w.a.mozart Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Господ ме излечи од већине комплекаса...да,комплекаса...да сам реко комплекса то би била једнина......остало ја негујем брижно........и цветам....звучи познато,а...цветам poklon ima li jače od ovog..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Па овај лик одлично пјева. А кафана је друга прича. У сваком случају, цјеним музичаре-крвав је то лебац! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни нихилиста Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Комплекси су једна јако добра и користна ствар :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 ????????? ?? ????? ???? ????? ? ???????? ????? :smiley:???? ??????? ? ????? ?? ?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 U mostvu postova ovde na forumu procitah da su i kompleksi greh.Ne bih rekao da su greh,vec poremecaji koji vode coveku u greh i kad je on zapao u taj greh ne prepoznaje ga kao lose. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 U mostvu postova ovde na forumu procitah da su i kompleksi greh.Ne bih rekao da su greh,vec poremecaji koji vode coveku u greh i kad je on zapao u taj greh ne prepoznaje ga kao lose. ???? ????!!! ?????? ? ?????!!! 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни нихилиста Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Хм...ево неких мојих скромних размишљања о томе: 1. Комплески су општечовечански, нису само резервисани за неке посебне људе, тј. СВИ су изкомплексирани, без изузетка. 2. Комплекси су, дакле, једна врста "потенцијалне енергије" у свима нама. 3. Комплекси су "конститутива" свих наших међусобних односа, у мањој или већој мери. 4. Комплески, као општечовечански, ипак бивају и "посебни", баш кроз тај исти "посебни" однос у којем ми уносимо исте те комплексе. 5. Комплекси се, на крају, показују као "простор" за посебност: нико није изкомплексиран као ја, само сам ја "тако" пун непоновљивих комплекса. 6. Комплекси показују нашу стварност и зато нас смиравају: колико се год молио, смиравао, постио, причешћивао, ништа неће користити ако се не "кенотизирам" пред својим комплексима, тј. схватим их као оно неодвојиво од мене, као оно што казује моју трагичну истину сторења које некада - није - било, сада тренутно - јесте, и које ће нестати у ништавилу гроба. 7. Комплекси, као нешто "унутарње - интимно - најскривеније", бивају тешко спознатљиви, али баш у тој тешкоћи спознања крију се њихови потенцијали, јер се они разоткривају само нескривањем пред другим; спознати комплекс знати бацити - се - напред - ка - себи - кроз - другог. 8. Имајући комплексе, разоткривајући комплексе, итд. човек се себи показује као овде - тренутно - ту - присуство - са - извесношћу - знања - могућности - трајног - тамо - не - присуства, тј. као онај - без - темеља - тренутно - присутан и смрћу - непрестано - обавијен; простије речено, као онај ко је Ништа, једно потпуно Ништа, по себи. 9. Комплекси, као они који се у - односу - са - другачијим - и - екстровертно - предметним јављају, који нас својом "болесношћу" узнемиравају, и не остављају мирним,чупају успаваност оног - Ништа ( тј. Човека ) и бацају га пред двоструку могућност: остајања у ништини или изласка ка оном - потенцијалном - Свему ( Човеку или Светој Тројици ). 10. Комплекси су зато добри и користни ( тј. могу такви бити ако их таквима жељамо ), јер без њих остајемо покопани у само - себи, тј. у оном - трајном - нигде! :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Септембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Ne bih rekao da su greh, Slazem se sa tobom...zato i napish u sledecoj recenici pri otvaranju teme da polazim od toga da to nije istina ,ali mi se ta recenica zakacila negde u mozgu kad je procitah. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 lepo,lepo,argumentovano....ali da li nas kompleksi udaljavaju od istinskih nas....od naše ličnosti...jer,na kraju krajeva,kompleksi su lepa prizma kroz koju gledamo stvarnost.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука