Милан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Ovo je Srbija.Znam puno mladih ljudi,koji vole Stonse,a nisu sebi mogle da priuste odlazak na koncert.Ali,zato je bilo puno onih,koji sto rece Kosta ne znaju ni jednu pesmu,ali su isli da bi bili vidjeni. A za Madonu ne pamtim kad mi je poslednji put neko rekao da je voli i slusa.Samo dve curice,ali jos u proslom veku. Sto se mene tice,svako ima pravo da trosi svoj novac na sta hoce.Pa i na koncerte. I,naravno,slazem se sa Medom,svako se moze spasiti,ako krene na put pokajanja. ??? ?? ? ?????? ???? ??????? ?????? ????? ??? ???? ? ????? ??????? ? ???? ????????, ??????, ???????????? ? ?????????????? ??????? ? ????? ???????. ??? ???? ????? ???????? ??? ?? ??? ????? (??? ??? ??????? ??. ??????? ????? "??? ? ?? ??????? ?????? ????"). ??? ???? ??, ???? ??????? ??????? ??????? ? ????????, ???? ???? ?? ????? ??????. ??? ??? ?? ??? ???? ???? ??????????? ???? ????????? ?? ???? ?? ??? ???? ??????? ?? ??????????? ?????? ?? ???? ???? ???? (? ????? ?? ?????? ?? ? ????????????? ??????? ???? ? ??????????? ?? ??????? ????). ? ??? ???????? ??? ???? ?????????? ?????? ? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?? ???????? ? ???? (? ?????? ?? ????? ????? ???????? ??? ??? ?? ??? ??? ??????????? ????? ???? ? ????), ?????? ?? ???? ? ????? ????? ????? ?? ??? ?? ?? ?? ???? ??????. ???? ?? ??? ?? ?????? ??? ? ??? ???????? ? ????? ? ???? ?? ???? ?? ??????? ?????????. ?? ?? ????? ????? ?????? ????????? ??? ??? ??????? ???? ??? ???? ?????? ??????? ?????????? ?? ?? ?? ????????? ?????? ???? ?? ????????? (??? ??? ??? ???????? ?? ?????). ? ???? ?? ?????? ?? ??????? ?????????? ?? ?? ?????? ???????? ???????????? ? ???? ?????? ?????????? ?????? ??? ?? ???? ???????????? ????? ? ????? ???? ?? ??? ?? ??????. ????? ????? ?? ??????? ?????. "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Е, немојте ми Стонсе бре дирати нееееееееее 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Za Dedu i sve fun-ove Stonsa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 ЕЕЕ хвала Изида. Ја их ево цело јутро слушам уз прву јутарњу кафу. п.с. Камење које се котрља, не може да захвати маховину Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Ovu pesmu mnogo volim! Molim!I drugi put! Ne moze,ne moze... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 А овде на форуму треба обавезно избегавати представљати рокенрол у било каквом позитивном светлу (а ви као да личним примерима радите супротно) јер се тиме саблажњавају верни а знамо коме то једино иде на корист. Књига монаха Арсенија "БОГ И РОКЕНРОЛ" Једно лично сведочанство Повод за писање овог текста је књига „Бог и рокенрол“, која се са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског др Артемија недавно појавила у издању манастира Црна Река. У књизи су дата, како је већ у поднаслову речено, „сећања и изводи из дневника једног монаха о његовом вољеном и најбољем пријатељу из младости, покојном сликару Душану Герзићу Гери, и још понешто о Богу, души, Цркви, савременој уметности и данашњем времену“. До сада најбољу рецензију ове књиге дао је Александар Марић, песник из Краљева: „Пред нама је књига сведочења о узлету и страдању рокенрол генерације. То је прича из угла непосредног учесника дешавања у уметничким круговима осамдесетих и почетка деведесетих. Ова књига је и јавна исповест и подсећа на прва времена хришћанства, када су се верници јавно исповедали пред Црквом. Она је враћање дуга и ревновање за више дарове и опрост грехова читаве генерације пострадале у безданима наркоманије. Ова књига је и созерцање животних питања уметника и смисла саме уметности. Она даје и многе одговоре и практичне савете како се одупрети вештачким стимулансима и на кључним местима и раскршћима тема даје молитве снажне поетике и пуне искрености у обраћању Богу. Ова књига је и албум слика који осликава модерну уметност која је стварана под утицајем палих духовних сила и даје свакој пандан у иконографском представљању Господа Христа и Богородице, преко Светих ратника, до Анђела, доласка Господњег и, наравно, Пантократора - Господа нашег Сведржитеља Исуса Христа. Ова књига је и историја микро средине коју је задесила макро трагедија. Ова књига је и побуна културе живота против културе смрти. Она је и велики знак узвика за нове генерације које су кренуле истим душегубним путем или то тек намеравају. Две су, потцртали бисмо, посебне вредности ове