Leontijev Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Ne ulazim i njihove druge kompetencije, ali što se tiče Katolicizma ili iskazuju veliki neznanje ili se prave da ne znaju. Gospodine Stojkoviću sve što ste rekli slažem se sa Vama. Svako ko je kršćanin mora svjedočiti svojim životom pripadnost Isusu Kristu, a to je mnogo teže od ubjeđivanja po forumima koristeći metode copy-paste. Ja sam ovdje da bi na neki način zajedničari sa braćom pravoslavcima, ne da bi se ubjeđivao. Neka Vas Uskrsli čuva! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Леонтјев је обични, мали римокатолички пропагатор који нема везе о животу нити богословљу. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Ми нисмо имали Сабор јер нисмо имали ИНКВИЗИЦИЈУ, ЖЕНУ ПАПУ КОЈА СЕ ПОРАЂА НА УЛИЦАМА РИМА, нисмо СПАЉИВАЛИ научнике који су тврдили да је Земља округла. Како је непогрешиви папа грешио толико!? Шта ћемо са временом кад су Римом владале папске блуднице? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Najviše je gluh onaj koji neće da čuje, tako je i ovdje. Postoji more argumenta koji potvrđuju biblijsku činjenicu papske nepogrešivosti "ex catedra". I ne samo to, ako pogledate sve koncile koji su se održavali u prvom tisućljeću jedinsvtvene Crkve vidi se da ni jedan nije održan bez papinog odobravanja. Čak što više, papa je taj koji je koncile proglašavao pravovjernim ili nepravovjernim. Pa, vi od 787. godine niste imali više ni jedan koncil, tj. vaseljenski sabor i nećete ga ni imati. Хахахахахаха! Како си ти смешан!? Па наведи један па да ми глуви чујемо! Ниси одговорио ни на једно питање. Је ли Петрово одрицање извор или узрок папске "непогрешивости"? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Како је непогрешиви папа грешио прилико неосуђивања нацизма и других страшних ствари? Како папа није грешио када је Инквизиција у питању? Како папа није грешио када је духовну заменио световном влашћу? Како папа није грешио када је основа државу? Ви не знате о римокатолицизму и "глухи" сте да чујете истину, јер сте заслепљени лажима и флоскулама. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Ми ћемо бити браћа тек када се римокатолици врате у јединство са Црквом и престану да се комадају што чине од 1054, па реформација, па старокатолици, па мноооги други... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Папа је непогрешив по питању вере и морала. А ако је онда одобрио Свето Писмо у којем Мојсију када је сишао са Синаја вире два рога из главе, а не два снопа светлости!? Да ли је могуће да Дух Свети није надахну тзв. викара Сина Божијег да препозна грешку, па можда ни Микеланђело не би погрешио када је клесао Мојсија са таблицама Закона и роговима. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Papa nije zamjenik Sina Božjeg na zemlji...Dragi Leopolde, evo liste zvanicnih titula episkopa rimskog vase crkve: Papae tituli sunt: * Episcopus Romanus * Vicarius Christi * Successor principis apostolorum * Caput Universalis Ecclesiae * Summus Pontifex Ecclesiae Universalis vel Pontifex Maximus * Patriarcha Occidentis (Benedictus XVI omitti) * Primas Italiae * Archiepiscopus et metropolitanus provinciae ecclesiasticae Romanae * Princeps sui iuris civitatis Vaticanae * Servus Servorum Dei Dakle vidimo da ipak ima Vicarius Christi, a vidimo i da je Benedikt 16. ukinuo sebi titulu Patrijarha Zapada... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Za mene osobno mi jesmo braća. Što se tiče inkvizicije i križarskih ratova-imali ste i vi inkviziciju i učestvovali ste u križarskim ratovima. U manjoj razmjeri nego mi , jer ste međusobno razjedinjeni uvijek bili, kao što ste se sada atomizovali i defragmentirali po nacionalnom ključu. Sjetimo se svetog Simeona Mirotočivog koji je ubijao i progonio bogumile, takođe on je učestvovao u Križarskom pohodu zajedno sa Mlečanima 1204. godine na Carigrad. Od njega potiče čuvena izreka "Trećinu pokrstiti, trećinu proterati, trećinu poubijati..." Papa je grešan, kao i svaki drugi čovjek. On može pogriješiti u razgovoru, pisanju, privatnim dijalozima, ali "ex catedra" on je nepogriješiv. Znači samo po pitanju vjere on ne može pogriješiti.Papa se ispovjeda kao i svaki drugi vjernik. A, argumenti su za ovo što sam naveo i više nego brojni. Počevši od riječi Gospodina našega Isusa Krista upućenih tada Kefi, a poslije Petu(Stijeni u prijevodu):"Ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradiću Crkvu svoju..." Prije ovog momenta niko se nije zvao Petar. Od prvog pape u povijesti Crkve Sv. Petra potiječe ovo ime, koje mu je sam Krist darovao. Da ne nabrajam dalje, jer se puno pisalo na forumu o svim ostalim argumentima, ali nisam našao vaš odgovr koja bi pobila biblijsku realnost Papinstva. To me i ne čudi, jer ko može pobiti riječi samog Gospodina Isusa Krista? Neka je Božji blagoslov nad svima nama i neka nas sve čuva zagovor Svetog Petra. facenew22222222. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Стефана Немања се упокојио 1199. године! Толико о твом познавању историје. А ту изреку су измислили римокатолички "свећеници" на челу са Степинцем. Петарова вера, а не он лично је то што га чини стеном. Уосталом, друга два града имају много више права да се позивају на наследство Петрово од Рима где је он само погинуо, као и Павле. Смешни су ти покушаји давања значаја Риму који он никада није имао, а тај став је довео да свако ко је иоле желео да следи Христове речи одвајао се од Рима и његових јереси. Срећа па Петар није био непогрешив као папа те се одрекао Христа иако је рекао да неће. Је ли то извор или узрок папске непогрешивости? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 @Leontijev: defragmentirali Ovdje si imao lapsus, htio si valjda napisati "fragmentirali". Defragmentirat je sakupit u jedno, jednu cijelinu, a fragmentirat ili fragmentovat - rasparčat, raskomadat, razdijelit na dijelove, djeliće. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 18. Ево идем у Јерусалим, и Син човечији биће предан главарима свештеничким и књижевницима; и осудиће Га на смрт;Мат. 16:21 19. И предаће Га незнабошцима да Му се ругају и да Га бију и разапну; и трећи дан устаће. Мат. 27:2, Јован 18:28, Јован 18:32, Дела 3:13, Дела 21:11 20. Тада приступи к Њему мати синова Зеведејевих са својим синовима клањајући Му се и молећи Га за нешто. Мат. 4:21, Мат. 27:56, Мар. 10:35, Мар. 15:40 21. А Он јој рече: Шта хоћеш? Рече Му: Заповеди да седу ова моја два сина, један с десне стране Теби, а један с леве стране Теби, у царству Твом. 1 Цар. 2:19, Мат. 19:28, Мар. 16:19, Јаков 4:3 22. А Исус одговарајући рече: Не знате шта тражите; можете ли пити чашу коју ћу ја пити и крстити се крштењем којим се ја крстим? Рекоше Му: Можемо. Псал. 75:8, Јер. 25:15, Мат. 26:39, Лука 12:50, Лука 22:42 23. И рече им: Чашу дакле моју испићете, и крстићете се крштењем којим се ја крстим; али да седете с десне стране мени и с леве, не могу ја дати, него коме је уготовио Отац мој. Мат. 25:34, Дела 12:2, Рим. 8:17, 2 Кор. 1:7 24. И кад чуше осталих десет ученика, расрдише се на та два брата. Мар. 10:41, Лука 22:24 25. А Исус дозвавши их рече: Знате да кнезови народни заповедају народу, и поглавари управљају њим. Лука 22:25 26. Али међу вама да не буде тако; него који хоће да буде већи међу вама, да вам служи. Мат. 23:11, Мар. 9:35, Мар. 10:43, 1 Пет. 5:3 27. И који хоће међу вама да буде први, да вам буде слуга. Мат. 18:4 28. Као што ни Син човечији није дошао да Му служе, него да служи и да душу своју у откуп да за многе. Јов 33:24, Псал. 49:7, Дан. 9:24, Мат. 26:28, Лука 22:27, Јован 11:51, Јован 13:4, Јован 13:14, Рим. 5:15, Филиб. 2:7, 1 Тим. 2:6 29. И кад је излазио из Јерихона за Њим иђаше народ многи. Мар. 10:46 30. И гле, два слепца сеђаху крај пута, и чувши да Исус пролази повикаше говорећи: Помилуј нас Господе, сине Давидов! 31. А народ прећаше им да ућуте; а они још већма повикаше говорећи: Помилуј нас Господе, сине Давидов! 32. И уставивши се Исус дозва их, и рече: Шта хоћете да вам учиним? 33. Рекоше Му: Господе, да се отворе очи наше. 34. И смилова се Исус, и дохвати се очију њихових, и одмах прогледаше очи њихове, и отидоше за Њим. И слепци Га препознадоше и разумеше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Па папа је говорио са катедре када је спаљивао Бруна или затварао Галилеја. Или када је благосиљао погрешне преводе Светог Писма. Питање вере је била Инквизиција, а и морала, као и Крсташки ратови у којима ми НИКАДА нисмо учествовали. Једно је гонити јеретике од стране ДРЖАВЕ, а друго је кад папа нареди да се САТРУ градови по јужној Француској, па ће Бог одабрати своје, а одбацити јеретике. То су била питања вере и морала. Или када је анатемисао филмове Брижит Бардо. Је л' то значи да папу та непогрешивост по питању вере и морала "понекад" напушта!? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Стефана Немања се упокојио 1199. године! Толико о твом познавању историје. А ту изреку су измислили римокатолички "свећеници" на челу са Степинцем. Петарова вера, а не он лично је то што га чини стеном. Уосталом, друга два града имају много више права да се позивају на наследство Петрово од Рима где је он само погинуо, као и Павле. Смешни су ти покушаји давања значаја Риму који он никада није имао, а тај став је довео да свако ко је иоле желео да следи Христове речи одвајао се од Рима и његових јереси. Срећа па Петар није био непогрешив као папа те се одрекао Христа иако је рекао да неће. Је ли то извор или узрок папске непогрешивости? Brate Marko, u pravu si! Pogriješio sam, tj. zamjenio sam dva križarska rata. Sada se ispravljam Sveti Simeon Nemanjić nije učestvovao 1204. godine u križarskom ratu, ali jeste u III. križarskom ratu 1189. godine kada je zajedno sa vođom križara Fidrihom Barbarosom učestvovao u ratu protiv Bizanta (Vizantije). Također, prije toga on sprovodi ubijanje Bogumila, koji su tada nemilosrdno žigosani po licu, spaljivani na lomaču , prognani...jednostavno bio je nemilosrdan prema njima, što je u duhu tog i takvog vremna koje nije poznavalo vjersku toleranciju. Dakle, jesam pogriješio datum, ali nisam i suštinu da je i Pravoslavna crkva imala svojih promašaja u vidu inkvizicije. Sledeće, brate Marko, Sveti Simeon Mirotočivi jeste tvorac izraza "Trećinu pobiti, trećinu prognati, trećinu pokrstiti..." Ako si izučavao teologiju onda si učio povjest iz zvaničnog uđžbenika "Istorija SPC sa nacionalnom istorijom deo I. Mogao bih još nabrajati, ali neću i ne želim da forsiram ono što nas razdvaja, više volim ono što nas spaja, a to je ISUS KRIST. On je ipak veći od svih naših povjesnih promašaja. ON je NADA naša. Hvala ti na ukazanim kronološkim pogreškama. Sveti Simeone Mirotočivi moli za nas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leontijev Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Стефана Немања се упокојио 1199. године! Толико о твом познавању историје. А ту изреку су измислили римокатолички "свећеници" на челу са Степинцем. Петарова вера, а не он лично је то што га чини стеном. Уосталом, друга два града имају много више права да се позивају на наследство Петрово од Рима где је он само погинуо, као и Павле. Смешни су ти покушаји давања значаја Риму који он никада није имао, а тај став је довео да свако ко је иоле желео да следи Христове речи одвајао се од Рима и његових јереси. Срећа па Петар није био непогрешив као папа те се одрекао Христа иако је рекао да неће. Је ли то извор или узрок папске непогрешивости? Zaboravio sam da ti odgovrim i na ovo...Isus Krist nije rekao Petru "Na tvojoj vjeri ću sagraditi Crkvu svoju", da je to rekao onda bi tvoja opaska bila na mjestu. On je rekao "Ti si Petar -Stijena i na toj stijeni. Dalje se u Svetome pismu kaže i za Isusa da je kamen zaglavni. Samo za Isusa i Petra se kaže da su su stijena i za nikoga više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука