Jump to content

Muslimani pitaju hrišćane

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čovjek sebi bira put, Allah te ne sili na to...

Umjesto da živimo normalno svako sa svojim načinom života mi se malo, malo koljemo i glođemo.Toliku galamu dižemo reklo bi se ko da smo vojska Džingis Kana a kad ono nema nas osim nekoliko misliona sve da nas skupee...

Bacimo se svojevoljno sa zgrade da li da Boga  da krivimo ili sami sebe?

Ја сам чуо муслимане да кажу да постоји судбина и да је све записано?Како то објашњавате?

dragi Bog, poznaje i ono što je bilo i ono što biva i ono što će biti.Ako bogu pripisivamo osobine savršenstva onda kada je u pitanju znanje Njegovo znanje je sveznanje .

Međutim, Bog te ne sili da uradiš ono što želiš ili ne želiš.

Ti bivaš taj koji odlučuješ što ćeš uraditi a On zna što ćeš uraditi!

Zato mi muslimani kažemo sami smo odgovorni za svoju sudbinu iako je ona zapisana!!!

Па чекај зашто ме је стварао ако зна шта ћу одабрати?Он кад вам је говорио Куран тачно је знао колико ће људи прећи на Ислам?

Zato mi muslimani kažemo sami smo odgovorni za svoju sudbinu iako je ona zapisana!!!

Ово горе једно друго оповргава?Значи ви имате судбину да будете православац,али си крив што не постанеш муслиман?Занимљиво  facenew22222222

Kada bi malo pažljivije pročitao jasno bi ti bilo!!!

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Znaci Allah stvara coveka vec loseg, daje mu sudbinu koja je vec zapisana i ne daje mu mogucnost da se popravi?

Pa kako mislite leba ti da moze i da sudi jednoga dana tom istom coveku?

iMAŠ SLOBODU IZBORA, TI SAM UZIMAŠ ŠTO ŽELIŠ TO SE ZOVE SLOBODNA VOLJA!!

Ali ako Allah zna moj izbor pre mog stvaranje i rodjenja, ako zna na primer da cu ubiti jednoga dana, zasto me stvara? A jos pride ne mogu nista tu da promenim? Koji je smisao stvaranje ubice? I cija je odgovornost za moj zlocin ako Allah zna da cu ubiti i da ne mogu ja tu nista promeniti a on znajuci sve to opet me stvara?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Znaci Allah stvara coveka vec loseg, daje mu sudbinu koja je vec zapisana i ne daje mu mogucnost da se popravi?

Pa kako mislite leba ti da moze i da sudi jednoga dana tom istom coveku?

iMAŠ SLOBODU IZBORA, TI SAM UZIMAŠ ŠTO ŽELIŠ TO SE ZOVE SLOBODNA VOLJA!!

Ali ako Allah zna moj izbor pre mog stvaranje i rodjenja, ako zna na primer da cu ubiti jednoga dana, zasto me stvara? A jos pride ne mogu nista tu da promenim? Koji je smisao stvaranje ubice? I cija je odgovornost za moj zlocin ako Allah zna da cu ubiti i da ne mogu ja tu nista promeniti a on znajuci sve to opet me stvara?

Bog te stvara a ti biraš šta ćeš, nego de ti meni odgovori na pitanja gore postavljena!!!

Подели на овим сајтовима

Znaci Allah me stvara i pre nego sto i postoji mogucnost da ja iskoristim svoj slobodan izbor, znaci pre mog stvaranja, moja sudbina je vec zapecacena? Sve je vec zapisano i ja samo trebam da postupim kao glumac po scenariju? Cemu sve to?

Подели на овим сајтовима

Da li Bog sve zna?

Da li zna šta će se desiti u budučnosti?Ili možda po vama ne zna?

Postoji li i Bozija sudbina? Ako postoji sudbina coveka, ubice, a Alah takve kaznjava znaci Bog mora postupati po sudbini koju je i njemu neko propisao i zapisao? Kako moze Bog da ne kazni nekoga ako je njegova sudbina vec zapisana i vec je zapisano da ce zavrsiti u pakluy? Cemu sluzi Bog? I on ima svoju sudbinu koja je vec zapisana? I koju ne moze promeniti?

Hajde odgovori ti na ovo? Zna li Allah svoju sudbinu i vec unapred svoje presude i ko je to i gde vec zapisao?

Подели на овим сајтовима

Da li Bog sve zna?

Ovo tvoje pitanje je pitanje na koje ako se odgovori negativno izgleda kao da se time ogranicava Bozija moc. A u stvari je obrnuto, jer kada odgovoris da Bog zna sve sta ce biti ti ustvari potvrdjujes Boziju nemos i predaju pred nekavom "sudbinom".

Jer, ako krenemo od pocetka, kada svet a ni covek jos nije postojao a ni sudbina nije postojala, postojao je samo Allah, jel' tako?  I sve je stvorio Allah i sudbinu svakog coveka unapred je stvorio? I sada kako je stvorio sudbinu svakog coveka pojedinacno? Slucajan izbor ili je i tu sudbina umesala prste? Ako je slucajan izbor znaci postoji momenat kada ni Allah nije bio sveznajuci i svemoguc jer u tom momentu nije znao sudbinu svih ljudi?

A ako je i tu sudbina umesala prste znaci i Allah mora da se povinuje nekom jacem i vecem zakonu od sebe sto naravno znaci da nije svempguc i sveznajuc?

Подели на овим сајтовима

Da li Bog sve zna?

Ovo tvoje pitanje je pitanje na koje ako se odgovori negativno izgleda kao da se time ogranicava Bozija moc. A u stvari je obrnuto, jer kada odgovoris da Bog zna sve sta ce biti ti ustvari potvrdjujes Boziju nemos i predaju pred nekavom "sudbinom".

Jer, ako krenemo od pocetka, kada svet a ni covek jos nije postojao a ni sudbina nije postojala, postojao je samo Allah, jel' tako?  I sve je stvorio Allah i sudbinu svakog coveka unapred je stvorio? I sada kako je stvorio sudbinu svakog coveka pojedinacno? Slucajan izbor ili je i tu sudbina umesala prste? Ako je slucajan izbor znaci postoji momenat kada ni Allah nije bio sveznajuci i svemoguc jer u tom momentu nije znao sudbinu svih ljudi?

A ako je i tu sudbina umesala prste znaci i Allah mora da se povinuje nekom jacem i vecem zakonu od sebe sto naravno znaci da nije svempguc i sveznajuc?

Odgovori na pitanja koja su precizna i decidna i direktna!!!

Подели на овим сајтовима

Da li Bog sve zna?

Да, Бог све зна. И што је било и што ће бити. Ал' одговори ти брате на ова питања која

ти је поставио ЖељкоБилбија. Мене занима сад твој одговор.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Da li Bog sve zna?

Да, Бог све зна. И што је било и што ће бити. Ал' одговори ти брате на ова питања која

ти је поставио ЖељкоБилбија. Мене занима сад твој одговор.

Ako bog sve zna(u što nesumnjamo)  i zna što će se desiti u budućnosti onda zna šta ćemo uraditi!!!

Zar ne!!!

Međutim on nam je dao slobodnu volju i razum tako da mi slobodnom voljom našom činimo što ćemo uraditi!!!

A ako ćemo mi to sami izabrati da li kriviti Boga ili sebe zbog djela kojeg činimo!!!

A ako on zna šta ćemo uraditi u čemu je problem ako kažemo eto to je zapisano nam?

Подели на овим сајтовима

Da li Bog sve zna?

Jer, ako krenemo od pocetka, kada svet a ni covek jos nije postojao a ni sudbina nije postojala, postojao je samo Allah, jel' tako?  I sve je stvorio Allah i sudbinu svakog coveka unapred je stvorio? I sada kako je stvorio sudbinu svakog coveka pojedinacno? Slucajan izbor ili je i tu sudbina umesala prste? Ako je slucajan izbor znaci postoji momenat kada ni Allah nije bio sveznajuci i svemoguc jer u tom momentu nije znao sudbinu svih ljudi?

Odgovori na pitanja koja su precizna i decidna i direktna!!!

Bosanc, Islam je ljudsku fikciju zvanu "sudbina" predpostavio Bogu svemogucem i od te fikcije napravio idola kome se klanja i sluzi. To je odgovor na tvoje pitanje, sudbina ne postoji i ne moze se znati. Da je Bog hteo stvoriti sudbinu uvek bi postojao momenat kada sudbina nije postojala, znaci postoji momenat kada Allah nije bio svemoguc jer nije znao sudbinu, a ako je postojala znaci da Allah nije ni svemoguc ni Bog. Ako Allah i sudbina postoje vecno i paralelno ko kome sluzi i ko je koga stvorio? Ako sudbina u jednom trenutku nije postojala znaci da uopste ne moze ni postojati vec postoji samo Allahova volja. Ako je tako  coveku ne moze biti sudjeno jer je samo izvsavao Allahovu volju.

Подели на овим сајтовима

Божија природа је делимично непозната хришћанима и то је нешто што је човеку и немогуће знати, али Божији лик је део сваког човека и ми смо Његова слика. Због тога га и можемо осетити у срцу и души без обзира на веру.

Хришћани познају и лично Бога јер су Га видели и поверовали у Њега. Бог се открио свима преко Господа Исуса Христоса, свога Сина.

Мислим да муслимани не знају толико зато што прихватају оно што им је пренео Мухамед. У принципу се своди на препричавање једног човека.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Божија природа је делимично непозната хришћанима и то је нешто што је човеку и немогуће знати, али Божији лик је део сваког човека и ми смо Његова слика. Због тога га и можемо осетити у срцу и души без обзира на веру.

Хришћани познају и лично Бога јер су Га видели и поверовали у Њега. Бог се открио свима преко Господа Исуса Христоса, свога Сина.

Мислим да муслимани не знају толико зато што прихватају оно што им је пренео Мухамед. У принципу се своди на препричавање једног човека.

Što se tiče Boga on je iznad našeg uma a ono što možemo reći o Bogu je polazišta:I Njemu nije ništa slično!

Da, postojanje boga osječa se u srcu i to neće negirati osim onaj koji svjesno bježi od istine.a sada to vaše vjerovanje u kojem je Bog se javio vama u ljudskom obliku i ostale stvari iz vaše vjere, poštujem ali nikako ne prihvatam , tj odbacujem u potpunosti.Toliko pitanja , bog biva razapet, bog se bičuje, bog nemočan bog se žrtvovao  radi iskupa od grijeha, bog trojedini itd...To su stvari koje i same vas zbunjuju pa ste se podjelili na razne skupine gdje jedni druge za herezu osuđujete i optužujete to mi nikako neide a isame vas često ako priznate zbunjuje!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...