књиге. Свако њено поглавље завршава се молитвом за све оне који луташе и још лутају светом рокенрола, у великим душевним ломовима и без јасног ослонца у смислу живота. Ова дирљива молитвена сећања на себе некадашњег, своје пријатеље и све младе људе доносе књизи једну искрену ноту хришћанске љубави и бриге за спасење ближњих, што нам данас често недостаје. Писано штиво не би било довољно сугестивно да није ликовних илустрација књиге које недвосмислено сведоче о два духа овог света: деформисаним, поцепаним и наказним ликовима палих анђела и иконичним представама Бога и Божјих светитеља. Френсис Бејкон, Пабло Пикасо, Радован Хиршл и њихов српски ученик Душан Герзић наспрам Андреја Рубљова, Теофана Грка и других, непознатих иконописаца најлепших православних фресака. Ко не разуме текст, разумеће слику. Ова књига није теоретисање некога ко има нешто против рокенрола. Она долази из самог срца једне људске судбине која је тај пут до краја прошла, осетила на својо кожи његову лаж и стајала пред самоубиством. Попут Преподобног Серафима Роуза, највећег америчког подвижника 20. века, и овај српски монах прошао је сва београдска и њујоршка искушења и био избављен Божјим промислом да о свему томе посведочи новим генерацијама. И никаквој теорији се не може више веровати од ове исповести о читавој једног генерацији београдске омладине из добростојећих комунистичких породица, углавном разведених родитеља, која је пробала све не налазећи ништа, изузев духовне и физичке смрти. Књига опомиње на озбиљно схватање рокенрола. Још једном: не као музике и пролазне тинејџерске моде, који не морају бити спорни, већ као начина живота који настоји или само да промовише сјај и беду телесног човека, или да глуми духовна трагања која се пречесто испоставе као путеви без повратка. "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 А јој Милане, па ти свему налазиш замерку аман. Е па ја брате слушам све и свашта. А баш ме занима шта ти слушаш од "световне" музике. Ај подели са мном то, молим те. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 ? ?? ?? ????? ?????? ??? ? ??????. ? ??? ?? ?????? ??? ?? ?????? ?? "????????" ??????. ?? ?????? ?? ???? ??, ????? ??. 319.gif ?? ? ?? ???? ????? ????? ?? ?????? ???????? ?????. ?????? ??? ? ?? ??? ??? ?? ???? ??????? (? ??????? ?? ??????, ? ????? ??????, ? ??? ???????), ??? ??? ???? ??????? ???????? ?????? ?? ??????. ?? ?????? ?????? ?????, ???? ??? ?? ????? "?? ??????" ????? ??? ??? ??? ????? ??? ?????/??????? ? ??????? ?? ?? ???????????? ?? ???? ?????? ??? ?? ???????/???????. ??? ? ???? ????? ??? ??? ????? ????. ?? ??? ?????... ? ??????? ????? ? ?? 1000-?? ??? ???? ?????? ???? ?? ?? ??????? ???? ? ???? ?? ?? ??? ?? ????. ???? ?? ?????? ?? ??????? ??????? ?? ????????? ???????. ????? ?? ????? ?? ??????? ????? ????? ????. ???????. ? ??? ??????, ?? ?? ????? ??????? ??????? ????. ??? ?? ?????, ????? ??? ? ??????. :smiley: "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Ама Миланче брате, немој стално тражити опроштај за сваки пост. Не разумем. Знам ја да ти мени не желиш ништа лоше. МИслим, мени рок музика и уоште сва та световна музика је ок. Јер зависи доста од расположења. Некад просто не могу да слушам духовну него уживам у ..нпр неком инструменталу, панку или староградским песмама. Али мораш да прихватиш да постоје људи који су другачији од тебе и мислим да према њима треба бити благ, донекле им се треба прилагодити не би лисмо их задобили али све има своје границе наравно. Да само знаш колико млади људи иду у цркву јер су чули да онај тамо поп што служи, да он нпр слуша.. металику, рибљу чорбу... шта ти ја знам шта све.... Мени је тотална готива било кад сам чуо да је владика Атанасије пре док је био професор на факсу (а то је онај период од пре више од 10 година- што значи да си га слушао тад) да је ишао са студентима на утакмице, на дерби (нажалост, на север ишао.. добро, погреши човек). Замисли, владика у мантији и студенти на трибини стадиона гледају текму. ЛУдило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Пре свега, ова певачица, без обзира што је `Мадона` део њеног презимена, користи неовлашћено један врло важан термин на који само Црква има право. У том смислу она би нпр. могла да се тужи, као што се то на Западу ради када `украдеш` туђе име неке фирме нпр. или сл. Као Лујза Чиконе она, опет, има од Бога слободу воље и ако је све уредно платила и регулисала, свидело се то мени или не, има право да овде организује концерт-много, много горе ствари се раде у свету( педофилија, купопродаја људи, дрога итд.) од једног незанимљивог( бар мени) перформанса једне шмизле. Њен концерт је ништа наспрам оног што сам поменуо у загради. А што се тиче Лујзине музике, мени су то вешто упаковани бућкуриши за клинце, мада је у почетку имала пар симпатичних ствари-наравно, иза ове певачице стоји једна јака пропагандна и музичка машинерија која пажљиво и темељно ради на њеном целокупном имиџу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Ovo je Srbija.Znam puno mladih ljudi,koji vole Stonse,a nisu sebi mogle da priuste odlazak na koncert.Ali,zato je bilo puno onih,koji sto rece Kosta ne znaju ni jednu pesmu,ali su isli da bi bili vidjeni. A za Madonu ne pamtim kad mi je poslednji put neko rekao da je voli i slusa.Samo dve curice,ali jos u proslom veku. Sto se mene tice,svako ima pravo da trosi svoj novac na sta hoce.Pa i na koncerte. I,naravno,slazem se sa Medom,svako se moze spasiti,ako krene na put pokajanja. ??? ?? ? ?????? ???? ??????? ?????? ????? ??? ???? ? ????? ??????? ? ???? ????????, ??????, ???????????? ? ?????????????? ??????? ? ????? ???????. ??? ???? ????? ???????? ??? ?? ??? ????? (??? ??? ??????? ??. ??????? ????? "??? ? ?? ??????? ?????? ????"). ??? ???? ??, ???? ??????? ??????? ??????? ? ????????, ???? ???? ?? ????? ??????. ??? ??? ?? ??? ???? ???? ??????????? ???? ????????? ?? ???? ?? ??? ???? ??????? ?? ??????????? ?????? ?? ???? ???? ???? (? ????? ?? ?????? ?? ? ????????????? ??????? ???? ? ??????????? ?? ??????? ????). ? ??? ???????? ??? ???? ?????????? ?????? ? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?? ???????? ? ???? (? ?????? ?? ????? ????? ???????? ??? ??? ?? ??? ??? ??????????? ????? ???? ? ????), ?????? ?? ???? ? ????? ????? ????? ?? ??? ?? ?? ?? ???? ??????. ???? ?? ??? ?? ?????? ??? ? ??? ???????? ? ????? ? ???? ?? ???? ?? ??????? ?????????. ?? ?? ????? ????? ?????? ????????? ??? ??? ??????? ???? ??? ???? ?????? ??????? ?????????? ?? ?? ?? ????????? ?????? ???? ?? ????????? (??? ??? ??? ???????? ?? ?????). ? ???? ?? ?????? ?? ??????? ?????????? ?? ?? ?????? ???????? ???????????? ? ???? ?????? ?????????? ?????? ??? ?? ???? ???????????? ????? ? ????? ???? ?? ??? ?? ??????. ????? ????? ?? ??????? ?????. ???????, ???? ? ???? ????? ?? ???? ??? ?? ??????? ? ?????? ???? ????? ????????. ? ????? ?????? ??????? ?????? ?????? ???? ????? ?? ????????, ? ????? ??????. ??? ???? ???????? ???? ?? ??????????????, ??? ???? ???? ???? ? ????? ??????????? ? ????????? ?? ????????? ??? ?? ????? ???? ???????? ??? ?? ?? ?????????, ??? ?? ???? ?? ??????, ?? ?? ?????. ????, ????????? ?????? ????????? ????????? ????????? ?????????????? ??? ??????????? ??????? ????, ?? ?????????? ???????? ?????. ??? ?? ????? ????? ??????? ? ????? ? ???????? ??????, ? ????? ?????? ??????? ???????? ??????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 (нажалост, на север ишао.. добро, погреши човек) 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Јадан је тај православни хришћанин који се, да тако кажем, плаши рокенрола. Па шта ће да ради кад дођу теже и горе саблазни сутрадан у животу?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Мој Миланче јабуко непрскана. Ја волим световну музику и слушам је и те како , а и свирам по мало кад ми дође , јелте. А ти брате ако можеш да ме убедиш да гусле као светован музика не ваљају , алал ти ћуфта. Затим слушам етно музику, па ондак патриотске песмице, па све тако , а наравно да слушам и духовну и слушам и певам и то оба стила и по мокрањци а и византију . Али у последње време ми се немили ништа слушати сем гусала, духовна музика ми већ сама пева у глави тако да је не морам више слушати , а турбо-гига-мега-техно-инџекшн фолк или не , то више не могу да слушам , због живци, шташ остарело се, и где год дођем ја кажем да искључе ту музику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 ???? ?? ??????? ?????? ???? ??? ??? ??? ?? ?? ??????? ????????? ??? ??? ?? ??? ???????? ?? ????? (? ?? ?? ???? ?????? ?? ??? ???? ?? 10 ??????- ??? ????? ?? ?? ?? ?????? ???) ?? ?? ???? ?? ?????????? ?? ????????, ?? ????? (????????, ?? ????? ????.. ?????, ??????? ?????). ???????, ??????? ? ??????? ? ???????? ?? ??????? ???????? ??????? ?????. ??????. ??? ???? ?? ?? "??????? ?????????" ??? ??? ???????. "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука