МиланЧе26 Написано Мај 26, 2009 Пријави Подели Написано Мај 26, 2009 Заштоооо??? :'( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Мај 26, 2009 Пријави Подели Написано Мај 26, 2009 Prkosna pesma Ja kći Božja Srbija izjavljujem dragovoljno kroz lance i žicu pred svedocima Silom, Mukom i Nepravdom da kriva sam i da priznajem krivicu! Kriva sam što sam neko a ne niko i netko Kriva sam što u doba opšteg Srbobrsta idem u pravoslavnu crkvu doduše, poretko i što se krstim ovako s tri prsta! Kriva sam što jesam a treba da nisam Kriva sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu Kriva sam što se drznuh protiv krivde kriva sam što opet slavim svoju krsnu slavu! Kriva sam što pišem i čitam ćirilicom Kriva sam što pevam smejem se i psujem (a ponekad i lajem) Kriva sam, i priznajem da ne znam što znam, i da znam što, ne znam Kriva sam i da završim s najvećom krivicom (pre nego što se zacenim od smeha) Kriva sam, tvrdoglavka što sam Pravoslavka i Svetosavka i što ne verujem u sveti zločin i oproštaj greha! Kriva sam i grešna, dakle što postojim i kad već postojim i još drsko stojim što bar ne priznam da ne postojim! Ako to priznam da sačuvam glavu izgubiću časni krst i krsnu slavu Ako ne priznam crno mi se piše ceo svet će na moju Zemlju da kidiše Rulje bivših ljudi lopova i golja čopori robota i drugih monstruma kidisanje na moje voćnjake i polja i na moje bele kuće pored druma oko kojih, kao najlepše odive cvetaju trešnje, jabuke i šljive (...) Moja ružna slika ozarena lika koju umnožavate u večeri i jutra to je slika vaše svesti i podsvesti To nisam ja, spolja to ste vi - iznutra! Mnogo smo važne Zemljo moja mila Ja i Moje sestre Istina i Pravda čim se na nas digla ovolika sila čim su na nas zinule krivda i nepravda Šta će ovde džihadlije krstaši ameri koji Mi čerece sinove i kćeri Mora da su čule belosvetske bande da imamo zlatna Srca pa ih vade da ih presade u sopstvene grudi ne bi li i oni tako bili ljudi (...) Ja se ne plašim smrti crne duge već ropskog života i bolesti duge Smrt je česta pojava medj nama Srbima kao što su proleće leto jesen zima I nije strašnija pogotovo danju od suše poplave zemljotresa mraza kad je čovek sretne na svome imanju okadjene duše i svetla obraza Zlonamernici siti i maniti sve mi zabraniste u rodjenoj kući al ne može mi niko zabraniti da pevam i da se smejem, umirući A to se vama više ne dogadja ni kad svadbujete ni kad, vam se radja! Poštedite me koca i konopca i razapnite me na vrhu planina kao vaši praoci što su mog praoca Isusa Hrista Nazarećanina Ja ću da gledam a vi zažmurite Inače će vam se oči rasprsnuti od sjaja mog lica Samo požurite Što me pre razapnete PRE CU VASKRSNUTI!!!! Dobrica Eric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Sevastokrator Написано Мај 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2009 Косово је тема која поставља главно питање : "[glow=red,2,300]Како вратити Србију Србима?[/glow]" Могли смо до сада да чујемо небројено пута како Косово више није наше,како ће се Војводина отцепити,па Санџак и сл. ... Мало је касно,а и немогуће,да се дижемо на војну,чекамо да нам Међународни суд правде кроји судбину са Косовом,"жути" на власти просипају некакве приче за пролонгирање лажне наде... >;D Има овде много чињеница које треба набројати како би свима било јасно,али ко жели да има јасан увид у све то,може да открије запрепашћујуће ствари...Довољно је само да претражи по нету,мени је доста свега,заиста >:P Да би ми преузели контролу у своје руке,сматрам да треба пробудити националну и националистичку свест,прекинути пут у ЕУ по сваку цену и на крају очистити сопствено двориште!!! Морамо учврстити своју позицију на међународној сцени да би били схваћени озбиљно и тек онда можемо да бранимо српску земљу и да се надамо нечему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanakosovka Написано Мај 27, 2009 Пријави Подели Написано Мај 27, 2009 Многи људи не знају шта значи Косово. То није парче земље, нити област на географској карти. Косово јесте мало, али је ипак толико велико. Има места за свакога јер је Господ подарио ову свету земљу свим људима. Мало јесте, али вредно као драги камен. Мало је као гутљај воде без којег се не може, као ваздух без ког се не дише, а велико је као Сунце, које греје цео свет свом топлином љубави. Велико је као стена која стоји чврсто и несаломљиво, јер су косовски корени дубоко зарасли још одавнина, а корене су пустили преци и свеци. Постоје и сведоци томе, а то су наши манастири, којима се сваки Србин дичи и поноси. Господ је освештао Косово и зато се каже да је оно српски Јерусалим. Косовски народ је пун љубави и вере, које посвећују манастирима и свим људима. Ту љубав ми смо одавно показали нашим људима који нас посећују и бар за тренутак потруде се да заборавимо шта смо доживели и колико смо до сада пропатили. Али када они оду, ми остајемо са истом тугом, а њима показујемо да су српска вера и љубав најчвршће. То је одувек тако било и тако ће и даље бити. Косово је симбол српске вере и симбол свих Срба. Народ на Косову се увек моли у манастирима да сваког Србина Бог заштити. На Косову сија најлепше сунце и цвета најлепше цвеће. Најлепше цвеће јe косовски божур, јер је изникао као симбол Косова и Косовског боја. Косовом су ходали наши свеци: цар Лазар, цар Душан, Стефан Дечански и многи други који су оставили велика богатства иза себе. Највеће богатство су манастири из 12, 13. и 14. века. Оставили су нам православну веру и проширили хришћанство. Косово је предивно јер је испуњено манастирском лепотом. Цело Косово мирише на тамјан, љубав и наду. Велико је чудо што и у овим тешким тренуцима Косово и даље стоји гордо и поносно. Могу да узму Косово, али никада неће узети хришћанску косовску веру, нашу крв и наше срце косовско, јер се неће примити у душманске груди. То се не сеје и не прима – то нам даје Господ и слава Њему, и хвала Богу што сам хришћанка и што имам крст на челу. Као и сви који сада ово читате. Ове речи што сам навела мало су и бојим се да сам много тога испустила, јер не постоје речи које се могу употребити да би се описало наше свето Косово, али Господ ће сваком показати и хвала Му што ми је послао све ове речи које вама пишем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиланЧе26 Написано Мај 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2009 Све ја ово знам...скоро све...ја живим,и живећу за то ! ! ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Sevastokrator Написано Мај 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2009 Тако ми Царства Небеског,Стефан Дечански се преврће у гробу док арбанашка гамад скрнави Високе Дечане и остале бројне манастире и задужбине > > > > > Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Мај 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 ????????????? рече: ???? ?? ??????? ????????,?????? ???????? ?? ??????? ? ????? ??? ????????? ????? ??????? ?????? ?????? ? ?????? ?????? ????????? ? ????????? > > > > >??....?????? ? ??? ??? ??????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ???? ????? ???? ???? ?? ????? ?????...?? ???? ?? ?? ???? ???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Мај 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 за почетак ове, надам се конструктивне дискусије, један цитат; све што је пропало, заслужило је да пропадне. велика је мука натерала Србе да напусте своја огњишта, то је тачно. Турци. ја знам да већина људи не зна много о јерменима,а посебно кад чују да су они монофизиити, илити докалхедонска црква, некако се најеже, али морам овде да их поменем, пошто сличну муку муче.... не мораш да ми верујеш, отиђи до википедије и погледај. јерменско краљевство основано је пре више од 5 000 година око језера ван, односно области која се зове јерменије и јерменске планине, данас окупирано од турске. данас је и арарат окупиран од турске, иначе је вековима био у јерменији. данас су многи манастири јерменски стари и по миленијум у рушевинама,а турску баш брига. катедрала у ечмијадзину је стара...охохо.... јермени су прихватили реч Божију 303. године......... погледај овај линк, посебно обрати пажњу на део са катедралом(даће ти неку представу о старости појединих цркава); http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%95%D1%87%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%B4%D0%B7%D0%B8%D0%BD а посебно, једна реч, после које ће све бити сувишно рећи: ГЕНОЦИД. чак га ни израел није признао.кнесет је то одбио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Мај 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Armenia о јерменији на енглеском Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Мај 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide ово не стављам овде да бих тему скренуо или нешто слично, само сматрам да познајући и друге случајеве, можемо лакше помоћи себи. погледај слике костију,деце и слично у овом линку... неке ме подсећају на јасеновац, неке на крајину, неке и на косово и метохију.... још нешто морам напоменути. моје лично мишљење је да територија коју србија данас има, није њена потпуна територија (НЕ говорим о великој србији која је умањена), зато што је више поклон комуниста. они су од нас узели и нама вратили овакву и још подељену србију. битка која се десила на косову пољу се поновила у јасеновцу... зато је битно да напоменем оно. а србија и јерменија имају много тога заједничког и још много тога да уче једна од друге... и још нешто, свети сава је на свом другом путовању у свету земљу при повратку посетио и јерменију и одушевио се њом. пре неку годину у србији је боравио и архиепископ јемренски који је позвао српског патријарха да поново,као свети сава, посети јерменију и његову светост, патријарха и католикоса целе јерменије Карекина II. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Sevastokrator Написано Мај 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 ja рече: ????????????? рече: ???? ?? ??????? ????????,?????? ???????? ?? ??????? ? ????? ??? ????????? ????? ??????? ?????? ?????? ? ?????? ?????? ????????? ? ????????? > > > > ??.... ?????? ? ??? ??? ??????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ???? ????? ???? ???? ?? ????? ?????... ?? ???? ?? ?? ???? ???????? ??????? ?? ?? ???? ????,???? ?? ???????? ?? ?? ????.????? ?????,? ????? ?? ?????????????...????????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ???????? ?????? ?? ???? ????? ? ??????? ?? ?????? ????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Sevastokrator Написано Мај 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 ja рече: ? ???????, ????? ???, ????? ???? ?? ??? ???? ??????? ????:???????.??? ?? ?? ?????? ???? ???????.?????? ?? ?? ?????.?????,????? ?? ????? ?? ?????? ???? ??????? ???? ????????! ?? ????? ?? ?? ??? ????? ??????? :-\ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Јун 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide ???????? ??????. ????? ? ?????? ???????, ?? ???? ????? ?????? ???? ?? ???????? ???????. ?? ????????? ??. ???? ??? ???????? ????? ?? ?????? ?????? ?? ????? ?????? ?????? ?? ??????? ?? ????? ????? ?????????? ??????? ??? ??????. ?? ??????? ?? ??????? ?? ???? ????? ????????,??? ?? ? ???????????. ????????????? рече: ??????? ?? ?? ???? ????,???? ?? ???????? ?? ?? ????.????? ?????,? ????? ?? ?????????????...????????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ???????? ?????? ?? ???? ????? ? ??????? ?? ?????? ????? ??????.?????:????? ?? ??????? ???????? ???????????????? ???????, ?????? ?? ???? ???? ??? ?????? ???????. ??? ?? ???? ???????. ? ???? ?? ?????????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 3, 2009 Пријави Подели Написано Јун 3, 2009 ja рече: http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide ???????? ??????. ????? ? ?????? ???????, ?? ???? ????? ?????? ???? ?? ???????? ???????. ?? ????????? ??. ???? ??? ???????? ????? ?? ?????? ?????? ?? ????? ?????? ?????? ?? ??????? ?? ????? ????? ?????????? ??????? ??? ??????. ?? ??????? ?? ??????? ?? ???? ????? ????????,??? ?? ? ???????????. ????????????? рече: ??????? ?? ?? ???? ????,???? ?? ???????? ?? ?? ????.????? ?????,? ????? ?? ?????????????...????????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ???????? ?????? ?? ???? ????? ? ??????? ?? ?????? ????? ??????.?????:????? ?? ??????? ???????? ???????????????? ???????, ?????? ?? ???? ???? ??? ?????? ???????. ??? ?? ???? ???????. ? ???? ?? ?????????????? A kakav to genocid treba Izrael da prizna? Ali i neke druge drzave koje pominjesh?O kom ti genovcidu govorish? O genocidu nad Jermenima. Pa i UN je to jasno i glasno proglasio za genocid i zasto bi parlamenti Izraela ili Kanade uopste glasali oko tog zlochina u kome nisu ucestvovali? Malo konfuzno pishesh.Barem te ja ne razumem. Linkove u principu ne citam. I sama trazim po enciklopedjama sta me zanima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DUKI_INDJIJA Написано Јул 3, 2009 Пријави Подели Написано Јул 3, 2009 Verujte mi na rech, Tadic i "kompanija" ne zele da povrate Kosovo od Siptara i KFOR-a. Zasto? Zato sto je i on sam MASON. Slusa naredjenja sa vrha takozvane "piramide" kojom sluzi niko do jedan jedini satana. Jedino nam preostaje da krenemo u demonstracije kao 27 marta 1941 i srusimo novu fasisticku vlast. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука