Ти најдобронамерније кажем да би имали здраву комуникацију о Цркви. Ако ниси у стању да се тако обраћаш, постоје форуми где је то дозвољено, чак се и препоручује, па иди тамо. Овде то не пролази. Дакле, говоримо, аргументима и чињеницама а не прозивањима Епископа. Верујем да се не слажеш са ставовима појединих Епископа, то је у реду и имаш слободу, али немаш овде ту слободу да их називаш као да они нису канонски Епископи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Неће још дуго ако Бог да уживати те титуле.Непослушне епископе нико не слуша,јер онај ко не слуша Сабор,не слуша Цркву као тијело Христово и њену главу Господа Христа.Све је јасно,обзиром да неки од наведених уводе новотарије и у самој Литургији у својим епархијама,а то је мимо одлуке Сабора,ко је онд апаметан они или Сабор? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Па добро, видећемо да ли хоће или неће, али Ти си дужан као православац да се према канонском Епископу понашаш како то доликује и да испред његовог имена ставиш титулу. Кад га осуде ни за мене није више Епископ. До тад, поштуј Цркву, кад већ тако причаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Добро си реко Чувару, треба слушато Сабор и Цркву. Зато брате слушај Цркву, па ако она некога осуди сви ћемо то смирено прихватити. До тада немамо право да судимо а поготово не да осуђујемо. Ти си у праву да има пуно ствари које су спорне и о којима Црква треба да да одговор. Даће Бог па ће Црква као Тело бити достојна своје Главе. Дотле, удови требају да буду мирни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Moж се деси да неки народ код кога је обичај да мушкарци носе сукње и мараме пређе у православље , шта онда чинити? Да ли и они да у цркви не носе мараме и сукње или да сви носе сукње и мараме? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 ???? ????? ???? ?? ???? ????? ?? ?? ???? ?????? ?????????? ?????? 7 ??????????? ?????? ? ??????? ?????,??? ? ??????? 10 ????????? ??????,? ????????????? ??????? ?????????? ?? ????? ?? ????? ? ???? ???????????,??? ?? ???? ?? ???? ??????? ???????????,??? ?? ????? ???? ?????????? ????? ????? ?? ?? ??????? ??? ??????? ???? ?? ???? ???????????? ???????? ??? ???????? ????? ???? ???? ?????? ???????,???? ?? ??? ??? ????? ?? ????????? ?? ???????? ?? ?? ?? ???? ????? ??????.??? ?????? ??? ????? ??????,? ?????? ?? ??????,??????????,????????,?????????? ? ????????? ? ?????????,?????????,? ???? ?????,?? ??? ?????? ??? ??????????? ???? ??? ??????,? ???? ??? ????? ??,?? ?? ?? ????? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ? ??? ????? ??? ??????? ?????? ?? ?? ??? ?????? ???????,???? ??? ?? ???? ????? ???? ????? ?? ??????,??????? ???? ????? ???? ????? ?? ??????,?? ?? ?? ????? ??? ?? ??????!!!Ako ti smatras da imas srce i dusu kao sveti oci,onda tek mozes davati tumacenja kanona.Ovi episkopi koje ti nabroja su se duhovno izgradili pored svetih otaca a jesi li ti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Да ли сам се ја изградио довољно или не то је релативно,увијек се може боље,али знај да је свештенослужитељима теже заслужити спасење од обичног вјерника,о изградњи се може доста тога рећи,није битна само теоријска пракса,већ она практична.Вјера беѕ дјела не може,као ни дијела без вјере,а многе ствари данас човјек може да види да духовници воде и обезбијеђење са собом у Храм,сјећате се инцидента у Душковцима код Пожеге од 11.06.2008,гдје свештеник у Божијем Храму физички насрће на вјернике,какво светогрђе и хула на Духа Светога који ту обитава,један чак пиштољ носи у Храму Божијем то су браћо срашне ствари.А лијепо пише : 27. правило апостолско: Заповедамо да се свргне епископ или свештеник или ђакон који туче вернике када погреше, или неверне због злобе, или тиме жели да некога застраши, јер нас Господ томе никако није учио него напротив, онда када су Га тукли, Он није узвраћао ударцем, када су Га псовали, није узвраћао псовком, а када је трпео, никоме није претио (погл. 1. Петр. 2, 23). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 E sad,kad bi neko napao mog episkopa ja ne bi bio odgovoran za svoje postupke.Mislim fizicki napao,ti napadas verbalno pa si me ujeo za srce.Nisi mi adekvatno odgovorio na predhodni post. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 a o delima u opste necu da razgovaram Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Даклем да резимирамо, јако важна истина због које је угрожен опстанак православља јесте једно парче платна , зове се марама и уколико се иста не употребљава на главама жена постоји опасност појаве апокалиптичних догађаја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 ?????? ?? ??????????, ???? ????? ?????? ???? ???? ?? ??????? ???????? ??????????? ????? ????? ????? ?????? , ???? ?? ?????? ? ??????? ?? ???? ?? ??????????? ?? ??????? ???? ??????? ???????? ?????? ?????????????? ????????.Da da,to su uveli tajni klirici rimokatolicke crkve koji hoce da nas pokatolice a mislim da su i judeo masoni najveci deo svojih materijalnih sredstava ulozili da nase zene skinu maramu sa glave.kraj sveta ce biti ako ne sutra onda prekosutra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 ???? ??? ???? ??? ??? ?? ??????? ?? ??????.?????????? ???????? ???? ?? ?????,??? ???? ?? ?? ????? ?????,?? ????? ????? ??? ?????? ???????? ? ???? ????? ??????? ??????.??? ?? ?????,??????? ?? ???? ?? ????????? ????? ?????????? ? ? ????? ????????? ? ?????? ??????????,? ?? ?? ???? ?????? ??????,?? ?? ??? ???????? ??? ??? ?????? ???? ?? ?? ??????? ???? ?? ?????? ????? ???????? ?? ?????? ????????? ?????? ???????? ?????????? ?? ????? ???????? ??????? ?? ?? ?? ?????????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Mo? ?? ???? ?? ???? ????? ??? ???? ?? ?????? ?? ???????? ???? ????? ? ?????? ????? ? ??????????? , ??? ???? ??????? ?? ?? ? ??? ?? ? ????? ?? ???? ?????? ? ????? ??? ?? ??? ???? ????? ? ??????? ??,??????? ?? ?? ????? ???????????? ? ??? ??????? ????????? ????? ?? ????? ???? ?????????????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 ???? ??? ???? ??? ??? ?? ??????? ?? ??????.?????????? ???????? ???? ?? ?????,??? ???? ?? ?? ????? ?????,?? ????? ????? ??? ?????? ???????? ? ???? ????? ??????? ??????.??? ?? ?????,??????? ?? ???? ?? ????????? ????? ?????????? ? ? ????? ????????? ? ?????? ??????????,? ?? ?? ???? ?????? ??????,?? ?? ??? ???????? ??? ??? ?????? ???? ?? ?? ??????? ???? ?? ?????? ????? ???????? ?? ?????? ????????? ?????? ???????? ?????????? ?? ????? ???????? ??????? ?? ?? ?? ?????????? ?? ?? ???? ???? ??????????????. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука