Jump to content

Можда неког`интересује... ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дакле ето, можда неког`интересује да је Српска полиција најавила ступање у генерални штрајк 10.06.2011.године под слоганом "Догорело је"... свакако, тема је још увек медијски малтене непропраћена, лако је претпоставити и зашто...зато што ће послодавац (МУП односно Влада Р.Србије) покушати у међувремену да изведе какве некакве шарене лажи као у досадашњем периоду...

За мање информисане, од 2005.год. је званично дозвољено синдикално удруживање у полицији тј. МУП-у, што је претходно током деведестих година и с`почетком века било малтене неизводљиво... У главном сада, по неким податцима, у оквиру МУП-а делује више синдикалних организација и то, по податцима који датирају с`почетка 2011.год.:

- два репрезентативна синдиката:

1. Полицијски синдикат Србије (ПСС) основан 2005.г. са седиштем у БГ-у броји више од 13.000 чланова

2. Независни синдикат полиције (НСП) основан 1991.г. са седиштем у БГ-у броји око 13.000 чланова

- више нерепрезентативних синдиката, међу којима:

1. Синдикат Српске полиције (ССП) основан 2007.г. са седиштем у Ужицу броји око 5.000 чланова

2. Независни полицијски синдикат Србије (НПСС) основан 2010.г. са седиштем у Н.Пазару броји око 3.000 чланова

3. Синдикат ватрогасаца Србије (СВС) основан 2009.г. са седиштем у Н.Саду броји око 550 чланова

4. Синдикат полиције источне Србије (СПИС) основан 2009.г. са седиштем у Неготину броји око 400 чланова

5. Синдикат полиције Србије (СПС) основан 2010.г. са седиштем у Б.Башти броји око 300 чланова

6. Полицијски синдикат Војводине (ПСВ) - немам ближих информација

Из наведеног приказа произилази цифра од око 35.000 организованих активиста полицијских синдиката, што је заиста помпезна моћ у сваком погледу.

Међутим, на сву жалост, послодавац је у досадашњем периоду вешто успевао да манипулише одређеним правцима деловања синдиката, конкретно на неки начин усмеравајући деловања два репрезентативна синдиката где их је на неки начин увек конфротирао, па се за последицу имало у периоду од краја 2010.год. па до фебруара месеца 2011.год. увек стварање привремених здружених снага измнеђу једног од два репрезентативна синдиката око кога се окупе остали мањи синдикати наспрам другог репрезентативног и тако у два наврата, где се ранији најављивани штрајкови и нису узимали баш за озбиљно...чак је један од репрезентативних и имао одређени штрајк ако се присетимо...

Свакако шта то полицајци траже...веће плате? ...НЕ!!! То се само тако у јаностио прикаже да би се на полицајце привукла та нека негативна пажња грађанства...Наиме, кад`неко у земљи каква је наша чује да неко од запослених у државним институцијама који примају плате из буџета штрајкује тражећи већу плату, одмах се наравно, по логици ствари, од масе незапослених или оних запослених из приватног сектора који једва крпе крај с`крајем, ствара негодовање... Е то је управо оно што послодавац-Влада жели!!! ...а уз то мешетари са одређеним синдикалним вођама итд...

Полицајци су се ипак у фебруару месецу 2011.год. изборили најзад, после година и година борбе и мука, за први Посебни Колективни Уговор којим би најзад имали плаћен прековремени рад, рад у време празника, рад ноћу, отежане услове итд итд и којим би адекватно, у зависности од ангажовања, били плаћени...без иакаквог повећања плате, нити почетних коефицијената за обрачун плате, полицајци су ето били задовољни самим доношењем и ступањем на снагу поменутог уговора... Међутим... послодавац и даље нити примењује одредбе уговора, нити на неки начин показује вољу да изађе у сусрет полицајцима који остадоше малтене без опреме, без униформе, у катастрофално лошим условим рада... Погажене су дате речи обећања... Полицајци и дан данас примају фиксне плате које се крећу око износа од 33.000,оо динара...кажем фиксне јер се никаква ванредна ангажовања не плаћају, све се своди под ПОТРЕБЕ СЛУЖбЕ, а потреба је све више и више па се и дупло пробијају радни сати који се нигде не приказују...сведоци смо тога на ТВ-у сваки дан...

Епилог... Најзад се изродила воља, жеља, храброст и пре свега слога...слога као једини фактор који је до сада недостајао...јединство и слога су сада кључни фактори који очигледно, обзиром на формирано настало јединство међу свим синдикатима у полицији, јединствене ставове и захтеве... Сада полицајци Србије сложно кажу ДОГОРЕЛО ЈЕ!!!

Видео клип је један од клипова насталих последњих неколико дана који је упућен послодавцу и исти, сам по себи, најбоље осликава став полиције... Свакако, неко би рекао да је и тренутак за штрајк погодно одабран услед свих актуелних збивања у нашој земљи, протеста на све стране и слично... међутим, до најаве штрајка није дошло тактизирањем, то је некако кренуло само од себе...и ето

Надам се да ми неко неће замерити што ето отворих ову тему... незнам дали је уопште и место за тако нешто... али ето хтедох да скренем пажњу јавности која доста мало зна о проблемима полицајаца... а ето и да скренем пажњу на овај проблем из разлога што је до сада медијски тотално бачен у запећак...

И наравно, ето, интересује ме шта и други мисле о овоме...

ИГОР_NumberOne

Подели на овим сајтовима

Je l' na ovaj prekovremeni rad mislis uz NEDOSTATAK OPREME (sto se ne vidi bas naj jasnije na snimku, naprotiv vidim da se oprema lepo upotrebljava).

Ili na ovaj prekovremeni rad  (prekoracenje duznosti)?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_id=515687

Ne zameri mi, nemam bas najbolje misljenje o policiji. Jos kada znam ko je ministar onda dijareja proradi.

Svakako da je 33.000 malo za tu vrstu posla koji obavljate, ali nije kriv narod pa ga policija bije, ubija... Mene zanima kako vi u policiji komentarisete ove snimke, nedela, greske...policije. Da li i medju vama ima podela u razmisljanju ili ste svi kao jedan.

P.S.

Za svaciji prekovremeni rad treba obezbediti nadoknadu.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Da, zaboravih.

Mislis li da je bas, bas pametno da se stupi u generalni strajk. Razloga je dosta, a ja cu navesti samo nekoliko i to velikih: dileri, lopovi, manijaci... Sta ce oni raditi taj dan?

Подели на овим сајтовима

ово није Српска полиција..већ режимска..

Нека се јаве социјалистима за плате...тачније министру полиције који подржава терористе на КиМ-у!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ne zameri mi, nemam bas najbolje misljenje o policiji. Jos kada znam ko je ministar onda dijareja proradi.

Svakako da je 33.000 malo za tu vrstu posla koji obavljate, ali nije kriv narod pa ga policija bije, ubija... Mene zanima kako vi u policiji komentarisete ove snimke, nedela, greske...policije. Da li i medju vama ima podela u razmisljanju ili ste svi kao jedan.

P.S.

Za svaciji prekovremeni rad treba obezbediti nadoknadu.

Не замерам ни најмање!!! Али заиста...

Подела у размишљањима има свуда у нормалном свету, почевши од најмањих колектива па све до великих колектива као што је полицијски...и наравно, када имаш поделе из тога може проистећи само нешто добро...да смо сви исти, заправо кад`би људи могли бити сви исти као на калуп, нашта би то личило... 

Што се таквих снимака тиче, веруј ми, свакодневно по неки полицајац одговара за своје такве неке исхитрене поступке, поготово кад`је прекорачење овлашћења у питању и прекомерна употреба силе... има наравно и баналнијих ствари које се тичу неадекватног понашања у датим ситуацијама... има тога доста, незнам где би крај био... Него није поента да о томе разглабам, поента је да се укаже да такве ствари треба сузбијати и свести их на минимум...а то се може урадити само адекватном превенцијом!!! ...кад`кажем превенцијом, нашта мислим...прво, грађани можда незнају, али свуда у свету полицајац треба проћи једном годишње адекватан систематски преглед што код нас није рађено отприлике четрнаест година!!! ...није рађено зато што би се установило да добар део полицајац, мислим на полицајце који су током деведесетих ангажовани на подручију КиМ, заправо има одређене последице, пострауматске природе што би изискивало да се таквим полицајцима одреди евентуално некакво лакше радно место и где би након тога стекли евентуално право и на инвалидску пензију, уколико се инвалидитет утврди наравно, са психолошке стране... при томе има се огроман број полицајаца који су задобили телесне повреде у таквим ангажовањима и где им се лечење малтене не плаћа...таквих је примера сијасет... Дакле још о превенцији...даље... Полицајац у иностранству након одрађене интервенције делимично сложене или у потпуности сложене има право чак и обавезу да посети психијатра који се налази у његовој полицијској станици и тек након мишљења психијатра, односно психолога, наставља даљи рад или га он евентуално упућује на даље посматрање...према томе замислите колико има психолога стручњака за такве ствари у иностранству где чак има и мање стресних ситуација у односу на нас...а код нас у Србији...хехехехе, чујете сад`овај податак...има укупно 3 таква специјалистичка радника у МУП-у!!! И наравно сва три су у БГ-у, од скоро је почлело чини ми се и у Нишу један и могуће у још једном већем граду један... Даље...превенција би се састојала и у томе да не само што би се плаћао прековремени рад, заслужено плаћао, већ би породице тих људи који незнају ни кад`раде а увек су одвојени од куће, имале ето бар сатисфакцију додатног стимулативног динара, па би се и послодавац онда запитао дали има потребе толико прековремено ангажовање пошто кошта, а не као до сад`све бесплатно, па би онда увидео послодавац потребе за додатним запошљавањем људства и запослило би се још младих људи.... Све то вуче једно за другим наравно...и на крају, али подвлачим на крају, долазимо и до тих 33,000.оо динара... Верујте, полицајац, поготово онај из унутрашњости Србије који нема полицијске ресторане мензе са упола јефтијим оброцима, за време трајања једне смене од 12 сати потроши бар 300 динара...једна кафа и једна пљескавица, па да се то помножи са рецимо неких 25 радних дана и добије се цифра... ауууу, а где је остало...

Људи верујте, проблем је огроман и полиција је донела одлуку да га изнесе пред грађане, да се отвори и пре свега затражи помоћ у виду подршке јер свесни су полицајци да је полиција онаква какву је држава жели, а наша је држава очито жели никакву и неефикасну како би појединци могли да користе ту неефикасност и да се богате...

Догорело је заиста... и да, заборавих да одговорим и на ово...и поред свега, грађани не требају бринути о својој имовини и личној сигурности јер постоји минимум рада како би се то рекло, најприоритетније ствари, тако да ће са те стране бити активности, али то су предштрајкачке тајне тако да назовем које ето, ради саме ефикасности штрајка, неће да се износе унапред...и да, хехехе, штрајк није ни замишљен да траје један дан, већ ДО КРАЈА!!! ...колико буде требало...дошло је време да се господи на власти стави до знања ко је ко!!! ...то су отприлике поруке које се шаљу министру и влади...

Него да не беседим ја и не давим превише овде, има људи који би вероватно хтели нешто око овога да напишу, ја сам само ето желео да отворим ту тему, па сад`нек наиђе и на лош глас, боље и лош него никакав...а знам да ће бити лоших  prst ka dole

ИГОР_NumberOne

Подели на овим сајтовима

Da, zaboravih.

Mislis li da je bas, bas pametno da se stupi u generalni strajk. Razloga je dosta, a ja cu navesti samo nekoliko i to velikih: dileri, lopovi, manijaci... Sta ce oni raditi taj dan?

Као што рекох...није у питању један дан већ неизвестан период...период до испуњења захтева.

А што се тиче тога дали је ил`није паметно, обзиром на тај разик на који оправдано указујеш... одговор је да постоји унапред предвиђен минимум рада и да је имовина и сигурност грађана наравно загарантована...али поента је управо у томе да се, ето пробуди такво размишљање, не страх код људи наравно, али да се ето што више људи запита тако нешто...то је и сама циљана суштина с`којом би се послодавац и условио најзад да се удостоји да поразговара са полицајцима, да саслуша проблеме који се само нагомилавају и не, као до сада, да обећава, већ да предузима конкретне кораке у решавању проблема... али овог пута, не као раније, овог пута ће се све то одвијати за време штрајка, а не да обећају нешто само да би прекинули штрајк...

ИГОР_NumberOne

Подели на овим сајтовима

А бар ће народ мало оханути!

Da, zaboravih.

А нису били нешто активни по том питању ни док су радили. Оно што остаје народу кад органи власти закажу или не постоје је САМООРГАНИЗОВАЊЕ и акција.

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

А бар ће народ мало оханути!

Da, zaboravih.

А нису били нешто активни по том питању ни док су радили. Оно што остаје народу кад органи власти закажу или не постоје је САМООРГАНИЗОВАЊЕ и акција.

0409_feel  :bla:  dada  prstgore  prstgore  prstgore  prstgore  prstgore

ИГОР_NumberOne

Подели на овим сајтовима

Sraman podatak da policajci cekaju 14. godina na pregled. Jos sramniji da postoje samo 4. psihijatra.

Ovo nisam znao i stvarno sam zapanjen. Sramno je da i policajci sa trajnim posledicama ratovanja i dalje rade; nije sramno za policiju, sramno je za drzavu koja im nije dala invalidske penzije. Primer greske je Trajkovic Nebojsa-obelezeni ludak, nekoliko puta kaznjavan od strane sluzbe i covek i dalje nosi pistolj i znacku.

Drago mi je da svakog dana po neki od policajaca odgovara za svoje postupke, ali mi nije jasno da li odgovara kod komandira ili ide na sud.

Puno srece u vasoj borbi za vasa prava.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...